3/08/15

Jäätelö sulaa

131 97 aino4.jpg

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Aino-jäätelö

Muistatteko viime keväänä, kun neljä suomalaista suunnittelijaa pääsi suunnittelemaan Aino-jäätelölle uuden pakkauskuosin. Yleisö sai äänestää kuoseista suosikkiaan, joka tulisi myöhemmin koristamaan 10-vuotissyntymäpäiviään juhlistavan Ainon pakkausta. No nyt on yleisön äänet laskettu ja aika julkistaa, mikä kuosi sulatti kansa sydämet. :) Vihje voittajasta sisältyi jo tuohon edelliseen lauseeseen, sillä äänestäjien lempparikuosiksi nousi Maija Louekarin herkullisen valuva ”Jäätelö sulaa”-niminen printti, joka pienen sulattelun (hehee) jälkeen nousi muuten omaksikin suosikikseni. Jos kiinnostaa lukea Maijasta tekemäni haastattelu printtisuunnittelijan työhön liittyen, niin se löytyy täältä.

Tänä syksynä voitte siis löytää kauppojen pakastealtaista tällä uudella kuosilla kuvitettuja jätskipakkauksia. Uusiin juhlapukuihin puetaan klassikkomaut Karpalo & Kinuski, Ihana Maitosuklaa sekä Lumoava Lakritsi, joista näitä erikoispakkauksia on saatavilla rajoitettu erä. Tosin jos minulta kysytään, jätskialtaasta sopisi löytyä tällaista hauskempaa pakkaussuunnittelua vaikka ihan pysyvämminkin.

aino1.jpg

Olen itse asiassa aina ihmetellyt, miksi monet arkiset tuotteet pakataan niin tylsiin paketteihin? Esteetikon silmää hivelee, kun pakkaussuunnittelussa on otettu huomioon myös visuaaliset arvot eikä aina tehdä niitä kaikkein ilmeisimpiä ja helpoimpia ratkaisuja. Omia suosikkipakkauksia löytyy esimerkiksi teevalmistajilta, sillä Clipperin ja Pukkan teepaketit ovat niin kauniita, että niitä pitää vaikka ihan mielellään esilläkin keittiön hyllyllä tai pöydän kulmalla. Olen jopa vähän sellainen pakkausintoilija, että saatan hyvinkin valita kalliimman tuotteen ihan vain siksi, että pakkaus miellyttää enemmän silmää. Entäs te muut? Onko sillä väliä, millaiseen rasiaan tai kääreeseen tuote on paketoitu?

Uuden juhlakuosin julkistuksen kunniaksi sain myös mahdollisuuden ilahduttaa teitä pienellä yllätyksellä. :) Saan nimittäin jakaa 10 kommentoijalle uudella hauskalla Aino-kuosilla koristetun kangaskassin, joista yksi kätkee sisäänsä 4 valkoista KoKo-astiaston täydellisesti jäätelöhetkiin sopivaa kulhoa. Arabian KoKolla on muuten myös tänä vuonna 10-vuotisjuhlat, joten näitä tuplakekkereitä sopii mainiosti juhlistaa jäätelöä herkuttelemalla. Olisi hauska kuulla teidän muiden mietteitä pakkaussuunnittelusta, joten avatkaahan sanainen arkkunne kommenttiboksissa. Jaan kangaskassit sekä tuon yhden kulhosetin pe 7.8.2015 mennessä kommentoiden kesken. Muistathan jättää kommenttisi yhteyteen toimivan sähköpostiosoitteen.

aino5.jpg aino6.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Yleinen

131 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 • ritti

  kerään kauniita pakkauksia ja kangaskasseja :)

 • MariaAA

  Hyvältä näyttää,mielestäni tosi hienot kuosit :)

 • NiaNia

  Kauniit paperikääreet ja pakkaukset hivelevät silmää ja sopivat mainiosti osaksi sisustusta. Toisaalta tuotteen on oltava pakattu perustellusti – en halua turhaa jätettä yhtään enempää maapallolle.

 • Sha

  Tuo voittajakuosi ei minun esteettiseen silmääni oikein istu. Liian retroa tai jotain, mutta ehkä sulattelen vähän lisää ;) Muuten arvostan kyllä kovasti kun pakkauksien ulkonäköön panostetaan. Itse saatan tehdä ostopäätöksiä hyvinkin pitkälti pelkän pakkauksen perusteella.

 • Ronjamiranda

  pakkausten ulkonäkö vaikuttaa ehdottomasti ostopäätöksiini, esimerkiksi hajuvesissä tahdon nätin pullon hyvän tuoksun lisäksi :)

 • MirjaK

  Itselläni ostopäätökseen vaikuttaa pakkaus suuresti, vaikka olisikin samasta tuotteesta kysymys niin kyllä se esteetikon silmään ja makuun sopiva paketti sinne ostoskärryyn sujahtaa. Ja ihan ruskea paperipussi esim. vihanneksille on kyllä kauniimpi kuin muovipussi. ( ja ekologisempi tietenkin)

 • Katjana

  Vaihtelevalla menestyksellä annan käteni tarttua kauniimpaan pakkaukseen ja kiikuttaa sen kassalle. Toki nautin enemmän juurikin näistä kauniista pakkauksista (samalla kompaten NiaNiaa perustellusta pakkaamisesta), mutta välillä sitä nappaa vain sen edullisemman paketin hyllystä koriin. Tosin yleensä siinä vaiheessa tavara onkin tarkoitettu kaappiin piilotettavaksi (kuten tiskikoneainepakkaus) eikä ulkonäöllä ole sen suurempaa väliä.

 • Annikaja

  Tykkään uudesta kuosista paljon, tosi louekarimainen! Erityisesti laku on mieleeni, pakkaus näyttää juuri siltä, miltä ko. jäde maistuu. Ainoa häiritsevä seikka on karpalokinuskin ruskean sävy, joka ei tuo mieleen kinuskia, mutta kokonaisuus jää kuitenkin plussan puolelle. Näin jälkikäteen tarkasteltuna tehtävänantoon olisi ehkä voinut sisällyttää jotain villiä myös Ainon logolle?

 • Satsuma

  Ruoka-aineiden pakkauksissa itseeni vetoavat pestävät ja uudelleen käytettävät pakkaukset esim. Teet myydään peltirasioissa.

 • Jenniii

  Hyvä pointti! Turha jäte on ehdottomasti miinusta.

 • mses

  Tykkään kuosista paljon! Erityisesti suklaan ruskea ja lakritsin mustavalkoinen toimivat hyvin. Itsekin kannattaisin kyllä kierrätettävämpää materiaalia, vaikka muovin kunnolliseen kierrätykseen ollaankin menossa vihdoin.

 • eeerika

  säästän aina nätit pakkaukset, putelit sun muut :) esim nätteihin limupulloihin voi poimia kukkia ;) ostin juuri aika hintavia konvehteja kun oli niin söpössä paketissa, minkä tietenkin säästän vaikka korurasiaksi. Kivan näköisiä jätskipaketteja!

 • Murkinamasu

  Tietenkin kiva pakkaus vaikuttaa ostopäätökseen. Ainakin ekalla kerralla. :)

 • Ellukka

  Mukavasti retromaisen näköinen kuosi. Pidän. :)

 • Kaarrna

  Ooh ihanan osuva ja retromainen kuosi jäätelöille ja kangaskassit printtikuoseilla on aivan mahtavia! :)

 • Vierailija

  Ihanan retro kuosi, just sopiva kunnon jätskikesään! :)

  Visuaalisuuden lisäksi liputan mahdollisimman ympäristöystävällisten pakkausten puolesta, joten välillä saatan valita kaupassa sen vähän rumemman tuotteen ekologisuuden vuoksi.

 • Graafikko

  Luulisi, että kaikki yritykset haluaisivat tuotteilleen kauniin pakkauksen, mutta aina se ei menekään niin! Esimerkiksi Euroshopperin ja Rainbow’n tuotteet näyttävät tarkoituksella halvalta – koska ne ovat halpoja. Ostajalle ei siis haluta antaa virheellistä kuvaa kalliista tuotteesta ”liian” hienolla pakkauksella.

  Graafisena suunnittelijana sitä on välillä törmännyt karuun todellisuuteen. Kun haluaisi jättää valkoista tilaa, kun haluaisi kauniin fontin, kun haluaisi sitä ja tätä, mutta asiakas inttää ”Ei kun tuo on liian fiini!”. Silloin pitää taipua. :)

  Mutta onneksi vapaa-ajalla voi fiilistellä kauniita pakkauksia…

 • Mannam

  Olen yleensä vakuuttunut (ja saanut monet vakuuttumaan), että maku voi olla vain parasta mahdollista, kun pakkaus ja kääreet ovat kauniit!!

 • LK

  Minunkin makuun aavistuksen liian retro jätskipakettikuosi, mutta tuon kassin printiksi sopii kyllä hyvin, kun ympärillä on valkoista.

 • Lindaaaa

  Suklaan ja lakritsin pakkaukset ovat kyllä hienot! Muita kilpailussa olleita kuoseja en ole tosin nähnyt, joten en siihen osaa ottaa kantaa voittiko paras. Olen samaa mieltä kuin Murkinamasu, että ainakin ensimmäisellä kerralla tuotteen ulkonäöllä on paljonkin merkitystä. Varsinkin kodissa näkyvälle paikalle päätyviltä jutuilta odottaa kivaa ulkonäköä. Tietty jos tuote osoittautuu turhakkeeksi tai huonoksi niin en kyllä toiste enää osta sitä. Esimerkiksi minulla nuo kauniit teepakkaukset ovat nyt ”turhake” listalla enkä niitä enää toiste osta, vaikka kauniit pakkaukset niissä onkin. En vaan ole tee ihminen vaikka olisinkin halunnut olla :D

 • Saakku

  Kyllä pakkauksella on väliä. On se tavallaan jo puoliruokaa, antaa ensivaikutelman tulevasta.. Sisällöstä. Joten kyllä, itsekin ostan mielelläni kauniita pakkauksia siinä uskossa että sisältö on myös jotain ihanaa. Ja kyllä, kauniista käytännöllisestä pakkauksesta voi maksaa vähän ekstraa. :)

 • Jenniii

  Minäkin olen kuullut tästä, että ”rumalla” pakkauksella halutaan usein viestiä edullista hintaa ja moni mieltää kauniimman pakkauksen nimenomaan merkiksi siitä, että tuote on kallis. Tylsää. :D

 • Anuuu

  Oi, haluan voittaa!! :)

 • Oon esteetikkö sekä graafinen suunnittelija itsekin, joten tää pakkauskuosi kyllä hivelee mun silmää ihan valtavasti! Harmi vaan että tällä hetkellä on herkkulakko, joten jäätelö ei tule kysymykseenkään. Ehkä ostan salaa paketin pakkaseen ja korkkaan sen lakon loputtua tai kun on kunnon juhlahetki ;)

  Olen itse jonkin verran pakkaussuunnittelua tehnyt, ja perustan jotkin ostopäätökset kauniisiin pakkauksiin. Usein tulee kuitenkin mietittyä kierrätyksen ja hinnan näkökulmasta, mutta jos esim. kahvinporoille voi nätin, hiukan kalliimman purkin saada halvan oloisen ja näköisen sijaan, maksan mielelläni hiukan enemmän. Varsinkin jos design on suomalainen, silloin panostan oikein kunnolla.

  Puhuitte tuosta ’ruma pakkaus, halpa hinta’ ja se on ihan totta ainakin osaksi. Ei toisaalta haluta antaa ’vihreellistä’ kuvaa tuotteesta ja sen laadusta, mutta toisaalta taas se ’rumempi’ pakkaus on usein myös halvempi, sillä sitä ei välttämättä ole hiottu ja hiottu suunnitteluvaiheessa.

  Toi kangaskassi kyllä kruunais mun kesän, loma loppui jo mutta koskaan ei voi rumalla kassilla salille tai piknikille mennä! :D

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 • miianj

  Kauniit pakkaukset on aina hyvä – uusiokäytön mahdollisuus on suurempi (ainakin omalla kohdallani) ja kukapa nyt nättiä pakkausta kyllästyisi katselemaan. En ollut edes tietoinen tälläisestä projektista ja koska en ole ennen Aino-jäätelöä maistanut, ehkä nyt olisi siihen sopiva hetki! Taidan kipaista hakemaan maitosuklaaversioita :)

 • iinaii

  Uusi kuosi näyttää kivalta! :)

 • neitomariann

  Jäätelöpakkauksen kauneuden merkitys on sama, kuin kirjojen kansillakin; mukaansatempaava kaunis kansi on aina ensimmäinen kosketus tuotteeseen ja ostopäätökseen. :) Pirtsakat hienot kuosit Ainoilla nyt!

 • katrielli

  Itselleni pakkauksella ei ole niin väliä jos kyseessä on tavallinen käyttötavara, esim jauheliha. Mutta pakkaukset jotka menevät uusiokäyttöön tai ovat näkyvillä, kuten teepaketit on kiva että paketti olisi myös nätti. :) Nämä uudet Aino pakkaukset pääsisivät kyllä eväsrasioiksi.

 • pea

  Pakkausdesignilla on paljonkin merkitystä esteettiselle silmälleni ja usein kauniimpi on hiotumpi myös toimivuudeltaan. Se on kyllä melkoista arjen ankeuttamista, että edullisesta tehdään tarkoituksella myös epäviehättävää, kun se yleensä toimiikin huonommin. Suunnittelun tilaajille asennemuutoksen paikka! Itse olen monestikin ostanut ensin kauniimman pakkauksen ja kierrättänyt sitä jatkossa halvemmilla sisuksilla. Kierrättämisen muutenkin soisi sisältyvän jo suunnittelun alkuvaiheisiin ja turhan pakkaamisen ja roskan määrän vähentyvän. Enemmän toivoisin mahdollisuuksia täyttöpakkausten käyttöön, enkä nyt tarkoita pumputtomia saippuapulloja, vaan asiakkaan omien puteleiden ja purnukoiden täyttömahdollisuutta. Silloin voisi itse valita mieleisensä pakkauksen :)
  Lakritsi on kyllä hurmaava, sekä sisäisesti, että ulkoisesti :D

 • P S

  Nättiä pakkausta on tietenkin aina kivempi katella, mutta toimivuutta ei saa unohtaa. Näissäkin jäätelöpakkauksissa on väreillä taas edistetty sitä, että nopeasti tunnistaa, mitä siellä sisällä on, mistä minä pidän.

 • On luultavasti äitini vika, että kerään kaikkia kauniita lahjakasseja. Hän nimittäin hamstraa niitä. :D

  Pakkaussuunnittelussa ei kuitenkaan mielestäni aina huomioida tuotteen kokoa. Joskus jokin pieni pokkari voi olla pakattu pakkaukseen, johon mahtuisi vaikka kolme pokkaria. Olen törmännyt myös sellaiseen ilmiöön, että tilaamani tuote ei ole meinannut tulla pakkauksesta, koska se on niin tiukasti siellä.

 • HennaK

  Kyllä kaunis ulkokuori saa aina enemmän huomiota, ja jos nyt ei heti ostopäätökseen vaikuta niin ainakin herättää kiinnostuksen tuotetta kohtaan. Surullisen usein näkee, että tiettyjen tuotteiden ulkokuoreen ei paljoakaan kiinnitetä huomiota mikä saattaa ainakin omalla kohdalla viedä kiinnostuksen tuotetta kohtaan, kun kauniimpi yksilö vie huomion.

 • -Aino-

  Kaunis tuo kuosi! :) Kassi sopisi mulle hyvin myös nimeni takia ;)

  Itsekin esteetikkona kiinnitän paljon huomiota pakkauksen ulkoasuun. Saatan joskus ostaa tuotteen pelkästään pakkauksen takia, esimerkiksi ostin lasisen Bolle-vesipullon puhtaasti ulkonäöllisistä syistä; en yleensä välitä kuplavedestä, mutta ostin sen kauniin lasipullon ja etiketin takia. Nyt minulla on aina kaunis vedellä täytetty lasipullo laukunpohjalla menossa mukana varmistamassa että päivän mittaa tulee juotua tarpeeksi. Halusin lasisen pullon paitsi kauniin etiketin takia, myös koska pidän sitä ekologisempana vaihtoehtona kuin muovisia pulloja. Olen myös ostanut mm. oliiviöljypulloja, teetä ja karkkirasioita (lähes) puhtaasti esteettisistä syistä. Arki voi olla kaunista!

 • Alvatar

  Myönnetään että hyvin harvoin ostan tuotteita ihan vain pakkauksen ulkonäön perusteella – sisältö ratkaisee. Mutta toki jos on kaksi samankaltaista tuotetta, niin aina mukaan lähtee se nätimpi, ellei hinta huimaa päätä. Ja ellei sitten kyseessä ole jotain niinkin arkista kuin juustopaketti, pesuaine tms. jota ei ole tarkoituskaan pitää esillä.

  Täytettävät pakkaukset sitten asia erikseen, niissä voi jo vähän enemmän panostaa koska käyttöä tietää tulevan enemmän ja pidempiaikaisesti :)

 • HN

  Pakkauksien ulkonäkö merkitsee minulle paljon, sillä se luo mielestäni mielikuvan itse sisällöstä ja luo itselleni odotuksia itse tuotteesta! Esimerkiksi kosmetiikassa pakkaus voi luoda tuotteesta heti alkuun suuria odotuksia. Samoin ruoan ja eritoten esim herkkujen (suklaa, keksit, jäätelöt) pakkauksien tekstit ja kuvat ovat tärkeitä! Parhaimmillaan ne ilahduttaa ja sulostuttaa vaikka hyllyssä ollessaan esillä! Ihanat koko kipot pääsisi meillä käyttöön heti! Ja tietty jätskiä sisälle!! :)

 • Mikko Antero

  Kyllä kauniilla pakkauksella varustettu tuote helposti vetää minunkin kauppareissuilla pidemmän korren. Varmaan tää näkyy eniten kosmetiikkaostoksissa, aina nätin putelin ostaa mieluummin, vaikka se oiskin vähän kalliimpi. Se on mulle arjen pientä luksusta, josta tulee hyvä mieli :)

 • anna sofia

  Hei, tässäpä yksi kauniiden pakkausten ihailija ilmoittautuu! Esteetikkona ja graafisena suunnittelijana arvostan pakkaussuunnitteluun panostamista. Olisi kivaa nähdä, että Suomessakin ymmärrettäisiin nykyistä paremmin, että pakkaus on tärkeä osa tuotetta. Se luo mielikuvia ja odotuksia, ja sen lisäksi se toimii tuotteen mainoksena kaupan hyllyssä. Usein pakkaus on tärkein mainos tuotteelle, sillä kovin monia tuotteita ei mainosteta muuten. Olisi hienoa nähdä, että Suomessakin tehtäisiin mielikuvituksellisempia ja leikillisempiä ratkaisuja pakkausten suhteen, ja käytettäisiin esimerkiksi enemmän piirroskuvituksia. Lempipuuhaani ulkomailla on kävellä ruokakaupassa tutkimassa, millaisia pakkauksia siellä on. Ruotsalaiset kaupat ovat ihania, siellä panostetaan pakkausten visuaalisuuteen!

 • Petrasss

  Tykkään kanssa kauniista paketeista, juuri esim. noi mainitsemasi Pukkan teepaketit on kyllä todella onnistuneita suunnittelultaan! Eli ehdottomasti kannatan ajatusta, että kaupankin tuotteissa voisi olla enemmän panostettu pakkaussuunnitteluun :)

 • Hemey

  Kyllä sitä tulee helpommin tartuttua pakkaukseen, joka miellyttää silmää! Kaunista printtiä kulutustavaroissa ei pitäisi unohtaa :)

 • reettar

  Voi, miten ihanat uudet paketit! Muistaakseni äänestin tuossa kisassa kyllä, mutta en kuollaksenikaan muista mahtoiko se olla juuri tämä ehdokas :) Ihanan raikas ilme todellakin tylsässä jätskialtaassa! Minullakin pakkaussuunnittelu vaikuttaa kyllä paljon ostopäätökseen, vaikkakin monissa ihan arkisissa jutuissa on se ja sama millainen paketti on. Tykkään kuitenkin esim. Euroshopperin ilmeestä useasti, joten välillä se voi olla se halvempikin vaihtoehto mikä pakkauksen perusteella tarttuu mukaan :D Pukka ja Clipper on suosikkeja myös minulla. Ainolla muuten paketin suunnittelu on mennyt monelta osin putkeen, ovat herkuttelun jälkeen vielä vuosia erinomaisia pakaste- ja eväsrasioita :)

 • zrk

  Oho! Eipä oo (vielä) kaupassa sattunut silmään nuo. Mukava, että jäätelöissäkin on erilaisia kuoseja – muuten ovat aika tylsiä. Juhliin sopivat!

 • Lispe

  Olen itse mianosalalla, ja välillä kyllä tulee ihan vekkuleitakin pakkauksia vastaan. Riippuu toki paljon esimerkiski tuoteryhmästä. Lääkepakkauksessa mielikuvitus ei ehkä ole niin kaivattu kuin vaikkapa jugurttipurkissa. Kuitenkin, mielestäni sekan mahtuisi paljon paljon enemmän hassutelua ja irrottelua, jopa shokeeraamista, ajatusten herättämistä. Pakkaukset saisivat olla vielä enemmän suunnittelijoiden taidonnäytteitä, vaikka niillä toki usein ihan informatiivinen funktio onkin.

 • Jeni

  Voi, miten kauniit uudet pakkaukset! Myönnän, että minäkin ostan välillä kalliimman tuotteen vain hienon pakkauksen takia. Esimerkiksi monet kauneustuotteet on mukava pitää esillä, siksi arvostan loppuun asti mietittyä pakkaussuunnittelua. :) Värikkäät ja leikkisät pakkaukset ovat lemppareitani.
  Kaupassa mietin pakkausta myös kierrätyksen kannalta, ostan tuotteita mieluiten pahvipakkauksissa ja yritän välttää muovia.

 • Kesätyttö

  Niin samaa mieltä pakkauksista!! Kauppareissu pitkittyy joskus ihan sen takia, että mietin, mitkä Pukkan/Clipperin paketit muodostaisivat hyvän kombon pöydänkulmalla… :D

 • Boobina

  Kauniita kuoseja!!:) Mukana ollaan arvonnassa.

 • lottass

  Kyllä pakkaukset saa olla kauniita!:D usein ne pienten valmistajien laatikot ja rasiat on niitä kauniita ja ulkoasuun on nähty enemmän vaivaa.

 • SaR

  Omaan silmääni pakkauksen kuosi vaatii ehkä hiukan sulattelua :D

 • OnneliAnneli

  Hajuvesien maailmasta löytyy aivan ihania pakkauksia ja myös aivan kertakaikkisen järjettömiä :D Hajuvesien osalla se on tosiaan vähintään puolet koko kokemuksesta minkälaisesta purkista tuotetta sumuttaa..

 • INNEJ

  Kyllähän sitä mieluummin ostaa tuotteita, joiden pakkauskin on kaunis. Etenkin kotona esille jäävät arjen perusjutut on kiva hankkia kivalla pakkaussuunnittelulla varustettuna. Minulla keittiön saippuapulloa koristavat vaaleanpunaiset omenankukat ja kylpyhuoneen hyllyillä on purnukoita kivoilla graafisilla teksteillä.

  Alkoi heti tehdä mieli Ainon mustikkapiirakka -jätskiä. Ja nuo valkoiset koko kulhot sopisivat hyvin kattaukseeni, sillä kyseistä sarjaa minulla on jo muutama kulho eri värissä :) olisi tervetullut lisä pienehköön astiavalikoimaani..

 • enni s

  Enpä juurikaan kiinnitä huomiota pakkauksiin, ainakaan ne ei ostopäätöksiini vaikuta. Jotkut halpistuotteiden pakkaukset on kyllä todella rumia, silloin saatan miettiä, eikö tätä olisi kauniimmaksi voitu tehdä. :)

 • Salmi

  Esteetikolle myös pakkaus tärkeä, mutta sisältö ratkaisee ostopäätöksen.

 • Ankrylik

  Tykkään kyllä tuon kuosin retrohenkisyydestä. :) mitä arjen estetiikkaan tulee, niin musta tuntuu, että Japanissa tässä asiassa ollaan valovuosien päässä: siellä on tajuttu paremmin, miten pienillä asioilla lisätään arkeen kauneutta ja että estetiikalla on ylipäätään merkitystä. Myönnän ihan reilusti, että kyllä mä ostan mieluummin sen vähän kalliimman tuotteen, jos se miellyttää silmää enemmän ja sopii omiin arvoihin. :)

 • Susku

  En lämmennyt tällä voittokuosille aikanaan oikein, mutta tuossa paketin kyljessä se näyttääkin tosi hyvältä ja herkulliselta! Suunnittelijalla on selvästi ollut silmää lopputulokselle.
  Aino-jätskiä syön kyllä, oli pakkaus vanha tai tämä uusi, varsinkin lakritsi on herkkua :)

 • SannaHoo

  Onpa kauniita kuoseja! :) Alkoi heti tehdä mieli tuota ihanaa kinuski-karpalo -jätskiä!

 • Olga S

  Clipperin teepakkaukset hivelevät minunkin silmääni. Ja jos teeaiheisena jatketaan, niin Vintage Teas:n pakkaukset on myös kivoja ja varsinkin ne teepussien kääreet:

  http://assets.catawiki.nl/assets/2012/3/2/4/5/2/452ac320-46c0-012f-a236-005056960004.jpg

  Yogi Tea:n teissä ja haudukkeissa ilahduttaa puolestaan ne teepussien naruissa roikkuvat höpsöt mietelauseet, joiden oikeinkirjoituksesta ei voi olla aina varma, mutta jotka antavat oman säväyksensä teehetkeen. :)

 • KahviKaneli

  Hei,
  ihan huippua! Jätski on hyvää ja kangaskasseja ei ole koskaan liikaa :)
  Mukana arvonnassa siis.

 • Maiai

  Kyllähän kaunis pakkaus kruunaa herkuttelun: herkkuja silmille, sieluille ja makuhermoille! :) Tuo kyseinen kuosi oli suosikkini, jäätelöhän on parasta vähän sulaneena, nam! Kivaa, että suomalaisia suunnittelijoita ja heidän osaamistaan tehdään tällä tavalla tutuksi kaikelle kansalle… Taidokasta työtä!

 • Tuota muistan äänestäneeni:) Ei pakkausten ulkonäkö vaikuta ostopäätökseen ainakaan tietoisesti, sisältö kuitenkin tärkeämpi. Nuo kipot olisivat kyllä just tarpeelliset vaikkapa nuudelikipoksi.

 • Outi2

  Tunnustan olevani varsinainen jäätelömonsteri ja Aino- jäätelöt ovat suosikkejani! Uudet kuosit eivät ainakaan helpota livahtamaan jäätelöaltaan ohi, niin herkullisilta ne näyttävät. Visuaalisens ihmisenä koen, että kuoseilla ja pakkauksen ulkoasulla on minulle suuri merkitys ja ne luovat osan ns. käyttäjäkokemusta.

 • Vierailija

  Mietin jatkuvasti kadulla kulkiessani, miksi asiat ovat niin rumia vaikka jokuhan ne on sellaisiksi suunnitellut – eikö olisi samalla vaivalla suunnitellut edes jokseenkin kaunista. Elintarvikkeiden suhteen en ole ihan niin nirso, koska usein tuntuu että kauniisti paketoidut tuotteet ovat myös luomu-, lähi-, raaka-, super- tai jotain vastaavaa luksusruokaa, joiden yhteissummana hinta karkaa maksukyvyn ulottumattomiin. Jos tavallista ruokaa saisi kauniissa ja rumissa rasioissa valitsisin varmasti kauniita.

 • Vierailija

  Karkasi ilman sähköpostiosoitetta tämä:-)

 • Meidän markkinoinnin luennoilla on puhuttu noista pakkauksista, että usein ne tehdään myös ihan tietoisesti vähän tylsän ja yksinkertaisen näköisiksi tai tiettyjä värejä käyttäen, jotta ne herättäisivät mielikuvan halvasta hinnasta. :) Kauniit ja koristeelliset pakkaukset mielletään automaattisesti kalliimpien tuotteiden ominaisuuksiksi, mikä taas karsii tietynlaista ostajakuntaa ilman että sitä hintalappua edes vilkaistaan. Kyse on siis puhtaasti brändäyksestä! :)

 • hheidi

  Minäki kyllä nautin kauniista pakkauksista. Ja tosi hyvälle mielelle tuun, jos mun ostoskärryjen sisältö näyttää erityisen kauniilta. :D Näihin asioihin vois tosissaan valmistajatki enemmän panostaa. 

 • SaraJasmin

  Vaikka en varsinaisesti itseäni esteetikoksi laskisi niin huomaan kyllä, että tuotteiden pakkauksilla on merkitystä valinnassa. Toisaalta myös monesti käy niin että kun ostat jonkun kivan näköisen pakkauksen, ei sitä malttaisi heittää pois, vaikka tuote olisi jo käytetty loppuun, esim. hajuvesipullonjen kanssa käy monesti näin :D

 • MaarittiK

  Kaunista pakkausta tärkeämpää minulle on sen toimivuus. Ihan suututtaa, kun pakkauksia ei saa auki ilman väkivaltaa tai teräasearsenaalia. Toki kaunis, silmäähivelevä pakkaus voi vaikuttaa ostopäätökseen ja kuten tuolla aiemmin todettiin, Ainojenkin kohdalla myös rasian uusiokäyttöön. Ja kangaskassit ovat loistojuttu: nättiä kehtaa kannella mukanaan muutenkin, arkisempaa käytetään kauppakassina :)

 • MerjaP

  Tuo Maija Louekarin kuosi oli omakin suosikkini. Elintarvikkeiden suhteen en tosin juuri koskaan tee ostopäätöksiä paketin perusteella, kyllä ruoassa sisältö kuitenkin ratkaisee. Muissa asioissa saatan laittaa kauneuden jopa käytännöllisyyden edelle.

 • susapa

  Ihanaa, että kuosi näyttää vähän samalta kuin jäätelö sisällään! Hyvä kombo.

 • Hannha

  Valitsen lähes aina ostoksilla ollessani tuotteet, jotka eniten miellyttävät silmääni (ainakin, jos valinnanvaraa on tarjolla). Tämä periaatteeni ulottuu ihan arkisista hyödykkeistä, kuten käsisaippuapulloista, kalliimpaan kodin elektroniikkaankin (jonka täytyy aina olla _valkoista_. Teen varmasti välillä myyjät hulluiksi toiveillani…) Ihmetteleville ystävilleni olen perustellut tapaani sillä, että ihmiset saavat iloa päiviinsä erilaisista asioista. Minulle iloa tuo se, kun voin joka kerta käsien pesun yhteydessä hyödyntää sitä vähän kauniimpaa käsisaippuaa ja se kun omistamani tavarat ovat väreiltään harmoniassa. Ja jos näin pienet asiat voivat piristää päivää, tällaisia valintoja mieluusti myös tekee :)

 • Maaaikki

  Ah ainojäätelö <3

 • eh

  Kivoja nämä Ainojen uudet kuosit! Kyllä kaunis pakkaus aina herättää huomiota ja piristää arkea. Varsinkin uusia tuotteita tulee usein kokeiltua ihan vain kauniin pakkauksen houkuttelemana. :)

 • mints

  Kyllä kauniit pakkaukset ilhaduttavat ja välillä ovat ainakin osaltaan mukana ostopäätöksessä. Usein kyllä muut ominaisuudet, kuten ekologisuus ja hinta ajavat estetiikan edelle.

 • Rosalieeee

  Itselleni pakkaus on hyvin olennainen osa tuotetta. Harmi vain, että opiskelija liian usein joutuu katsomaan hintaa ja tyytymään maailman tylsimpien pakkausten tuotteisiin. Super ihanat pakkaukset, iso kiitos Ainolle rohkeudesta käyttää resursseja suomi-designin edistämiseen.

 • Milou

  Pakkauksella on todellakin väliä – itselleni se on tärkeä osa tuotetta, ja kuten sinäkin totesit joskus tekeväsi, valitsen tuotteen kaupasta helposti juuri ulkonäön perusteella, vaikka hinta olisi kalliimpi. Vaikkapa limu maistuu paljon paremmalta nätistä lasipullosta kuin ihan perustölkistä :) Aino-jätskit kuuluvat tosin makunsa puolesta jo valmiiksi suosikeihini, joten uudet pakkaukset löytävät varmasti meillekin pakkaseen ja pöytään!

 • Lraurau

  Kyllä meikämuija on sitä mieltä, että rumia romuja ei kannata katsella. Siksi ahdistaakin, jos pitää ostaa jotain mikä ei ole niin silmiähivelevää, mutta pakollista. Valitsen kauniin (tietenkin subjektiivinen käsite) aina kun suinkin voin! :D

 • Annafiinu

  Suloinen pakkaus! Yllättävän paljon pakkaussuunnittelu vaikuttaa ainakin omiin ostopäätöksiin – ainakin jos on kahden vaiheilla, mieluummin ostan sen kauniimmaan tuotteen. Pienet asiat tekevät arjesta kauniimman ja kivemman :—)

 • EmiliaMaria

  Hienoja pakkauksia kyllä. Suosikkimakuna Aino Jäätelöistä on Lakritsi ja Suklainen mokkaunelma, jonka nimestä tulee mieleen kyllä jotain ihan muuta kuin jäätelö :D 

   

 • mara

  itseäni kanssa harmittaa, miten rumia monet tuotepakkaukset ovat – varsinkin jos kyseessä on joku lempparijuttu. nätillä paketillahan sekä se oma tuote näyttäisi kotona kauniimmalta ja tuotteen myyntikin saattaisi jopa kasvaa kaikkien esteetikkojen bongatessa kiva pakkaus :D ulkoasun lisäksi mua ilostuttaa myös aina, jos se itse boksi/mikäonkaan on huomattavan toimivasti tai hauskasti taitettu.

 • mappela

  pakkaus vaikuttaa kyllä omaan ostokäyttäytymiseeni, visuaalinen ihminen kun olen.
  joskus ihan pelkkä valkoinenkin olisi raikas poikkeus värikylläisyydessä, mutta yleensähän väriä ja kuosia sotketaan enenemässämäärin.
  tyylikäs, yksinkertainen ja selkeä on kaunista. eikä siihen kyllästy niin helposti.

 • Tuyaa

  Kyllä kauniit pakkaukset aina kiinnittävät ensimmäisenä mielenkiintoni. Toisaalta, omalla kohdallani kuitenkin aina sisältö lopulta ratkaisee, enkä ole valmis maksamaan kalliimpaa hintaa vain kauniin pakkauksen takia.

 • annikki123

  Minä kyllä tykkäsin näiden jäätelöpakettien uudesta kuosista. Se vanha Aino-jäätelöiden kuosi ei ole yhtään niin kiva, nää on jotenkin paljon persoonallisemmat!
  Aino-jäätelöiden pieni kasvojenkohotus ei tule ollenkaan huonoon aikaan kun jäätelömarkkinoille puskee vähän väliä uutta, eikä ihmisten pidä unohtaa näitä superhyviä jäätelöitä kaikkien uutuuksien tieltä!

 • sersku

  Nättejä on kyllä! :)

 • TerhiS

  Kelpais! :)

 • Olga

  Kovin on nättejä pakkauksia! Olen samaa mieltä sun kanssa, pakkaussuunnittelulla on väliä. Itse kallistun usein nätimmän pakkauksen puoleen, jos kahden eri tuotteen hinta on melkein sama. Suurena Aino-jätskin ystävänä tyhjiä jäätelöpaketteja on kaapissa jo niin monta etten kehtaa edes myöntää, mutta onneksi rasiat on suhteellisen pitäviä ja ne toimii eväs- tai pakastusrasioina. Kivaa, kun saa jatkossa pakastaa ruokaa ja syödä eväitä jatkossa vähän nätimmistä rasioista!

 • Hukkakukka

  Silmää miellyttävä pakkaus on ehdottomasti tärkeä osa kokonaisvaltaista ja onnistunutta tuotesuunnittelua. Jos tuotteet ovat vaikkapa muuten ”samanveroiset”, saattaa ulkonäkö olla se ratkaiseva tekijä itselläni. :)

 • sanninenn

  Ruoka ostoksilla oon aina esteetikko, köyhänä opiskelijana vaan on välillä pakko tinkiä ja ostaa rumia hallispakkauksia. Mut kyllä nätti pakkaus saa aina hymyn huulille :)

 • Maini

  Ostan tavaroita vain, jos niillä on jokin käyttötarkoitus, siksi kodistani ei löydy mitään koriste-esineitä ym tavaraa vain siksi, että sattuisivat olemaan kauniita. Olen kuitenkin esteetikko, joten kauniilla pakkauksilla on minulle hyvinkin paljon merkitystä. Joten ehdottomasti haluaisin nykyistä enemmän kaunista ja huolellista pakkaussuunnittelua; arjen estetiikkaa ilman ylimääräistä romua!

 • Hugooo

  jäätelöhän voi maistua paljon paremmalle hienosta kiposta kaavittuna! Ja silmätkin saavat herkkua osaksensa !

 • Elina V.

  Kyllähän kaunis pakkaus aina silmää miellyttää, vaikka sisältö tärkeintä onkin. Mukana arvonnassa.

 • annim4

  On kyllä kiva kuosi!

  Itse olen myös esteettisesti hienojen pakkausten kannalla. Mieluummin ostan 2€ kalliimman Clipperin teepaketin kuin marketista halpamerkin teepaketin, jonka ulkonäkö ei ole kummoinen (vaikkakin sisältö olisi sama, eli sama teemaku).

 • Jenni M

  Pakkauksen estetiikka on tärkeä minulle ainakin silloin kun kyseessä on esillä pidettävä tuote. Esim. Vierasvessaan valitsen saippuan lähes täysin esteettisin perustein.

 • Keijukainen

  Oh, ja ah, mitä pakkauksia! Itse olen melko pragmaattinen ja harvemmin tulee maksettua pelkästä paketin ulkonäöstä, mutta pakko myöntää että Clipper on heikko kohtani.

 • MariMeri

  Tietysti pakkaukset vaikuttavat, jos ei tietoisesti niin sitten alitajuntaisesti! Nehän luovat kuvan tuotteesta ja firmasta, ruskea paperinen paketointi luo mielikuvan ympäristöystävällisyydestä, paksu kiiltävä materiaali ja kultafontti henkivät luksusta! Hollantilaisen Ritualsin tuotteet ja paketoinnit ovat valtavan kauniita :)

 • Lauravee

  Olipas kivoja kuoseja! Totta on, että saisi muutkin pakkaukset olla noin kauniita. Itse tykkään English Tea Shopin teepakkauksista myös, ne koristaa keittiötä kivasti.

 • Wuuh

  Näin vastavalmistuneena valitsen kaupasta aina rainbowta tai x-traa, ja niiden pakkakset ei oo ihan kauniimmasta päästä. Ehkä pian kuitenkin voin ostaa myös niitä kauniimpia vaihtoehtoja :)

 • SiniV

  Onpa nätti kassi! ja uudet kuosit jäätelöpaketeissa, mutta onneksi vain väliaikaiset, itseä miellyttää kuvat marjoista/suklaasta jne pakkauksissa enemmän :)

 • Saara274747

  Kaikki kaunis kyllä miellyttää silmää ja tuottaa pieniä iloja arkeen. Mielellään yrityksetkin voisivat siihen panostaa enemmän

 • Juuliak

  Oi, mitä kuoseja! Itse esteettisenä ihmisenä valitsen usein kodin käyttötarvikkeita ja ruokapurkkeja sen mukaan miltä ne näyttävät. Parempi ulkonäkö viestittää minulle heti paremmasta laadusta, vaikka tämä ei aina olsiiskaan totta. Tulevaisuudessa löydän varmasti useammin söpöjä Aino-jäätelöitä kauppakassistani.

 • -Selma-

  Kauniisti pakattu tuote kyllä kiinnittää huomion ja vaikuttaa myös jonkin verran ostospäätökseen, mutta ei ole edellytys tuotetta ostaessani. :)

 • Nooooora

  Mulla ihan sama homma: ostan pukkaa ja clipperiä kauniiden pakkausten vuoksi. Toki mautkin ovat hyviä ;) Myös kaikki kauniit lasiset hillopurkit tai lasiset ”vanhan ajan” limsapullot hivelevät omaa silmää :)

 • Jessii

  Pidän uusista pakkauksista. Ovat hieman retroa, mutta eivät tyypillisiä jäätelölle. Monesti ulkomailla näkee, että jäätelöpakkauksiin ja kääreisiin on panostettu. Ovat värikkäämpiä ja hienompia.

 • Vierailija

  Kauniista pakkauksesta otettu ruoka maistuu paremmalta! Jätän usein ruman pakkauksen ostamatta, vaikka tuote olisikin itsessään hyvä. Ainot ovat herkullisia, mutta pakkauksen vuoksi en niitä liiemmin ole noukkinut ostoskoriini.

 • TMM

  Ainakin näiden jäätelöpakkausten kohdalla pakkaussuunnittelu toimii. Ovat niin kivoja, että ostan yhden ja kun jäätelö on syöty, pesen pakkauksen ja pakastan marjoja ym. siihen Siitä tulee varmasti pakastimen makein rasia. :)

 • Apistus

  Hyvännäköinen kuosi. Tykkään.

 • Mallamoja

  Ihana kuvio ihanalle jäätelölle! Maistuis mullekin! :)

 • Mari9

  Upeat luomukset. Design-pakkaukset vain voimistaa jäätelön syönnin ihanuutta raikkaudellaan. Upeaa, kun pakkaukseen on jätetty puhdasta pintaa, josta teksti tulee paremmin esiin.

 • Töppönen

  Onpas suloinen kangaskassi! Ja tosiaan täälläkin kannatetaan kauniimpia pakkauksia arkipäivän tuotteille. Toisi pientä luksusta arkeen!

 • Vierailija

  Hyvin persoonallinen kuosi

 • jaana.h.

  Tottakai sitä nätin pakkauksen ostaa, vielä kun Aino jäätelöt on niiin hyviä (tälläkin hetkellä mustikkapiirakkajäätelö pakastimessa :).. Käytän sitten rasioita jälkikäteen muutenkin ja muksutki tykkää niissä juttujaan säilytellä.

 • Vertsu

  Minä olen aina pitänyt kaikesta kauniista! Kangaskassi on ekologinen ja järkevä valinta.

 • Reija

  Näin FB:ssä julkaisun uudesta kuosista ja mietin heti että se on tosi onnistunut! Koska pidän hieman sulaneesta jätskistä. Nyt tekee mieli lusikoida annos suosikki-Ainoani kulhoon ja nauttia. <3
  Ja ei ole ollenkaan pahitteeksi jos myöhemmin pakastan marjat kauniiseen jäätelörasiaan.

 • outin.

  Kaunis pakkaus viimeistelee tuotteen ja houkuttelee ostamaan, tylikkäästä pakkauksesta tulee olo että tuotekin on laadukas. Kauniisti kuvitetussa kestokassissa on mukava kantaa ostokset kotiin, omistan pari ihnaa Muumi-kestokassia :)

 • todellista

  Kaikki, mitä Louekari tekee, on kultaa!! ceciliah__(at)hotmail.com

 • Tiffany

  Kyllähän kauniit pakkaukset houkuttelevat ostamaan, tuotekin saa laadukkaamman vaikutelman, kun se on huolitellussa pakkauksessa!

 • marjo66

  Mulle sisältö on tärkeintä, lahjaksi/tuliaiseksi ostettaessa katsoo enemmän myös itse pakkausta

 • Ainokalevalasta

  Kyllä minun ostopäätöksiini vaikuttavat myös pakkaukset. Kauniista pakkauksesta niin kuin muistakin kauniista asioista saa hyvän mielen ja iloa silmälle. En halua kantaa ostoksianikaan missä tahansa muovikassissa vaan vaihdellen käsilaukustani löytyvien varakassien kuosia. Ekologista, mutta myös silmäniloa!

 • aatuuli

  Ihanan värinen kassi. Mulle on tullut kasseja sieltä sun täältä ja kaikki kestosellaiset ovat tallessa. Jotkut ovat käytössäkin aina silloin tällöin.

 • Jenskuu

  Se vaikuttaako tuotteen pakkauksen ulkonäkö ja kuosi siihen ostanko kyseisen tuotteen, riippuu siitä mitä tuotetta olen ostamassa. Olen huomannut, että elintarvike ostoksissani tuotteen pakkaus vaikuttaa suuresti siihen haluanko ostaa tuotteen. Jos taas olen ostamassa esim. elektroniikkaa kiinnostaa minua enemmän itse tuote kuin sen pakkauksen ulkonäkö.

 • Norppa10

  Itse ostaisin myös mieluummin kauniisti pakattuja tuotteita. Toki hinta ja laatu vaikuttavat pakkaustakin enemmän.

 • Aikkuliini

  Oii, Aino olis onnellinen jos arpaonni suosisi ja saisin oman nimikkokassin! :)

 • mliisa

  Kyllä kauniit ja persoonalliset pakkaukset miellyttävät. :)

 • Niina-K

  Ainon Ihana maitosuklaa on vakiojäätelöni ja silmä kyllä hämääntyi uuden pakkauksen myötä! Eipä siinä, tykkään kyllä kuosista. Pääasia että sisältö pysynyt samana ;—-) mukana arvonnassa!

 • Pirde

  Kassi on tosi kaunis. Itse kerään kaikenlaisia kangaskasseja ja kauniita pahvipakkauksia :)

 • Suvi84

  Mielestäni tuo uusi kuosi on ihana <3 piristäviä mukavasti päivää tuollainen kassi.

 • K.K.

  näyttää tosi hyvältä ja värit miellyttävät ja tyylikkäät.

 • Rrrosa

  Kivat ja käytännölliset palkinnot, joten täytyy osallistua :) Olen kanssasi samoilla linjoilla pakkaussuunnittelun suhteen – etenkin sellaisissa mielihyvätuotteissa, kuten teessä, niin kuin mainitsitkin, pakkauksella on todellakin väliä. Esimerkiksi Kusmi ja Harney&Son’s ovat teemerkkejä, joita mun on täytynyt metsästää aivan ulkomailta asti, ja vaikka makukin on hyvä, niin on pakko myöntää, että pakkausdesignilla on ihan oma osuutensa tuotteen houkuttelevuudessa!

 • Rii-na

  Piristävän erilainen pakkaus. Tykkään kyllä, kun kyseessä on tuttu tuote, jonka pakkauksen ei siksi tarvitse kuvastaa sisältöä.

 • Lullah

  Oi kuinka kaunis kuosi! Jotenkin niin herkullinen.

  Esteettinen pakkaus on aina kiva, mutta kun ei opiskelijalla ole varaa valita sen perusteella. Tämän vuoksi mielelläni hankin ihan säilytyspurkkeja ja -laatikoita.

  Kaunis pakkaus tuo kuitenkin ripauksen yleellisyyttä tuotteeseen (tai korostaa sitä). Isäni toi minulle vuosia sitten Tiffany Co.:lta sellaisen rannekorun osan, johon minulla ei kyllä itse korua ollut. Osa ei ole päätynyt mihinkään käyttöön, mutta on kauniisti Tiffanyn turkoosissa rasiassaan ja rasia rusetteineen korurasian vieressä. Ihanin osa tätä tulijaista oli siis sen pakkaus, jota vaalin enemmän, kuin sisältöä.

  Viime aikoina suosikki pakkaukseni ovat olleet Make Up Storen uudistunut Scale-kuosi ja neliön muotoiset rasiat. Ostettaessa tuotteet ovat mustissa, hyvin pelkistetyissä pahvikääreissä ja sisältä paljastuu upeasti muotoiltu tuote. Rasioita voi pinota nätisti ja niiden avaaminen onnistuu jopa juuri lakatuilla kynsillä. Parhaiten onnistunut kasvojenkohotus brändille, mitä olen aikoihin nähnyt. 

   

  sonja.immonen@gmail.com

 • sokeris

  Kiva pakkaus ja tarkemmin ajateltuna kuvastaa sisältöäkin hyvin. Mustavalkoinen näyttää mun mielestä toimivan parhaiten.

  Toimii sen verran hyvin, että jätskilakko taisi olla sitten siinä. :)

 • momo

  Minulle pakkauksen ulkonäöllä saattaa olla suurikin merkitys, varsinkin jos kyseessää on jokin arkinen tuote, jota pidetään esillä tai joka tuppaa unohtumaan pöydän reunalle. Esimerkiksi olen ostanut opiskelijalle kalliita (mutta ah, niin ihanan tuoksuisia!) Mummi ja minä -pesuaineita juuri söpön designin takia. Niitä putiloita kyllä kehtaa pitää tiskipöydällä! Lankean usein myös Clipperin teihin kauppareissulla, vaikka teetä on kaapit pullollaan jo muutenkin. :D

 • Armiliini

  Upeat kuosit, näitä lisää! On myös hyvä myyntikikka, kaunis ulkokuori vaikuttaa painavasti ostopäätökseen. Eikä tuotetta välttämättä tarvitse laittaa tarjolle eri astiaan kun on noin silmiä hivelevä kuosi kipon päällä. Viemisiksikin kehtaisi viedä =)

 • nipsunappinen

  ehdottomasti kiinnitän huomiota pakkauksiin, ja ostankin helpommin kauniita pakkauksia! oih, nyt pakko saada jäätelöä ;) osallistun arvontaan!

Related posts