31/07/15

Aivan liian lyhyissä shortseissa?

42 100 asu-shortsit7.jpg

Juuri nyt tuntuvat aika kaukaisilta nämä  viime viikonlopun shortsikelit Roomassa, kun katsoo ikkunasta tuota harmaata sadesäätä. Onneksi pääsin edes hetkeksi nauttimaan helteestä, vaikka sitten ulkomailla. :) Vaikka lämpömittari näytti viikko sitten pitkälti päälle +30 asteen, kainostelin näin lyhykäisten shortsien pukemista päälleni. Viime kesänäkin lyhyet farkkushortsit ujostuttivat, vaikka niitä näki muiden päällä lähes jokaisessa kadunkulmassa. Jotenkin omaan habitukseeni ei vain sovi tuollainen ”paljastelu”. Ja liekö sitten syy shortseissa vai missä, mutta porukka tuntui Roomassa kiinnittävän huomiota tähän asuun…

Italiassa ei liene kovin vaikea saada miehiltä huomiota ainakaan tällaisena vaaleatukkaisena eloveenana, mutta hämmensi, ettei menoa ja viheltelyä hidastanut yhtään se, että poikakaveri oli koko ajan käsipuolessa. Yhtenäkään toisena päivänä ei kukaan vihellellyt eli tulkitsen, että kyse todellakin oli nimenomaan tästä asusta. Hetkittäin jopa mietin, että olenko nyt oikeasti jotenkin aivan törkeästi pukeutunut, mutta eivät kai nämä shortsit nyt niin ennennäkemättömän lyhyet ole?! Ja näin monilla muillakin naisilla siinä kuumassa hellessäässä ihan yhtä lyhyitä farkkushortseja. Vai ovatko nämä teidän silmiinne jotenkin hävyttömän näköiset? 

asu-shortit17.jpg

Kulttuurierot tuollaisen käyttäytymisen ja avoimen flirttailun suhteen ovat kyllä Italiassa Suomeen verrattuna kuin toisesta maailmasta. En voisi kuvitellakaan, että Suomessa tuijoteltaisiin ja vislailtaisiin niin ronskisti. Positiivinen huomio toki on hetkittäin ihan hauskaa, mutta tässä tapauksessa se tuntui lähinnä kiusalliselta ja nololta. Myönnän, että reaktiot nostivat kyllä kynnystäni pukea näin lyhyet pöksyt jalkaan uudelleen. :D

No, shortsien minimitasta huolimatta tykkäsin tästä asusta itse tosi paljon ja siinä oli kotoisa olo. Hattu ja huulipuna tuntuvat kyllä antavan jokaiseen tyyliin vähän ekstraa – niin tähänkin. :) Kiltti elokuu, tuo pliis vielä ripaus kesää tänne Suomeenkin!

Translation: An outfit of a super warm and sunny day in Rome a week ago. :)

asu-shortit18.jpg

Toppi // top H&M, shortsit // shorts Tommy Hilfiger*, sandaalit // sandals ATP Atelier (MiNo Shop)*, laukku // bag Väska*, aurinkolasit // sunglasses Urban Outfitters, hattu // hat tuliainen Roomasta // souvenir from Rome

* saatu blogin kautta // gifted

asu-shortsit11.jpg asu-shortsit13.jpg asu-shortsit17.jpgasu-shortsit4.jpg asu-shortsit9.jpg

Photos: Pupulandia

Tags: , , , , , , ,

Categorised in: Elämä, Matkat, Muoti

42 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Ninniri

  Hyi miten hävyttömät kuteet ;) Ei vaan, ihanan naisellinen tyyli! Itellekin tulee helposti monissa hellevaatteissa tosi alaston olo, ehkä just siks kun Suomessa niitä pääsee käyttämään sen verran harvoin, että menee aikansa ennen kuin tottuu. Muutenkin Etelä-Euroopassa naiset pukeutuu musta näyttävämmin ja seksikkäämmin kuin Suomessa, täällä paljastavammat vaatteet tuntuu olevan lähinnä teinien käytössä, ja niin oli mullakin kun olin teini ;)

 • Ulala, très chic! :) I like your sandals and bag very much!

  http://lartoffashion.com

 • Vierailija

  Ehkä sääriä korostaa vielä pieni korko ja sääristä tulee tässä asussa se juttu, joka pomppaa esille ja aiheutti ehkä ne reaktiot :)
  Ihana asu kuitenkin :)

 • JonnaK

  No ei ole liian lyhyet! Tosin itseäni kyllä myöskin ujostuttaisi pukea noin lyhyet shortsit enkä ole ihan varma ovatko ¨yläreiteni” / peppu aivan tarpeeksi piukeassa kuosissa että kehtaisikaan. ;) Mutta näiden kuvien perusteella italialaismiehet viheltelivät aivan positiivisesta syystä. ;)

 • Vierailija

  Sortsit ei ole lainkaan liian lyhyet, olet vaan kertakaikkiaan niin kuuma ja huomiotaherättävän kaunis tuossa asussa! Miten poikaystävä suhtautui moisiin huomionosoituksiin?

 • Jane C.

  Mun makuun ehkä vähän liian lyhyet – mutta mä yleensä en käytäkään polvipituutta lyhyempiä alaosia ;) Objektiivisemmin tarkasteltuna kuitenkin aika passelit! Kohtaamasi käytös on kuitenkin törkeää – minkään vaatteen käyttäminen ei anna kenellekään oikeutta huudella.

 • Katarii

  Jep! Minustakin huutelu ja vislailu on lähinnä moukkamaista eikä positiivista tai hauskaa. En itsekään viheltelisi vähäpukeisten tyyppien perään..

  Sekin on kyllä vähän jännä että jos shortsit on omaankin makuun ”aivan liian lyhyet”, miksi ne pitää ostaa\pukea ylle??

 • Västis

  Höps, oot vaan bella donna! Eivät nuo ole mielestäni sen lyhyemmät kuin mitä monilla muillakaan helteellä.

 • Olga S

  Omaan makuun sortsit ovat kyllä aivan liian lyhyet, mutta olenkin 30+ kalkkis. ;) Pitäisin myös aivan liian lyhyinä niitä hameita, joita itse käytin vielä kaksikymppisenä. Vanhuus ei tule yksin, se tulee 15 cm lisää pituutta helmassa. :D

 • mirkka

  Joo ei ole liian lyhyet, mutta aika loistavasti istuvat! Se lienee syy viheltelyyn ;) 

 • Helmi K

  Täällä mä taas huutelen :) koska tykkään. Sandaalien kanssa super cool.

 • Siiri1225

  Jahas, yllätyin hieman näistä kommenteista. Itse (nelikymppisenä) käytän tuonpituisia farkkushortseja jatkuvasti enkä koe olevani tippaakaan epäsopiva vaan arkinen ja käytännöllinen sekä kesäinen. Mun mielestä noissa ei ole mitään ”paljastavaa” saati rivoa. Nilkkaremmilliset korkokengät tekevät tästä asusta kyllä jotenkin aistillisen, mutta epäsopivaa ei mitenkään. Viheltely johtuu kyllä ihan vaan kauneudestasi.

 • collinedelapaix

  Ai vitsi tuo vika kuva on niin ihana et se sopis vaikka banneriin!

 • Kiti

  Oot kyllä upea! Rakastuin tohon hattuun, toivottavasti joku sen tyylinen tulisi vastaan täällä Suomessakin jossain kaupassa.

  Kotiuduin juuri kesälomareissulta, ja melkein sydämestä otti, kun löysin matkalaukun pohjalta shortseja ja muita hellevaatteita. Eipä oo ollut paljon käyttöä niille. :D Noh, vielä on kesää jäljellä…

 • I feel ya! Omat lyhyimmät shortsini ovat noista ehkä millin pidemmät ja ne päällä on aina rietas olo. Oma filosofiani on, että jos lahkeet/helma on lyhyt, niin silloin yläosa ei saa olla paljastava. Peittävien alaosien kanssa voin käyttää hihattomia paitoja tai avonaisia kaula-aukkoja. Mutta tämä sääntö pätee siis vain omaan mukavuuteeni.
  Sä olet aina tyylikäs, joten jos asu on mukava niin anna mennä vaan! :)

 • Suvi K.

  Jos ei kalsarit vilku alta, kaikki hyvin. ;D Mä oon ihan koukuttunu lyhyisiin shortseihin, kun vietin juhannuksen jälkeen kanssa viikon etelässä. Ihana vapauden tunne jaloille!

 • Jenniii

  Haha, kiitos! :) Ehkä kyse tosiaan on siitä, kun täällä Suomessa näiden hellevaatteiden sesonki on niin lyhyt, että olo on jotenkin alaston ennen kuin vähäisempään pukeutumiseen tottuu. Ja tänä kesänähän sellaista pehmeää laskua helteeseen ei ole päässyt kokemaan, kun ei ole näkynyt hellettäkään. Hyppäsin siis kylmiltään pikkupikkushortsteihin. :D

 • Jenniii

  Thank you! :) The sandals and the bag are my absolute summer favourites.

 • Jenniii

  Se on muuten ihmeellistä, kuinka noinkin matala korko voi tehdä tosi ison eron kokonaisuuteen – ja omaan fiilikseen. :) Heti on jotenkin ryhdikkäämpi olo, kun on pienikin korko kantapään alla!

 • Jenniii

  Ehkä minäkin mietin, olenko tarpeeksi timmissä kunnossa käyttämään tällaisia, mutta sitten totesin, että ei tässä nyt mikään fitness-kisaaja tarvitse olla voidakseen käyttää shortseja. :D Ja annoin mennä!

 • Jenniii

  Kiitos! <3 Poikakaveri suhtautui huomioon lähinnä huumorilla ja muutama vislailija näytti hänelle peukkuakin tai vinkkasi silmää. :D Aivan absurdia toimintaa!

 • Jenniii

  Joo, itsekin pysyttelen yleensä vähän pidemmässä lahkeessa tai helmassa, mutta tuumin, että siinä helteessä näin lyhyet shortsitkin tuntuivat ihan ok:lta. :) Ja joo, olen samaa mieltä, että huutelu ja vislailu on tökeröä – Italiassa ilmeisesti kuitenkin hyvin tavallista. 

 • Jenniii

  Huutelu ja vislailu todellakin on aika tökeröä. Siitä tuli ainakin minulle heti hyvin hämmentynyt ja nolostunut olo. Ja tuo ”aivan liian lyhyet shortsit” viittasikin juuri siihen fiilikseen, mikä syntyi noiden huuteluiden myötä. En ole tottunut käyttämään näin lyhyitä shortseja, joten niiden pukeminen ylle kainostutti hiukan, mutten kokenut niiden olevan millään tavalla liian lyhyet tai sopimattomat, mutta miesten reaktiot kadulla saivat kyseenalaistamaan asiaa. Ehkäpä otsikossa olisi pitänyt olla kysymysmerkki perässä.

 • Jenniii

  No sitä minäkin! Näin monilla muillakin naisilla yhtä lyhyitä shortseja, mutta vislailua tuli tuon illan aikana kuultua niin paljon, että aloin jo miettiä, näytänkö maksulliselta naiselta tai jotain. :D

 • Jenniii

  Hahaa, no mutta kun minäkin olen 30+ kalkkis! :D Ehkä juuri siksi mietin, että voiko tällaisia käyttää. Viime kesänä minulla oli jotkut suunnilleen yhtä lyhyet shortsit aurinkoisena ja helteisenä kesäpäivänä ja katselin Stadikalle mennessäni, että no on täällä muillakin yhtä lyhyitä (ja lyhyempiäkin) shortseja. Kunnes tajusin, että ne mimmit olivat kaikki minua 15 vuotta nuorempia. :D Eli joo, allekirjoitan tuon loppukaneettisi!

 • Jenniii

  Nämä shortsit istuvat kyllä kuin hanska. :) Harvoin löytää yhtä hyvin sopivia pöksyjä!

 • Jenniii

  Oho, tästähän on alkanut jo tulla melkein tapa! Ei haittaa. ;) Ja kiitos! Nämä sandaalit ovat kyllä paras löytö todella pitkiin aikoihin: tuntuvat sopivan melkein minkä asun kanssa tahansa ja tuo pieni korko tuo heti fiilikseen ryhtiä ja sääriin muotoa.

 • Jenniii

  Ihanaa kuulla! Hatunnosto ja pointsit sinne suunnalle oman linjan pitämisestä. :) Toivon, että olen itse kymmenen vuoden päästä yhtä itsevarma pukeutuja kuin sinäkin!

 • Jenniii

  Kiitos! :) Onkin ollut suunnitteilla laittaa banneri jossain vaiheessa uusiksi. Ehkä tuossa voisi olla ainesta… :)

 • Jenniii

  Kiitos Kiti! Tuo hattu oli kyllä sekä loman että lomagarderobin pelastaja. :) Ja toivo elää vielä sen suhteen, että elokuussa saataisiin pari hellepäivää! 

 • Jenniii

  Hahah, rietas olo kuvastaa hyvin sitä fiilistä, mikä tuossa asussa tuli etenkin niiden vislailujen myötä. :D Ja oma tyylifilosofiani paljastelun suhteen on samankaltainen. Reissugarderobissa prioriteettina oli lähinnä se, että miten sitä melkein +40 asten lämpötilaa sietäisi parhaiten. Hihat olivat siis pannassa ja kun yksi vaatekerta oli hikoiltu läpimäräksi, se oli melkolailla käsitelty. Loppureissusta puettiin siis päälle, mitä oli jäljellä. :D

 • Jenniii

  Kannatan tätä ohjenuoraa! :D Ja kalsarit eivät vilkkuneet. ;) 

 • AnnaAusseista

  Just hyvät, ei ollenkaan liian lyhyet!

 • la.

  Pohdin, josko kuitenkin huutelu takaisin herättäisi ihmisiä siihen, miltä tuntuu olla huutelujen kohteena? Tökeröähän se on, mutta äkkiä menee luu kurkkuun, kun itse kokee samaa huutelua. Etelä-Eurooppalainen kulttuuri on vielä melkoisen maskuliinisten asenteiden valllassa ja kovemmin tartuu tajuntaan, kun naisosapuoli ei kiltisti hiljaa ja hymyillen kulje ohi, korvat punottaen häpeästä.

 • la.

  Mua jäi vähän harmittamaan tässä kommentissa tuo maksullinen nainen-osio, vaikket pahaa varmasti tarkoittanutkaan… :)
  Itselleni prostituutio on ammatti muiden joukossa (silloin kun sitä vapaasta tahdosta harjoitetaan, eikä siihen liity ihmiskaupaa/parittamista) ja on inhottavaa, kun heitä kommentoidaan alistavasti. Tuokin heitto kuulostaa viattomalta, mutta kätkee sisäänsä paljon negatiivista latausta ja vähättelyä. Hekin ovat yhtä arvokkaita ihmisinä kuin muut ja ansaitsevat tulla kohdelluksi yhtä lailla.

 • Jenniii

  Mietin itse asiassa pitkään sanavalintaani tuosta asiasta ja laitanko sitä ollenkaan. Prostituoitu on ammatti muiden joukossa ehdottomasti, kun sitä vapaasta tahdosta harjoitetaan. Ja prostituoituja on varmasti myös moneen lähtöön – osa harjoittaa ammattiaan kaikessa hiljaisuudessa suljettujen ovien takana ja osa avoimemmin kadunvarsilla päivystäen. Jälkimmäisenä mainitut tapaavat usein pukeutua niin, että jo ulkoinen olemus viestii jollain tapaa ammatista, mikä tietysti on potentiaalisille asiakkaillekin kätevää.

  Ketään ei tällä kommentilla ollut tarkoitus vähätellä tai loukata ja pyydän anteeksi jos sanavalintani aiheutti mielipahaa. Hetkellisesti vain mietin tuolla noita vislailujen ja tuijotusten keskellä, että voisiko joku oikeasti luulla minun olevan prostituoitu. Sellaista viestiä en vaatetuksellani haluaisi välittää, vaikka heidän ammattinvalintaansa kunnioitankin. Toisaalta tässä päästään juuri siihen, että naisena sitä saa aika herkästi kuulla nimenomaan kaikenlaisia tuomioita ja huorittelua, jos pukeutuu yhtään paljastavammin. Tavallaan syyllistyin itse tuossa aiemmassa kommentissani hiukan samaan, vaikka tarkoitukseni oli lähinnä ilmaista, että en haluaisi itse joutua sellaisen nimittelyn kohteeksi tai antaa itsestäni väärää mielikuvaa. 

 • Jenniii

  No hyvä! :)

 • Jenniii

  Tässä tapauksessa kyse ei ollut huutelusta, vaan lähinnä vislailusta ja häpeilemättömästä tuijottelusta merkitsevien hymyjen kera (toisin sanoen rohkeasta flirttailusta kaiketi siis?). Olisi tuntunut siinä tilanteessa ylireagoinnilta ryhtyä huutelemaan takaisin, joten mieluummin vain ignoorasin. Ehkä kynnys muutenkin vieraassa kulttuurissa tai maassa tuollaiseen ”aggressiiviseen” vastareagointiin on korkeampi, jos toinen osapuoli ei oikeasti tee jotakin todella törkeää.

  Toisaalta, nyt tilanteet olivat nimenomaan lähinnä sellaisia korvia punottavia ja reaktiot olettaakseni kohteliaisuuksiksi tarkoitettuja, vaikkei se niistä yhtään sen vähemmän moukkamaisia teekään. Jotenkin haluan silti asettaa tämän Italiassa kokemani huomion perspektiiviin, sillä olen joskus joutunut ulkomailla asuessani kokemaan varsinaista ahdisteluakin. Asuessani Brysselissä 8 vuotta sitten oli aivan tavallista, että miehet (yleensä ei-belgialaisesta kulttuurista alun perin olevat) huutelivat, pysäyttelivät ja jopa ryhtyivät seuraamaan kadulla tällaista nuorta vaaleaa tyttöä. Silloin en kaihtanut raivoisaakaan palautetta, kun annoin heidän kuulla kunniansa. Huomasin jossain vaiheessa, että tehokkain keino karistaa liian sinnikkäät ihailijat kannoilta oli pitää kävelyvauhti määrätietoise ripeänä sekä ottaa kasvoille mahdollisimman vihainen tai vittuuntunut perusilme ja mulkoilla sitten huutelijoita jäätävästi. Yleensä jo murhaava katse riitti vaientamaan tai hillitsemään huutelijaa. Tarvittaessa huutelin kyllä takaisinkin.

 • sarde

  Hassua, mulla oli viime kesänä Roomassa juuri saman verran paljastava asu, eikä mieleeni edes tullut, että olisin liian paljastavasti pukeutunut :D Ei edes sen jälkeen, kun poikaystäväni sanoi, että on hauska kulkea perässäni ja katsoa, kuinka kaikki ohittamamme miehet kääntyvät katsomaan takapuoltani :D

 • Jenniii

  Ei varmaan moniakaan tällainen varustus ujostuta. Omalla kohdalla koin kuitenkin yllättäväksi ja vähän epämukavaksi niin suorasukaiset reaktiot asuuni. :D

 • Jenniii

  Eipä sitä aina osaa ajatella juttua kirjoittaessaan, miten ihmiset omia sanoja tulkitsevat. Lisäsin nyt selkeyden nimissä sen kysymysmerkin, niin ei tarvitse ihmetellä. :)

 • AjN

  Shortsit – ja koko asu – näyttää oikein upealta! Ja pöksyjen lahkeetkin ovat minusta juuri kivalla tavalla lyhyet. Otahan siis vain ansaitsemasi huomio vastaan ja kulje pää pystyssä jatkossakin, lahkeenmitasta riippumatta :)

Related posts