28/07/15

Kahvia ja vintagea – Cafe Kokko & Roomage Helsingissä

1 85 cafe-kokko4.jpg

Tulin muutama viikko sitten ihan sattumalta pistäytyneeksi ohimennen Cafe Kokossa Kalevankadulla. En ollut edes hoksannut, että kahvila on muuttanut Katajanokalta keskustaan, sillä Skattalla tulee käytyä harvemmin. Nyt kuitenkin bongasin Kalevankadun varresta kahvilan mainoskyltin ja poikkesin sisään. Vanhat tilat Katajanokalla menivät ilmeisesti remonttiin, joten Cafe Kokko joutui etsimään uuden osoitteen.

Kalevankadun kahvila sijaitsee hiukan erikoisesti kerrostalon sisäpihalla ja vieläpä rakennuksen toisessa kerroksessa niin, että sisään on kuljettava rappukäytävän kautta. Veikkaan, että jokunen kävijä on eksynyt matkalla kadulta kahvilaan tai luovuttanut sisäpihalle päästyään, mutta sisäpihan oikeanpuoleisesta rapusta se löytyy, kun vain uskaltaa astua sisään. 

cafe-kokko2.jpg

Nykyiset tilat ovat entisiin nähden aika erilaiset, mutta ennen valokuvausstudiona toiminut kiinteistö on löytänyt muotonsa kahvilana kiitettävästi. Jotenkin minulle tuli heti valoisaan ja avaraan, sekalaisilla vanhoilla huonekaluilla sisustettuun tilaan kurkistaessani mieleen Berliini. Kahvila on visuaalisesti todella viehättävä ja uusissa tiloissa Cafe Kokko on lyönyt hynttyyt yhteen vintage-huonekaluja myyvän Roomage-verkkokaupan kanssa. Roomage on nimittäin tehnyt verkkokauppansa lisäksi myös fyysisen tulemisen ja pitää upeine kalusteineen putiikkia nyt tuossa kahvilan kyljessä. 

Cafe Kokko on erikoistunut raakakakkuihin ja gluteenittomiin herkkuihin, mutta sieltä saa myös smoothieita, puuroa ja muuta terveellistä syötävää, sekä tietysti kahvia. En ole itse mikään raakaruokien hypettäjä, mutta kahvilasta löytyy kyllä evästä joka makuun. Kahvila-istuskelun lomassa tuli myös tutkiskeltua Roomagen huiman näköistä tarjontaa. Ilmeisesti kauppa on käynyt uudessa osoitteessa erinomaisesti, sillä omistaja valitteli, että visiittini aikaan tarjontaa oli normaalia vähemmän, sillä niin moni esine oli tehnyt parin edellisen viikon aikana kauppansa.  

cafe-kokko8.jpg

Jos teollisuus-henkiset vintage-kalusteet, hauskasti sisustettu ja Berliini-viboilla varustettu kahvilameininki sekä raakaruoka kiinnostavat, niin suosittelen ehdottomasti piipahtamaan Kalevankatu 31:ssä. :) Juuri nyt Cafe Kokko on kesälomalla, mutta ensi maanantaista lähtien ovet ovat taas avoinna asiakkaille.

Translation: Cafe Kokko and vintage furniture shop Roomage on Kalevankatu in Helsinki. Check them out – the space is lovely. :) They are currently on summer holiday but the cafe and the shop will open again next Monday. By the way, the place might be a little bit difficult to find but just walk to the inner courtyard, step in from the first door on the right and go to the second floor and you’ll find it. :)

cafe-kokko21.jpg cafe-kokko5.jpgcafe-kokko10.jpg cafe-kokko6.jpgcafe-kokko3.jpgcafe-kokko1.jpg cafe-kokko7.jpg cafe-kokko9.jpgcafe-kokko14.jpg cafe-kokko13.jpgcafe-kokko12.jpg cafe-kokko15.jpg cafe-kokko16.jpgcafe-kokko11.jpg cafe-kokko18.jpg cafe-kokko19.jpg cafe-kokko20.jpgcafe-kokko17.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Koti

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts