27/07/15

Pitäkää hatuistanne kiinni!

24 100 ootd-rome6.jpg

Nyt ymmärrän, mitä tuolla sanonnalla tarkoitetaan. Sillä tarkoitetaan ihan kirjaimellisesti sitä, että hattu tosiaankin voi lähteä aika helposti pienestäkin tuulenpuuskasta lentoon – sen sain Roomassa huomata. :D Olin ostavinani ihan sopivan kokoisen hellehatun, mutta taisi se sitten olla juuri sellaisen puoli senttiä turhan väljä, niin että kun tuulenvire tarttui lieriin, oli hattu lennähtää useammin kuin kerran Tiber-jokeen.

Poikakaveri pyöritteli päätään ja silmiään, kun jahtasin hattuani kadunkulmissa – ja toivoi, ettei kevyt olkihattu lennähtäisi autotielle. Hän vannottikin minua, että autoteiden lähettyvillä oli pidettävä hatusta kiinni ja annettava sen mennä, jos lentäisi päästä. Ei olisi auton alle jäämisen arvoinen tuo lakki, ja oikeassa tietysti oli. ;) Pidin siis kiltisti ja sinnikkäästi hatustani kiinni – kuvissakin. Ehkä pitäisi viritellä tuohon sellainen kuminauha leuan alle, ettei pääsisi karkaamaan. Haha. 

ootd-rome3.jpg

Pyrähdyksistään huolimatta olkihatusta tuli reissun päällä lemppariasusteeni. Se tuntuu tuovan heti simppeliinkin tyyliin vähän särmää, mutta ennen kaikkea se suojasi helteellä päätä auringon kuumimmalta porotukselta ja varjosti sopivasti vähän olkapäitäkin. Pitänee hommata nyt yhtä mieluisia päähineitä myös syyssesonkiin, koska ihastuin tähän olkihattuun niin kovin, että tekisi mieli laittaa jotain päähän tästä lähin joka päivä. Tuohon tyttömäiseen ja kesäiseen lomatyyliin olkihattu sopikin hyvin, mutta tämänhetkiseen arkipukeutumiseen ja syystakkien paksuihin kauluksiin onkin vaikeampi sovitella hattua. Ehkä se täydellinen löytyy vielä minullekin…

Tuo kuvien kukka-alaosa ei itse asiassa ole hame, vaikka siltä näyttääkin. BikBokin lyhyet housuhameshortsit ovat ehkä kesähelteiden kivoin vaate – ilmavat ja söpöt, näyttävät hameelta mutta yllättävien ilmavirtaustenkaan osuessa kohdalle ei tule vilauteltua vahingossa. :D

Translation: Hold on to your hats! At least I did and still I managed to lose it a couple of times. My boyfriend kept telling me to hold on to it and NOT to run after it, at least not on the driveway. :D Wide hats and the wind are not a good combination – maybe I should tie it on my head with a strap under my chin. Haha. 

ootd-rome5.jpg

Toppi // top Pieces, shortsit // shorts BikBok*, laukku // bag vintage, sandaalit // sandals ATP Atelier (MiNo Shop)*, aurinkolasit // sunglasses Monki, hattu // hat tuliainen Roomasta // souvenir from Rome

* saatu blogin kautta // gifted

ootd-rome7.jpgootd-rome10.jpg ootd-rome11.jpgootd-rome2.jpgootd-rome8.jpg

Photos: Pupulandia

Tags: , , , , , , ,

Categorised in: Matkat, Muoti

24 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • piina

  Hahah! Itse ostin pari päivää sitten jo pitkään himoitsemani ison lierihatun. Laitoin sen ensimmäistä kertaa päähän ja lähdin töihin. Tunsin itteni ihan super cooliksi leidiksi, kunnes heti kun olin astumassa autosta ulos tuulenpuuska lennätti hatun auton yli suoraan ojaan parkkipaikan viereen :DD. Siinä meni ne leideilyt kun juoksin hattua hakemaan :D . Päättin etten kyllä enää laita sitä tuulisella ilmalla päähän. Ja toi kumilenksu idea oli ihan paras :D !!

 • Ollepolle

  Teetkö itse nuo ihanat koristekynnet? Niin kauniit!!!

 • hanne_tasteofhoney

  Major girl crush <3 Oot niin ihana näissä kuvissa! Toi asu vähän herättää kateutta, Suomessa ei liiemmin oo ollut mahiksia pukeutua noin. Viikon päästä onneksi pääsen kotiin Arizonan aurinkoon, voisin kokeilla kaivella garderobistani jotain samantyylistä… :)

 • Onpa ihanan rento kesäasu! Oon muuten huomannu saman hattu-ongelman tänä kesänä :D ei oo montaa kertaa ollu hattu päässä, mutta on siitä niillä kerroilla vaan saanu pitää tiukasti kiinni… Oiskohan helpompi, jos muuttais sisämaahan, siellä varmaan tuulis vähemmän

 • Jenniii

  Kohtalotoveri siis. ;) Helsingissä taitaa melkein aina tuulla niin paljon, etten tiedä, miten ihmiset pystyvät täällä käyttämään hattuja, kun oma tuntuu lennähtävän päästä heti, kun astun ulko-ovesta kadulle. :D Roomassa ei ollut erityisen tuulista edes, mutta silti lakki uhkasi lentää tuon tuosta!

 • Jenniii

  Voi, kunpa osaisinkin itse tehdä! :D Kynsistäni huolehtii Bio Sculpturen Marianne. Tänään tulossa vielä lisää juttua uusista kynsistä. Väri on ehtinyt sitten Rooman jo vaihtua. :)

 • Jenniii

  No nyt täytyy kyllä olla otettu, jos pääsin oikein girl crushiksi! <3 Piti toden totta tuolla helteissä ottaa ilo irti kaikista kesähepeneistä, koska Suomessa niitä ei ole tarvinnut kaivaa kaapeista koko kesänä. :D Toivottavasti Arizonassa sää sentään hellii!

 • Jenniii

  No Rooma ei edes ole ihan meren äärellä, joten ei tuntunut edes tuo sisämaa-sijainti auttavan. :D Helsingissä hattu ei tosin taida pysyä päässä sitäkään vähää kuin Roomassa. Oi hattuihmiset, kertokaa, miten olette ratkaisseet tämän ongelman?!

 • maitokahvi

  Hei me ostettiin kanssa tänä vuonna italianreissulta hatut ja niiden mukana tuli sellaiset vaahtomuoviläpyskät, joiden avulla voi säätää hatun koon itselle täydelliseksi. Siis vähän niinkuin sellaiset, mitä tulee pyöräkypärien kanssa. Niillä sai tosi näppärästi tehtyä aavistuksen isosta hatusta just täydellisen, eikä tuo suikale mitenkään erotu ulospäin. Luulis, että Roomassakin myydään sellaisia :)

 • marisha

  Mulle tuli mieleen Linnanmäen Vuoristorata, jossa kehotetaan pitämään hatuista kiinni. :) Mutta mikä sen parempi suoja auringonpaahteelta.

  Housuhameet, eikä, onko ne(kin) tehny paluun? Muistan kyllä omasta nuoruudestani nuo viritelmät, jotka näytti hameelta, mutta olikin housut. Järkyttävää kun huomaa, että moni nuoruuden trendi alkaa tehdä paluuta. Vanha, minä vai? Ehkä muoti kiertää nykyään nopeammin… :P

 • Crystall

  Ihana asu! Kaunis oot. :) Iski erittäin paha matkakuume näitä sun Rooman kuvia katsellessa.

 • nakedtruth

  haha, tykkäsin kovasti tosta kuminauhaideasta!! :Dja hei, tosi kiva asu! :)

 • Minä_vain

  Jenni, voisitko auttaa minua?

  Olen menossa perjantaina konserttiin, joka pidetään ulkona. Mitä kannattaisi laittaa ylle sää huomioiden? En haluaisi kuitenkaan missään ryysyissä mennä. :D

 • ACat Heini

  Hei!

  Kivan näköinen Kesä tyyli….samanalainen kun minun…

  Huivit ja hatut on Kivat&Nätit myös kesäaikaan.

  Hameshortist ovat käytännölliset ja kivat. Tykkään.

  Nautinnollisia Kesä päiviä, Suomen vaihtelevista säistä huolimatta!

  HYMY.

 • tiinapetriikka

  Sama juttu edessä, nimittäin syyshatun metsästysoperaatio. :)

 • Jenniii

  No tuohan kuulostaa ihan loistavalta systeemiltä! Omassani ei harmillisesti sellaista ollut, mutta ehkä sellaisen voisi tuohon vielä viritellä? 

 • Jenniii

  Itse en varmaan uskaltaisi vuoristorataan hattua laittaa ollenkaan. :D Ja joo, housuhameet ovat tehneet paluun. Omatkin muistoni sieltä 90-luvulta olivat jossain vaiheessa lähinnä puistattavia, mutta näistä nimenomaisista kyllä tykkään! Ja totta tosiaan, trendien kierrosta huomaa kyllä oman ikänsä, valitettavasti. ;)

 • Jenniii

  Kiitos! :) Ja varoituksen sana, ihania Rooma-kuvia on tulossa vielä vaikka kuinka!

 • Jenniii

  Juu, mahtaisi olla tyylikäs! :D

 • Jenniii

  Voi ei, anteeksi! Tähän unohtui vastata ajoissa! Toivottavasti löysit jotakin mukavaa päällepantavaa. :)

 • Jenniii

  Kiitos! :) Ja ihania loppukesän päiviä myös sinulle!

 • Jenniii

  Minulla on onneksi suhteita tuonne KN Collectionin suuntaan. :D

 • Vierailija

  Kiva asu! :)

 • Qjs

  Hei kuulkaas, sitä varten oli ennen vanhaan olemassa hattuneula! Saa sitä nykyäänkin käyttää, tosin on vaikea enää löytää kauniita.

Related posts