26/07/15

Ihana hotelli Roomassa: Villa Urbani

6 81 villa-urbani7.jpg

Viimeinen aamu on valjennut Roomassa ja kohta on aika ottaa nokka kohti Helsinkiä. Lähdemme haikein mielin – olisi ollut ihana jatkaa irtiottoa arjesta vielä vähän pidempään. Vaikka tätä hikistä ja paahtavaa lämpötilaa on tullut tuskailtua viime päivinä muutamaan kertaan, kyllä sitä Suomeen palatessa taitaa tulla vähän ikäväkin. ;) Ja ikävä tulee myös tätä aivan mieletöntä hotellia, jossa olemme reissullamme majoittuneet. Siksi haluankin vinkata muille Rooman matkaajille, että jos etsitte aivan erityisen kaunista ja viehättävää majapaikkaa, niin nyt olisi tarjolla erinomaisen hyvä vinkki!

Kun taannoin etsiskelin hotellia tälle Rooman reissullemme, huomasin, ettei kaupungin hotellitarjonta ollut mitenkään päätähuimaavan ihastuttava. Moni hotelli näytti kuvissa aikansa eläneeltä ja hinnat tuntuivat olevan melkoisen korkealla tasoon nähden. Olen esteetikko myös lomaillessani ja ihan periaatteesta tympäisi ajatus siitä, että maksaisin itseni kipeäksi jostain rumasta ja kulahtaneesta hotellihuoneesta.

villa-urbani2.jpg

Yleensä lähes aina hotelleja metsästäessä löytyy muutama, jotka selvästi erottuvat positiivisesti joukosta, mutta tällä kertaa meidän budjettimme raameissa sellaisia ei vain tullut vastaan. Vaihdoin taktiikkaa ja kokeilin etsiä kivoja hotelleja Trasteveren alueelta TripAdvisorin kautta, josko matkustajien suosituksilla tärppäisi paremmin. Päädyin johonkin top 30 hotellit Trasteveressa -listaukseen ja bongasin sieltä kiinnostavan oloisen hotellin: Villa Urbani.

Heti kun näin kuvia bed & breakfast -tyyppisellä idealla toimivasta Villa Urbanista, tiesin, että tänne haluaisin. Kuvissa näkyi vanha kuvankaunis villa, jonka huoneet oli sisustettu tyylillä. Myös majapaikan sijainti oli täydellisesti kohdallaan:  Villa Urbani sijaitsee Trasteveren alueella, muttei aivan vilkkaiden ravintolakatujen keskellä, vaan rauhallisemmalla paikalla kukkulan rinteessä, mistä on kuitenkin vain noin 5-10 minuutin kävely kaupungin vilinään. Bonuksena kukkulan rinteestä on varsin lyhyt matka useammallekin upealle näköalapaikalle. 

villa-urbani8.jpg

Pienen B&B:n huonehinnat tuntuivat ihan kohtuullisilta: maksoimme huoneesta 100e/yö. Huoneen varaus hoitui sähköpostitse hotellin omistajan kanssa viestittelemällä ja deposit-maksun maksamalla (onnistuu helpoimmin PayPalin kautta). Hintaan kuuluu aamiainen ja hotellihuoneesta löytyy kaikki olennainen: wifi ja ilmastointi (etenkin kesällä aivan MUST!!!). Aamiaiset eivät kokemukseni mukaan ole italialaishotelleissa kovinkaan kummoisia, eikä tämä hotelli tee poikkeusta, mutta kyllä B&B:n tarjoamalla pienellä aamiaisella saa silti oivan startin päivään.

Meille tarjottiin myös varsin kohtuuhintaista mahdollisuutta saada kyyti lentokentältä hotellille – laskeskelimme, että kyyti ovelta ovelle tuli suunnilleen samanhintaiseksi kuin että olisimme ottaneet taksin, tai jopa vähän edullisemmaksi. Junallakin olisimme säästäneet vain muutaman euron, mutta tuhranneet valtavasti aikaa ja joutuneet säätämään paljon, koska ihan hotellin lähettyvillä ei ole juna- tai metroasemaa. 

villa-urbani10.jpg

Paikan päälle päästyämme sain todeta, että edes kuvat eivät tehneet oikeutta Villa Urbanin kauneudelle. Noin 5-metrinen huonekorkeus, modernilla otteella mutta vanhaa rakennusta kunnioittaen toteutettu sisustus, taivaallisen kaunis valo ja aivan omanlaisensa tunnelma. Viivyimme Villa Urbanissa viisi yötä ja päätin jo, että jos koskaan tulen Roomaan vielä takaisin (toivottavasti!), haluan palata tähän hotelliin. Huoneita vanhassa sukuvillassa ei ole kuin muutama, muistaakseni kolme suurta kahden hengen makuuhuonetta ja yksi pienempi yhden hengen huone. 

Vanha villa on peräisin 1800-luvun alkupuolelta ja Urbanin perheen omistuksessa se on ollut 1930-luvulta. B&B-käyttöön se muokattiin kuusi vuotta sitten ja kävi tuolloin ilmeisesti läpi melkoisen restaurointi- ja remonttiprojektin. Suosituimmat sesongit villassa ovat kuulemma huhtikuulta heinäkuun loppuun sekä syys-lokakuussa, jolloin huoneet ovat todella buukattuja. Jos siis mielit tänne ja matkustat juuri noina ajankohtina, kannattaa varata majoitus ajoissa. Hiljaisimpina kausina elokuussa sekä joulu-tammikuussa Villa Urbani puolestaan on suljettuna, sillä Italiassa lainsäädäntö vaatii, että B&B ei saa olla avoinna läpi vuoden. Voin joka tapauksessa suositella lämmöllä tätä paikkaa kaikille kauneutta ja viehättävää sijaintia sekä mukavaa palvelua arvostaville Rooman matkaajille. :)

Lisää kuvia sekä Villa Urbanin yhteystiedot löytyvät hotellin nettisivuilta.

Translation: If you are looking for a beautiful place to stay in Rome with a good location, I have an excellent recommendation for you. :) Villa Urbani is the most adorable beautiful old villa in the Trastevere area and I really enjoyed my stay there. The small B&B has four incredibly beautiful rooms with the 5 metre high ceilings and amazing light. And the price is very reasonable compared to the hotels in the same area. I definitely would go back there if I ever visited Rome again (I hope so!). Truly beautiful. :) You can find more information and pictures of Villa Urbani on their website.

villa-urbani5.jpgvilla-urbani4.jpgvilla-urbani3.jpgvilla-urbani6.jpgvilla-urbani1.jpgvilla-urbani15.jpg villa-urbani13.jpgvilla-urbani11.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Matkat

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Onpas kaunis B&B! Itse olen käynyt Roomassa monta kertaa, mutta itsellänikin on ollut vaikeuksia löytää sopiva hotelli. Kerran, kun matkustin italialaistuttavien kanssa, vuokrasimme asunnon ja se toimi parhaiten. Muuten hotelli on aina löytynyt metromatkan päässä keskustasta. Tämä kuitenkin vaikuttaa todella hienolta B&B:ltä, joten pistän sen korvan taakse. Seuraavaksi haluan kuitenkin käydä taas Milanossa (mm. maailmannäyttelyä katsomasssa) ja Firenzessä, koska ovat suosikkini Italiassa <3

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

 • Jenniii

  Villa Urbani teki kyllä vaikutuksen! :) Edellisvisiitillä Roomassa reilut 10 vuotta sitten ei tarvinnut yöpyä hotellissa, sillä isäni oli tuolloin töissä siellä ja hänellä oli Laurentinan aseman lähellä asunto. Niinpä nyt vasta ensimmäistä kertaa sain tuskailla noiden Rooman hotellien kanssa. Onneksi löytyi näin kiva vaihtoehto. <3 Italia on kyllä kokonaisuudessaan aivan ihana ja tekisi jo mieli takaisin, ehkä ensi kerralla juuri tuonne pohjoisempaan!

 • Essu

  Moi!

  Ihanan näköinen asumus. Onko noissa B&B paikoissa oma vessa ja suihku huoneissa tai oliko tuossa teidän huoneessa?

 • Jenniii

  Se varmasti vaihtelee hiukan paikoittain, mutta Villa Urbanissa on oma wc ja suihku joka huoneessa. :)

 • Saara

  Laura Urbanilta terkkuja Oli kuulemma lähettänyt sinulle meiliä (kutsua takaisin kylään) mutta ei varmaan tullut perille.

 • Linda

  Kiitos tästä! Löysin vahingossa tämän blogitekstin. Nyt tuli varattua huone tästä ihanasta Villasta lokakuulle Yksi huone oli vain vapaana, se isoin 140€/yö. Mutta sen maksamme mielellämme luettuamme blogiasi :) Vaikuttaa aivan ihanalta ja idylliseltä! ❤️

  Ensi kertaa menemme äitini kanssa Roomaan. Nytkin yhdistämme reissuun Napolin ja kauniin vehreän Ischian saaren, jonne menemme nyt kolmatta kertaa. Olen täysin rakastunut Italiaan, erityissesti näihin kohteisiin. Unohtamatta ihanaa pientä kalastajasaarta Procidaa Ischian vierellä. Suosittelen sydämestäni matkaamaan joskus näihin. Kerron vaikka lisää kokemuksia ja vinkkejä, jos joku sinne joskus menee :)

  Terkuin Linda Rovaniemeltä

Related posts