23/07/15

Huh hellettä!

11 95 asu-rooma6.jpg

En ihmettele, että paikalliset karkaavat lomillaan heinäkuussa usein pois Roomasta, sillä keskikesän helle on täällä todellakin aika paahtava. Tiesin, että Roomassa saattaisi olla heinäkuussa aika kuumat oltavat, mutta lämpömittarin näyttäessä eilen jossain vaiheessa +39 astetta mietin, että olikohan kohdevalinta kesäreissullemme sittenkään paras mahdollinen. :D Hotellihuoneen ilmastointi tuntuu juuri tällä hetkellä lahjalta suoraan taivaasta. 

Tunnelmat ovat siis olleet hikiset ja säätä uhmaten (sekä litroittain vettä lipittäen) kävelimme eilen peräti 25 kilometriä Rooman historiallisia maisemia ja tunnelmallisia kortteleita ihastellen. Illalla ei tarvinnut unta houkutella, sen voin kertoa. Olin jossain vaiheessa niin kuumissani, että läträsin kadunvarressa olleesta juomalaitteesta vettä suoraan päähäni, jotta saisin oloani edes hiukan viilennettyä. Onneksi tuo paahtavin helle kestää vain muutamia tunteja ja aamulla sekä illalla lämpöä on vain vähän yli +30. Ja ei sillä, kyllä tämä aina Suomen kolean ja sateisen kesäsään voittaa. Ihannesää olisi varmaankin jokin kompromissi Helsingin ja Rooman väliltä.

asu-rooma7.jpg

Koska helle tosiaankin paahtaa täällä täydellä teholla, vaatevalinnoissa on saanut painottaa lähinnä keveyttä ja ilmavuutta. Niinpä valitsin eilen ylleni henkäyksen ohuet ja kevyet kesäshortsit, joiden ajattelin olevan mahdollisimman miellyttävät ja mahdollisimman vähän hiostavat päällä. Poikakaverini nauroi, että näytän joltain floridalaiselta eläkeläisturistilta asussani, mutta minä viis veisasin kommenteista. :D

Valitsin villien viidakkoshortsien kaveriksi hillityn mustan topin ja sandaalit. Tärkeimmät asusteeni eilisessä paahteessa olivat aurinkolasit sekä viuhka, jonka olin jonkun hetkellisen valaistumisen hetkenä tajunnut pakata mukaan. Äitini joskus Kiinasta tuliaisiksi tuoma viuhka osoitti jo ensimmäisenä reissupäivänä olevansa erittäin hyvä matkakumppani. 

asu-rooma8.jpg

Eilen koluttiin nähtävyyksiä ja kierreltiin kaupungilla, ja tänään suunnitelmissa on etsiä joku paikallinen maauimala ja ottaa iisisti altaan äärellä. Sen eilisen hikisen kävelyurakan jälkeen on nyt lepopäivän vuoro. Hyvän kirjan kanssa aurinkovarjon alle – täydellistä!

Translation: Greetings from the sunny and HOT Rome. I can definitely understand why the locals might want to escape somewhere else in July since the heat is quite overwhealming. Yesterday it was around +39 degrees which is a little bit too hot for my taste. Despite the weather we walked for about 25 km while we were scouting the sights and wandering the beautiful streets of the city. A little crazy, some might say…

Outfitwise the main goal was to wear something as light and airy as possible so I ended up wearing these crazy jungle shorts. My boyfriend told me I look like a senior citizen from Florida but I didn’t care as long as I felt comfortable. :D  My favourite accessories yesteday were definitely the sunglasses and the fan my mother brought me as a souvenir from China a few years back. I don’t know how I was wise enough to bring it with me on this trip but I thanked myself for that many, many times during that day.

asu-rooma9.jpg

Toppi // top Only, shortsit // shorts Ivy Revel*, sandaalit // sandals ATP Atelier (MiNo Shop)*, aurinkolasit // sunglasses Monki, viuhka // fan tuliainen Kiinasta // souvenir from China

* saatu blogin kautta / gifted

asu-rooma5.jpgasu-rooma2.jpg asu-rooma4.jpg

Photos: Pupulandia

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Elämä, Matkat, Muoti

11 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • maimaii

  Vinkkaathan, jos löytyy joku kiva maauimala :) Olen viikon kuluttua menossa Roomaan ja vähän jo kauhistuttaa tuo paahtava ilma.

 • Minä_vain

  Ei miesten kommenteista kannata välittää, ne ei tiedä, mistä puhuvat (viitaten tuohon poikaystäväsi kommenttiin)… :D

 • p

  Älä koskaan lakkaa postailumasta asukuviasi; tästä tuli taas jotenki iloiseksi kun näki sun iloisen asun ja olemuksen. Tarttuvaa :). (Ehkä tässä oli sitä tyttömäistä tyyliä taas muutes…)

  Roomasta muistan sen pätsimäisyyden, kuumuuden, jota ei pääse pakoon. Kolosseum oli vaikuttavin, taidan tykätä paikoista, joissa historia tulee ihan iholle…Muuten muistan kaupugin jotenki kermakakkumaisena koristeellisine rakennuksineen…

 • helkky

  Oltiin noin kuukausi sitten Roomassa ja lämpöä riitti jo silloin, mentiin yhdeksi päiväksi metrolla meren rantaan, Lidoon ja se oli loistava päätös. Kartoitettiin maauimaloita aika heikoin tuloksin? Yks oli, jossain matkan päässä. Rantaan oli taas todella helppoa ja näppärää mennä. Rannat on maksullisia, mutta myös sitä myöten siistejä peteineen, varjoineen, vessat, suihkut, baarit on käytössä. Suosittelen ehdottomasti. Paikalliset kuulemma kansoittaa paikat viikonloppuisin täysin, mutta me oltiin viikolla liikkeellä niin tilaa oli tosi hyvin.

 • Inari

  Suosittelen kans menemistä Ostiaan (Lido di Ostiaan). Menette Metro B:llä esim. Pyramiden asemalle (aseman edustalta näkyy siis pyramidi :)) ja viereinen rakennus (rakennukset on ihan yhteydessä toisiinsa) on Porta San Paolon asema, josta lähtee Roma-Lido -juna. Myös muutamilla seuraavilla asemilla pääsee vaihtaan Roma-Lido junaan (Garbatella, Basilica San Paolo…). Lidoon pääsee ihan metrolipun hinnalle. Voitte jäädä pois joko Lido Centro tai Stella Polare -asemalla. Stella Polarelta on ehkä vähän lyhyempi matka rannalle. Ja on siellä ihan ilmasiakin rantoja, ja niissäkin ilmaset vessat :) Ostiasta löytyy myös Ostia Antica, eli ns. pikku Pompeiji :) Nyt on ehkä kuitenkin vähän liian kuuma siellä vierailulle. 

  Oon itse asunut Ostiassa ja kauhee ikävä sinne takasin. Nyt muuten Italiassa onkin kuumin kesä 130 vuoteen, joten ei ihme jos tuntuu kuumalta :D

 • Inari

  Ja piti siis sanoa Piramide -asema :)

 • Jenniii

  Piscina Delle Rose Viale Americalla oli oikein kelpo paikka, joten voin suositella. Sinne pääsee B-linjan metrolla Laurentinan suuntaan, kun jää pois EUR Palasportin pysäkillä. :) Hinnat Roomassa eivät ole ihan halvimmasta päästä, mutta pulahdus oli kyllä virkistävä. Ja tämä uimala oli ainakin arki-iltapäivänä ihanan väljä eli ei ollut kamalasti porukkaa. Kolmen tunnin uimareissu kustansi 14 euroa/henkilö ja hinta on ilmeisesti Rooman edullisimpia. Altaassa pitää käyttää uimalakkia, mutta sellaisen sai ostettua kassalta 3 eurolla. Rantatuolin vuokra kustansi 5 euroa. :) Ihanaa Rooman reissua! Ajattelin lähipäivinä laittaa vielä omat vinkkini megahelteen kestämiseen – ehkä ehdit napata niistä joitakin hyötykäyttöön ennen kuin reissusi päättyy!

 • Jenniii

  Hahaha, no ei niin. ;)

 • Jenniii

  Voi miten ihanasti sanottu, kiitos! Hiki Roomassa tosiaan tuli, mutta oli kyllä silti ihana päästä hetkeksi nauttimaan kunnon lämmöstä tämän Suomen surkean kesän jälkeen. :)

 • Jenniii

  Olen itse asiassa tainnut käydäkin tuolla Lidossa silloin reilut 10 vuotta sitten, kun viimeksi vierailin Roomassa. Tällä kertaa emme lähteneet lyhyellä reissullamme matkaamaan meren äärelle, mutta täytyypä pitää tuo vinkki mielessä seuraavaa Rooman matkaa ajatellen. :) Kiitos vinkistä!

 • Jenniii

  Kiitos vinkistä! :) Muistelen, että taisinkin käydä siellä meren rannalla reilut 10 vuotta sitten edellisellä reissullani Roomssa. Piramiden asemakin tuli tutuksi, mutta tällä matkalla jäivät nyt rantaleikit kokematta. Tämä on kuitenkin varmasti loistovinkki muille Rooman reissaajille eli kiitos kovasti. Ehkä ensi kerralla taas pitää suunnata sitten meren äärelle. :)

  Ja huh, ei ihme siis, että hikoilutti, jos kerran on meneillään kuumin kesä 130 vuoteen. Paikallisetkin tuntuivat olevan aika tuskissaan. :D

Related posts