17/07/15

Vähän kuin pikkumusta muttei kuitenkaan

16 93 dress-ann-sofie-back9.jpg

Pikkumusta ei ole klassikko suotta, mutta omasta vaatekaapistani ei silti taida löytyä ainoatakaan. Musta on aina tyylikäs, varma ja helppo valinta juhlaan, mutta minulle varma ja helppo tarkoittaa nimittäin yleensä myös vähän tylsää ja persoonatonta. Tai ehkä en ole vain löytänyt vielä sitä täydellistä pikkumustaa juhlavaatekriisejäni ratkaisemaan?

Toinen pikkumustan haaste on minusta se, että se on sitten kuitenkin moneen tilaisuuteen joko vähän turhan hieno tai vähän turhan arkinen. Materiaaleilla, helman mitalla ja muilla yksityiskohdilla on toki suuri merkitys siihen, minne kaikkialle mustan mekon voi pukea, mutta loppujen lopuksi sellaisia täydellisiä pikkumustan mentäviä cocktail-kutsuja on meikäläisen elämässä aika vähän. Ja voisin kuvitella, että minulla niitä on sentään keskivertoihmistä enemmän… 

dress-ann-sofie-back13.jpg

Sain kuitenkin hiljattain ruotsalaissuunnittelija Ann Sofie Backin ajankohtaisesta kevät-kesämallistosta muutaman vaatteen ja yksi valinnoistani oli yksinkertainen tumma trikoomekko. Tämä mekko on ehkä lähinnä sellaista monikäyttöistä pikkumustaa, mitä olen koskaan omistanut – se vain ei ole musta, se on tummansininen. Vähän kuin pikkumusta muttei kuitenkaan.

Trikoomekko ei ehkä menisi kaikkein hienoimpiin tilaisuuksiin, mutta se on tarpeeksi elegantti sopiakseen vähän fiinimpäänkin illanviettoon ja silti samanaikaisesti tarpeeksi rento, jotta sen voi pukea ihan tavallisena arkipäivänäkin. Kauniisti istuva mekko on yksinkertainen, mutta siinä on pientä twistiä. Ja sen malli toden totta imartelee vartaloa. :) Plussaa vielä siitäkin, että on muuten ihan tajuttoman mukava päälläkin. Harvoin innostun yhtä paljon jostakin vaatteesta – hassua, että se on nyt sitten tällainen todella simppeli ja hillitty trikookolttu!

dress-ann-sofie-back5.jpg

Tummansininen väri saattaa aurinkoisena kesäpäivänä tuntua etenkin kalpeaa ihoa vasten vähän synkältä, joten valitsin huulipunaksi pirtsakkaa oranssia ja nappasin kainaloon Samujin iloisen ananas-pussukan kesäfiilistä tuomaan. Ja kyllä muuten olisi kokonaisuus aivan eri näköinen kenkiin matchaavien luumuhuulten ja tumman pikkulaukun kanssa. 

Translation: The little black dress definitely deserves its classic status but for some reason I have always found it a little bit difficult to wear. It often seems too formal for some occasions and too casual for others. And as chic as it might be, an easy and safe option like that often equals boring for my taste. Or maybe I just haven’t found the perfect one yet. :)

Recently I got a few pieces from the autumn collection of the Swedish designer Ann Sofie Back, and one of them was this very simple jersey dress. And now that I think of it, it might be the closest thing to the little black dress that I have in my closet – despite the fact that it’s not black, it is actually blue. It feels like the perfect everyday dress for almost any kind of situation. I might not wear it for a super fancy cocktail party but I could definitely wear it for an evening event and casually during the day just by accessorizing it differently. For a sunny summer day like yesterday I chose an orange lipstick and a cute pineapple clutch to cheer up the colours a bit. And the whole look definitely would have a completely different vibe to it with plum lipstick and dark purse.

dress-ann-sofie-back2.jpg

Mekko // dress Ann Sofie Back*, clucth Samuji*, kengät // shoes & Other Stories, aurinkolasit // sunglasses Monki, sormus // ring vintage

* saatu blogin kautta // gifted

dress-ann-sofie-back8.jpg dress-ann-sofie-back6.jpg dress-ann-sofie-back11.jpg dress-ann-sofie-back4.jpg dress-ann-sofie-back7.jpg

Photos: Vesa Silver

Tags: , , , ,

Categorised in: Muoti

16 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Neelia

  Onpa kaunis mekko ja sopii sinulle todella hyvin! Tuollaisen ”pikkumustan” minäkin haluaisin!

  Ihanat kengät sinulla myös! Olen itse asiassa juuri aikeissa tilata & Other Storiesin kengät nettikaupasta ja kysynkin nyt sinulta vinkkiä koon suhteen, kun on minulle vieras merkki. Kannattaako niistä ottaa oman normaalikoon popot? Kiitos avusta! :)

 • Jenniii

  Kiitos Neelia! :) Tässä mekossa on kyllä harvinaisen kotoisa olo!

  Olen tykännyt & Other Storiesin kengistä tosi paljon eli voin suositella. Laatu on hyvä ja ainakin minun jalkaani sopivat tosi hyvin. Kokopolitiikasta sanoisin sen verran, että minusta kengät ovat hiukan nafteja. Oma kokoni vaihtelee 36 ja 37 välillä (olen varmaankin aikalailla 36,5) ja & Other Storiesilla otan aina koon 37. Toivottavasti tästä oli apua!

 • myview

  Ihana mekko ja koko tyyli! :) omasta vaatekaapista puuttuu just tuollainen monikäyttöinen pikkumusta. Kivaa kesää sinulle!

   

 • Vierailija

  Ihan täydellinen valo näissä kuvissa! Pointsit Vesalle!

 • Vierailija

  Ja sinä se vaan kaunistut vuosi vuodelta.

 • Vierailija

  Moi Jenni! Mekko on tosi kaunis. Mistä merkin vaatteita saa ostaa stadissa?

 • Usva

  Aivan täydellinen asukokonaisuus! Jostain syystä tummansininen vetoaa minuun nyt kovasti, mutta mekko on muutenkin ihana ja imarteleva. Himoitsen myös tuota Samujin ananaslaukkua…

 • Itselläni on käytössä kaksi pikkumustaa: kotelomekko kellohameella ja sitten suora malli jossa etupuolella on satiininauhasilmukoita. Harvoin niitä tulee käytettyä, koska pikkumusta sopii minulle ainoastaan juhliin, johon en keksi muuta päälle. Yleensä jokaisella juhlalla on teema, johon musta ei mielestäni sovi. Klassisiin cocktail-juhliin tai avajaisiin pikkumustat ovat kuitenkin must!

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

 • Ihania kuvia!!! Sä olet Jenni niin kaunis ja Vesa saa sinusta parhaat puolet esiin. ;)

 • Jenniii

  Voi kiitos! :) Tällaiset monikäyttöiset mekot ovat kyllä tosi näppäriä. Etenkin matkoilla tällainen moneen tilanteeseen sopiva vaate on erityisen kätevä!

 • Jenniii

  Oli kyllä uskomattoman kaunis valo tuona päivänä ja juuri tuossa paikassa. :) Ja Vesa on luottokuvaajani, syystä. ;)

 • Jenniii

  Kiitos. :) Ihan kainostuttaa täällä, kun niin kauniita kommentteja olen saanut. <3

 • Jenniii

  Kiitos! :) Tällä hetkellä Ann-Sofie Backia ei taideta myydä missään helsinkiläisessä liikkeessä, mutta tuolta verkkokaupasta saa. :) Verkkokaupan mitoilla oli minusta aika helppo valita oikea koko – itselläni on mekosta koko 36.

 • Jenniii

  Kiitos! Tummansininen on kyllä sellainen aina toimiva klassikko. Vähän enemmän syvyyttä ja sävyä kuin mustassa, mutta silti yhtä hillitty ja tyylikäs. :) 

 • Jenniii

  Itse asiassa tuo olikin aika hyvin sanottu. Pikkumusta on nimenomaan vähän sellainen pelastajavaate, joka sopii tilaisuuteen, johon ei keksi oikein muutakaan päälle pantavaa. :D Parhaimmillaan pikkumustakin voi toki olla todella upea lempivaate, mutta vielä en ole ainakaan itse sellaista täydellistä yksilöä löytänyt, joten mennään toistaiseksi tällä ”pikkusinisellä”. ;)

 • Jenniii

  Kiitos Nina! <3 Meillä on kyllä Vesan kanssa loistava kuvaustiimi, pakko sanoa. :)

Related posts