16/07/15

Ystävän kotona: Aino & Toni

14 101 sisustus-aino-toni1.jpg

Olen satunnaisesti tehnyt tänne blogiin sisustusjuttuja ystävien kodeista ja niistä on tunnuttu kovasti tykkäävän. Niinpä olen yrittänyt panna merkille uusia kivoja koteja aina, kun olen sellaisissa vieraillut. Ja nyt olisi jälleen yksi kiinnostava koti esiteltävänä. :)

Ihastuin kavereideni Ainon ja Tonin valoisaan ja persoonallisesti sisustettuun asuntoon ensisilmäyksellä muutama kuukausi sitten ja ilokseni sain heiltä luvan kuvata kämpän blogijuttuani varten. Kiitos siis Ainolle ja Tonille!

sisustus-aino-toni37.jpg

Viestinnän parissa työskentelevän Ainon ja kuvittajana menestyvän Tonin värikäs koti on hauska ja toimiva sillisalaatti elämää nähneitä kalusteita ja tavaroita. Pariskunta kertoikin, että asunnon sisustus ei ole mitenkään erityisen harkittu kokonaisuus, vaan suurin osa tavaroista on päätynyt heille vähän mistä sattuu: lahjoituksina sukulaisilta, kirpputoreilta löydettyinä ja onpa muutama huonekalulöytö tehty taloyhtiön roskalavaltakin. Joihinkin elähtäneempiin kalustevanhuksiin on saatu uutta eloa esimerkiksi uudella maalipinnalla.

Asuntoa silmäillessä on vaikea uskoa, että sisustus on muotoutunut vähän vahingossa ja harkitsematta. Kokonaisuus on mystisellä tavalla kovin harmoninen, vaikka kalusteet ovat eri maailmoista keskenään eikä värejäkään ole kaihdettu. Kaipa se menee niin, että visuaalisesti taitava ihminen pystyy loihtimaan tyylikästä melkein millaisista aineksista tahansa.

sisustus-aino-toni18.jpg

Eräs kirpputorilöytöjen nimiin vannova ystäväni heitti joskus kommentin, että design on sisustusasioissa sellainen varma mutta vähän tylsä ja persoonaton valinta. Kuka tahansa voi käydä ostamassa kalliin design-huonekalun (jos lompakko siis antaa myöten), mutta persoonallisempaa ja kiinnostavampaa saa aikaan kirppislöydöillä. Kirpputori- ja kierrätyskeskuslöydöillä sisustaminen saattaa tosin vaatia hiukan luovuutta ja kärsivällisyyttä.

Värikkäässä kodissa näkyy myös Tonin oma kädenjälki maalausten ja muiden töiden muodossa, vaikka suurin osa seinillä komeilevista tauluista onkin muiden taiteilijoiden käsialaa. Etenkin olohuone on mahtavaa värien ilotulitusta. Ainon mukaan värikkyys on enemmän Tonin juttu ja hän puolestaan itse pitää enemmän mustavalkoisesta. Sisustus onkin hauska kompromissi molempia maailmoja, sillä olohuoneessa räiskyvät värit ja ruokailutila sekä alkovi ovat puolestaan rauhallisemman sävyisiä.

sisustus-aino-toni39.jpg

51-neliöinen töölöläiskaksio on kompaktin kokoinen koti kahdelle hengelle, mutta Aino kertoo, että heille riittäisivät oikeastaan vähemmätkin neliöt. Tavaraa tulee kuulemma karsittua jatkuvasti eikä kaksikko kaipaa ylen määrin tilaa ympärilleen. 

Sekä Aino että Toni olivat yhteiseen kotiin muuttaessaan opiskelijoita, joten myös sisustus on toteutettu opiskelijabudjetilla ja luovuutta käyttäen – toisin sanoen kalusteiden suhteen ei ole oltu turhan nirsoja. Vaikka elämäntilanne on sittemmin muuttunut, sisustus on pysynyt jokseenkin entisellään. Aino ja Toni kertovatkin, että eivät halua laittaa kamalan paljon rahaa kiinni kotiin ja sisustamiseen, koska arvelevat, etteivät tule asumaan Suomessa loputtomiin. Veren vetäessä maailmalle kalliit design-huonekalut tuntuisivat vain sitovan liiaksi paikoilleen. Kun omaisuus on pääosin kirpputoreilta, ei siitä luopuminenkaan tunnu niin vaikealta.

PS. Jos muuten Tonin upeat kuvitustyöt kiinnostavat, niin niitä pääsee tsekkailemaan hänen kotisivuiltaan. :) Tyyppi on päässyt kuvittamaan muun muassa Kenzon mainoskampanjaa!

sisustus-aino-toni13.jpg

Translation: Welcome for a visit to the colourful home of my friends Aino and Toni. I completely fell in love with their apartment when I visited the first time a couple of months ago: what a wonderful light and such lively colours. It doesn’t seem too calculated – it is more like a happy mix of random objects that just mysteriously seem to look good together.

When Aino and Toni first moved in together they were both students so their home was basically decorated with low budget second hand finds and old furniture their relatives were willing to give away. This flat is definitely a good example that you don’t need a lot of money to make a beautiful home. The couple also told me that now that the student days are over, it has been a deliberate choice for them to stick with the second hand finds instead of putting a lot of money into decorating. They are thinking about possibly moving abroad at some point so it doesn’t seem to make much sense to purchase expensive furniture – that would just make it harder to leave. 

I hope you enjoy the visit as much as I did and thank you Aino and Toni for letting me take some pictures of your lovely place! Btw, Toni works as an illustrator and you can check out his amazing work on his website. :)

sisustus-aino-toni44.jpg

Olohuoneen nurkassa komeilee Tonin oma keskeneräinen työ.

sisustus-aino-toni35.jpg

Kuvittajan koti on täynnä pensseleitä ja maalipurtiloita.

sisustus-aino-toni27.jpg

Kummallakin asukkaalla on oma vaaterekkinsä – Ainon rekki sijaitsee ruokailutilan reunassa ja Tonin rekki olohuoneessa.

sisustus-aino-toni2.jpgsisustus-aino-toni5.jpg

Maatuska on matkamuisto yhteiseltä Pietarin reissulta.

sisustus-aino-toni3.jpgsisustus-aino-toni9.jpg

Tarjotin ja kynttilöiden alla olevat pikkulautaset ovat löytyneet kirpputoreilta. 

sisustus-aino-toni17.jpg

Elämää nähnyt korurasia on saatu perintönä Ainon isoäidiltä.

sisustus-aino-toni24.jpg

Levysoittimen alla oleva pöytä on löytynyt taloyhtiön roskalavalta.

sisustus-aino-toni16.jpg

Pieni, vanha lipasto on saanut pariskunnan käsittelyssä uuden maalipinnan ja värin.

sisustus-aino-toni4.jpg sisustus-aino-toni25.jpg

Värikäs, kierrätysmateriaaleista tehty marokkolainen berberimatto on suomalaisesta Foreign Objects -verkkokaupasta

sisustus-aino-toni36.jpg sisustus-aino-toni20.jpg

Asunnon minikeittössä ei ole ylimääräisiä neliöitä.

sisustus-aino-toni38.jpg sisustus-aino-toni7.jpg

Ikkunalaudan kannu ja kuparipurkki ovat myös kirpputorilöytöjä.

sisustus-aino-toni42.jpg

Chanel-mainos on leikattu talteen ikivanhasta Eeva-lehdestä.

sisustus-aino-toni6.jpg

Simpukan muotoinen korurasia on itse asiassa oikeasti venäläinen kaviaariastia – ja kirpputorilöytö, kuinkas muuten!

sisustus-aino-toni32.jpg

Tuo sormus! Näyttääkö tutulta? :) Tämä tosin ei ole peräisin 60-luvulta kuten omani, vaan & Other Storiesin koruosastolta.

sisustus-aino-toni26.jpg sisustus-aino-toni41.jpgsisustus-aino-toni30.jpg sisustus-aino-toni43.jpgsisustus-aino-toni14.jpg sisustus-aino-toni22.jpg sisustus-aino-toni34.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , , ,

Categorised in: Koti, Muoti

14 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • lottay

  Ihana koti!! Rakastan kun mustavalkoiseen sisustukseen yhdistää värikkäitä esineitä sekä perintönä saatuja. Juuri eilen ripustin mummuni maalaaman taulun seinälle. Myös itsetehdyillä asioilla on oma tunnelmansa.

 • Ihana tuo kommentti kirppishuonekaluista ja design-huonekaluista! :D

 • Upea koti! Ihanan värikäs ja persoonallinen ja mielenkiintoisia yksityiskohtia on kaikkialla :)

 • Persoonallinen koti!
  Kiva kun kirjoitat väliin sisustusjuttuja. Ja hienoa, kun oli paljon kuvia, myös delaljeista. Tykkään!

  Hyvää kesää!

 • HAMI

  ihan täydellinen tauluvalikoima heillä!

 • Marja_p

  Todella kaunis koti, lisää näitä postauksia. Kävin asuntomessuilla ja olihan ne kodit kauniita, mutta kuten kommentoit, niin tuppaavat olemaan vähän persoonattomia kun kaikki on ihan uutta. Vähän niin kuin sanotaan että ihminen paranee vanhetessaan, samoin on huonekalut ja käyttötavarat – vaativat muutaman rypyn ja naarmun näyttääkseen viehättäviltä!

 • Kröhöm

  Kirppislöytäjä, jee, mutta sisustus ei muuten sytyttänyt; siitä puuttui se oleellinen: hyvä maku. Yksittäisiä, kivoja jeejee -juttuja, mutta kokonaisuus -not so nice.

  Aino ja Toni vaikuttavat nuorilta, joten kaipa se tyyli vakiintuu ja maku paranee kuin viini vanhetessaan :)

 • Vierailija

  Kritiikkiä, jee, mutta tyyli ei oikein sytyttäny; siitä puuttu se oleellinen: hyvä maku. Yksittäisiä hymiöitä mutta kokonaisuus: not so nice.

  Kommentoija vaikuttaa nuorelta joten kaipa hän vanhemmiten tajuaa,että hyvä maku ja tyylitaju eivät ole absoluuttisia totuuksia:-)

 • mariae

  Kiitos tästä! Kiva, kun teet sisustusjuttujakin välillä. Pidän erityisesti tuosta makuusopesta.

  Hauskaa myös huomata, miten näkemykset erovat. 51 neliötä on mielestäni nimittäin varsin hyvän kokoinen koti kahdelle, eikä kompakti. Voi tosin johtua siitä, että itse asun mieheni ja (kohta kahden) lapseni kanssa 46 neliön asunnossa :) Ei siis kritiikkiä tämä, huomio vain :)

 • Jenniii

  Kiva, että sisustusjutuista tykätään! Näitä on ehdottomasti tavoitteena tehdä jatkossa lisääkin. :) 

  Ja tarkennuksena vielä, että en ehkä tässä yhteydessä tarkoittanut kompaktilla niinkään pientä, vaan sellaista näppärän ja sopivan kokoista. :) Itsekin 51-neliöisessä asunnossa joskus asuneena voin todeta, että siinä oli kahdelle hengelle neliöitä enemmän kuin riittävästi – tosin tilan tuntu riippuu toki myös asunnon pohjaratkaisusta. Tarpeethan ovat ihmisillä kovin erilaiset ja jotkut tarvitsevat tilaa ja omaa rauhaa ympärilleen enemmän kuin toiset. :) Ja onnea teille tulevasta perheenlisäyksestä! <3

 • Toulouse

  Ihana koti, tosi paljon kauniita yksityiskohtia! Tuli hinku hankkia vähän lisää viherkasveja omaankin kotiin.

  Tykkään kovasti näistä sun sisustusjutuista, kun pääsee kurkkaamaan oikeisiin koteihin. Niin kuin joku toinen jo mainitsikin, asuntomessuilla oli kauniita taloja ja sisustuksiakin, mutta sellainen kodin ”sielu” jää kaiken designin ja uuden keskellä usein uupumaan, monet kohteet olivat lisäksi keskenään tosi samanlaisia.

  Jos pienen toiveen tulevia sisustuspostauksia koskien saa esittää, niin olisi ihanaa saada mukaan myös kuvia koko huoneista, jolloin ois helpompaa saada kokonaiskuva asunnosta ja hahmottaa paremmin asukkien tilankäyttöratkaisut yms. :)

 • Jenniii

  Kiitos, kiva kuulla! Näitä sisustusjuttuja on aina todella mukavaa ja inspiroivaa tehdä. :)

  Noita kuvia koko huoneista toivotaan aina kovasti, mutta käytännössä niitä on todella vaikea ottaa pienissä kaupunkikodeissa omalla käytössä olevalla kamerakslustollani (hehee). En tykkää itse sellaisista super-laajakulmakuvista, joissa mittasuhteet vääristyvät, joten toistaiseksi olen halunnut mennä visuaalisuus edellä. Pohjapiirros varmaan auttaisi kaikkein parhaiten asunnon hahmottamisessa, mutta sellaista ei yleensä ole saatavilla. Ja eiväthän nämä tosiaan mitään asuntoilmoituksia ole, vaan pääpaino on nimenomaan inspiraatiossa ja yksittäisissä ideoissa, joita voi sitten hyödyntää omassakin käytössä. :)

  Olen yrittänyt ottaa paljon kuvia laajemmalla objektiivilla ja napata sellaisia otoksia, joiden avulla saisi vähän ideaa sitä, millainen tila on kokonaisuudessaan. Toivottavasti näistä saa siis jotain käsitystä, vaikka kokonaisia huoneita onkin mahdotonta mahduttaa yhteen kuvaan.

 • Kiva koti:) mukavan seesteinen kera niiden värikkäiden pienien twistejen. Arvostan tosi paljon myös tämmöistä kirpputorilöytö saa uuden elämän kulttuuria:)

 • Emmi L.

  Tällaiset kodit on paljon mielenkiintoisempia ja ihanampia kun ne design-huonekalukodit! Tääkin on ihan superihana :)

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

Related posts