8/07/15

Minimalistista muotia Budapestista – USE unused

5 99 use-unused8.jpg

Osa teistä bongasi ehkä eilisestä asupostauksesta hauskan, vähän sporttihenkisen mekon, jonka löysin viime kesänä Berliinistä. Ihastuin tuolloin pieneen budapestiläiseen vaatemerkkiin nimeltä USE unused ja se jäi mieleeni sellaisena kiinnostavana tulokkaana, johon pitäisi tutustua tarkemminkin. Asia unohtui arkisen hässäkän keskellä, mutta eilinen oma asupostaukseni innoitti surffaamaan merkin sivuille vuosi ensikohtaamisen jälkeen.

Vuonna 2008 perustetun USE unusedin takana on kolmen suunnittelijan kopla: Eszter Füzes, Attila Godena-Juhász ja András Tóth. Kolmikko on nostanut brändinsä vuosien varrella Unkarin nykysuunnittelun kärkikastiin ja kiinnostusta sitä kohtaan on nähtävissä muuallakin maailmalla. USE unusedin suunnittelussa avainsanoiksi voisi mainita minimalistinen naisellisuuden, graafiset ja kiinnostavat leikkaukset sekä selkeät muodot yhdistettynä mielenkiintoisiin tekstuureihin. Toisin sanoen: me likey! :)

use-unused3.jpg

Kokosin alkusyksyn Resort 2015 -mallistosta tähän postaukseen lempilöytöjäni. Merenalaisesta maailmasta ja trooppisista väreistä inspiraationsa saaneen malliston voi tsekata kokonaisuudessaan merkin omilta nettisivuilta, mistä löytyy myös verkkokauppa. Mitäs tykkäätte?

Translation: Last summer I bumped into a really interesting clothing brand called USE unused that is based in Budapest. I fell in love with the minimalistic femininity in their design, the interesting yet flattering geometric cuts and shapes and fascinating combinations of different textures. The new Resort 2015 collection has been inspired by tropical seas and the life underneath the surface. I think this is definitely a brand to keep in mind. :)

use-unused7.jpguse-unused10.jpguse-unused1.jpg use-unused14.jpguse-unused4.jpguse-unused9.jpguse-unused5.jpguse-unused11.jpguse-unused6.jpg use-unused13.jpg use-unused16.jpguse-unused12.jpguse-unused15.jpg

Photos: USE unused

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Muoti

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Tingur

  Aivan mielettömän upea tuo ensimmäinen, vaaleansininen takki. Mulle toi heti nyt! :D

 • Wihu

  Tummansini-valkoinen mekko on hauskasti kuin Marimekon Lokki-kankaasta :)

 • hanne_tasteofhoney

  Upeita vaatteita! Voisin pitää noista kaikkia, kiitos vinkistä!! Tykkään erityisesti noista vähän kerroksellisista kahden eri sävyn mekoista…

 • My Man Jeeves

  Toi essumainen mekko olis aika kova! Missähän kaikissa kahviloissa sitä huomais olevansa yhtäkkiä töissä? :)

  Muistan kun joitain vuosia sitten Marimekon Jokapoika-paidasta tuli työvaate (esim. Postilla ja joissain kahviloissa) ja jokapoikapaitafaijani valitteli kun siltä kysellään lisää kahvia ja wc:n sijaintia joka kuppilassa, haha.

 • lottawantsitall

  Unkarilaisessa ja suomalaisessa muodissa on muutenkin tosi paljon yhtäläisyyksiä! Olin viime kevään työssäoppimassa semmosella suunnittelijalla kun Daige. Merkillä on aivan ihania itsetehtyjä printtejä, joista varsinkin tän kesän printit vois hyvinkin olla suoraan Suomen luonnosta! 

  Toinen tosi suosittu merkki on Nanuska, jolla on tosi kivoja yksinkertasia vaatteita.

  Uskon vahvasti, että Budapest on vähitellen nousemassa uudeksi muotikaupungiksi muiden isojen rinnalle. Siellä on ihan älytön määrä taitavia nuoria suunnittelijoita, jotka ansaitsee tulla nähdyiksi. Lisäksi siellä on silleen uskomaton tilanne, että suunnittelijan on halvempi ostaa kankaat, tehdä kaavat ja teettää vaatteet ompelijalla, kun ostaa H&M:ltä 10€ rytky!

   

Related posts