3/07/15

Piknik-tunnelmissa

116 piknik1.jpg

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Sinebrychoff

Yksi lempipaikoistani Helsingissä ovat Väinämöisenkadun kupeessa sijaitsevat kalliot. Olen aina tykännyt nauttia kesähetkistä kaikkein mieluiten kallioilla, ohi hiekkarantojen ja nurmikenttien. Ehkä tämä juontaa juurensa siihen, että vietin lapsuuteni kesiä isoäitini mökillä, missä paistattelimme usein päivää rantakallioilla järven rannalla. Lähikulmien parhaat kalliopaikat löytyvät minusta juuri tuolta Väinämöisenkadun kupeesta, Eiranrannasta ja Lapinlahden sairaalarakennusten takaa – vinkiksi muillekin näillä suunnilla pyöriville kallioiden ystäville.

Mukaan kalliohengailuun ei yleensä tarvita muuta kuin viltti, aurinkolasit ja hyvä kirja. Mukava seura ja Yatzy-nopat tietysti nostattavat aurinkoisen päivän pisteitä entisestään! Olen ehkä maailman huonoin järjestämään mitään piknik-eväitä, mutta näiden alkukesän erittäin harvalukuisten aurinkoisten päivien johdosta innostuin pari päivää sitten kerrankin vähän panostamaan, kun aurinko viimein suvaitsi näyttäytyä. 

piknik4.jpg

Näppäränä tyttönä ja armottoman laiskana jauhopeukalona turvauduin tällä kertaa kaupan antimiin ja nappasin herkut matkaan lähikaupan tiskiltä. Kesäisiä marjoja ja hedelmiä, pari leivosta ja kesäisen raikasta juotavaa, eipä kai sitä kesäpäivän piknikiin sen kummempia tarvitakaan. Kesäjuomat piknikille sponssasi Golden Cap, jonka kanssa tehdyn yhteistyön ensimmäinen osa ilmestyikin jo viime viikolla. (Ja älkää huolestuko, koko korillista ei kumottu tällä yhdellä kertaa. :D )

Kertakäyttöastioiden sijaan roudasin tällä kertaa poikkeuksellisesti posliinit kotoa mukaan – jotenkin se tuntui kivalta ajatukselta. Ja olihan siinä ihan eri tavalla tunnelmaa kilistellä kunnon laseista muovisten sijaan! Tiedättekö, kun esimerkiksi Saksassa olen nähnyt ihmisten järjestävän lähipuistoihin ihan illalliskutsuja ja kantavan paikalle pöytäkalustoja kaikkineen. Kun näin muutama kesä sitten erään seurueen samassa hengessä illallistamassa Hesperianpuistossa, olin hirmuisen ilahtunut, että joku Suomessakin uskaltautuu ja innostuu tekemään vastaavaa. Täällä sellaista näkee niin harvoin! Minä en siis pöytää lähtenyt paikalle kantamaan, mutta jo kunnon astiat toivat tilanteeseen heti eri tavalla juhlan tuntua. :)

piknik7.jpg

Tuunasin meille siidereistä kesäisen raikkaat juomat sekoittelemalla niihin vähän muutakin. Mansikan makuista siideriä jatkoin mansikkatuoremehulla (kyllä, sellaistakin on olemassa!) ja lisäsin sekaan vähän limeä kirpakkuutta tuomaan. Toisessa juomassa puolestaan oli sitruunainen pohja: Golden Capin sitruunasooda-siideriä, Lemonade-sitruunamehua ja tuoreita vadelmia sekä minttua. Juomasta tulee hetkessä kiinnostavampi, kun sinne lisää vähän kesäisiä, tuoreita makuja. 

Ironista kyllä, sen kerran kun päätin vähän panostaa, niin piknikimme päättyi lopulta todella lyhyeen. Täydellisen auringonpaisteen keskellä taivaanrantaan ilmestyi yhtäkkiä kovin tumman ja uhkaavan näköisiä pilviä, jotka pikaisen arvion mukaan tuntuivat lähestyvän pelottavan kovaa vauhtia. Emme ehtineet jäädä kovin pitkäksi aikaa piknik-hetkestä nauttimaan, kun oli pakko hädässä kerätä kimpsut ja kampsut ja sännätä hurjaa vauhtia lähestyvää ukkosmyrskyä pakoon. Emme lopulta ehtineet edes kipittää reilun 5 minuutin matkaa kotiin asti, kun taivas repesi ja vettä alkoi sataa kuin saavista kaataen ukkosen pauhatessa aivan päidemme yläpuolella. Pahimmalta kastumiselta silti onneksi vältyttiin, kun löysimme sateensuojaa erään talon porrassyvennyksestä. Suomen kesä! :D <3

Jos ihmettelette kommentointimahdollisuuden puuttumista, niin tiedoksenne, että tässä postauksessa kommentointi ja sosiaalisen median jakonappulat on Valviran säädösten mukaisesti estetty, koska kyseessä on alkoholibrändin kanssa toteutettu yhteistyökampanja. 

piknik12.jpgpiknik2.jpgpiknik8.jpgpiknik9.jpg piknik13.jpgpiknik10.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , , ,

Categorised in: Elämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts