2/07/15

Unikkoja ja nahkahousuja

4 137 marimekko15.jpg

Minulla oli Milanon matkallani pari asua Marimekon showroomilta lainassa muotiviikon tilaisuuksia varten ja yksi look, jota olin jo muotinäytöksessä utelianaa tähyillyt, oli tuo suurikuvioisella Unikko-kuosilla koristellun silkkipaidan ja vajaamittaisten nahkahousujen yhdistelmä. Asun molemmat vaatteet edustavat vähän uudenlaista, nuorempaa Marimekkoa, jonka tulevia suuntia ainakin minä jään uteliaana seuraamaan.

Vaikka Unikko ei ole koskaan ollut lempparini, jotenkin tykkään siitä tavasta, miten 10-15 vuotta sitten tapahtuneen totaalisen Unikko-yliannostuksen jälkeen Marimekko on nyt onnistunut tuomaan klassikkokuosin uudella ja raikkaalla tavalla markkinoille. Taannoinen college-pusero ja nyt tämä uutukainen silkkipaita yhdistettyinä suureen Unikko-printtiin näyttävät itse asiassa minun silmääni tosi kivoilta. Myös voimakkaan pinkki väri pienten tummanvihreiden yksityiskohtien parina miellyttää meikäläisen silmää.

marimekko1.jpg

Toinen kovasti uteliaisuutta syysmallistossa herättänyt vaate olivat väljät, vajaamittaiset nahkahousut – eikä vähiten siksi, että mietin, miltä ne mahtaisivat näyttää ihan tällaisen tavallisen ei-mallimitoissa olevan pulliaisen yllä. Kyseiset housut nimittäin vaikuttivat vähän sellaiselta vaatteelta, joka näyttää kyllä upealta kilometrin mittaisilla koivilla varustetun mallikaunottaren yllä, mutta olin hiukan skeptinen sen suhteen, sopisivatko ne normaalipainoiselle 165-senttiselle.

No nyt pääsin sitten testaamaan ja yllätyin iloisesti! Siitäkin huolimatta, että päätin pukea housut matalien kenkien kanssa. Korkokengillä sääriin saisi helposti loihdittua muutaman lisäsentin ja housut näyttäisivät varmasti imartelevammilta, mutta painotin viimeisenä matkapäivänä hellesäässä ja monen ahkeran kävelypäivän jälkeen mukavuutta. Ja minusta väljät nahkahousut eivät näyttäneet yhtään hassummilta. :) Mitäs tuumitte te muut?

marimekko14.jpg

Translation: I tried out some new Marimekko in Milan. This outfit caught my eye ever since I saw it in the fashion show earlier this spring and I’ve been curious about trying it out. Now I finally got a chance to do it when I borrowed some new Marimekko clothes for the Milan Fashion Week events. I haven’t been the biggest fan of the Unikko print, but I really like what they’ve done with it in the past few collections. I think the big Unikko print fit perfectly the college shirt in the previous collection and this silk blouse looks great too. I think I may be overcoming my Unikko overdose from some years ago. ;)

Also those loose, cropped leather pants were very interesting and a very exotic choice for Marimekko, if you look at their collections in the past. I have to admit that I was a tiny bit sceptical about how they would fit a ”normal person”. I mean, naturally they look good on a model who is tall and slim but I wasn’t sure how they would look on a normal girl with average height and normal weight. Well, I was happily surprised. They actually look quite nice, even with the flat shoes (I was prioritizing comfort on the last day of our trip, haha). What do you think?

marimekko4.jpg

Silkkipaita & nahkahousut // silk blouse & leather pants Marimekko (kuvauslainassa/borrowed), kengät // shoes & Other Stories, aurinkolasit // sunglasses Urban Outfitters

marimekko8.jpg marimekko10.jpg marimekko16.jpg

Photos: Vesa Silver

Tags: , , , , , , , ,

Categorised in: Matkat, Muoti

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts