1/07/15

Matkamuistoja Milanosta

6 107 milano2.jpg

En ole koskaan oikein ollut reissukuvaajana (tai ylipäänsä matkailijana) sellainen, että minua kiinnostaisivat perinteiset nähtävyydet ja maisemat. Kiinnitän kameran linssin läpi huomiota outoihin tai hassuihin pikku-yksityiskohtiin, enkä välttämättä edes tule tietoisesti katsoneeksi tai ajatelleeksi suurempia kokonaisuuksia.

Saatan reissun jälkeen selata ottamiani valokuvia ja todeta, että olen kuvannut jotain kiviä, varjoja ja heijastuksia ottamatta lopulta yhtään kuvaa siitä itse paikasta, missä olen ollut. Oh well, kokonaiskuvat säilyvät muistoina päässäkin – nuo pienet ohikiitävät hetket, valot ja varjot ovat puolestaan niitä, joita ilman valokuvaa ei välttämättä enää vuoden, kuukauden tai edes päivän päästä muistaisi. Ehkä siis juuri ne ovat tärkeitä.

Näihin tunnelmiin: Milanoa, olkaapa hyvät. :)

Translation: As a travel photographer I tend to pay attention to minor details and passing moments, and I am not that interested in the traditional sightseeing or landscapes. After the trip I often notice I haven’t taken any pictures of the actual place I visited but instead my memory card is filled with photos of sticks and stones, all kinds of lights, shadows and reflections. Oh well, the big picture lasts in memories but those exact passing moments, light and shadows are the ones that I might not remember a while later. So maybe they are the ones that are important. So here is my Milan. :)

milano4.jpgmilano6.jpgmilano1.jpg milano7.jpgmilano12.jpgmilano16.jpgmilano13.jpg milano19.jpgmilano15.jpgmilano10.jpgmilano20.jpg milano9.jpg milano11.jpg milano17.jpg milano18.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Elämä, Matkat

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Minä_vain

  Tuli tässä vain yhtäkkiä mieleen, että miten hyvin italialaiset osaavat englantia. Entä puhuvatko he sitä mielellään? Olen nimittäin kuullut, että ainakaan ranskalaiset eivät mielellään puhu kuin ranskaa, vaikka osaisivatkin muuta kieltä.

 • Jenn1

  Mun mielestä nää on todella ihania kuvia ja ainakin persoonallisempia kuin jotkut turistikohteista otetut kuvat. Ihana katsella tälläisiä pieniä yksityiskohtia joihin ei mahdollisesti itse kiinnittäisi huomiota matkalla, vaan minkä itse ajattelisi olevan niin arkista tai simppeliä ettei se ”ansaitse” tulla tallennetuksi.

  Tälläisiä kuvia katselisi kyllä useammankin postauksen : )

 • Jenniii

  Kiitos, ihana kuulla! :) Duomoa en tällä reissulla nähnytkään kuin ohikiitäen taksin ikkunasta. Hienohan se on, mutta kun se on jo aiemmin nähty, ei tuntunut tarpeelliselta enää tällä visiitillä erikseen lähteä katsomaan. :)

 • Jenniii

  Moni italialainen ei tosiaan juuri osaa englantia, mutta jotenkin uskoisin, että nuori polvi osaa vähän paremmin kuin vanhempi väki. Minusta eri maiden kielitaidossa näkyy hyvin se, miten vahva oman kielen asema on esimerkiksi mediassa. Italiassa, kuten Ranskassakin, kaikki tv-ohjelmat ja elokuvat dubataan italiaksi, joten ei ihme, että kielitaito jää monilla vähäiseksi. Kun englannin kielelle ei samalla tavoin altistu jatkuvasti vaikkapa juuri telkkaria katsellessa, lausunta on vähän mitä on ja sanavarastokin saattaa jäädä suppeaksi, kielioppikiekuroista nyt puhumattakaan. Asuessani Belgiassa huomasi yleensä melkein välittömästi jo englanninkielentaidoista, kuka porukasta on ranskankielinen ja kuka flaaminkielinen, koska ranskankieliset tv-kanavat ovat dubattuja ja flaaminkieliset tekstitettyjä. Tai ainakin uskon, että tällä oli asiaan iso vaikutus.

  Kansainvälisissä muotipiireissä englantia osataan keskimäärin aika hyvin, mutta kyllä viikon aikana tuli vastaan useampikin ihminen, jotka eivät tuntuneet puhuvan englantia juuri sanaakaan. Milano toisaalta on suuri kaupunki, jossa kielitaitoa varmasti on suht hyvin, mutta voi olla, että maaseudulla tilanne on toinen. 

 • Jenniii

  Voi kiitos! :) Harmi, ettei tullut tällä reissulla räpsittyä enempää kuvia itse Milanosta, kun touhotimme paikasta toiseen muotiviikon hulinoissa, mutta kiva kuulla, että tykkäsit reissukuvista!

 • AjN

  Ai että, juuri tällaiset kuvat ovat ihania! Ja nämä todella ovat upeita :)

Related posts