1/07/15

5 + X vinkkiä tuuheiden hiusten loihtimiseen!

39 157 asu10.jpg

Olen saanut polkkatukan leikattuani tosi paljon kyselyitä siitä, miten laitan hiuksiani, miten saan niihin tuuheutta ja millaisia tuotteita käytän hiusten muotoiluun. Tätä juttua on toivottu pitkään ja hartaasti, ja nyt toiveisiin on vastattu! :)

Lähdetään liikkeelle parista perusjutusta… Oma hiustyyppini on luonnontilassa sellainen lasimaisen liukas, päätä myöten valuva luiru, joka ei meinaa pysyä edes poninhännällä ilman jonkinlaista muotoilutuotetta. On pari juttua ihan niiden muotoilutuotteiden lisäksikin, joilla hiuksiin saa rakennetta ja käsiteltävyyttä, ja niiden kautta myös sitten sitä volyymia.

Omassa tapauksessani hiusten leikkauttaminen lyhyemmiksi toi heti tukkaan tunteen runsaudesta. Polkkamittaiseen malliin saa pelkästään pöyhimällä helposti ilmavuutta ja hiukset myös pysyvät paremmin koholla, siinä missä pitkät hiukset valuvat raskaina ja lässähtävät nopeasti – ainakin jos hiustyyppi on yhtään samanlainen kuin minulla. Myös erilaisilla kerrostavilla leikkauksilla voi tehdä hiuksista kevyemmät. 

vero-moda3c.jpg

Joku sanoi, että älä pliis tarjoa ratkaisuksi hiusten vaalentamista, mutta on pakko sanoa, että vaalentamisella toden totta on ollut iso merkitys hiusten käsiteltävyyden kannalta. Kampaajat ovat toistamiseen todenneet minulle vuosien varrella, että sellainen oikein liukas tukka on vähän kuin liian hyväkuntoinen. Tällöin auttaa, että hiuksen pintaa ”huononnetaan” hiukan värjäyksellä. Tummat hiusvärit yleensä sulkevat hiussuomuja ja vaalennus avaa niitä, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että vaalennetusta hiuksesta tulee vähän kuivempi, kitkaisempi ja karheampi. Minun tapauksessani: pelkästään hyvä asia. Vaalennuksen voi toteuttaa lukuisina ohuen ohuina raitoina kuten minulla, jolloin tyvikasvu ei tule niin rajuna vastaan.

Nykyinen hiustilanteeni on siis oikeastaan kolmen asian yhteissumma: lyhyempi polkkamalli, reilusti vaalennettu väri ja oikeat muotoilutuotteet. Leikkaus ja värjäys muodostavat otolliset lähtökohdat tukan pöyhentämiselle, mutta ilman oikeita tuotteita se olisi edelleen se sama surullinen luiru kuin ennenkin. No nyt sitten niitä tuotteita (kuvauksen mukaisessa järjestyksessä tukkaan laitettuna) sekä laitteita. :) 

aco4.jpg

1) Pohjatuote märkään tukkaan: muotovaahto, muotoilusuihke, tms.

Olen omakohtaisesti todennut, että tukan muotoilu ja tuuhennus alkaa jo märkänä. Useimmiten lässähtävän tukan ongelma piilee juuri tässä: pohjatuote puuttuu. Käytän itse tällä hetkellä lämpösuojan sisältävää muotoilusuihketta, jota suihkin kosteaan/märkään tukkaan reilusti. Olen viime aikoina myös lisännyt suihkeen lisäksi märkiin kutreihin hiukan jotakin pitkille hiuksille tarkoitettua muotoilugeeliä. Muotovaahtokin käy. Mitään ultimaattista lempparituotetta en ole tähän tarkoitukseen vielä löytänyt, mutta tähän mennessä kokeilemistani tuotteista melkein kaikki ovat jollain tasolla ajaneet asiansa. Olennaisinta on, että laitat tukkaan jotakin.

2) Föönaus

Toinen tuuheuden kannalta olennainen seikka tässä vaiheessa on, että käytät hiustenkuivaajaa. Vaikka laittaisin tukkaani kilon muotoilutuotteita, tällä hiustyypillä ne kuivuvat päätä myöten meneväksi liiskaksi, jos annan niiden kuivua itsekseen. Pää alaspäin ja ilmavasti föönaten hiusten kerroksiin saa volyymia ja muotoilutuotteen parhaat ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa. Tiedän, että jotkut välttelevät fööniä, mutta kuivata hiukset vaikkapa viileämmällä puhallusteholla ja käytä lämpösuojaa, jos hiusten altistaminen kuumalle ilmalle jännittää. Fakta vain on, että ilman hiustenkuivainta tämän tyyppiseen hiukseen on todella vaikea saada puhtia. Jos jaksat panostaa föönaamiseen piirun verran enemmän, käytä harjaa apuna – sillä saa hiuksia väänneltyä paremmin haluamaansa suuntaan jo kuivatusvaiheessa.

3) Kuivashampoo

Kuivashampoo mielletään usein vain freesausta kaipaavien hiusten tuotteeksi, mutta se on erinomainen myös muotoilutuotteena – etenkin, jos tukkaan kaipaa tuuheutta. Teenkin itse niin, että suihkautan ensimmäisen satsin kuivashampoota hiuksiin jo silloin, kun hiukset ovat ihan puhtaat. Tässä kikassa on kaksi hyötyä: kuivashampoo antaa hiuksille välittömästi tekstuuria ja tuuheutta, mutta pitää myös hiukset pidempään raikkaan ja puhtaan tuntuisina, kun sitä suihkauttaa sekaan heti pesun jälkeen. Kuivashampoo on nykyään yksi muotoilutuote-arsenaalini avaintuotteista, jota ilman en lähde minnekään.

Ylipäänsä pesuvälien harventaminen auttaa tuuhean tukan havittelijaa. Kuten hiusguruni Mikko Vainion viisaus kuuluu: paskaisena parempi. :D Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että hiukset usein näyttävät ja tuntuvat paremmilta sekä ovat helpommin muotoiltavissa, kun ne eivät ole aivan puhtaat. Pesen nykyään hiukseni shampoolla ja hoitoaineella ehkä 2-3 kertaa viikossa ja ainakin tuuheuden näkökulmasta tukka on parhaimmillaan toisena ja kolmantena päivänä pesun jälkeen, kunhan muistaa käyttää kuivashampoota päivittäin. 

Olen myös huomannut, että polkkamitta toimii minulla paremmin hiukan likaisena kuin pitkä tukka – pitkästä tuli aina likaisena helposti sellainen takkuinen lähmä, mutta graafisempi ja lyhyempi polkka asettuu likaisenakin nätimmin. Olen myös huomannut, että pelkällä vesipesulla ja föönaamisella saa likaiseenkin tukkaan muotoa ja ryhtiä, varsinkin jos sen käsittelee pesun jälkeen kevyesti samalla tavoin kuin puhtaan.

4) Suolasuihke

Suolasuihketta en käytä hiuksiin aina, mutta se antaa merituulen lailla kutreihin vähän karheutta ja rakennetta, jos tukka vielä pohjatuotteen ja kuivashampoon jälkeen tuntuu liian liukkaalta tai vetelältä. Muutama painallus ympäri kuontaloa riittää ja sitten hiuksia vain vähän puristellaan ja pöyhitään. Suolasuihkeissa on isoja eroja – siinä missä yksi tuote tuntuu kuin kevyeltä merituulen henkäykseltä hiuksissa, toinen saattaa jättää tunteen, kuin tukkaa olisi lilluteltu tuntitolkulla merivedessä. Lienee makuasia, millaista tehoa ja fiilistä tuotteeltaan kaipaa, mutta itse kallistun enemmän tuonne keskivaiheille ja siitä kevyempään suuntaan, jotta hiukset eivät jää likaisen ja takkuisen tuntuisiksi.

5) Joustava hiuskiinne

Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä, suihkaisen tukkaan hiuskiinnettä. Voisi ajatella, ettei sillä juuri ole merkitystä, millaista hiuslakkaa tukkaan tuuttaa, mutta yhtenä kullanarvoisena neuvona antaisin, että käytä sellaista lakkaa, jonka yhteydessä mainitaan sana ”joustava”. Hiuskiinteitä on pääpiirteittäin kahdenlaisia: sellaisia pitäviä, jotka kovettavat hiuksen pinnan ja toimivat mahtavasti esimerkiksi kampauksissa sekä joustavampia, jotka jättävät hiukset pehmeämmän tuntuisiksi ja näyttävät (sekä tuntuvat) hyvältä auki olevissa hiuksissa. Molemmissa tyypeissä on olemassa erilaisia vahvuuksia pidossa eli hiuslakan tyyppi ei vielä kerro sen vahvuudesta mitään. Ihan kevyimmällä pidolla varustetusta lakasta ei välttämättä ole luirutukan hallinnassa juuri hyötyä, mutta joustava ja pidoltaan keskivahva hiuskiinne voi tehdä lopputulokselle ihmeitä.

Suunnitteilla on vielä toinen osa, jossa olisi tarkoitus sitten esitellä muutamia konkreettisempia tuotesuosituksia omista lemppareistani erikseen. :) Toivottavasti näistä vinkeistä oli jollekulle iloa ja apua. 

lila9.jpg

Photos: Vesa Silver & Jenni Rotonen

Tags: , , , ,

Categorised in: Kauneus

39 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • aaaa

  Huh, minkä kemikaalipommin päähäsi pistät. Toivottavasti ei ihan joka päivä tuollaista satsia.

 • Toripolliisi

  Moikka Jenni!
  Pahoittelen, tämä on nyt aivan asian vierestä ja kauempaakin, mutta ajattelin kysyä, josko sinulla olisi antaa joitain Helsinki-vinkkejä tällaiselle kokemattomalle kävijälle. :) Olen täällä lapsenvahtihommissa vielä muutaman päivän ajan, ja minulla on noin kello neljästä eteenpäin aina loppupäivä vapaata aikaa. Viihdyn hyvin itseksenikin, mutta toki osa aktiviteeteista on sellaisia, mitä mieluummin tekisi kavereiden kanssa kuin yksin. Myös opiskelijabudjetti rajoittaa, eli ruokapaikkoja ei oikeastaan tarvitse vinkkailla, sillä vaikka hyvää ruokaa ja ulkona syömistä rakastankin ja yleensä sellaiseen on ihana satsata, tuntuisi siitä maksaminen, ilman seuraa, tällä hetkellä jokseenkin turhalta. Eli siis, jos sinulla olisi vinkata mitä tahansa kivaa pienen budjetin tekemistä/näkemistä tällaiselle melko Helsinki-untuvikolle, olisin todella kiitollinen! :)

 • Minnine

  Vähän samaa aattelin myös. Jokainenhan saa tietty omaan päähänsä laittaa tai olla laittamatta mitä haluaa. :) Ittellä samanlainen liukas luirutukka kun sulla Jenni ja kaipaan hirveästi jotain keinoa jolla saisin sen pöyheämmäksi, mutta vierastan kyllä tota kemikaalien määrää. Ehkä koitan vaan opetella arvostamaan tukkaani luonnollisena… Tai keksin jotain muuta. Huoh!

 • Jenniii

  Hmm, jotenkin en itse osaa ajatella, että 3-5 tuotetta olisi mikään kaamea kemikaalipommi, mutta sehän toki on makuasia. :) Hiustuotteissakin on olemassa hellävaraisia, hajusteettomia ja luonnonkosmetiikka-versioita, joten jos kemikaalit pelottavat, niin kannattaa tutustua niihin vaihtoehtoihin. :)

 • Jenniii

  Tosiasia vain taitaa olla, että luirusta tukasta ei millään poppaskonsteilla saa pöyheää, vaan muotoilutuotteita siihen tarvitaan. Varmasti 1-2 tuotteellakin saa jo jotakin aikaan ja kannattaa muistaa, että myös hiustuotteissa on tarjolla hellävaraisia, hajusteettomia ja luonnonkosmetiikka-versioita. :)

 • Jenniii

  No tämähän oli hauska pikku-haastetehtävä! :) En ole ihan varma, kukkivatko alppiruusut enää, mutta Huopalahden aseman vieressä on ihan mieletön alppiruusupuisto, joka on kuin salainen puutarha keskellä Helsinkiä. Googlaamalla löydät tarkemmat koordinaatit, mutta se on todella hieno paikka pitkospuineen. :) Ja tulipa samalla mieleen toinenkin pitkospuilla varustettu paikka: Viikin luonnonpuisto Vanhankaupungin kosken kupeessa.

  Tietysti kesäiltoina on ihana istuskella esimerkiksi Eiran rannassa, Hietsussa tai Töölössä meren rannalla. Aurinko paistaa pisimpään Hietsun ja Töölön suuntaan ja sieltä voi päästä ihailemaan auringonlaskuakin, jos vain jaksaa valvoa. Töölössä pyöriessäsi piipahda myös rannassa sijaitsevassa ihanassa kahvila Regatassa (varaa mukaan muutama euro käteistä) ja käy nauttimassa aivan ainutlaatuisesta tunnelmasta vaikkapa tuoreella korvapuustilla ja kahvilla nautiskellen.

  Kauniita ja näkemisen arvoisia alueita Helsingissä ovat minusta Eiran vanhat kivitalot, joiden lomassa tulee ihan olo kuin olisi ulkomailla, ja Vallilan idylliset puutalokorttelit. Vallilaan pääset näppärästi esimerkiksi joko raitiovaunuilla 6 tai 8 tai bussilla Rautatientorilta.

  Suomenlinnaan pääsee näppärästi lautalla Kauppatorilta ja Helsingin edustalla on muitakin kivoja pikku-saaria, kuten Uunisaari tai käy haukkaamassa pizza ravintola Skifferissä Liuskaluodolla. Moniin pieniin saariin on edullinen lauttakuljetus, kun vain tsekkaa ennakkoon paikan, mistä lautta kulkee. 

  Toisaalta tykkään itse käydä ihan vain istuskelemassa kahviloissa (esim. pikkukahvila Fleuriste Uudenmaankadulla on ihana) sekä pyörimässä museoissa tai vaikkapa Akateemisessa kirjakaupassa – siellä on aivan omanlaisensa ilmapiiri. Museoista suosittelen juuri nyt Kiasmaa, Taidehallia, Suomen Valokuvataiteen museota sekä Designmuseota, joissa on kaikissa kiinnostavat näyttelyt meneillään. :) Ihania Helsingin reissua sinulle ja toivottavasti vinkeistä oli iloa!

 • Amma

  Mulla auttoi pitkään tukkaan se, että jätin silikonipitoiset shampoot pois ja siirryin käyttämään palashampoota. Ei tarvitse edes hoitoainetta hiuksiin ja on huomattavasti tuuheammat kuin aiemmin. Siirtymävaihe on ihan karsea ja syväpuhdistus on eko-aineilla hitusen haastavampaa, mutta muuten olen oikein tyytyväinen. Muotoilutuotteita en käytä oikeastaan ollenkaan, toki en esim. fööniä, suoristusrautaa tai kiharrintakaan kuin juhliin.. Mulla käytössä tällä hetkellä Flown savi-shampoo (tai joku sinne päin..)

  Nestemäisellä shampoolla (Urtekram oli silloin testissä) en samaa efektiä kokenut vaan tuosta palashampoosta jää jotenkin karheampi hius pesun jälkeen. Lisäksi vaikka hiukset olisivat likaiset, ne ei näytä siltä vaan on mattapintaisemmat. Sydäpuhdistuksen (soodapesu) jälkeen olen käyttänyt etikkahuuhtelua ja sillä saa sitten kyllä liukkaammat hiukset.

 • Minnine

  Mulla on kanssa auttanut shampoon poisjättäminen, mutta palashampoota en oo vielä kokeillut, kiitos vinkistä! Ja olen juurikin samaa soodapesua käyttänyt kuin sä. Siirtymävaihe ei mulla ees ollut mitenkään kauhea, riippuu varmaan aika paljon ihmisestä. Lisäksi jonkun verran lättätukkaan auttaa kotitekoinen suolasuihke.

  Sitten olen tietty tehnyt kiharoita ja muita volyymia tuomia kampauksia niin, että esim. letitän märät hiukset ja annan kuivua yön yli.

  Kyllähän näitä poppakonstejakin tuntuu löytyvän. ;)

 • Jenniii

  Hyvä, jos poppakonsteja löytyy! :) Tosin muotoilutuotteiksihan nuo itsekin tehdyt ja luonnonkosmetiikkatuotteet kaiketi silti luetaan? ;)

 • Valkoinen tähdikki

  Täällä ilmoittautuu toinen liukaskuontaloinen! Sinun kikkasi muistuttavat yllättävän paljon mun kikkojani. Paitsi suolasuihketta en juurikaan käytä, ja mulla on reilusti enemmän pituutta hiuksissani. Mun hiukseni myös rasvoittuvat nopeasti hirmu epäsiistin näköisiksi, jos en lisää muotoilutuotteita. Leikkauksellakin on tässä iso merkitys, kuten kirjoitit (kerrostusta, kiitos!). Itse en lisää kuivashampoota heti pesun jälkeen, vaan vasta ensimmäisen nukutun yön jälkeen. Ja tupeeraan hiuksia hieman iltaisin, jotta ne eivät olisi niin kiinni päänahassa nukkuessa – eivätkä sitten rasvoitukaan niin nopeasti. Odotan mielenkiinnolla postausta käyttämistäsi tuotteista!

 • Jenniii

  Olen muuten huomannut ihan saman, että tukka rasvoittuu todella paljon nopeammin ilman muotoilutuotteita kuin niiden kanssa! Tuo hiusten tupeeraus ennen nukkumaanmenoa on ihan hyvä idea. :) Pitkät hiukset voi myös sitoa vaikka löysälle nutturalle päälaelle. Oma tukka vain on niin lyhyt, ettei oikein tuo kiinni pitäminen öisin ole vaihtoehto. 

 • purrr

  Mulla on aivan samanlainen hiustyyppi ja malli kuin sulla. Ja kyllä, käytän ihan samalla tavalla monia eri tuotteita.

  Piti vinkata, että mulla tuo eka on aina Paul Mitchell Super Strong Liquid Treatment tehohoitosuihke, se on siis hiuksiin jätettävä hoitoaine. Paras hoitava ja kohottava tuote mihin oon koskaan törmännyt. Kannattaa kokeilla!

  Muuten itsekkin laitan tuon hoitosuihkeen jälkeen joskus hieman Bailmanin suolasuiketta tai sitten vaan kuivaan föönillä hoitosuihkeen jälkeen. Sitten laitan hieman myös kuivashampoota ja mietoa hiuskiinnettä, liian vahva hiuskiinne ei toimi ohueen lasimaiseen tukkaan.

 • Jenniii

  Hei kiitos tuotevinkkauksesta, pitääkin testata tuota mainitsemaasi tehohoitosuihketta joskus! :)

 • Minnine

  Niin varmaan voi lukeakin, ei se nyt tainnut olla ihan se pointti. :D Ei mulle ainakaan se muotoilutuote itessään ole ongelma, vaan niissä olevat kemikaalit, enkä kai muuta ole sanonutkaan. Olit ihan oikeassa alusta alkaen että myös luonnonkosmetiikkatuotteita on olemassa, aattelin kuitenkin että moni pitää niitä varmaan poppakonsteina, ja hirveen moni ei tiedä että esim. keittiön kaapeista löytyvistä aineista voi tehdä muutakin kuin ruokaa. Joillekin se on poppakonsti, jollekin ihan älytöntä, toisille vaan arkipäivää. Joo menipä vääntämiseks, taidan jättää tän nyt tähän!

 • AA

  Minulla on pitkät ja keskipaksut hiukset (ainakin suomalaisittain; turha varmaan verrata eteläeurooppalaisiin…), mutta kaipaan silloin tällöin tuuheampaa ilmettä. Olenkin ihastunut kuivashampooseen/hiuspuuteriin ja käytän sitä ajoittain. Päälaelle sen laitto sujuu ihan mainiosti, mutta voikohan sitä laittaa pituuksiin ja jos voi, mitenhän se pitäisi tehdä? Samanlainen hierominen tai harjaaminen ei oikein onnistu kuin päälaella. Onko sinulla hyviä vinkkejä? Vai onkohan niin, että kuivashampoota ei voi käyttää tuuheuttamaan latvaosastoa?

 • Jenniii

  Rauha, rauha! :D Lähinnä viittasin poppakonsteilla siihen, että lisäämättä tukkaan jotakin ylimääräistä, on aika mahdoton tehdä hiuslaadusta jotakin muuta kuin se on. :) Hienoa, että kemikaaleja vältteleville on tarjota luonnollisempia vinkkejä esimerkiksi keittiön kaapeista eli kiitos niistä! 

 • Jenniii

  Tämäpä onkin hyvä kysymys! Ymmärtääkseni kuivashampoo toimii parhaiten nimenomaan siellä hiusten tyvessä. Jos joku viisaampi tietää, miten hiusten latvoihin saisi lisää ytyä, niin jakakaa vinkkinne! :) Voisin kysäistä tästä Mikko Vainiolta…

 • Amma

  Soodan käytössä mulla ainakin tuli pidemmällä aikavälillä ongelmaksi se, että hiuspohja ei tykännyt siitä vaan alkoi kutisemaan ihan hulluna. Tuolla palashampoolla sain sen rauhoittumaan. Soodan kanssa kuitenkin on hyvä tehdä se etikkahuuhtelu niin päänahka neutraloituu paremmin ja se etikkahuuhtelu taas liukastuttaa tukkaa..

  Mutta hei, tuli vielä mieleen, että oon kuullut että hennalla värjäämälläkin saisi semmosen karheamman tukan! En oo tätä vielä testannut, mutta ystäväni sitä kehui.

 • sonsaa

  Mä olen löytänyt luonnonkosmetiikan puolelta huipputuotteita hiuksille ja suosittelenkin kokeilemaan jos tavallisen kosmetiikan kemikaalicocktail hirvittää, mutta keittiönkaapillakin käynti tuntuu vieraalta ajatukselta. Esimerkiksi John Masters Organics -sarjasta olen löytänyt loistavia muotoilutuotteita ja ilmeisesti myös Yarok on todella laadukas tuotesarja. Näissä tuotteissa on kyllä hintaa, mutta itselle ainakin palashampoilusta tuli liian hippi olo ja kaipasin tavallisen kosmetiikan ”ylellisyyttä” :)

 • Toripolliisi

  Kyllä on iloa, todella paljon kiitoksia! :)

 • Lullah

  Sen verran pisti silmään, että yhtälailla tuo tummaksi värjääminen avaa hiussuomuja, mutta vaalentaminen repii niitä vielä kovakouraisemmin auki ja siksi hiusten kunto on paljon huonompi vaalentaessa, kuin muuten värjätessä :)

  Mulla oli ennen vaalentamista semmoset hiukset et ne oli aikalailla täydelliset. Niitä pysty muotoilee, ne oli runsaat, tuuheat ja ihanat ja kerran olin viikon harjaamatta hiuksia, eikä sitä ees huomannu. Nyt kun on vaaleat hiukset (kasvattelen pois) niin muotoilu on ihan kaaosta ku en tiiä mitä tehä tälle polkalle. Nyt kasvattelen perinteisillä hiusväreillä värjättyä hiusta pois ja sit vaan suoraväreillä eloa kuontaloon :)

 • HelviIrene

  Hiuskiinteeni loppui juuri, ja uusi tarvitsisi ostaa huomenna. Nyt kyselisinkin, että mikä hiuslakka Sinulla on käytössä? Tuo joustavuus kiinnostaa :)

 • Jenniii

  Minulla on tällä hetkellä käytössäni kampaamomerkki Nioxinin Niospray Regular hold – olen ollut tyytyväinen. :) Myös Vidal Sassoonilla oli minusta hyvä joustava hiuslakka. Nimeä en muista, mutta pullo oli muistaakseni valkoinen. Näitä on paljonkin hyviä, mutta nämä kaksi nyt viime aikoina ovat olleet positiivisia ylläreitä. :)

 • Jenniii

  Voi olla, että meikäläinen on sekoittanut hommat tyystin noiden hiusvärien suhteen, mutta muistikuva siis oli, että nimenomaan vaalennus avaa niitä hiussuomuja niin, että ihan näpeissä tuntuu. :D

  Koen itse, että oma tukka on aikalailla nyt vaalennuksen jälkeen tuntumaltaan täydellinen. Pystyy muotoilemaan hyvin, mutta ilman muotoilutuotteita tuntuu silti sileältä ja hyväkuntoiselta.  :) Avainjuttu omassa tapauksessani on ehkä ollut juuri se, että tukkaa ei ole koskaan värjätty koko pään värjäyksellä, vaan aina raidoilla ja tyvikasvu samoin on fiksattu vain kevyesti raidoilla sieltä tyvestä. Kun värjäyksiä ei ole montaa päällekkäin, hiuksetkin ovat pysyneet hyväkuntoisina. Kaunis kiitos tästä kyllä kuuluu hiusnero Mikko Vainiolle. :)

 • Lullah

  Joillakin se jopa on tarpeellista, jos haluaa et hiukset menee muuhunkin, kuin siihen luontaiseen asentoon (joka ei yleensä oo kiva). Mut nyt on kans tullu semmonen hiusväriin lisättävä aine, Olaplex, joka vähentää värikäsittelyn aiheuttamaa tuhoa. Vaalennuksessa ihan kultaa kuulemma. En tiiä miten sen kanssa jos on tuommoset hiukset ku sulla, et vaalennus tekee vaan mukavamman muotoiltavan. 

 • Jenniii

  Ahaa! Tuosta en olekaan kuullut, mutta varmasti ihan loistotuote heitä ajatellen, joiden tukka ei värjäilyä oikein kestä. :)

 • MakeupTiger

  Hmm… Tuosta kuivashampoosta ja hiuspuuterista tulikin mieleeni, (voi enkö mitään viisaampaa keksinyt) että itse käytän noita molempia, oma kuivashampooni on suihkutettava, eikä sellainen ”siroteltava” niinkuin jotkut. Hiuspuuterinkin saan jotenkuten kikkailtua, ei kyllä hajuakaan olenko onnistunut koskaan. XD

 • Valkoinen tähdikki

  Mun oli pakko vielä kommentoida tähän jatkoksi, että Paul Mitchellin tuotteet ovat mullakin ihan must – jo usean vuoden ajan! Myös tuuheuttava shampoo, hoitoaine ja hiuslakka (Extra Body -sarja) sekä muotoiluneste (Thicken Up) ovat ihan mun vakiokalustoani. Käytän silloin tällöin rinnalla kokeilumielessä muita tuotteita, mutta nämä ne vaan pysyvät lemppareina.

  Aurinkoista viikonloppua!

 • Lullah

  Suolasuihke ja fööni vois tehä hyvää sinne pituuksien tuuheudelle :) Sitten ihan joku volume suihke tai muotovaahtoki voi tuua tuuheutta aika hyvin. Ja tosiaan se fööni on aika kiva. Isot kiharat on kans hyvä tuuheuden feikkaamiseen. 

 • nösp

  En tiedä kuinka vanhojen postauksien kommentteja luetaan, mutta heittelenpä tänne nyt kuitenkin kommentin kun asiaan liittyy ja jäi itseäni häiritsemään jos en muutamaa juttua mainitse ;)

  Meinasin kanssa tulla sanomaan kuten joku aiempikin kommentoija, että värjääminen ”avaa” hiusta aina kun kyseessä on hapeteväri (kahta ainetta sekoitetaan toisiinsa) ja sillä ei ole merkitystä onko kyseessä vaalentava vai tummaksi värjäävä hiusväri. Toki olet Jenni aivan oikein ymmärtänyt, että vaalennus pääsääntöisesti paljon rankempi käsittely hiuksille kuin tummemmaksi värjääminen, tällöin tehdään hiukseen happivaurioita enemmän. Mutta jos kyseessä ovat suoravärit (tuote, joka laitetaan sellaisenaan hiukseen), joita on paitsi shokkivärejä myös erilaisia tummemmaksi värjääviä, ne eivät hiusta vahingoita vaan enemmänkin hoitavat. Muistaakseni suoravärien toimintatapa liittyi sähkövarauksiin, jolloin se tarttuu hiuksen pintakerrokseen, mutta tästä en laita päätäni pantiksi. Toimintapa sähkövarauksella saattoi olla myös pelkästään Elumen-nimisessä tuotteessa.

  Tämä hiuksen ”avautuminen&sulkeutuminen” on myös viime aikoina ollut tapetilla, kun todellisuudessa hiuksen solut eivät toimi kuten kävyssä. Jos ne kerran räjäyttää hapetevärillä karvaiseksi, kosmetiikalla on mahdollista maalata vauriot pienemmäksi, mutta mikään kemiallinen tuote ei hiusta ”sulje”. Tämän syvällisemmin en osaa asiaa selittää, kun en lueskellut hiusten kemiaa kovin pitkälle. Olaplex saattaa toki olla nykyisellään uusi tuote, joka auttaa olemassaoleviin happivaurioihin tai ennaltaehkäisee niiden syntymistä? Täysin tuntematon tuote minulle, mutta paljon kehuja saanut, mutta ehkä ei tosiaan sellaiselle ole tarvetta jos hiukset ovat muutenkin liukkaat kun mitkä.

  Noniin, eiköhän tässä ollut kaikki tällä erää, itsekään en mikään kaikentietävä asiantuntija ole, mutta hiusjutuissa on monesti vähän villin näköisiä huhuja liikkeellä asioiden oikeasta laidasta, niin yleensä yritän vähän valaista miten ne todellisuudessa menevät. Tästä saa syyttää paitsi kosmetiikkafirmojen markkinointimiehiä, väärää tietoa levittäviä kampaajia ja myös joskus asiakkaita, jotka ovat ymmärtäneet asioita väärin ;) Muttei se niin vakavaa ole, itselle vaan joskus nousee tarve kertoa asioiden oikeaa laitaa.

  Sinulla on Jenni aivan mielettömän tyylikäs ja sinulle sopiva hiustyyli ja kaikki vinkit vaikuttivat erinomaisilta liukashiuksisille. Kemiallisesta kuormittamisesta tekisi mieli myös ruveta paasaamaan (ihmettelen, että monelle on ihan ok syödä vaikka mitä kuraa, käyttää lääkkeitä yliannoksina ja käyttää suoraan iholle ties mitä tutkimattomia tuotteita, mutta kuolleelle ainekselle (=hiuksille) käytettävät kemialliset aineet ovat yhtäkkiä hirveä kemikaalikuorma ja niistä sairastuu syöpään… Näin kärjistettynä :D toki ymmärrän huolestumiset hiusten värjäämiseen liittyen, mm. ppd-allergiat ja hajusteallergiat, mutta paljon on myös tilanteita joissa luonnonkosmetiikka saattaa olla vahingollista allergioiden takia yhtä lailla. Ei todellakaan tarkoitus ole vähätellä kemikaalialtistusta jne, mutta väitän että jos ei hiuksia föönää sytkärillä ja hiuksia ei värjää joka viikko, niin Jennin käyttämät kemikaalit eivät saa aikaiseksi mitään suurta vahinkoa :)))

  Hah, nyt lopetan tämän mammutti-kommentin kirjoittamisen ja toivotan kaikille oikein hyvää kesää :D

 • Toripolliisi

  Moikka, piti vielä tulla uudestaan kiittämään vinkeistä, niistä todella oli iloa! :) Olen nyt aivan ihastunut Helsinkiin, vielä on onneksi osa huomisesta aikaa nähdä ja tehdä. Jos joskus jossain törmätään, mielelläni tarjoan sinulle kiitoksena vaikka teekupposen. :) Ihanaa kesän jatkoa sinulle!

 • Jenniii

  Oi, aivan mieletöntä kuulla, että vinkkini saivat sinut näkemään Helsingin uusin silmin! :) Ja teekuppitarjous vastaanotettu eli nyi hihasta, jos satun tulemaan vastaan. :D Ihanaa viimeistä Helsinki-päivää!

 • p

  Joo, sooda teki jotain päänahalle, mikä ei tuntunut hyvältä. Sain vaikutelman, että jotenkin vei, ”pesi pois” päänahan rasvan tai jonkun muun kerroksen liian rajusti…En tiiä, tämä oli perstuntuma, ja poikaystävä totesi, että päänahkan ominainen tuoksu, josta pitää, katosi. Palautu kyllä kun lopetin soodan käytön.

 • AA

  Kiitoksia yllä olevista vinkeistä! Ehkä suolasuihketta voisi kokeilla (jos toimii ilman fööniä), olen niin laiska, että fööniä en jaksa käyttää. En itse asiassa edes omista sellaista…

 • Pipa_

  Kiitos erittäin inspiroivasta blogista! Olet varsinainen tyylitaituri ja erittäin kuvauksellinen sellainen! :)

  Omaan hyvin samalla tavalla leikatut hiukset kuin sinulla ja hiuslaatukin vaikuttaa hyvin samanlaiselta. Olen ihastellut kiharoita joita olet polkkatukkaasi tehnyt mm. joissakin hääjuhlakuvissa. Olen etsimässä kiharrinta/kiharruspuikkoa tms. jolla saisin sopivat rennot ja isot kiharat. Puikkoja ja kihartimia on niin montaa eri paksuutta ja laatua, että eihän tässä tiedä mikä olisi sopiva. Millä laitteella sinä teet kiharat hiuksiisi?

 • Jenniii

  Kiitos Pipa! :)  Minä käytän kiharoiden tekemiseen pääasiassa Babylissin Curl Secretiä, josta olenkin tehnyt viime kesänä postauksen. Ihan loistolaite juuri tälle hiustyypille. :)
  http://www.lily.fi/blogit/pupulandia/taydellisen-kiharoiden-salaisuus

  Joskus käytän myös kiharruspuikkoa, mutta jos näistä kahdesta pitäisi jommallekummalle suositus antaa, niin ehdottomasti tuo Curl Secret! Sen helpompaa ei hiusten kiharrus voi olla. :)

 • Pipa_

  Kiitos tiedosta! Olisin veikannut että tuolla laitteella ei näin lyhyeen hiukseen kiharaa saa, mutta olinpa väärässä. :)

 • Ella

  MoiJenni!
  eksyin tähän postaukseen ihan muita kuin vaatevinkkejä etsien, mutta ihastuin tuohon nahkahameeseesi! Mistä se on ostettu? Tästähän on jo aikaa, mutta voisin koittaa jos vielä vaikka jostain hame löytyisi.
  Mukavaa syksyn jatkota!

  • Nahkahameeni on kolmen-neljän vuoden takaa Vero Modasta, mutta olen tainnut omanikin myydä jo eteenpäin. Onnea metsästykseen! :)

Related posts