27/06/15

Katumuotia Milanon muotiviikolta, vol. 3

5 275 mfw-katumuoti37.jpg

Huomenta kansa! Olen viettänyt viime ajat melkoista reissuelämää ja ehdin jo tässä välissä hurauttaa Helsingistä Kööpenhaminaan. Matkojen väliin jääneet pari päivää sujuivat kaikenlaisia velvollisuuksia hoitaen ja tukka putkella kiitäen, joten suunnittelin, että tämän illan aion viettää Köpiksen kuppiloihin tutustumisen sijaan hotellihuoneeni kylpyammeessa lilluen. Erinomainen suunnitelma, eikö? ;)

Mutta iltaa odotellessa ajattelin, että voisi olla hyvä hetki iskeä linjoille jälleen yksi erä katumuotia edelliseltä reissultani Milanosta. Viimeisessä erässä ihastellaan sitten miehistä tyylitajua, mutta tällä kertaa inspistä vielä naisellisempaankin makuun. :) Onnistuin muuten ikuistamaan kuvaan ihan metrin-puolentoista päästä itse Anna Dello Russonkin. Tohinan keskellä napattu kuva on ns. tunnelmakuva eli hitusen heilahtanut ja epätarkka, mutta kohde ei jää silti epäselväksi ja Dello Russolla on komea oranssi hattu, joten laitetaan tuo suttukin jakoon!

Kaksi aiempaa katumuotijuttua Milanosta pääsette kurkkaamaan täältä ja täältä.

Translation: One more set of street style photos from Milan Fashion Week earlier this week. I even managed to capture Anna Dello Russo in a (very bad) photo. :)

mfw-katumuoti34.jpgmfw-katumuoti7.jpg mfw-katumuoti24.jpgmfw-katumuoti13.jpg mfw-katumuoti27.jpg mfw-katumuoti28.jpg mfw-katumuoti30.jpg mfw-katumuoti31.jpg mfw-katumuoti36.jpg mfw-katumuoti38.jpg mfw-katumuoti40.jpgmfw-katumuoti39.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , , , ,

Categorised in: Matkat, Muoti

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Kööpinhamina on ihana kesäkaupunki! Hyvää matkaa, nauti!!
  http://haipakka.com/2015/06/24/herkullinen-koopenhamina/

 • ACat Heini

  Kivoja kuvia.
  Ihana Sydän mekko. Minä haluaisin myös.

  Näyttävät balleriinat ja sandaalit. olevan muotia Milanon kaduilla, kuten meilläkin.

  Kiva Katsella katu muotia, LIVENÄ tai näin kuvien välityksellä. Tykkään.

 • Lähiöleidi

  Heippa Jenni R.  !   Kysymys katumuotikuvista: onko okei kuvata ihmisä ”salaa” kadulla, vai pyytäisitkö lupaa, jos aiot laittaa nettiin? Onko eri asia muotiviikoilla, jossa ihmiset voivat olettaakin tulevansa kuvatuksi, kuin normipäivänä? Kysyn siksi, että yhdessäkin tapahtumassa olisin kovasti halunnut ottaa hienosti ja erikoisesti pukeutuneista ihmisistä kuvia, mutta en ”poseerauskuvia”, vaan ”tilannekuvia”. En kehdannut kysyä lupaa. En niitä olisi nettiin laittanut kylläkään, ihan muistoksi itselle vaan tapahtumasta. Kiitos jos ehdit vastata   :) 

 • Jenniii

  Lain mukaan julkisella paikalla saa kuvata (jopa yksittäisiä ihmisiä) ja kuvia saa julkaistakin, kunhan niissä tai niiden yhteyteen liitettävissä teksteissä ei esitä kohdettaan huonossa tai halventavassa valossa. On toki kohteliasta aina kysyä ensin, jos se on mahdollista, mutta eihän se käytännössä ole. Eikä usein tarkoituksenmukaistakaan. Uutiskuvaajat ja lehtikuvaajat eivät käytännössä voisi julkaista juuri mitään, jos kuvissa olijoilta pitäisi aina kysyä lupa.

  Kuten totesitkin, niin riippunee paljon tilanteesta, milloin kuvan ottaminen on noin niin kuin ”henkisesti sallittua” lupia kyselemättä (vaikka se lain mukaan olisi sitä muutenkin). Muotiviikot ovat hyvä esimerkki tällaisesta. Ihmiset tulevat muotiviikoilla tietoisina siitä, että vieraita kuvataan ja useimmat pukeutuvat osin juuri sitä varten. Tällaisessa ympäristössä kukaan ei kaiketi edes oleta, että lupia kyseltäisiin ja ihmiset ilolla poseeraavatkin katumuotikuvaajille.

  Eli kyllä ymmärtääkseni kuvia saa ottaa julkisilla paikoilla ihan vapaasti, varsinkin noita mainitsemiasi tilannekuvia. Itse olen ottanut tavaksi, että jos se tuntuu luontevalta ja tilanteeseen sopivalta tai kohteliaalta, kysyn lupaa. Jos taas tilanne ei luvan kysymistä vaadi, en välttämättä erikseen kysy.

  Täältä löytyy hyvin koottuna ohjeita julkisilla paikoilla kuvaamiseen: https://vartijavahti.wordpress.com/valokuvaaminen/

 • Lähiöleidi

  Kiitos tosi paljon hyvästä ja ystävällisestä vastauksesta!

  Nyt voin alkaa haaveilemaan katumuotisivuston perustamisesta   :)

Related posts