26/06/15

Kokeilussa kokovalkoinen

32 84 asu-milano14.jpg

Kesän tullen minulla on ollut pukeutumisessa jokin hyvin voimakas valkoisen kaipuu – vitivalkoinen tuntuu niin raikkaalta, puhtaalta ja valoisalta. Olen jo ylittänyt rajojani tässä viime kuukausina, kun vaatekaappiini on eksynyt peräti kaksi paria valkoisia housuja. Jokin aika sitten sain valita Monkilta muutaman mallikappaleen ja valkoisena hohtava hameen ja peplum-puseron parivaljakko houkutteli hurjasti. Tähän asti olen pitänyt paitaa vain yksinään eri alaosien kanssa, mutta Milanossa rohkaistuin kokeilemaan settiä kokonaisuutena.

Jotakin tässä lookissa on sellaista, että pidän siitä ihan valtavasti – ja toisaalta mietin, että näytänkö tässä asussa ihan muumilta. :D Jos lantioni olisi poikamaisen suora, eivät muumit varmaan tulisi edes mieleen, mutta kun lanteilla on naisellista pyöreyttä, olen vähän epävarma. Eli kertokaahan te näkmyksenne, näyttääkö tämä kauniin naiselliselta vaiko näkyykö kuvissa vain Muumilaakson asukki?

asu-milano13.jpg

Tämä oli tosiaan yksi niistä asuista, joita en ole rohjennut Suomessa käyttää, mutta toiveikkaana otin sen reissuun mukaan, josko siellä uskaltaisi. Ja kyllä viimein uskalsi. :) On jotenkin hassua, että muiden ihmisten kohdalla sitä ei ole lainkaan yhtä kriittinen ja jonkun toisen yllä saattaisin saman asun tiimoilta tuumia, että onpa kaunis ja naisellinen lantion kaari, mutta peilissä vastaan tuijottaa muumi. Ihminen on kyllä omituinen otus.

Translation: Another outfit from the Milan Fashion Week. I have had this craving for white colour lately – it just seems so fresh, pure and full of light. In Milan I tried out this all white look that I’ve been a little bit afraid of before. I can’t decide whether I look gracefully feminine in it or if I just look like a Moomin troll. :D What do you think?

asu-milano7.jpg

Toppi & hame // shirt & skirt Monki*, sandaalit // sandals COS, laukku // bag Väska*, aurinkolasit // sunglasses Urban Outfitters

* saatu blogin kautta / gifted

asu-milano12.jpgasu-milano5.jpgasu-milano6.jpg asu-milano4.jpgasu-milano1.jpg asu-milano3.jpg

Photos: Vesa Silver

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Matkat, Muoti

32 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Suvi55

  Kauniin naisellinen eikä yhtää muumi! :)

  Muakin houkuttelee taas kaikki mahdolliset valkoiset yläosat kauluspaidoista pitsisiin toppeihin, mutta kun ei vaan sovi. Valkoinen kasvojen lähellä vie vähätkin värit naamasta ja sulaudun harmaaseen tapettiin samantien. :/

 • Jenniii

  Huh, yksi ääni naisellisuudelle ainakin. ;) 

  Ja häh? Voiko valkoinenkin viedä värin naamasta? Minä jotenkin aina olen ajatellut, että se nimenomaan tuo ihanasti valoa kasvoille. Toki tämä voi olla juuri niitä yksilöllisiä juttuja, että toisilla toimii ja toisilla ei. Mietin silti, että valkoinen on niin neutraali, että luulisi sen sopivan kaikille. Käytätkö poskipunaa? Sillä saa kummasti kasvoille vähän hehkua, jos muuten näyttää aneemiselta. :)

 • LauraKaa

  Tosi kaunis asu! Ei mitään muumi-fiiliksiä :D.

 • Anka

  Kieltämättä vähän hattivatti tulee mieleen :D

 • Jenniii

  Voi kiitos, ihana kuulla! :D

 • Jenniii

  Ahaha, hattivatti! No se on paljon vähemmän paha kuin muumi eli ei haittaa! :D

 • mmiu

  Kamoon, ainakin näitä kuvia katsomalla sun lantio ei näytä erityisen ”pyöreältä” – oot kuitenkin muuten niin hoikka ja hartialeveys ovat samassa linjassa lantion kanssa, että näytät harvinaisen sopusuhtaiselta.

 • Jenniii

  No kiitos! Valitsin toki kuvista imartelevimmat (kuten varmaan jokainen), mutta suurin osa näistä kroppakomplekseista lienee ihmisen omassa päässä. Tai ei voi siis sanoa, että minulla mitään kompleksia on, vaan olen ihan sinut kroppani kanssa, mutta joissakin asuissa vain on itsevarmempi olo kuin toisissa. :) Kiva kuulla, että näyttää muiden silmiin sopusuhtaiselta, vaikka itse onkin näkevinään jotain muumimaista tässä. :D

 • Vierailija

  Naisellista pyöreyttä? Ööh mitä ihmettä :D sun lantio näyttäis olevan samanlevyinen kuin hartiat mikä on täysin luonnollisen näköistä naisilla. Ei mitään erityistä ”pyöreyttä”.

 • Jenniii

  No tässä se taas nähdään, että omassa päässä asiat näyttävät ihan muulta kuin muiden silmissä. Hyvä, että on niin fiksuja lukijoita, että voi teillä tarkistuttaa omat hömelöt fiksaationsa! :D

 • Ehdottomasti kyllä kokovalkoiselle! Upea olet! Itselläni kokovalkoinen on useasti päällä: http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/2015/03/giveaway-finnish-ikikoru-jewelry.html, http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/2014/07/as-good-as-it-gets.html ja http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/2013/08/light-can-be-gentle-dangerous-dreamlike.html esimerkkeinä. Perheellinen kollegani nauraa aina minulle, että ”kokovalkoista et tule enää käyttämään kun sinulla on lapsia talossa” – niinpä nautin kokovalkoisesta lookista siihen hetkeen asti! Ja voi olla, että haastan itseni myös tulevien lasten kanssa sitten…

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

 • Jenniii

  Ehkä se on sitten juuri tuo oikean sävyn valinta kuten muidenkin värien kohdalla. :) Luonnonvalkoinen onkin paljon pehmeämpi kuin ihan vitivalkoinen eli ehkä kannattaa kokeilla, jos tuntuu että se puhdas valkoinen näyttää liian kovalta.

 • sanninen

  Tosi söpö oot, niinkuin aina. Mutta tuo päällä ei uskalla istua mihinkään? Tai tehdä ylipäänsä mitään :) ? Tuli heti inspis tehdä päivän testi jossa olisi valkoiset vaatteet ja sitten illalla ottaisi kuvan miltä ne näyttäis? 

 • Hahah muumit ja hattivatit. Oikein ihana ja tyylikäs asukokonaisuus. Heti tuli mieleen milanotar näistä kuvista! Toivottavasti saadaan pian tännekin päin lämpöä ja aurinkoa. Ihanaa viikonloppua :)

 • Jenniii

  Kiitos! Minäkin ostin valkoisen sohvan juuri sillä ajatuksella, että nyt täytyy hyödyntää tämä tilaisuus. :D Voi nimittäin olla, että joskus tulevaisuudessa valkoinen väri on pakko hylätä käytännöllisyyssyistä, mutta nyt totta vie nautin!

 • Jenniii

  Minusta tuntuu, että ihmiset pelkäävät valkoisia vaatteita ihan turhaan. Olen nyt keväällä hankkinut kahdet valkoiset housut ja kummissakin olen suht vapautuneesti oleillut ja istuskellut ilman mainittavia tahroja. Tietysti, jos on oikein onnettomuusaltis henkilö esimerkiksi ruokailuasioissa, ei valkoinen välttämättä ole se järkevin värivalinta. :D

  Tottakai kannattaa vähän katsoa mihin istuu ja esimerkiksi sadesäällä valkoinen kerää kyllä kuraroiskeet satavarmasti, mutta nätillä säällä ja katsomalla vähän eteensä (ja istuessa taaksensa) ei kyllä pitäisi olla mitään kammottavaa riskiä. :)

 • Jenniii

  Muumilaaksosta päivää! :D Ja kiitos kauniista sanoista. Aurinkoa ja hellettä odotellessa! :)

 • millaaa

  Näytät upealta! Kokovalkoinen pukee sinua todella kauniisti, ja vaikka vaaleiden hiusten voisi ehkä kuvitella vievän olemuksesta viimeisetkin värit, omasta mielestäni juuri ne saavat kokonaisuuden näyttämään sinulla niin tasapainoiselta, harmoniselta ja raikkaan pehmeältä. Hiuksista puheen ollen, ajattelisin, että juuri tuollainen huoleton kampaus ja vapaaksi jäävät suortuvat tekevät asusta arkeenkin sopivan! :)

  Itse en ole aikoihin jaksanut juuri miettiä, mitä laitan päälleni osittain siksi, että olen vuosien mittaan valunut entistä mukavuudenhaluisempaan suuntaan ja toisaalta löytänytkin sellaiset vaatteet, joissa asuja lainkaan harkitsematta viihdyn, mutta rehellisesti sanoen ehkä vähän siitäkin syystä, että minulla ei tällä hetkellä ole lainkaan vaatekaappia ja kaikki vaatteeni lojuvat lajiteltuina pahvi- ja säilytyslaatikoissa. :D Siksi on ollut aika hauska katsella nyt näitä Milanon muotiviikkokuvia ja asupostauksia! Myös tämä kokovalkoinen asu oli niin ihastuttava, että ehkä päädyn jonain kauniina kesäpäivänä alitajuisesti valitsemaan itsekin päälleni pelkkää valkoista…

  Hyvää kesän jatkoa Jenni! Ajattelin käyttää muutaman minuutin tervehtiäkseni näin netin välityksellä, kun en ole tanssitunneilla sinuun viime aikoina törmännyt (vaikken oikeastaan tiedä, muistatko minua. :D) Kyllä ne helteet tänne Suomeenkin saapunevat – ainakin muutamaksi päiväksi… onneksi kevyet kesäsateet ja ne jyhkeät ukkoset ja rankkasateetkin ovat aika upeita. Sateisella säällä on myös ihanaa käydä kävelyllä, kun kadut ovat niin hiljaisia ja rauhallisia, ettei tahtoisi tajuta olevansa kaupungissa.

 • Minä_vain

  En vain voi koskaan lakata ihmettelemästä kauneuttasi. Miten kukaan voi olla kaunis, kuin malli, ihan luonnollisesti? :D <3

 • Katih

  Upealta näyttää, ei mitään muumiutta havaittavissa. :D

 • Paulal

  Ei näytä yhtään muumilta, oikein hyvältä kyllä, mutta mielestäni kokoa pienempi asu näyttäisi paremmalta – mun mielestä peplum on parhaimmillaan vartalonmyötäisissä vaatteissa, muuten kokonaisuus saattaa helposti näyttää tasapaksulta.

 • Jenniii

  Voi ihana Milla! <3 Baletissa ei ole tullut käytyä aikoihin, mutta ihanaa, kun kävit huikkaamassa ja moikkaamassa. Joitakin teistä balettikavereista on ollut ihan ikävä. Ehkä jossain vaiheessa vielä aktivoidun mukaan balettitunneille, mutta nyt viime aikoina on tuntunut hyvältä pitää vähän taukoa. Toivottavasti törmätään vielä, jos ei baletin merkeissä niin muuten! :)

  Kiitos kauniista sanoistasi. Voisi tosiaan jotenkin ajatella, että vaaleat hiukset ja kalpea iho yhdistettynä kokovalkoiseen tekisi kokonaisuudesta nimenomaan valjun ja värittömän, mutta näemmä nämä ennakkokäsitykset on tehty kumottaviksi. Minäkään en tiennyt, ennen kuin kokeilin. ;) Mitä tuohon pukeutumisintoon tulee, niin kyllä sitä bloggaajallakin on joskus kausia, kun oma habitus ei voisi vähempää kiinnostaa – silloin postaillaan vain muista aiheista, haha. Mutta kokeilepa ehdottomasti joskus kokovalkoista! 

  Ja toivotaan tosiaan, että helteet saapuisivat vielä Suomeenkin. Oli jokseenkin ankea paluu Milanosta kotiin kaatosateeseen, mutta uskon vakaasti siihen, että muutama lämmin päivä saadaan kotimaahankin vielä. Eikä kesäsateissakaan mitään vikaa sinänsä ole, lämpöasteita vain saisi olla pari kappaletta enemmän. ;) Ihanaa kesää Milla ja ehkä pian jo törmätään taas!

 • Jenniii

  Ääk, kiitos! <3 Sitä on aina vain ihan nöyränä tällaisten kommenttien edessä, että wau, ajatteleeko joku minusta noin. :)

 • Jenniii

  Hahaha, no hyvä! :D

 • Jenniii

  Olet oikeassa! Mallikappalekoko on ehkä vähän minulle liian suuri (ainakin tässä asussa). Tykkään kyllä topista tuollaisena väljänäkin, mutta tässä kokonaisuudessa sopisi ehkä paremmin kokoa pienempänä. Samoin kuin tuo hamekin. :)

 • Marianne k.

  En tajua miksi puhut kuin olisit jotenkin RUNSAS nainen koska olet tosi hoikka ja ne naiselliset kaaret kyllä erittäin maltilliset :D

 • nojes

  Asuassa ei sinänsä ole vikaa, mutt sun tyyli on viime aikoina aikuistunut niin kovasti, että itse kaipaan jo sitä rentoa tyttömäisyyttä, jota tyylissäsi oli vielä… olisiko muutama kesä sitten. Sama koskee koko blogia, Jotenkin musta tässä blogissa oli enemmän iloa ja rentoutta aiemmin. Tai sitten olen vain itse kasvanut eri suuntaan. Hyvää jatkoa joka tapauksessa.

 • Vierailija

  Öh, naisellista pyöreyttä lantiolla? Olet kyllä enemminkin nimenomaan sellainen erittäin hoikka ja siro nainen, jolla ei ole kovinkaan kurvikas lantio. Aiemmankin kommentoijan mukaan, Muumilaakson asukeista tulee enemminkin mieleen hattivatti kuin muumi. Ainakin blogikuviesi perusteella sanoisin, että olet vartalotyypiltäsi mallimaiseen tapaan aivan selkeästi enemmänkin suorakaide kuin esim. mikään tiimalasi!

 • Jenniii

  Hmm, olen näemmä taitava piilottamaan vyötäröni. :D Tai tässä asussa se ei näy, mutta kyllä se siellä on. Itse asiassa senteissä vyötärön ja lantion välillä on eroa 30 senttiä eli kyllä sieltä jonkinlaista kurvia löytyy, minkä todella huomaa vaateostoksilla, jos esimerkiksi havittelee korkeavyötäröisiä ja istuvia alaosia. Sehän ei tietenkään tarkoita, etteikö varmasti olisi naisia, joilla kurvia on vielä paljon enemmänkin. Hoikka ja siro ruumiinrakennehan ei sinänsä tarkoita, etteikö kropassa voisi olla muotojakin. Suoraksi en kyllä osaa omaa vartaloani mitenkään mieltää, koska eikös suoran vartalon idea ole vähän juuri se, että lantio ja vyötärö ovat melkolailla yhtä kapeat?

  Voi olla, etten juuri pidä sellaisia ihonmyötäisiä vaatteita, jotka paljastaisivat vartaloni muodon tai muodot, minkä ansiosta tällainen käsitys on voinut syntyä. Ainakin pukeutumisneuvoja luokitteli minut vartalotyyppiin X mittoja otettuaan: http://www.lily.fi/blogit/pupulandia/muotibloggaaja-pukeutumisneuvojalla-osa-2

  Mutta eipä kai sillä nyt niin merkitystä ole. :) Itse en ole oikein osannut peplum-yläosia käyttää juuri siitä syystä, että usein ne asettuvat vaatteissa sellaiseen kohtaan, etteivät tunnu imartelevan meikäläisen kroppaa. Tästä topista kuitenkin olen tykännyt etenkin kapeiden housujen kanssa, mutta tässä kokovalkoisessa en ollut ehkä ihan kotonani, vaikka sinänsä asun ideasta tykkäänkin. Hauskaa sinänsä kuulla, miten erilaisia näkemyksiä muilla omasta kropasta ja habituksesta onkaan verrattuna omiin mietteisiin. :)

 • Jenniii

  Onpas harmi kuulla, sillä minusta taas on ollut niin hauskaa kokeilla vähän aikuisempaakin tyyliä. :) Vaikka en ehkä sitä kovin tietoisesti olekaan tehnyt, vaan olen pukeutunut juuri siten kun on itsestä tuntunut hyvältä. Ehkä pitää aktivoida enemmän sitä tyttöstä minussa. :) 

 • Jenniii

  Hmm, no sellaista mielikuvaa en ole halunnut antaa. :D Olen hoikka ihminen, jolla on jonkin verran kurveja, mutta peilistä ei kyllä katso vastaan mikään runsas nainen. Jokaisella meistä varmasti on omia hassuja näkemyksiään omasta kropasta tai ulkonäöstä. Ystäväni muistaa aina mainita suuren nenänsä (joka minusta ei ole tippaakaan suuri), toinen ystäväni pienet rintansa (jotka minun, toisen pienirintaisen näkökulmasta, eivät edes ole erityisen pienet) ja kolmas liian korkean otsansa (mitä en ole ikinä hänen kauniita kasvojansa katsellessa tullut edes ajatelleeksi).

  Jokaisella meillä on omaan ulkonäköön liittyviä mielikuvia tai epävarmuuksia, jotka saattavat näyttäytyä toisten silmiin hassuina ja jopa epätosina. Toisaalta sitä bloggaajana on tottunut siihen, että kommenttiboksissa ja keskustelupalstoilla ruoditaan omaa olemusta välillä aika raa’astikin. Surullista kyllä, ehkä se on myös jonkinlainen itsesuojelumekanismi mainita jostakin itselle päähän putkahtaneesta mielleyhtymästä ensin, ennen kuin joku muu ehtii tehdä sen, koska se on varmaa, että kritiikkiä tulee aina jostakin. :)

  Olen ihan sinut itseni kanssa, mutta se ei tietenkään tarkoita, etteikö minullakin olisi vartalossanitai ulkonäössäni asioita, joihin olen huonoina päivinä tyytymätön tai joista tuntisin joskus epävarmuutta. Ne hetket eivät kuulu blogiin ja tämä muumi-heittokin oli tällainen ei-kovin-vakava humoristinen hymähdys, ei sen kummempaa. Ehkä sille ei nyt siis kannata antaa sen enempää painoarvoakaan. :)

 • Vierailija

  No, siinä käsityksessä voi kyllä hyvin paljonkin olla kyse siitä, että et pukeudu kurveja myötäilevästi vaan tapanasi on nimenomaan piilottaa se vyötärö löysiin vaatteisiin! Visuaalisesti nimittäin sulla ei juuri ollenkaan näy tuo lantion ja vyötärön kaari. Olin itse asiassa aika shokeeraantunut, kun kuulin, että sullahan on samanverran eroa vyötäröllä ja lantiolla, kuin itselläni. Mietin kyllä, että voisikohan siihen vaikuttaa myös se, että sä oot ehkä sen verran pidempi, että se kurvi ei erotu niin selvästi kuin miten se erotus asettuu lyhyemmässä torsossa? :D Olisi mielenkiintoista nähdä sut joskus jossain vähän ihonmyötäisemmässä, itse ainakin oon ehdottomasti sitä mieltä, että jos on kapea vyötärö ja kurvikas lantion kaari niin sitä nimenomaan ei kannata piilottaa! If you got it, flaunt it!

Related posts