23/06/15

Katumuotia Milanon muotiviikolta, vol. 1

14 93 mfw-street-style10.jpg

Meneillään oleva miesten muotiviikko näkyy täällä Milanon kaduilla entistäkin enemmän pukeutumiseensa panostavien ihmisten kautta. Olen onnekkaana tyttönä päässyt seuraamaan muutamaa muotinäytöstä ihan paikan päältä, mutta voisi sanoa, että kaikkein kiinnostavin show tapahtuu ennen ja jälkeen näytösten siinä tapahtumapaikan ulkopuolella. Näytöspaikkojen edustoilla parveilee muotikansaa mitä mielenkiintoisimmissa luomuksissa ja asukokonaisuuksissa – suoranainen katumuotikuvaajan unelma. 

En ryhtynyt väentungoksessa pysäyttelemään ihmisiä erikseen, mutta nappailin paparazzi-tyyliin kuvia bongaamistani mielenkiintoisista asuista ja yksityiskohdista. Pääsette siis pienelle virtuaalimatkalle muotiviikkotunnelmiin. :) Kuvia on tullut otettua sen verran paljon, että ajattelin jakaa ne muutamaan postaukseen ja tässä siis ensimmäinen erä!

mfw-street-style5.jpg

Suurin osa näytöspaikkojen edustalla hyörivistä tyyliniekoista on kutsuvieraita ja lehdistöä, mutta yllättävän paljon paikalla tuntuu pyörivän myös kaikenlaista muutakin hengailijaa. Ilmiö ei liene mitenkään uusi, mutta nyt sain todistaa sen itsekin: paikalle ilmaantuu ennen ja jälkeen näytösten yllättävän paljon kaikenlaista wannabe-muotiporukkaa, joka on pukeutunut mahdollisimman laskelmoiden, jotta katumuotikuvaajat huomaisivat heidät.

Muutama sinnikäs hengaili valehtelematta jokaisen näytöksen ulkopuolella pousaillen tai kännykkäänsä näennäisen huolettomasti ja ah niin asetellusti räpläten. Eikä sillä, osa heistä onkin huiman tyylikkäitä, mutta jotenkin tuntuu itselle ihan absurdilta, että joku näkee moisen vaivan vain päästäkseen ehkä valokuvaan. Toisaalta, parhaimmillaan se kuva voi sitten näkyä varsin merkittävässäkin julkaisussa, joten ehkäpä se on sen arvoista?

mfw-street-style9.jpg

Olipa joka tapauksessa todella hauskaa ja inspiroivaa päästä näkemään muotiviikkohulinoita italialaisittain ihan paikan päälle. :) Maistiaispaloja vielä muutamasta näytöksestäkin on tulossa. :)

Translation: Street style snapshots and details from the Milan Men’s Fashion Week from the past few days. I was lucky enough to be able to attend a few fashion shows but I must say that the most interesting part of the fashion week happens partly outside the shows: on the street. All the fashion people buzz around the show locations in their stylish and eccentric outfits – most of them really on threir way to the shows and the rest just hanging around, showing off and hoping for a street style photorapher to notice them and take a photo. Nevertheless, cool styles and interesting people! It’s been wonderful getting to experience a piece of the true fashion week atmosphere here in Milan. And there are lots of more posts to come! 

mfw-street-style11.jpgmfw-street-style15.jpgmfw-street-style1.jpgmfw-street-style14.jpg mfw-street-style2.jpgmfw-street-style12.jpgmfw-street-style16.jpg mfw-street-style4.jpg mfw-street-style6.jpgmfw-street-style3.jpg mfw-street-style13.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , , , , ,

Categorised in: Matkat, Muoti

14 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • HeliS

  Hienoja kuvia! Ehkä tuon tupakoivan naisen olisin jättänyt pois. Se vaan nykyään näyttää niin pahalta.

 • Jenniii

  Italialaiset sauhuttelevat kuin korsteenit, joten tupakoita olisi ollut aika vaikea rajata tyystin pois kuvista. Nyt mentiin siis tyyli edellä, vaikka röökistä tuleekin miinuspisteitä.

 • Toimitus

  Ooo, miten inspiroivia kuvia! Kiitos näistä Jenni! <3

 • Vierailija

  Ihana tuo tokan kuvan tyttö mekkoineen. En oikein osaa pukeutua mekkoihin kuin juhlissa, mutta tuollainen huoleton huitale voisi toimia.

 • Vierailija

  Oih mitä kuvia ja mitä tyylejä! Miten mahtavaa kun ihmiset panostaa. Inspiroivia lookkeja, kiitos kun jaoit nää kuvat. Odottelen lisää..

 • Vierailija

  Riia Meikkipää täällä siis huutelee :-)

 • Aisha J

  Ah, mikä lämmin inspiraation tuulahdus!

 • Jenniii

  Kiva kuulla, että sielläkin inspiroiduttiin! Vielä on luvassa ainakin yksi tai kaksi katumuotipostausta tuolta Milanosta, joten pitäkäähän mieli virittyneessä tilassa. ;)

 • Jenniii

  Joo ja hauskinta oli, että tyttö oli pukenut mekon alle sellaisen aika sporttisen topin, joka jotenkin kaikessa ristiriitaisuudessaan näytti kokonaisuudessa aivan mahtavalta. Siitäkin vielä myöhemmin yksityiskohtaisempaa kuvaa luvassa. :)

 • Jenniii

  Hei huippua Riia, että tykkäsit! :) 

 • Jenniii

  Kyllä! Myönnän, että paluu koti-Suomen sateeseen oli vähän märkä rätti vasten kasvoja. :D Onneksi näiden kuvien kautta voi palata Milanon tunnelmiin!

 • Ihanat kuvat! Pidän nahkayksityiskohdista, pitsimekosta ja kaikista hatuista :) Mielestäni naiset Helsingissä osaavat kyllä pukeutua, mutta eniten eroa huomaa kyllä miehissä, haha. Oi, Milano – entinen kotikaupunki! Ehditkö käydä Expo -maailmannäyttelyssä? Minun on pakko ehtiä sinne vielä tämän vuoden aikana.

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

 • Jenniii

  Kiitos Elisabeth! :) Miesten tyyli oli kyllä Milanossa jostain ihan muista sfääreistä, kun Suomeen vertaa. Rakastan sitä, kuinka italialaiset miehet osaavat käyttää (ja myös käyttävät!) pukuja – kauniisti istuvia, tyylillä asustettuja ja klassisen tyylikkäitä.

  Maailmannäyttelyyn en harmikseni tällä reissulla ehtinyt. :(

 • sula

  Minusta se näyttää itseasiassa aika hyvältä!

Related posts