18/06/15

Muistoja menneestä

2 69 daughter.jpg

Muistatteko parin vuoden takaa ihanan Daughter-bändin ja Youth-biisin? Daughterin If you leave -levy oli Spotifyssani vuoden 2013 kuunnelluin albumi, jonka kauniin melankolinen perusvire sekä katkeransuloiset lyriikat riipaisivat ajoittain vähän liiankin osuvasti vaikeassa elämäntilanteessa ja sydänsurujen kanssa painiskelevan neidon sielua. Vaikka murheista on jo toivuttu, Youth-kappale vie yhä hetkellisesti niihin tunnelmiin ja tuo mieleen ja sydämeen pienen palasen sitä surua, jota silloin kävin läpi. 

Ystäväni vinkkasi hiljattain löytämästään Daughterin live-taltioinnista, jossa Youth on saanut mausteekseen 10-henkisen klassisen musiikin orkesterin. Biisi on jo omillaan aika mahtipontinen ja melodia huikaisevan kaunis, mutta jouset, harppu ja puhaltimet tuovat siihen vielä pisaran verran lisää syvyyttä. Yritin kuunnella kuivin silmin – epäonnistuin. :) 

Translation: In the year 2013 the most popular album on my Spotify was If you leave by Daughter that touched my soul with its melancholic melodies and bittersweet lyrics when I was dealing with heartbreak and a difficult situation in life. Even though the actual sorrow is long gone now, the song Youth still takes me back to those feelings and momenst for a little while.

Some time ago I bumped into this live version of the song through a friend of mine. Youth is an amazingly beautiful song as it is but the 10-piece classical orchestra brings a little extra depth into it. I tried listening to it without tears – and failed. :)

<p class=”justify”>

Tags: , ,

Categorised in: Musiikki

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Loki

    Hyvä pätkä. Henkilökohtaisesti Daughterin Run on kategoriaa ranteet auki ja kosher valutus. Siksi en sitä enää kuuntelekaan. Kuuntelepa Snowminen Tidalwave niin lähtee nostalgiatripit ravistelemalla.

  • Pau

    Oi, Daughter. Itsekin on tullut kuunneltua If you leave-levyä, naisen ääni on huikea!

Related posts