10/06/15

Meikkitaiteilija kännykässä

4 92 Näyttökuva 2015-6-3 kello 7.17.37.png

Kaupallinen kampanja: yhteistyössä L’Oréal Paris

Aika moni teistä on varmaan jo törmännyt Facebookissa ja Instagramissa mystisiin meikkikuviin – ainakin oma uutisvirtani on yhtäkkiä tulvinut kuvia muun muassa miespuolisista kavereistani täydessä tällingissä. :D Ei, heput eivät ole opetelleet meikkaamaan tai käyneet meikkaajalla, vaan heidän salaisuutensa on L’Oréalin hiljattain lanseeraama mobiili-appi, joka näyttää puhelimen näytöllä kasvot meikattuina.

Sain muutama viikko takaperin kuulla, että L’Oréalilta on tulossa jokin meikkaamiseen liittyvä mobiilisovellus ja minut kutsuttiin testaamaan sitä videokameroiden eteen. Meille ei hiiskuttu sovelluksesta sanaakaan ennen ensikokeiluamme, jotta videolle saataisiin taltioitua mahdollisimman aidot ensireaktiot. Emme siis tienneet oikeastaan yhtään, mistä on kyse, kun meidät kutsuttiin Erikan kanssa kuvausstudioon ja saimme Makeup Genius -appilla varustetun testipuhelimen käteemme. Ja sen ehkä huomaa tuosta oheiselta videolta reaktioistamme, haha. Videon voitte kokonaisuudessaan kurkata postauksen lopusta. Joku on hieman innoissaan… :D

Makeup Genius -sovellus antaa siis käytännössä mahdollisuuden kokeilla erilaisia meikki-lookeja ja -tuotteita levittämättä niitä oikeasti kasvoilleen. Sovelluksen tekniikka tuntuu näin maallikon silmään aivan käsittämättömältä – kännykän ruudulla kamerakuvassa meikki näyttää niin aidolta ja superluonnolliselta! Kasvoilla voi ilmehtiä aivan vapaasti ja meikin yksityiskohtia voi tutkiskella lähempääkin. Ihmeellistä ja nerokasta!

Maksuttomalla sovelluksella on paitsi hauska kokeilla muuttumisleikkejä virtuaalimeikkien avulla, sillä voi myös testata esimerkiksi L’Oréal Paris -valikoimasta löytyviä huulipunasävyjä tai luomivärejä vaikka jo kaupan hyllyllä ilman, että tarvitsee kajota epähygieenisiin testereihin tai ostaa tuotetta kotiin asti kokeiltavaksi vain todetakseen, että sävy ei sittenkään sopinut omaan naamatauluun. Sovelluksen kautta tuotteen voi myös ostaa suoraan verkkokaupasta, jos valikoimasta sattuu löytymään se täydellinen sävy. Parhaan ja realistisimman tuloksen saa, kun sovellsuta käyttää mahdollisimman hyvässä valossa – esimerkiksi ikkunan edessä luonnonvalossa (kuten tuossa minun kuvassani alla).

Näyttökuva 2015-6-3 kello 7.51.55.png

Tämän kuvan meikki on siis todellisuudessa tehty Makeup Genius -sovelluksella. Todellisuudessa minulla on hyvin naturelli meikki eikä lainkaan huulipunaa tai silmämeikkiä, ripsiväriä lukuunottamatta.

Mietin, että meikkisovellusta voisi hyvin hyödyntää myös siten, että kotona meikatessa katsoo siitä mallia, miten esimerkiksi tietyn tyyppiset rajaukset tai luomivärikikkailut asettuvat omille kasvoille. Kaikenlaisten meikki-tutorialien avulla voi nimittäin amatöörin olla vaikea hahmottaa, mihin kohtaan mitäkin pitää sutia, kun jokaisen piirteet ovat kuitenkin yksilölliset. Makeup Genius mukauttaa meikin suoraan jokaiseen naamaan sopivaksi. Ja pystyypä sovelluksen avulla toteamaan senkin, että kaikki meikkityylit eivät todellakaan sovi omille kasvoille – siinä missä Blake Lively näyttää tummassa silmämeikissään superhottikselta, minä näytän vain drag queenilta. :D Meikkityylejä voi tosin appin avulla räätälöidä itsekin eli liian rohkeaa lookia voi tuunata hillitymmäksi muokkaamalla sitä mielensä mukaan.

Hämmästyttävintä sovelluksessa on ehdottomasti sen tekniikka – kyllä tiede on ihmeellistä! Appissa on hyödynnetty Hollywoodin elokuvastudioilla ja 3D-peleissä käytettävää teknologiaa, jonka avula esimerkiksi Brad Pittin kasvot vanhennettiin Benjamin Button -elokuvassa. Tekniikka toikin leffalle Oscarin erikoistehosteista – en ihmettele. Ja tuon tekniikan tuomisesta kännykkään on kyllä pakko antaa L’Oréalille pointsit: Makeup Genius on teknisesti yksi hienoimpia ja uraauurtavimpia sovelluksia tällä hetkellä.

Oma ensikokemukseni on, että sovellus on ehdottomasti testaamisen arvoinen jo pelkästään huikean teknologiansa ansiosta – sen toimivuutta ei oikein pysty edes kuvittelemaan ennen kuin kokeilee itse. Tällä hetkellä Makeup Genius on saatavilla vain iPhonelle, mutta se on ihan lähiaikoina tulossa myös Androidille. Joko moni teistä on kokeillut? Mitä tykkäsitte?

Translation: Maybe you’ve already heard about Makeup Genius app by L’Oréal Paris? Or maybe you’ve at least seen some especially pretty ladies and gentlemen in your newsfeed lately? :D The unbelievable technique of the free mobile app Makeup Genius allows you to try out different makeup looks, lipstick shades and eyeliner styles on your face without actually applying them in reality. And the weirdest part is that it actually looks completely realistic and you can move your face and do whatever, and the makeup stays. Until you look in the mirror and realise it was just the app and if you want to look like that also in reality, you will actually have to learn the makeup tricks for real. :D 

It is definitely worth a try for laughs, for trying out different looks and testing whether a certain makeup shade looks good on you. At the moment it’s available for iPhone but apparently the version for Android is coming soon. :)

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Kauneus, Muoti

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Elinalle

  Harmi, että mulla on Windows Phone. Ehkä sitten kun Android-versio tulee, poikaystävä lataa sovelluksen puhelimeensa tai tabletilleen jos pyydän oikein nätisti.

 • paulahelena

  Eiiii miks vaan iipparille, mä niiiin haluun tän androidille! Kun ei ite meikkaa satunnaista huulipunaa lukuunottamatta laisinkaan niin olis tosi hauska leikkiä tällä!

 • Jenniii

  Ei hätää! Android-appi on tulossa ihan pian! :)

 • Oranssinen

  Kävin just lataamassa ja kokeilin: U S K O M A T O N!!

  Tässähän tämä ilta meneekin rattoisasti testaillen lisää.

Related posts