3/06/15

Teinivuosien musamuistoja, osa 1

9 61

31-vuotisen elämäni varrella on tullut kuunneltua kaikenlaista musiikkia, mutta monia teinivuosien suosikkeja kuuntelen edelleen hyvillä mielin. Ajattelin, että voisi olla hauskaa raottaa teini-ikäisen Jennin sielunmaisemaa niiden aikojen lemppareita muistelemalla. Tulette siis jatkossa aina silloin tällöin saamaan maistiaispaloja musasuosikeistani jostain 10-15 vuoden takaa. 

Kun miettii musiikin jakamista nyt, tuntuu suorastaan absurdilta, miten nopeasti nimenomaan musiikissa kuuntelun kanavat ja välineet ovat tässä ajassa muuttuneet. Muistan vielä sen hetken elävästi, kun perheeseemme hankittiin ensimmäinen cd-soitin joskus 90-luvun puolivälissä. Nyt aika alkaa olla jo ajanut cd:n ohi. Mitä te muuten olette tehneet niille kaikille käyttämättömiksi jääneille cd-levyillenne? Itse vielä sentimentaalisena säilyttelen muutamaa laatikollista rakkaimpia levyjäni, vaikka en enää omista edes laitetta, jolla niitä voisi kuunnella. 

Elbow-Asleep_In_The_Back-Front-.JPG

Vielä yläasteikäisenäkin nauhoittelin hyviä biisejä c-kaseteilla radiosta, koska cd-levyt olivat teinille kalliita. Ja ai kuinka ärsyttikään, jos juontaja puhui biisin alun tai lopun päälle ärsyttävästi liian aikaisin ja nauhoitus meni siksi pilalle. :D Lempikanaviani olivat Radio Mafia (kuka muistaa vielä Leilan ja Annukan?) ja Groove FM, joita eivät vielä silloin ollut jyrännyt täysin soittolistapolitiikka. Jälkimmäinen oli 2000-luvun puoleen väliin asti parhaita kanavia uuden musiikin löytämiseen, kunnes kanavauudistuksen myötä soitossa tuntuivat olevan päivät pääksytysten samat ikivihreät soul- ja rytmimusiikin klassikot. 

Muistan myös, kun kaverini sai joskus yläasteella mp3-soittimen – se oli tuolloin uusinta uutta ja ystävänikin joutui hankkimaan omansa ulkomailta. Biisejä vehkeeseen mahtui ehkä 10-12, mutta olihan se hieno. :D Itse sain odottaa omaani vielä monen monta vuotta. Nykyään musiikkia tulee kuunneltua pääasiassa Spotifyn kautta ja musiikki kulkee sen kautta mukana kännykässäkin. Radio on nykyään päällä ehkä kerran-pari vuodessa. Paljon ovat musiikin kuuntelutavat 15 vuodessa ehtineet muuttua. 

Menipä nostalgiseksi! Ja nostalgiset tunnelmat jatkuvat tämän teinivuosien helmen parissa. Elbown Red on vieläkin ihan tosi kaunis ja hieno kappale – ja ne sellot! <3 Muistaako joku muu tämän 2000-luvun alusta? Ja olisi hauskaa kuulla, kiinnostavatko nämä teinivuosien musiikilliset nostalgiapalat ylipäänsä? :)

Tags: , , , ,

Categorised in: Elämä, Kulttuuri, Musiikki

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Helmi K

  Mulla ei ole tosta biisistä mitään muistikuvaa (mutta noista kaikista muista jutuista on, varsinkin Radio Mafiasta ja mp3-soittimista) ja se on siksikin hämmentävää että Elbow on nykyään mun lempibändejä, ollut aina kesän 2010 Ruisrockista asti kun päädyin vahingossa niiden täydelliselle keikalle. Olen siis luullut että tää on suht tuore bändi :)

 • Nostalgia tekee hyvää! Joskus on hauskaa pitää oikein nostalgia-iltoja, johon muistelemiseen varaa kunnolla aikaa ja vaikka ystävien kanssa käy läpi yhteisiä tai sitten kertoo toisilleen hyviä muistoja elämän varrelta. Muistojen kautta jotkut asia ovat ikuisia.

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • Jenniii

  Onpa hassua! Minä taas en ole kuunnellut Elbown uudempaa tuotantoa ollenkaan, mutta ehkäpä nyt tämän kommentin siivittämänä inspiroidun. Loistobändi joka tapauksessa ja hauskaa, jos tämän muistelon myötä intouduit tutustumaan myös varhaistuotantoon. :)

 • Jenniii

  Nostalgisissa muisteloissa on kyllä oma taikansa! :) On aika jännä ajatus, että tiettyjä muistoja voi jakaa oikeastaan pääasiassa vain oman ikäluokkansa kanssa, koska maailma muuttuu niin kiivasta tahtia, että muutaman vuoden itseä ennen tai jälkeen syntyneet jakavat jo aivan toisenlaiset kollektiiviset muistot.

 • Pakahtuja

  Ihana yhtye, levy ja kappale! Muistan kuinka tämä albumi oli kaveriporukkamme mökkireissulla tehokuuntelussa vuoden 2001 kesällä. Nostalgiapostaukset ovat parhaita! Itselläkin on sellaiset suunnitelmissa, kunhan vain saisin aikaan. :D

 • Suvi55

  Elbow!

  Minuu ainakin kiinnostaa tällainen postaussarja, sillä aika usein sun musiikkivinkit kolahtaa myös minuun ja voi olla, että niistä teiniajan suosikeista löytyy joko yhtäläisyyksiä tai hyviä uusia tuttavuuksia. :)

 • Minä vain

  Mulle ko. oleva bändi ja biisi oli ihan outoja… Johtuuko ehkä siitä, että teininä olen kuunnellut lähinnä Bäkkäreitä ja Naikkareita sekä myöhemmin Apulantaa? :D Nykyään en kuuntele Elbow’n tyylistä musaa, vaikka ihan hyvää olikin.

 • Petra Ilona

  Leila ja Annukka oli silloin mun lemppari! Muistaakseni se (tunnin?) ohjelma tuli sunnuntai-iltapäivisin ja silloin piti aina olla radion äärellä. :)

 • LillaMyFlicka

  Kyllä muistan Leilan ja Annukan, vaikken mikään ihan hirveä L&A-fani ollutkaan. Tuo Elbow:n biisi sen sijaan ei herätä mitään muistikuvia.

  Mulla ei koskaan ollut MP3-soitinta. Kuuntelen ja ostan edelleen cd-levyjä enkä käytä Spotify:a enkä edes kuuntele musiikkia puhelimesta. Mutta mä olenkin -70 -luvun puolella syntynyt…. ;-)

Related posts