3/06/15

Huumoria lattianrajassa

9 63 gur-rug4.jpg

Hyvä rouva, teillä on kirahvi olohuoneessa! Harvoin tulee vastaan yhtä hauskoja mattoja kuin Pinterestissä muutama päivä sitten. Rug by GUR tekee hassuja, hiukan kreisejä ja iloisia mattoja, jotka nostavat hymyn huulille ja sopivat täydellisesti koteihin, joissa ei oteta sisustushommia liian vakavasti. Olen itse aina viihtynyt parhaiten tiloissa, joissa on vähän huumorin pilkettä ja värejä – pienet humoristiset yksityiskohdat ja väriläikät tuovat kotiin sellaista sopivan rentoa fiilistä. Totta puhuen, en varmaankaan viihtyisi ollenkaan liian asiallisessa ja hillityssä kämpässä. 

Portugalilainen GUR valmistaa mattonsa kotimaansa perinteisiä käsityötaitoja ja materiaaleja kunnioittaen, mutta päivittää veikeiden suunnittelijayhteistöiden kautta käsityöperinnettä nykypäivään. Vuonna 2013 startanneen sisustusbrändin konsepti on hauska: se kutsuu vierailevia taiteilijoita toteuttamaan itseään perinteisen, varsin vaatimattoman portugalilaisen keittiömaton muodossa. Kun luovat ihmiset päästetään irti, yhteistyönä syntyy mitä moninaisimpia ja kekseliäimpiä tulkintoja perinteisellä tekniikalla toteutetusta matosta, jota kukin voi sitten oman makunsa mukaan pitää joko lattialla, seinällä ryijynä tai vaikkapa piknik-alustana.

gur-rug2.jpg

Etsyssä myytävien räsymattojen hintakaan ei ole mitenkään huima: 70 x 120 cm mattojen hinnat pyörivät 50-100 euron tuntumassa. Valikoimassa on hyvin monenlaisia ja -värisiä versioita portugalilaisesta räsymatosta ja uusia kuoseja ilmestyy sitä mukaa, kun mukaan saadaan suunnittelijoita. Mutta jos matolle, piknik-viltille tai ryijylle on tarvetta ja bongasit mieluisan yksilön, ei kannata jäädä harkitsemaan ikuisuuksiksi, sillä kutakin designia on olemassa vain rajallinen erä. Harmi, ettei itsellä juuri nyt ole tarvetta matolle – tätä projektia tekisi melkein mieli tukea ihan vain tukemisen ilosta. :) 

Translation: Ma’am, you seem to have a giraffe in your living room! I found the  funniest brand called Rug by GUR the other day while browsing through Pinterest. GUR makes rugs that suit people who don’t take themselves or interior decoration too seriously. The brand invites artists to express themselves through a traditional portuguese kitchen rug and working together with an artisan weaver of rugs, produces the rugs with a very specific traditional technique and materials – just with a little bit of fun added to the design. :)

The rugs can be used in whatever way you feel comfortable: place it on the floor, use it as picnic rug or hang it up on the wall. All the GUR rugs are handmade and if you really fell in love with them, you can easily purchase one on Etsy in the price range from 50 to 100 euros. But remember that editions of each handmade rug are limited sets of 50 so don’t think about it for too long, if you find something you really really like.

gur-rug10.jpgrug-by-gur2.jpggur-rug1.jpgrug-by-gur1.jpg rug-by-gur-08.jpg rug-by-gur3.jpggur-rug12.jpg rug-by-gur-05.jpgrug-by-gur4.jpg

Photos: Rug by GUR

Tags: , , ,

Categorised in: Koti, Muoti

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Morsio

  Onpas huikeita! :)

 • Oddandimperfect

  Nämä matot kyllä täydentäisi omaa sekasoppa sisustusta täydellisesti :D

 • No onneksi ei ole virtahepoa olohuoneessa, heh. Pirteitä ja hauskoja mattoa. Hyviä väriyhdistelmiä.

 • Jenniii

  No eikö! Haluaisin välittömästi lattialleni sekä kirahvin, suloiset silmäripset että pari muutakin hauskaa väriläikkää – missä se unelmien loft-kämppä luuraa! ;) Sekä mielellään joku yllättävä perintö…

 • Jenniii

  Hahah, sekasoppa-sisustus kuulostaa kerrassaan hauskalta. :D Ja mikäpäs sinne sitten sekaan tosiaan paremmin sopisikaan kuin hauska matto!

 • Jenniii

  Joo, ei virtahepoja pliis! Tosin olisihan siinäkin omanlaisensa sanaleikki, jos mattoa koristaisi hippo… :D Mutta siis todella, ihania värejä ja ennen kaikkea väriyhdistelmiä!

 • RouvaSS

  Moi! Sulla on mahtava blogi. Monipuolinen, iloinen ja inspiroiva. Hyväntuulinen, kaunis ja siis todella onnistunut kokonaisuus. Verrattuna hyvin moneen muuhun! Tämä mattovinkki oli ihana!

 • Jenniii

  Voi kiitos aivan ihanasta palautteesta! :) Tulipas hyvä mieli! Ja joo, nämä matot ovat ihan huippuja. :D

 • Tuli heti mieleen mummini ja hänen kutomat poppanat. =) Voisin ajatella, että näitä löytyy nyt perisuomalaisilta kirppareiltakin (niistä samoista laatikoista, joista löytyy muutamalla kymmenellä sentillä käsinkirjailtuja pöytäliinoja). Täytyypä kaivaa omia ja äidin kaappeja, katsoa uudestaan ja uusin silmin mummin käsitöitä. En ehkä poppanaa laittaisi seinälle mutta matoksi voisi hyvinkin ajatella ja miksei vaikka itse tuunata niihin hapsuja tai pistellä muutama koristepisto.

Related posts