29/05/15

Iloiset pöksyt ja kilometrikoivet

6 68 asu-redpants1.jpg

Olen onnistunut täysin missaamaan blogihypen tämän nimenomaisen vihreän oven tiimoilta, mutta Sara valisti, että jostain syystä kaikki nykyään kuvaavat tämän mystistä innostusta herättävän helsinkiläisoven edessä ja aina, kun ovi sattuu vilahtamaan kuvissa, ilmaantuu kommenttiboksiin monta kyselijää sen sijainnista. Eli tässä nyt tämä vihreä ovi ja kerrottakoon heti, että se sijaitsee Yrjönkadun ja Bulevardin kulmassa. :D

Kuvailimme Saran kanssa muutama päivä sitten neitokaisen uudella kameralla ja linssillä asukuvat spontaanisti vähän lennosta. Nämä kuvat ovat oiva osoitus siitä, kuinka erilaiselta kuvat saattavat näyttää käytetystä objektiivista riippuen. Yleensä käytän itse 45-millistä linssiä, joka näyttää kohteensa kutakuinkin realistisesti mittasuhteita vääristämättä, vaikka kuvakulmilla voi ilman muuta pelailla ihan jokaisen objektiivin kanssa. Vyötärön korkeudelta napatut kuvat kaiketi näyttävät kohteensa mittasuhteet kaikkein todenmukaisimmin, kun taas silmän korkeudelta räpsäisty kuva lyhentää hiukan jalkoja ja alaviistosta otettu puolestaan luo pidentävää vaikutelmaa. Perussettiä varmaankin kaikille yläasteen kuvistunneilta. Sanokaa hep, jos muistatte lintu- ja sammakkoperspektiivin! ;)

asu-redpants4.jpg

Saralla on tällä hetkellä käytössään laajakuvalinssi, jolla kuvia saa näppärästi napattua ahtaassakin tilassa. Asukuvissa laajakulma puolestaan venyttää ihmisen mittasuhteita varsinkin läheltä kuvattuna vähän sinne sun tänne. Kilometrin mittaiset sääret saa siis kaikkein helpoimmin vain vaihtamalla objektiivia ja/tai kuvakulmaa. ;) Se on sitten vähän makuasia, että millaisesta tyylistä valokuvissa tykkää eniten. Sara on ihastunut laajakulmakikkailuun ja minä pidän eniten 45-50-millisen linssin realistisemmasta näkymästä. Hauskaa vaihtelua kuitenkin kuvata välillä erilaisilla objektiiveilla – ja eri ihmisten kanssa. Tulee aivan uuden näköistä jälkeä!

Päällä näissä kuvissa ovat keväällä Zarasta löytämäni iloisen väriset housut – olenkin nimennyt oranssinpunaiset pöksyni ”happy pantseiksi”. Kyllä piristyy mieli ja päivä, kun vetäisee nuo jalkaan. Tällä kertaa housujen messissä Samujin neule, biker-rotsi, luottoloaferit ja lempparilaukku, joka tuntuu sopivan asuun kuin asuun. Nenälle vetäisin nuo viime kesän suosikkiaurinkolasit, jotka ovat todellinen huonon naamapäivän ystävä (vaikkei tänä kyseisenä päivänä nyt mikään poikkeuksellisen kammo naamapäivä ollutkaan) – peittävät nimittäin kasvoista noin puolet. ;)

asu-redpants5.jpg

Biker-nahkatakki // biker leather jacket Jean Paul Gaultier for Lindex*, neulepaita // sweater Samuji, housut // pants Zara, kengät // loafers & Other Stories, laukku // bag Väska*, aurinkolasit // sunglasses Urban Outfitters

* saatu blogin kautta / gifted

asu-redpants2.jpg asu-redpants8.jpg asu-redpants7.jpg

Photos: Sara / Tickle your fancy

Tags: , , , , ,

Categorised in: Muoti

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Haha, siis mikä tää ovijuttu on? :D En ole törmännyt.

  Kivat pöksyt, ihanan värikkäät!

  <3 Hannele
  http://www.rakkaudellahannele.fi

 • Tua

  Ihana asu, ja hyvä kuvakulma! Heräsipä yksi kysymys, monen mutkan takaa tosin: olen syksymmällä lähdössä käymään Lissabonissa ja kävin siis kuikkimassa sinun postauksiasi Portugaliin liittyen (niistä oli kyllä apua, etenkin matkakuumeen nostatuksessa, kiitos ;)) . Ottamasi kuvat olivat upeita ja tulipa mieleen, että millähän objektiivilla siellä olet kuvaillut? Haluaisin hankkia minijärkkäriini jonkin juurikin reissussa kätevän objektiivin. Tietenkin onnistuineisiin kuviin tarvitaan muutakin kuin vain sopiva linssi, mutta ihan vertailun vuoksi olisi kiva tietää millaisella objektiivilla olet itse kuvannut. :)

 • Vierailija

  Kenza taisi kuvata asukuvat Suomessa ollessaan tuon oven edessä – boom, blogihitti oli syntynyt :)

 • Jenniii

  Joo, minäkin kuulin huhua tästä ja Kenzan myötä kai tuosta ovesta tuli joku ”juttu”. :D Itse tosin en ole nähnyt niitä kuvia ja Sarakin on tainnut kuvailla tuon oven edessä jo paljon ennen Kenzaa. Minä kuulin koko ovijutusta vasta nyt viime viikolla, kun Sara naureskeli noita ikuisia kyselyitä ”siitä vihreästä ovesta”. :D

 • Jenniii

  Kiitoksia! :) Minulla on käytössäni Olympuksen PEN E-PL7 minijärkkäri ja käytän useimmiten objektiivina kiinteää 45-millistä linssiä (f1.8), mutta omistan myös 25-millisen objektiivin, jonka avulla on helpompi kuvata esimerkiksi pienemmissä tiloissa, koska mukana on vähän laajakulmaa. Voin suositella PENiä lämmöllä, nyt jo peräti kolmen Olympus-kameran historialla. Muutamaa muutakin minijärkkäriä kokeilleena tämä on aivan ehdoton suosikkini.

  Suosittelisin itse hankkimaan nimenomaan tuon 45-millisen objektiivin, jolla saa älyttömän kauniita henkilökuvia sekä lähikuvia. Laajempiin otoksiin ja pienissä tiloissa kuvaamiseen suosittelisin tuota 25-millistä linssiä. 45-millinen on ihan ässä, mutta ainoana linssiä tosi hankala, koska siinä ei siis ole zoomia, jolla etäisyyttä voisi muuttaa ja linssi ottaa siis kuvan melko läheltä. Pienissä tiloissa kuvaaminen on sillä sen takia hankalaa ja siksi suosittelen ostamaan myös toisen objektiivin sen rinnalle. Kameran mukana tulee zoomillinen peruskittilinssi, jolla toki saa ihan ok kuvia napsittua, mutta valovoima ei ole siinä kovin kummoinen eikä kuvanlaatua voi verrata mitenkään vaikkapa tuon 45-millisen linssin kanssa. Toivottavasti tästä oli jotain iloa!

 • Tua

  Kiitos, tästä oli kyllä kovastikin apua! Minullakin on nimenomaan käytössä Olympuksen minijärkkäri, se edullisempi Mini tosin, mutta olen kyllä ollut oikein tyytyväinen! Kittilinssillä kuvailu tosin ei ole sieltä kivoimmasta päästä… Olinkin juuri pohdiskellut olisiko 45mm tai 25mm minulle passeli objektiivi. Taidanpa siis hankkia molemmat, ainakin jossain vaiheessa. :)

Related posts