28/05/15

Hyvän tuulen TV-sarja-vinkkaus: Hart of Dixie

26 116 hart-of-dixie1.jpg

Rakastatko Gilmoren tyttöjä? Jättikö sarjan päättyminen elämääsi tyhjyyden? Vai oletko katsonut kaikki kaudet läpi jo niin moneen kertaan, että kaipaisit vaihtelua, mutta mitään Gilmoren tyttöjen kaltaista hyväntuulen tv-sarjaa ei ole tehty sen koommin, ainakaan onnistuneesti? Älähän huoli, nyt tulee nimittäin helpotusta ikävään ja mitä mainioin tv-sarjavinkkaus etenkin heille, jotka ovat jääneet kaipaamaan Stars Hollown väkeä.

En oikein tiedä, miten onnistuin välttelemään Gilmoren tyttöjä kolmekymppiseksi asti, mutta jotenkin onnistuin. Siitäkin huolimatta, että paperilla Gilmoren tytöt oli juuri sellainen sarja, mitä minun olisi kaiken järjen mukaan pitänyt suorastaan rakastaa. Tsekkailin kyllä satunnaisia jaksoja sieltä täältä jo silloin, kun Roryn ja Lorelain vaiheita seurattiin telkkarissa, mutta en koskaan jäänyt sarjaan niin koukkuun, että olisin muodostanut siihen kovin intohimoista suhdetta. 

Ja totta puhuen se pikanopeudella rullaava yltiönokkela dialogi oli minusta niin epärealistisen kuuloista, että se alkoi kääntyä jo ärsyttävän puolelle. KUNNES ryhdyin katsomaan sarjaa viime syksynä oikein ajatuksella ihan alusta, ja kappas vain, jäin niin koukkuun, että katsoin lopulta kaikki 7 tuotantokautta muutamassa kuukaudessa.

hart-of-dixie-wallpaper.jpg

Olin peräti niin koukussa, että huomasin jossain vaiheessa jo huolestuvani, että mitäs sitten, kun tämä loppuu… Ja lopultahan se päivä väistämättä koitti. Onneksi rakas ystäväni ennakoi tilannetta ja vinkkasi jo hyvissä ajoin minulle toisesta sarjasta, jolla voisin sitten yrittää täyttää Gilmoren tyttöjen jättämää aukkoa elämässäni – kuten hän oli siis itse jo tehnyt. ;) Ja kieltämättä jenkkisarja Hart of Dixie yllätti minutkin positiivisesti.

Hart of Dixien henki, miljöö ja hahmokavalkadi on jokseenkin samantyyppinen kuin Gilmoren tytöissäkin. Nuori lääkäri Zoe Hart (ihana Rachel Bilson) muuttaa työn takia New Yorkista Alabamaan pieneen tuppukylään nimeltä Bluebell ja yrittää sopeutua elämänmuutokseen vaihtelevalla menestyksellä.

Mukana on luonnollisesti kirjava sakki pikkukaupungin persoonallista väkeä sekä sopivasti romantiikkaa. Erinäisten juonenkäänteiden lomassa jännitetään, päätyykö Zoe yhteen kaupungin oman kultapojan ja unelmavävyn, lakimies Georgen kanssa vai viekö neidon sydämen sittenkin hurmaava mutta holtiton baarimikko-renttu Wade? Vai karauttaako jostain takavasemmalta kuvioihin kenties joku aivan ennestään tuntematon prinssi? Minäkään en vielä tiedä, mutta sen voin kertoa, että koukussa ollaan ja pahemman kerran. Mutta jos minulta kysytään, niin ainoa oikea Zoelle on tietysti Wade! ;)

Hart-Of-Dixie-HD-Wallpapers3.jpg

Olen nyt muutamassa viikossa ehtinyt päästä jo kolmannen kauden puoleen väliin ja taas hieman harmittaa, että jaksot loppuvat kohta. Neljäs ja viimeinen kausi on tehty, mutta se ei ole vielä katsottavissa Netflixissä, joten sitä saan vielä hetken odotella.

Ystäväni ja minä emme muuten ole ainoita, joissa Hart of Dixie on herättänyt mielleyhtymiä Gilmoren tyttöihin, sillä myös IMDB:n arvosteluissa Bluebelliä on luonnehdittu uudeksi Stars Hollowksi. ;) Ja tähtiäkin se on kerännyt IMDB:ssä peräti 7,8 – ei paha! Tämä on sellainen hyväntuulinen, viihdyttävä ja sopivasti hömppä sarja, jonka hahmoihin ja sympaattiseen meininkiin on helppo ihastua sekä juonikuvioihin koukuttua. Voin siis suositella! Tietenkään tämä ei Gilmoren tyttöjä korvaa, mutta ehdottomasti kokeilun arvoinen.

New-Hart-Of-Dixie-promotional-stills-rachel-bilson-25081030-2000-1333.jpg

Tags: , , ,

Categorised in: Elämä

26 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Aisha J

  Jiihaa, loistavaa! Juuri tässä mietin, että mitä voisin Netflixistä seuraavaksi katsoa. Kiitti vinkistä! :D

 • KatjaV

  Moi,
  Mielenkiintoisen kuuloinen vinkki :) En löytänyt tätä Netflixistä, onko sulla joku netin kautta streamattava jenkkiversio? :)

 • Idaee

  Aloitin katsomaan sarjaa joskus hieman sen jälkeen kun sen esitys aloitettiin jenkeissä ja nyt koko sarja koluttu läpi. Ja täytyy sanoa, että aivan mahtava sarja! Hauska, viihdyttävä, symppis ja ihania hahmoja täynnä! Zoen vaatekaappi on muuten to die for! ;)

 • Calculatingbimbo

  Tykkään kanssa tosi paljon niin Hart of Dixiesta ja Gilmoren tytöistä! Ehkä siksi tuo Bluebell kolahtaa niin Stars Hollowmaisena, koska sitä kuvataan osittain samoissa lavasteissa kun Gilmoren tyttöjä :) tämä kävi ilmi kun olin Warnes Brosin studio tourilla Losissa! 

 • Lora

  Tämä on kyllä huippu sarja, viime keväänä seurasin sitä Katsomon kautta ja harmitti kun sarjaa esitettiin vain toiseen kauteen. 

  Hauskat henkilöhahmot ja ihania asuja…ja tottakai Wade on se oikea :D
   
  En kyllä löytänyt tätä Netflixin kautta, mikäs Netflix sulla on käytössä?
 • Mariaa

  Minäkin pidin sarjasta todella paljon ja harmittaa, että se loppui jo neljänteen kauteen. Tälläisiä hyväntuulen sarjoja tehdään todella vähän, joten tämä oli tosiaan mukava tuttavuus. Ihanaa kun kaikki ihmisten ongelmat ovat kokolailla vain ihmissuhdeongelmia, ketään ei murhata jne, alkaa olemaan kyllästynyt niihinkin.

 • Jenniii

  Mahtavaa! :) Kerro sitten, mitä pidit!

 • Jenniii

  Aaa, joo! Enpäs tajunnutkaan, että tämä ei näy Suomi-Netflixissä, kun minulla on käytössäni tuollainen Hola-lisäosa. Sen saa ladattua selaimeen, niin sitten näkyvät USA-version sarjatkin. :)

 • Jenniii

  Minulla on vielä puolet 3. kaudesta ja 4. kokonaan näkemättä. Harmittaa jo nyt, että tämä päättyy jo neljänteen kauteen. Ja todellakin, Zoen vaatekaapille olisi ihana päästä penkomaan! ;)

 • Jenniii

  Aijaa, tätä en tiennytkään! :) Ilmankos on tullut näitä mielleyhtymiä myös tuosta miljööstä. :D

 • Jenniii

  Minulla on selaimessa sellainen Hola-niminen lisäosa, jonka avulla Netflixistäkin voi katsella jenkkiversion tarjontaa. Enpäs tosiaan tajunnutkaan, että tätähän ei ole Suomen Netflixissä vielä lainkaan. :)

 • Jenniii

  No minäkin suren sarjan päättymistä jo ennakkoon, kun tuntuu, että hahmoihin on jotenkin kiintynyt kovasti. Tämän tyyppisiä sarjoja tarvittaisiin enemmän. :)

 • Joo tää on ihana! Saa joka kerta hyvälle tuulelle. :)

 • Hannako

  Niin tämä tosiaan onnistuu vain koneella, mulla on Netflix ”suoraan” telkkarivälineistössä, joten sitä kautta ei jenkkilät näy millään! Tieskalla tietysti voi katsoa Holalla:)

 • Jenniii

  Aivan juu! Minullahan ei telkkarivälineistöä ole ollut enää vuosiin, joten en jotenkin edes tajunnut, että Netflixin saa myös suoraan töllöön. :D

 • Elinakoo

  Mies juuri latasi Holan jota sinäkin käytät, mutta poisti sen hyvin nopeasti:
  http://www.itviikko.fi/tietoturva/2015/05/28/ilmainen-vpn-vei-97-miljoonaa-konetta-konnien-kayttoon/20156817/7

  Se ei ole kovin turvallinen.

 • Jenniii

  Kääk! Pitää siis keksiä jokin toinen keino katsoa Hart of Dixietä. :/

 • Elinakoo

  Pahoittelut ikävistä uutisista :/ Ehdin itsekin innostua mielenkiintoisesta sarjasta, Pöh! Onneksi en tällä erää tiedä mitä menetän :D

 • Sannaaa

  Tämä oli kyllä ihan paras sarja! Harmi, kun olen jo nähnyt neljännenkin kauden kaikki jaksot, eikä uusia ole enää tulossa. Mutta jospa aloittaisin koko sarjan uudelleen alusta! :)

 • hansumari

  Mahtaisiko onnistua luotetavammalla, F-Securen Freedome-palvelulla? Meillä käytössä kun asutaan ulkomailla ja pystyn tämän avulla katsomaan esim. Ylen ja Maikkarin ohjelmia.. :)

 • hansumari

  Piti oikein tsekata, kyllähän sieltä USA löytyy yhtenä lokaatio-vaihtoehtona :)

 • ann.kan oo

  Tää eka jakso on aivan ruokottoman huono, pliia paranewhan tää? :D

 • Jenniii

  Tai sitten voi olla, ettei vain kertakaikkiaan ole teikäläisen sarja. ;) Mutta siis ei tämä mitään älyllistä haastetta tarjoa, vaan on nimenomaan sellaista romanttista hyvän tuulen hömppää aikuisille. 

 • Rukka

  Todellakin paranee! Itse aloin katsoa Hart of Dixietä keväällä kaverini painostuksesta. Olin lähes koko ensimmäisen kauden ajan sitä mieltä, että sarja on todella plaaaah, mutta sitten tapahtui jotain, ja olinkin koukussa. Rakastuin sympaattiseen päähenkilöönkin, vaikka aluksi vieroksuin tuota Bilsonin tyttöä. Edelleen naurattaa, kun muistelen tätä kohtausta: https://youtu.be/oatXMXo4XXI :)

 • Jenniii

  Ongelma on siis korjattu! Mainiota. :)

Related posts