27/05/15

Muista tämä nimi: suunnittelijalupaus Ilona Hackenberg

8 83 aalto-ilona-hackenberg5.jpg

Lupailin eilen esitellä vielä oman ykkössuosikkini viimeperjantaisen Aalto-yliopiston muotinäytöksen nuorista taitureista ja nyt annetaan areena hänelle. :) Vaikka näytös oli täynnä upeita mallistoja ja töitä, jotenkin tämä yksi erottui omaan silmääni aivan erityisellä tavalla. 

Ilona Hackenbergin kauniit minimalistiset siluetit, aasialaishenkiset printtikuosit, laserleikatut pitsikoristelut, kiinnostavat väriyhdistelmät sekä Matias Liimataisen kanssa yhteistyössä valmistetut keraamiset yksityiskohdat loivat yhdessä todella mielenkiintoisen kokonaisuuden. Tämä mallisto näytti jotenkin niin valmiilta, että voisin kuvitella vaatteet aivan hyvin jonnekin Pariisin muotiviikon näytöslavoille – tai päälleni. ;)

aalto-ilona-hackenberg11.jpg

Oli suorastaan huvittavavaa, että tajusin vasta myöhemmin samaisen suunnittelijan olleen suosikkini myös viime vuonna Aalto-yliopiston näytöksessä. Viime keväänä Ilona Hackenberg hurmasi hedelmäaiheisella kokoelmalla, jota olen itse asiassa ehtinyt esitellä täällä blogin puolella jo pariinkin otteeseen

Mallistollaan erottuneen Ilona Hackenbergin lahjakkuus on noteerattu viime vuosina moneen otteeseen ihan korkeammallakin taholla, sillä Hackenberg voitti vuonna 2012 Vuoden Nuori suunnittelija -tittelin ja sittemmin hänet on palkittu Aalto-yliopiston näytöksissä kahdesti Marimekon lahjoittamalla stipendillä. Veikkaan, että tällä mimmillä on muodin parissa erittäin fantastinen tulevaisuus edessään. Painakaahan siis nimi muistiin!

aalto-ilona-hackenberg4_edited-1.jpg

Translation: One of the most interesting future names in the Finnish fashion field is definitely Ilona Hackenberg who presented her collection last week at the Aalto University fashion show. I immediately fell in love with her minimalistic silhouettes combined with Asian style prints, beautiful use of colours, laser cut edges and ceramic details (made in collaboration with Matias Liimatainen). Despite being a student collection, this ensemble looked so ”ready” that I could easily picture it on stage at the Paris fashion week – or on myself. ;)

It was funny to realize that Ilona Hackenberg was actually my favourite designer in the Aalto show last year also. You can check out her previous fruity collection from my older posts. But I am not the only one to notice her exceptional talent: she won the Young Designer Of The Year award in 2012 and she has also got a Marimekko Award at the Aalto fashion show two years in a row now. I believe she will get far so remember this name. :)

aalto-ilona-hackenberg1.jpg aalto-ilona-hackenberg3.jpgaalto-ilona-hackenberg2.jpg aalto-ilona-hackenberg6.jpg aalto-ilona-hackenberg7.jpg aalto-ilona-hackenberg8.jpg aalto-ilona-hackenberg9.jpg aalto-ilona-hackenberg10.jpg aalto-ilona-hackenberg12.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , ,

Categorised in: Muoti

8 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • ElizabethRinne

  Kerrassaan upea suunnittelija ja upeita kuvia! :-)
  Sellaista kyselisin, että saisinko lainata näitä kuvia (muokkaisisin nimesi alanurkkaan ja postauksen lopussa linkittäisin tänne) blogiini? Niin upea suunnittelija, että tästä on pakko huikata muillekin! :-)

 • ElizabethRinne

  Ja siis osoitteeseen http://www.thefashionpoetry.com tulisivat + blogin Facebook-sivulle :-)

 • AnnaAusseista

  Joo! Tää oli selkeesti paras! Tulee vähän Mary Katranzou mieleen. 

 • Jenniii

  Moikka! :) Saat lainata kredittien ja linkityksen kera. Mahtavaa, että inspiroiduit. :)

 • Minnn

  Minuun teki tämä mallisto vaikutuksen upealla istuvuudella, varsinkin livenä tuli hyvin esille. Leikkaukset olivat yksinkertaisia ja kauniita, joita sitten mielenkiintoisilla yksityiskohdilla oli höystetty. Ylipäänsä tämä mallisto erottautui muista edukseen. Tuntui monessa mallistossa olevan trendinä kuorruttaa vaate kaikenmaailman härpäkkeen, narun, sotkun ja mytyn alle. Ei kai siinä mitään, ei oo vaan mun juttu. Itse pidän enemmän muodon rakentamisesta mielenkiintoisen kaavatyöskentelyn kautta kuin koristeluiden avulla.

 • ElizabethRinne

  Kiitos! :-) Inspiroituminen tälläisestä suunnittelijasta on heleppoa! Kiitos, kun jaoit tämän blogiisi! :-) 

 • Jenniii

  No nyt kun sanoit, niin totta! :) Jotain samaa henkeä kyllä on noissa printtikuoseissa.

 • Jenniii

  Kyllä! Nämä vaatteet olivat niin kauniisti leikattuja ja muotoiltuja – imartelivat todella kantajiaan. :) 

Related posts