20/05/15

Menovinkkejä viikonlopulle: Aalto Festival ja paljon muuta

1 101 aalto-festival.jpg

Tällä viikolla Helsinki on Pre Helsinki -muotitapahtuman ohella täynnä kaikkea muutakin kiinnostavaa aktiviteettia ja ajattelin vinkata muutamista tilaisuuksista, jotka voisivat kiinnostaa teitäkin. :) Tällä viikolla vietetään Pre Helsingin lisäksi muun muassa Aalto-yliopiston Aalto Festivalia, joka esittelee opiskelijoidensa osaamista ympäri Helsinkiä. Tässä siis mukavia menovinkkejä tälle ja ensi viikolle Helsingissä sekä Aalto Festivalin tiimoilta että muutenkin, plus bonuksena yksi vinkki Lahteen!

Spring Steam: Footnote to a Graphic Design Programme

ti-su 19.-24.5.2015, avoinna ti-pe 12-18, la-su 12-16

Design Forum Showroom, Erottaja 9 B (sisäpiha)

Haluaisitko päästä kurkistamaan graafisen suunnittelun uusimpia raikkaita tuulia? Spring Steam: Footnote to a Graphic Design Programme -nimeä kantava näyttely kokoaa yhteen Aalto-ylipiston parhaita graafisen suunnittelun töitä kandi-, maisteri- ja tohtoritason opiskelijoilta. Tänä vuonna neljästä maisteriopiskelijasta koostuva tiimi on koonnut näyttelyn käsitteen “Kaikki työt viittaavat kaikkiin töihin” ympärille. Graafisen suunnittelun ohella näyttelyssä nähdään opiskelijoiden vapaamuotoisia muistiinpanoja, anekdootteja ja muita referenssejä. Viikon mittaan näyttelytilassa järjestetään myös tapahtumia – tsekkaa lisätietoa täältä.

menovinkit3.jpg

SUPERSTORE

to-su 21.-31.5.2015, avoinna ma-pe 10-19, la 10-17, su 12-16

Galleria Esplanad

SUPERSTORE on Aalto-yliopiston muotoilun laitoksen pop up -galleria Helsingin keskustassa, Galleria Esplanadissa. Näyttelyssä esitellään nuorten suunnittelijoiden ”best of the best” -kokoelma. Mukana näyttelyssä on laaja kirjo kokeellista muotoilua, materiaaliosaamista, muotia ja muotoilun tutkimusta, kyseenalaistavaa ja kriittistäkin näkökulmaa muotoiluun nyt ja tulevaisuudessa. Näyttelyssä on helppo poiketa vaikka ohikulkiessaan, suosittelen!

KUVIS1000 Kamppi

to-su 21.-24.5.2015, avoinna to 9-21, pe 9-23, la 9-18, su 12-18

Kampin kauppakeskus, 1. kerros

Vähän taidetta kauppareissulla tai ennen kotiinpaluuta töistä tai koulusta? KUVIS1000 Kamppi -näyttely tuo taiteen ja kysymykset kuvataidekasvatuksen merkityksestä arkipäiväisen ympäristöön keskelle Kampin kauppakeskusta. Näyttely katsoo 900 vuoden päähän: mitä on kuvataidekasvatuksen nykyisyys ja tulevaisuus? Tyhjä liiketila alkaa elää kuvataidekasvattajien kutsuessa kauppakeskuksen läpi kulkevia, shoppaavia ja hengaavia ihmisiä jatkuvaan diskoon, esitykseen ja avoimeen kohtaamisen tilaan. Tulevaisuuden taidekasvattajat kysyvät, mikä on tärkeää juuri nyt. Mukana on nykyisten opiskelijoiden ja opettajien lisäksi kuvataidekasvatuksen alumneja, mm. Tärähtäneet ämmät, Brains on Art, Otto Karvonen, Maiju Salmenkivi ja Aleksi Tolonen.

menovinkit4.jpg

Kino Sheryl

ti-su 19.-31.5.2015

Mediakeskus Lume, Hämeentie 135 C

Tiesitkö, että Helsingin Arabianrantaan on avattu upouusi elokuvateatteri Kino Sheryl, jota ylläpitää Aalto-yliopiston taideopiskelijoiden järjestö TOKYO? Leffateatterissa näytetään sekä art house -elokuvaa että tunnetumpia suosikkeja. Arkisin ennen ensimmäistä elokuvanäytöstä yleisölle esitetään Aalto-yliopiston opiskelijoiden tekemiä lyhytelokuvia, joten jos tekisi mieli katsoa ennen leffaa muutakin kuin mainoksia, niin täällä on mahdollisuus päästä kurkistamaan tulevaisuuden tähtien ensimmäisiä töitä. Varsinaisen ohjelmiston ja näytösajat voi tsekata täältä. PS. Maanantaina 25.5. Kino Sherylissä järjestetään avoimet ovet kaikille elokuvateatterin toiminnasta kiinnostuneille, lisätietoa tarjoaa Facebook.

LATE NIGHT SHOPPING

to 21.5.2015 klo 16-21

Design District, Helsinki

Punavuoren designkortteleissa tapahtuu torstaina, kun alueen putiikit viettävät keväistä Late Night Shopping -iltaa ja Ihana Helsinki -kaupunkifestivaali käynnistyy. Luvassa pidennettyjä aukioloaikoja, ostosmahdollisuuksia, tapahtumia, löytöjä ja elämyksiä. Mukana olevat toimijat ja putiikit voi kurkata Design Districtin nettisivuilta.

menovinkit2.jpg

LOKAL: Bloom

21.5.-17.6.2015

Annankatu 9, Helsinki

Galleria-putiikki Lokal muutti äskettäin uusiin tiloihin Annankadulla ja tällä viikolla avautuu alle 30-vuotiaiden nuorten kykyjen töitä esittelevä Bloom-näyttely, joka järjestetään joka kevät. Tälle todella lämmin suositus! Lisätietoa tapahtumasta löydät Facebookin puolelta

NURMI x JUHLAT

la 23.5.2015, avoinna 10-16

Nurmi shop, Rautatienkatu 16, Lahti

Vaatemerkki Nurmi järjestää Lahdessa 5-vuotissynttäreidensä kunniaksi juhlat! Synttäriterassilla on tarjolla kahvia ja luomulimua ja myynnissä on synttäreiden kunniaksi erikoisaarteita kuten Nurmi second hand -tuotteita, Siivouspäivän kirppislöytöjä sekä näytekappaleita edullisin hinnoin. 

menovinkit1.jpg

Aamujoogaa Taidehallissa

lauantaisin 23.5.-13.6.2015 klo 10

Nervanderinkatu 3, Helsinki

Vaikka et olisikaan intohimoinen joogi, niin nyt olisi aikamoisen kiinnostava tilaisuus päästä kokeilemaan joogatuntia poikkeuksellisen upeissa puitteissa. Taidehalli nimittäin aloittaa tällä viikolla aamujoogatunnit tiloissaan ja lauantai-aamuisin joogataan taiteen keskellä Helsingin yhdessä kauneimmista näyttelytiloista joogaohjaaja Minna McHalen johdolla. Joogaharjoitukset sopivat sekä ensikertalaisille että pidempään jooganneille ja tunnin hinta on 10 euroa, mutta samalla lipulla voi jäädä tunnin jälkeen tutustumaan myös näyttelyyn. Oma joogamatto mukaan! Ilmoittautumiset joogatunneille Taidehallin sivuilta löytyvien linkkien kautta. Tulevana lauantaina museossa alkaa graafisesta kuvakielestään tunnetun Julian Opien näyttely.

DESIGN DISTRICT MARKET 

la 23.5.2015 klo 11-17

Dianapuisto, Erottaja 7, Helsinki

Design District Helsinki juhlistaa jälleen kevättä Design District Market -myyjäisillä Dianapuistossa lauantaina. Myynnissä on tuttuun tapaan alueen putiikkien designtuotteita, vaatteita, asusteita, koruja, pienesineitä, taidetta ja paljon muuta. Lisäksi paikan päällä on koruworkshop klo 13-15 ja muuta hauskaa ohjelmaa sekä isoille että pienille. Lisätietoa tapahtumasta löydät Facebookin kautta

Ja tietysti lauantaina vietetään myös Siivouspäivää, joka tuo kirpputorit ympäri Suomen kaupunkeja kaduille ja koteihin. :) Jos tulee mieleen vielä muita mahtavia menovinkkejä lähitulevaisuuteen näiden lisäksi, niin antakaahan kuulua kommenttiboksissa!

Kuvat: tapahtumien järjestäjät

Tags: , , , , , , , ,

Categorised in: Kulttuuri, Muoti

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Hanna Maria

    Huomenna sunnuntaina on myös Aleksis Kiven kadun kirppis Dallapén puiston liepeillä! :)

Related posts