20/05/15

Farkkujumitusta ja lempparivaatteiden säästelyä

4 54 asu-sessun4.jpg

Olen miettinyt monet kerrat, että farkut ovat aivan liian helppo vaate. Kaapeissani on vaikka millaisia housuja, mutta silti valitsen lähes poikkeuksetta jalkaan denimiä. Helppoa, turvallista ja vähän tylsää. Olenkin nyt ollut ihan älyttömän iloinen tästä culottes-housutrendistä, koska se on innostanut ja inspiroinut pukemaan ylle vaatekaapin muitakin housuja. Kiireisenä aamuna tulee turvauduttua niin helposti siihen ilmeisimpään, mutta olen nyt yrittänyt vähän haastaa ajatuksiani tässä asiassa ja hyödyntää vaatekaappini potentiaalia täysmittaisemmin.

Yhdet kaapin perukoilla odotelleista housuista ovat nämä ranskalaisen Sessùnin hauskalla pintatekstuurilla varustetut korkeavyötäröiset raitahousut, jotka istuvat kuin hanska. Kun vedin nämä jalkaani viime viikolla, parikin ihmistä kysyi, että olenko teettänyt housut räätälillä, kun ne istuvat niin täydellisesti. Hyvä istuvuus ei siis tainnut olla vain minun omassa päässäni. :D Vinkiksi muillekin hoikille, mutta kurvikkaille mimmeille: Sessùnin siluetti sopii erinomaisen hyvin lanteikkaalle mutta vyöräröltä kapealle kropalle! Joka tapauksessa, näitä housuja olen jostain syystä ihan turhaan pantannut kaapissa, enkä oikein edes tiedä miksi.

asu-sessun5.jpg

Hertta juuri totesi tontillaan syyllistyvänsä usein lempparivaatteiden ”säästelyyn” ja tunnustan tekeväni itse samaa. Kun joku vaate pääsee erityissuosikin asemaan, sitä vähän kuin jo valmiiksi jännittää, että mitä jos se jonakin päivänä kuluu puhki tai menee rikki – ja makuuttaa sitten aarteitaan ihan tyhjänpanttina kaapissa ja säästelee niitä joihinkin poikkeushetkiin, joita tulee kohdalle vain harvoin.

Hertta ratkaisi pulman ostamalla toisen samanlaisen lempipaidan, jotta ei kainostelisi käyttää sitä. Minä en ole tainnut koskaan hankkia samaa vaatekappaletta tuplana, mtuta esimerkiksi yhdet halvat lemppariaurinkolasini ostin uudelleen, kun vanhat alkoivat vähän nitistä liitoksistaan. Kiittelin itseäni, kun vanhat aurinkolasit pian sen jälkeen todellakin hajosivat ja sain vain napata kaapista uudet (ja samainen malli oli tietysti siihen mennessä jo liikkeestä loppunut).

asu-sessun2.jpg

Varsinkin monien lempikenkien kohdalla olen viimeisten yhteisten hetkien ollessa käsillä harmitellut, etten tajunnut aikanaan ostaa toista samanlaista paria. On nimittäin usein aika vaikeaa löytää lempparijutuille riittävän hyvää korvaajaa. Toisaalta, ei sitä aina ostohetkellä kyllä edes ostaa ennustaa, mitkä vaatteet ja asusteet muodostuvat niiksi suosikeiksi ja käytetään puhki. Olen joidenkin vaatteiden ja kenkien kohdala todennutkin, etten edes yritä löytää korvaajaa, vaan etsin tilalle jotakin ihan muuta.

Joskus myös käy niin, että lempivaatetta on lopulta säästellyt kaapissa ihan turhaan, kun aika ja oma maku ajavat siitä ohi. Sitä toteaa hautoneensa käyttämättömänä jotakin, mistä olisi voinut olla valtavasti iloa, kunnes vaatetta ei sitten oikeastaan enää edes kiinnosta käyttää. Jo senkin takia niitä lempivaatteita pitäisi käyttää! 

asu-sessun8.jpg

Näissä housuissa on varmaankin ollut jotain sellaista erityistä, että olen sen takia halunnut niitä säästellä, koska mitään muuta syytä en keksi sille, että niitä on tullut käytettyä niin vähän. Raitahousujen eksyminen päälle asti viime viikolla on kuitenkin jo pienimuotoinen edistysaskel ja olen muutenkin yrittänyt vieroittaa itseäni iänikuisista farkuista (ainakin niistä AINA päällä olevista tummanharmaista pilleistä). Myöntääkö joku siellä ruudun toisella puolen syyllistyvänsä samaan lemppareiden säästelyyn? Mikä oman vaatekaapin helmi ansaitsisi päästä ulkoilemaan useammin?

Translation: I love these striped pants by Sessùn but for some reason I never seem to wear them. They fit perfectly, look nice and are kind of special with that texture and colour, but yet I seem to go with the easy and obvious choice (skinny jeans) too often. Thanks to the refreshing culottes trend I have started to explore my closet and decided to try to have a little bit of more variety in the pants department of my outfits. So here I am, taking the first step. ;)

asu-sessun3.jpg

Trenssitakki // trench coat Samuji, silkkipaita // silk blouse H&M, raitahousut // striped pants Sessùn, kengät // shoes Filippa K, laukku // bag Tommy Hilfiger*, aurinkolasit // sunglasses* Monki

* saatu blogin kautta // gifted

asu-sessun6.jpg asu-sessun9.jpg

Photos: Vesa Silver

Tags: , , , ,

Categorised in: Elämä, Muoti

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Riia Meikkipää

  Eikä! Miten mullakin on toi sama, eli säästelen jotain vaatteita bilekäyttöön tai tää olis tosi hyvä jossain duunijutussa – vaikka rakastan niitä ja aina kun puen ne, niin olo on ihan paras.

  Rakastan Katri/n paitoja ylikaiken ja olen alkanut ostaa samaa suosikkipaitaani nyt kaikissa väreissä, aina kun saapuu joku uusi. Tosin musta on niiiin kulahtanut jo ja nyt epätoivoisesti huomaan säästeleväni sitä, koska se on luottopaitani. Älytöntä!

  Tämän sun postauksen myötä kaivan kaikki ihanat vaatteeni kaapista ja alan ihan oikeasti käyttää niitä. Kiitti kun kerroit tän ja sait mutkin tajuamaan saman :-)

 • Mulla tälläinen tapahtuu yleensä vain laukuissa, varsinkin jos on ostanut jonkin hiukan paremman ja kalliimman merkin laukun. Sitä vaan panttaa ja panttaa ja käyttää harvoissa tilaisuuksissa ja lopulta se ainakin mulla unohtuu kaappiin. Sitten muistan sen ihanuuden ja palaan käyttämään sitä taas, harkitusti tosin. Farkuissa mulla on jumituskausi ollut jo viimeiset 5 vuotta, mustat pillit on se mun juttu ja muissa farkuissa tunnen oloni liian oudoksi.

  Tänään kaivankin kaikki vaatteet niin kaapista kuin kellarista ja katson mitkä lähtee kirpparille ja mitkä menee aktiiviseen käyttöön. Jos vaate ei ole ollut viimeiseen vuoteen päällä, saa se lähtöpassit.

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 • Haha, kuvailit juuri täydellisesti suhteeni meikkaamiseen! Rakastan keräillä rajoitetusti saatavilla olevia kokoelmatuotteita, mutta monasti niiden käyttöönotto tuntuu suorastaan pahalta! :D

  ..mikä on tietysti tyhmää, mutta minkäs teet kun materiahautominen tulee niin luonnostaan. :)

 • Piipo79

  Minä en taasen ole harrastanut tuota säästelyä vaan käytän jopa lasten kanssa puistoillessa (toisinaan, en ehkä pahimmilla ilmoilla!) ns.parempia vaatteita, vaikkei ehkä pitäisi. Eli mulla päinvastoin, lempparivaatteet ovat koko ajan päällä!
  Esim nyt keväällä hankitut Parikan puputennarit ovat olleet niin kovalla käytöllä että olen jo valmiiksi (vaikkeivat ne ole vielä kärsineet edes hiekkalaatikolla olosta) miettinyt ostavani toiset, ehkä kuitenkin eri kuosilla. Ja olen myös ostanut joitakin hyväksi havaittuja paitoja kaksin kappalein, tosin niitäkin eri väreissä! Nämä tuplavaatteet ovat kyllä yleensä sellaisia ajattomia, peruspaitoja hyvästä materiaalista yksinkertaisella ja ajattomalla leikkauksella.

Related posts