19/05/15

Uutta suunnittelua Suomesta: naisellinen ja leikkisä Liisa Riski

130 77 LiisaRiskiTroupesMarinieresSS2015_16160sea.jpg

Kilpailu yhteistyössä suunnittelija Liisa Riskin kanssa

Esittelin vähän aikaa sitten suloisen pikkuputiikin Vallilasta ja tutustuin visiitilläni putiikin omistavaan vaatesuunnittelijaan Liisa Riskiin, joka suunnittelee Varikon Varjo -liikkeen pyörityksen ohessa omaa nimeään kantavaa vaatemallistoa. Hänen kevätmallistonsa jo vähän vilahtikin putiikkiesittelyn lomassa, mutta tykästyin Liisaan ja hänen tyyliinsä niin, että ajattelin kokoelman ja suunnittelijan ansaitsevan ihan kunnon esittelyn. :)

Liisa Riskin naisellisen leikkisä mallisto toi minulle ensimmäisenä mieleen positiivisia assosiaatioita muutamaan tunnetumpaan kansainväliseen brändiin – mallistossa on vähän samaa fiilistä ja muotokieltä kuin rakastamassani ranskalaismerkissä Sessúnissa ja voisipa siitä löytää ehkä joitakin yhtymäkohtia minimalistiseen A.P.C.:henkin. Olin jokseenkin hämmentynyt, etten ollut kuullut Liisa Riskin nimeään kantavasta merkistä aiemmin, koska pari vuotta sitten perustetussa brändissä on ehdottomasti kansainvälistä otetta ja potentiaalia. 

liisa-riski-ss15-10.jpg

Suunnittelija kertoi viehättyvänsä vaatteissa itse erityisesti 60- ja 70-lukujen estetiikasta, ja vintage-vivahteet näkyvät myös Troupes Marinières -nimeä kantavan SS15-malliston muotokielessä: 60-luvun tyylisiä kotelomekkoja ja pikkujakkuja, kellohelmoja, korkeavyötäröisiä shortseja sekä A-linjaisia takkeja. Lisäksi mallistoon kuuluu muutama yksinkertainen college- ja trikoovaate sekä ihastuttavia ruudutettuja neuleita, jotka tuovat mieleen menneiden aikojen klassiset tennis-asut.

Malliston printit ovat kaikki Liisa Riskin myös itse suunnittelemia ja tämän kevään värimaailma on hillittyjä pastelleja sekä puuterisävyjä. Harmi, ettei näihin lookbook-kuviin ole kuvattu malliston yhtä pääväriä: minttuista merenvihreää, jota suunnittelija itse kutsuu merenneidon väriksi. Kaikki nuo himmeän hohtelevalla pintatekstuurilla varustetut puuteribeiget vaatteet ovat siis saatavilla myös kauniin minttuisessa sävyssä, jonka voitte tsekata halutessanne siitä putiikkipostauksesta

liisa-riski-ss15-1.jpg

Olin visiitilläni erityisen vaikuttunut vaatteiden ja materiaalien korkeasta laadusta. Jutellessani Liisan kanssa rivien välistä huokui, että hän taitaa olla melkoinen perfektionisti, mikä tietysti tällaisessa työssä on pelkästään hyvä asia. ;) Kaikki materiaalit tulevat korkealaatuisilta eurooppalaisilta ja japanilaisilta valmistajilta ja itse mallisto valmistetaan Suomessa ja Virossa. 

Liisa Riski -mallistoa myydään Varikon Varjo -putiikin lisäksi merkin omassa verkkokaupassa, jossa on myynnissä myös edellisen sesongin helmiä. Suosittelen todella tutustumaan ja painamaan tämän nimen mieleen – uskon, että Liisasta kuullaan vielä. :) Ja jos muuten on vielä kesän juhliin ja valmistujaisiin asu hankkimatta, niin tsekatkaapa tämä mallisto!

liisa-riski-ss15-4.jpg

Suunnittelija halusi ilahduttaa teitä blogin lukijoita pienellä kisalla, joten saan ilokseni arpoa yhdelle onnekkaalle 175 euron lahjakortin, jonka voi käyttää joko verkkokaupassa tai Varikon Varjo -liikkeessä. Osallistu kisaan näin: kerro postauksen kommenteissa ensifiiliksiäsi ja mietteitäsi Liisa Riskin mallistosta. Mikä vaate on lempparisi? Olisi myös hauska kuulla, oliko merkki jollekin jo entuudestaan tuttu! Jätä kommentin yhteyteen toimiva sähköpostiosoite. Kisa on voimassa viikon loppuun, su 24.5.2015 saakka.

Translation: Wonderful new clothing design from Finland! A while ago I bumped into this super cute brand named after its designer Liisa Riski and it reminds me of one of my favourite brands, French Sessùn – such adorable feminine and playful style, vintage vibes and funny prints. Keep this name in mind, I’m convinced we are going to her about her!

liisa-riski-ss15-13.jpgliisa-riski-ss15-7.jpgliisa-riski-ss15-3.jpgliisa-riski-ss15-9.jpg liisa-riski-ss15-5.jpgliisa-riski-ss15-12.jpg liisa-riski-ss15-8.jpgliisa-riski-ss15-17.jpgliisa-riski-ss15-15.jpgliisa-riski-ss15-6.jpg liisa-riski-ss15-14.jpg liisa-riski-ss15-16.jpg

Photos: Liisa Riski

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Muoti

130 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • neens

  Upea mallisto ja upea suunnittelija! En ollut aikaisemmin kuullut Liisa Riskistä, mutta nyt on pistetty muistiin. Asun tällä hetkellä Tanskassa ja pystyisin kyllä näkemään joka ikisen asun tänne kaduille. Rakastuin etenkin Square Jacquard-mekkoon, joka kruunaisi tulevan kesän! Siihen ei tarvitsisi lisätä kuin ruskettuneet sääret, vaaleat tennarit ja aurinkolasit… Ja sen auringon myös, kiitos!

 • LaurenL

  ihana 60-luvun henkinen, klassinen mallisto. Sininen a-linjainen takki sykähdytti.

 • Rosku

  Fabulous designer, wonderful person. Met her 2 weeks ago and purchased a beautiful dress from her previous collection.

 • iidaac

  Oih ❤ Tykästyin heti ihanan harmoniseen värimaailmaan ja yksinkertaisen kauniisiin vaatteisiin. Ja en ole ennen kuullut kyseisestä suunnittelijasta, mutta täytyy kyllä pitää hänet mielessä.

 • MaijaMat

  Ihastuin putiikissa esillä olleeseen 60-luvun henkiseen laatikkomalliseen smaragdinväriseen ja kullankimalteiseen mekkoon. Vaikutti erityisen ihanalta luottomekolta moniin tilaisuuksiin! Sellaista väriä en ollut ennen nähnyt vaatteessa! Tuossa yllä taitaa olla kullanvärisenä. Kaunista ja yksinkertaista estetiikkaa koko mallisto.

 • Pipollinen

  Minäkin löysin Liisa Riski -merkin vasta viime syksynä ja ihastuin heti! Kuosit ovat raikkaita ja hauskoja, olematta liian levottomia. Ostin viime syksynä heti pipon, joka on ollu laadukas ja tuntunut oikein hyvältä päässä! ;-)

 • lauraemiliait

  Ihania! Paljon mahtavia vaihtoehtoja, mutta vihreä-valkoruudullinen mekko jotenkin sykähdytti eniten… <3

 • Tämän hetken kuumin ja söötein naistenvaatebrändi :) Myös nainen brändin taustalla ainutlaatuisen ihastuttava. Ruutumekko oma lemppari!

 • Ruutufani

  Ruudut ne vaan jaksaa edelleen miellyttää silmää kaikessa klassisuudessaan. Ihana uusi väritys tuo vihreä valkoinen! Malliston naisellisemmat siluetit ovat vähän turhan naisellisia omaan tyyliini, mutta tuo väljä vihreäruudullinen neulemekko sopisi vaatekaappiini kuin valettu!

 • Zazukka

  Ajattelin ensin, että no tämä on helppo valinta; lempparein on ehdottomasti tuo pemplum-toppi ja korkeavyötäröiset shortsit. Sen jälkeen selasin alaspäin – ja nuo mekot! Ihania! Kaikki näissä kuvissa olevat, ovat todella kauniita ja aivan minun näköisiä vaatteita. Ensifiiliksiä onkin, että tästä naisesta varmasti vielä kuullaan. Vaatteet ovat yksinkertaisia, mutta kauniita ja monikäyttöisiä. Upeita! :)

 • liisaa

  Näistä nyt lähteä suosikkia valitsemaan! Kelpuuttaisin päälleni lähes mitä vain. Tuo hohtava puuterinsävy on täydellinen, vaatteet ovat tyttömäisiä, mutta samalla graafisia, kevyitä, rentoja ja helppoja yhdistellä. Näähän on vähän kuin Marimekkoa mutta tuoreita ja järkeviä. Saakohan noin edes sanoa?

 • maarett

  Kaunis ja viimeistelty mallisto! Erityisesti silmääni miellyttää toisen kuvan ruutuasu, jossa on hauskaa sporttisuutta.

 • Annaa

  Vau miten upeita vaatteita! Vaikeaa on valita kauneinta, mutta mustavalkoinen A-linjainen mekko voisi sopia hyvin yhteen vaatekaappini sisällön kanssa :)

 • paulal

  Liisa on ihana! Putiikissa on tullut vierailtua kuolailemassa kauniita vaatteita ja tavaroita sekä toki hörppimässä kahvia.

 • Siiri E.

  En ollut kuullut merkistä, mutta ihanaa että esittelet näitä eettisempiä vaihtoehtoja! Mustavalkoinen printtihaalari on suosikkini, tosi söpö! :)

 • abeja

  Nimen olen kuullut mutta en aikaisemmin tutustunut. Kaikki oikein ihastuttavia, ehkä mieluiten nappaisin hörhelötopin ja sortsit, tai sitten tuon haalarin mukaani :)

 • AnnaKK

  Kertakaikkiaan kauniita ja omaan makuuni sopivan tyttömäisiä ja yksinkertaisia vaatteita! Ihastuin tuohon neljännen kuvan mekkoon, joka on kuvattu edellisessä postauksessasi juuri tuossa ihanassa mintun vihreässä värissä. Täytyykin tehdä reissu Vallilaan :)

 • Pascal glanville

  Brilliant designer and lovely person who creates fashion with a passion and love.
  I see a brilliant future for Liisa.

 • riiri

  Heippa! Aivan ihana löytö Jenni, sun kautta tuntuu löytävän aina vaan parempia ja parempia merkkejä! :) Kävin tuolla Liisa Riskin verkkokaupassa vilkaisemassa myös viime syksyn mallistoa, ja aivan ihana oli sekin! Tästä kevään mallistosta kyllä sydämeni vei tuo mustavalkoinen ruutuhame ja mekko, jossa oli valkoisella pohjalla mustia ja harmaanruskeita(?) kuvioita. Ihanan yksinkertaisia ja moderneja, mutta silti jollain tavalla romanttisia vaatteita.

 • mariakas

  Aivan ihana mallisto, en muita vaatteita käyttäisikään jos rahat vaan riittäisi. :D Erityisesti tykkäsin vaaleansinisestä mekosta!

 • ruusiili

  Aivan ihanan leikkisä, mutta silti aikuinen mallisto! Ihastuin ikihyviksi etenkin jumpsuitiin, täydellinen asu kesäpiknikille!

 • iinaii

  Ei ollut ennestään tuttu merkki, mutta kiinnostus heräsi heti! Vaatteet ovat ihanan tyttömäisiä ja omaa suosikkia onkin vaikea päättää, koska voisin pukea minkä vaan vaatteista päälleni. Jos yksi pitäisi valita, niin ehkä tuo neljännen kuvan sininen nappimekko. :)

 • oi, onpa ihana mallisto! Täysin uusi merkki minullekin, mutta jatkossa täytyy selvästi pitää silmällä. Erityisesti tuo kuin suoraan 60-luvun brtttidekkareista lainattu muotokieli viehättää. Rakastuin ehkä eniten shortseihin, tai sitten ruutuihin…

 • Kiti

  Oi miten ihania vaatteita! Suosikiksi kohosi tuo valkoinen ruudullinen hameasu postauksen alkupäässä <3 ihania kaikki!

 • Takkku

  No huh! Mulla on ollut ihan hirvee pukeutumisen kaamoskausi ja on tuntunu ettei mikään oikein iske… Mutta tää iski ja kolahti kovaa! Suunnittelija oli ihan tuntematon etukäteen, mutta ei kyllä tuu jatkossa olee… Ehdoton lemppari tuo vekillinen ruutuhame – täytyy ehkä hankkia se no-matter-what!

 • Vierailija

  Tämä on ensimmäinen mallisto pitkään aikaan, mistä innostuin ihan todella! Melkein kaikki vaatteet (lyhyimpiä shortseja lukuunottamatta :D) ovat sellaisia jotka haluaisin heti välittömästi vaatekaappiini! Erityisesti ihastuin mekkoihin, jotka näyttävät juuri sopivan siisteiltä töihin, mutta joissa on kuitenkin juju hauskan printin muodossa. Plussaa siitäkin, että helmoista löytyy tarpeeksi pituutta. Tykkään käyttää mekkoja töissä ja mieluusti panostaisin suomalaisten suunnittelijoiden vaatteisiin, mutta Marimekon ja Samujin kaavut ei kiinnosta ollenkaan ja monissa ketjuliikkeissä erityisesti tyttömäisemmissä mekoissa on ihan hävyttömän lyhyet helmat. Jotenkin näistä kuvista tuli heti tosi hyvä fiilis :) Olen samaa mieltä muiden kanssa, että en varmasti unohda tämän suunnittelijan nimeä, ja uskon ja toivon että hänestä kuullaan vielä maailmallakin :) Lahjakortin käyttäisin 8. kuvan printtimekkoon.

 • T.

  Voi kuinka suloisia asuja! Omaksi lemppariksi nousi tuo vaaleansininen mekko rusettivyöllä, aivan IHANA. En ole ennen kuullut Liisa Riskistä, mutta ehdottomasti tutustumisen arvoinen, sen verran kauniita nuo kaikki asut ovat. Pakko mennä heti kuolaamaan vielä tuonne verkkokauppaankin :D

 • Onni

  Oi vau! Liisa Riski ei ollut aiemmin tuttu, mutta kiinnostuin kyllä välittömästi! Juuri sellaisia vaatteita, joita käyttäisin enemmän kuin mielelläni. Menneisyyden vibat on tuotu nykypäivään raikkaalla ja leikkisällä tavalla, mukaan on kaapattu jotain myös lapsuuden kesistä maalla.

  Yhtä suosikkiasua on mahdotonta valita, sillä mallistossa on jokaiseen mielialaan ja -haluun jotain ^^

 • Piiapii

  Kommentoin varmaan ensimmäistä kertaa tällaiseen postaukseen, jossa esittelet suomalaisia tai ylipäätään ketä tahansa suunnittelijoita, koska tämä on ensimmäinen kerta, kun oikeasti sytyin huolella! Tosi kauniita, ja kuitenkin helpostilähestyttäviä (jos näin hullusti voi sanoa) vaatteita. Upeita nuo mekot, ja tuo mustavalkoinen haalari, ooh! <3__<3 Voi kun onni potkaisisi.

 • elelisa

  Itselleni Liisa Riski on ihan uusi tuttaavuus, mutta ai että miten ihania (ja kesäisiä!) vaatekappaleita. Etenkin kaikki vaaleansininen ja nuo suloiset collegepaidat iskevät. Ja entäs sitten nuo simpukoilla tuunatut silmälasit? Huh-huh kuinka mageet!

 • Pin

  Pidin kovasti vaatteiden ajattomuudesta. Materiaalit ja käsittely vaikuttavat myös laadukkailta. Graafista ja tyttömäistä samassa, kiva yhdistelmä! Mustavalkoinen mekko (olikohan kuva nro 7) miellytti kovasti.

 • Aika hauska mallisto! Omaa silmääni viehättävät nuo vähän minimalistisemmat vaatteet, eivät niinkään nuo leikkisät. Suosikkejani ovat nuo mekot ja hameet. Eli hyvältä näyttää!

 • Halla

  Oi! Upeita vaatteita, niin kovin kauniita ja samalla tosi yksinkertaisia, ihania! Löytyi montakin lempparia mutta tää oli ehkä kaikista suosikein http://www.liisariski.com/collections/troupes-marinieres-spring-summer-2015/products/windmill-cotton-shift-dress :)

  Kyseisestä suunnittelijasta en ollut aikaisemmin kuullut, mutta mielenkiinnolla jään seuramaan ja säästötilia kasvattamaan :)

  Oli kiva piristys tiistaihin tämä löyty!

 • Tua

  Suunnittelijan nimi on jotenkin etäisesti tuttu, mutta merkki taas on uusi tuttavuus. Vaatteet ovat mukavan minimalistisia, mutta pienellä twistillä!

 • Tua

  Ja tuo haalari, oih!

 • Mekkotyttö

  Ihania mekkoja, varsinkin vaaleansininen ja mustavalkoruutuinen mekko jäivät mieleen. Kiitos tästä postauksesta, sain ideoita esikoiseni ristiäispukeutumiseen! ;)

 • Mekkotyttö

  Hih. Itselleni siis, vauvan vaatteet on jo mietitty :D

 • Mannam

  Häpeäkseni myönnän, ettei merkki ole entuudestaan tuttu, mutta ihastuin kyllä. Mahtavan yksinkertaista muotokieltä, erityisesti himmeästi kiiltävissä Mermaid cotton -shortseissa, hameessa ja mekossa! Ja hei, kyllähän yhden ihanan villapipon aina tarvitsee (=haluaa, tarkoittavat samaa pipoasioissa), vaikka kesä on!!

 • Pömppä

  Merkki / suunnittelija olivat minulle ennestään tuntemattomat. Mallistosta useampikin vaatekappale miellytti silmää, vähän liikaakin tiliä ajatellen… :) Eli varmasti jään seuraamaan jatkoa! Yksi uuden malliston lemppari oli tämä mekko: http://www.liisariski.com/collections/troupes-marinieres-spring-summer-2015/products/windmill-cotton-shift-dress

 • -päivi-

  Ihania!
  Mustavalkoiset kaikki ovat nyt makuuni. En ole ennen nähnyt/kuullut merkistä/suunnittelijasta, mutta ovat kyllä mielenkiintoisia .

 • uutamo

  Kiinnostuin putiikista, kun esittelit sitä blogissasi ja kylläpä harmitti ettei se ollut tänään auki, olisin ollut työjuttujen takia sopivasti vallilan suunnalla. Laadukkaan oloiset ja tyylikkäät vaatteet kyllä kiinnostavat, suosikkeihini kuuluu nuo kellohelmaiset hameet sekä valkoinen Troupes marinieres – paita.

 • Olga

  Aivan ihana mallisto! Niin söpöjä kuoseja, leikkauksia ja kankaita että mun ilme on ihan kun sydänsilmäemojilla. Kaikista söpöin on kuitenkin mustavalkoinen haalari. Tai peplum-toppi ja sortsit! Tai vaaleansininen mekko! Äh, en taida osata päättää, kun kaikki on niin nättejä!

 • liinah

  On aina kiva kuulla uusia suomalaisia suunnittelijanimiä, ja kivalta näyttää kyllä mallisto. Itse viehätyin vaaleansinisestä mekosta ja takista eniten.

 • minnaMAR

  Hui, onpa ihastuttavia vaatteita. Voisin minkä tahansa asuista kotiuttaa ja piristää päivääni, mutta erityisesti collegemekko, ruudullinen neule ja ensimmäinen ruutuasu ihastuttavat. Painelenkin tästä suoraan katsomaan verkkosivustoa! :)

 • ReettaM

  Oi ihanaa, menin nimittäin heti putiikkipostauksen jälkeen tsekkaamaan Liisan sivut, ja ihastuin kyllä todella paljon, suunnittelu istuu omaan makuun ja tyyliin kuin nakutettu. Etenkin nuo ruudulliset vaatteet, erityisesti tuo tennishame, ovat mieleeni, mutta voisin kyllä kuvitella pukeutuvani mihin vaan sivuilta löytyvään vaatteeseen. Toistaiseksi opiskelijabudjetti rajoittaa, mutta joskus varmasti innostun hankkimaan jotain kyseiseltä suunnittelijalta.

 • janika.s

  Hurjan kaunis mallisto. Oma suosikki oli varmaankin tuo ”troupes-neule.” :) Iso plussa laadukkaista materiaaleista!

 • JanniinaH

  Oih voisin kuvitella joka ikisen näistä vaatteista päälleni! Eniten minuun kolahti tuo ihana vaaleansininen takki. Se olisi ihanan piristävä vaate moneen asuun. Jään innolla seuraamaan tätä suunnitelijaa!

 • LilleriLalleri

  Oh, onpas ihania! Varsinkin värimaailma miellyttää, suosikkina erityisesti vaaleansininen takki. Täydellinen sävy!

 • Epic

  Upean näköinen mallisto. Omiksi suosikeiksi hyppäsivät twin setit, ja mustavalkoinen pilkkukuosi on hurmaava. Täytyypä käväistä ihastelemassa putiikin puolella. Uusi tuttavuus siis.

 • Roi

  Liisaan olen tutustunut tyttäreni ja hänen yhteistyön kautta.
  Ruutu-takki on mun juttu…

 • LiisaF

  Tyttömäiset mekot on lemppareitani. Samoin netissä alessa olevat kettupaidat. Suunnittelija ei ole ennestään tuttu mutta laitan nimen korvan taakse:)

 • maijavaan

  Ihania vaatteita, jotka tuovat mieleeni Wes Andersonin elokuvat (etenkin Moonrise Kingdomin)! Kaunein asu on mielestäni sininen hihaton Sea Side mekko. Merkki ei ollut minulle ennestään tuttu, joten kiitokset sen esittelystä! :)

 • ennis

  Ihanalta näyttää. Suloinen, tyttömäinen, tyylikäs. Minullekin suunnittelija on ihan uusi tuttavuus, kiitos esittelystä Jenni! Ensivaikutelman perusteella suosikikseni valitsisin tuon mustavalkoisen jumpsuitin, hieno kuosi!

 • pioni10

  Kovasti makuuni nämä! Ihanimpina pistivät silmään hulmuavahelmaiset hameet ja mekot.

 • MiiaK

  Joo! Sininen hame on lempparein, koska se sujahtaisi saumattomasti osaksi tämänhetkistä vaatevalikoimaani – mieleen tulleiden asusovellusten määrä on hurja. Uusi nimi mulle, mutta veikkaan, että tulee jatkossa kovasti tutuksi! Kiitos tästä siis.

 • Sonja K

  Windmill Cotton Shift Dress olisi suosikkini täydentämään toimistolookkiani. Liisa oli minullekin ennalta tuntematon, ihanan oloinen uusi tuttavuus :)

 • eippa88

  Aivan ihana tuo haalari!
  Ensivaikutelman vaatteista voisi kiteyttää sanoihin ’leikkisä’, ’kepeä’ ja ’tyttömäinen’.
  Olen viehättynyt :)

 • millamarialiisa

  Wau! Suosikkini on kuvan 4 mekko. Itselleni ottaisin ihanan mekon kuvasta 8 <3

 • Pullahiiri

  Ihana mallisto, suoralinjainen tyttömäisyys miellyttää silmää. Ehkä kivoiten itelle toimii toi graafinen ruutukuosi valkosella pohjalla, sekä mekko että toppi&hame -yhdistelmä todella fresh. Plussaa ensimmäisen kuvan kalarekvisiitasta, tuli lapsuuden onkileikit mieleen :D

 • iiiiiiiida

  Ehdottomasti lempparini ovat tuo sininen röyhelöhelpa-toppi sekä rusettinauhalla vyötäröltä sidottava vaaleansininen mekko-unelma. Mieleen tuli ensimmäinen kesä tukholmassa, Scandinavian music groupin Lissabon-biisi soimassa taustalla kesäpäivänä sekä ihana, 1970-luvun puuvallilassa kuvattu elokuva Mies joka ei osannut sanoa ei. Niinhän se kai on että jotkut vaatteet puhuttelevat enemmän kuin toiset. Näiden kanssa voisin puhella vaikka kuinka pitkään :)

 • Neelia

  Toinen mustavalkoisista mekoista on suosikkini. Lisäksi edellisen malliston kettupaita on ihana!

 • Haalarinainen

  Toi haalari!!!!! Aivan ihana!!! Ei ole Riski tuttu entuudestaan, mutta jo edellisen kerran kun tästä kirjoitit kävin heti tutustumassa. Ruutuprintti on kiva ja toimii neuleessa erityisesti hienosti. Mutta toi haalari! Mä näen jo itseni sen sisällä, istumassa rantakalliolla auringon laskiessa ja syön Helsingin jäätelötehtaan jätskiä. Kesä!! Tulisi jo pian! :)

 • Nel

  Siis vau, kiva kun esittelit tarkemmin! Aivan ihania kokonaisuuksia :) Tää pitää kyllä pitää mielessä! Näin opiskelijana ei valitettavasti rahat ihan riitä mutta tykkään kyllä kovasti, sormet ristissä arvonnan suhteen!

 • Pipan

  Aivan ihania kaikki! Juuri sellaista simppeliä 60-luvun tyyliä josta pidän kovasti! Positiivisella tavalla einiinsuomalaisennäköisiä vaatteita. :) Suosikkejani oli näistä ruutumekko ja collegepaita. Puuterinvärisen mekon leikkaus näytti hyvältä, mutta malli näytti kovin lyhyeltä (siis mekko, ei ihminen). Muutkin erittäin kauniita mutta ei vaan omalle kropalle sopivia malleja. En ollut koskaan aikaisemmin kuullut Liisa Riskistä, mutta jään mielenkiinnolla seuraamaan!

 • Firecracker

  Lempparivaate on joku noista ihanista mekoista! Se kaikista ihanin selviäisi sitten vasta sovituskopissa :)

 • oooonu_

  Voi että on ihanan raikas mallisto. Nimi ei ole entuudestaan tuttu, mutta laitan ehdottomasti korvan taakse sillä nuo mekot ovat upeita. Erityisesti viimeisessä kuvassa oleva röyhelöhelmainen mekko iski. Pakko varmaan hankkia vaikka ei lahjakortti kohdalle osuisi.

 • Nuu

  Aivan ihastuttavia vaatteita kaikki! Erityisesti tuo babyblue takki on todella paljon mieleeni. Kauniin naisellisia, sopivan tyttömäisiä ja ihanat 60-/70-lukujen vibat.

 • KahviKaneli

  Tulee jotenkin ”vanha hyvä aika” mieleen noista vaatekuvista :)
  Mikään ei ollut ennestään tuttu, monikin vaate itseasiassa miellytti. Mutta nyt kesän kynnyksellä eniten miellytti yksinkertainen vaaleansininen mekko vyöllä, kuvassa jossa puunkappale työtön kädessä.

 • Kukkanen

  Vaatteet näyttävät sopivan naisellisilta, materiaalien korkea laatu on aina hyvä asia, värimaailma vaatteissa on hienostunut! Ja kiva, kun niiden takaa löytyy suomalaista osaamista.

 • Neitim

  Apua, mikä valinnanvaikeus iskisi! Eniten pidin vaaleansinisestä Sea side -takista ja Square Jacquard -printillisistä vaatteista; neuletakista, mekosta ja v-kaula-aukkoisesta puserosta. Mutta kyllä se on varmaan toi takki, mikä on kyllä ylitse muiden. Upea!

 • JohannaKata

  Wes Anderson elokuvat ihan heti ekana mielessä! Tuo sininen mekko on lemppari, tai ehkä tuo printtimekko tai tai…

 • Heidiq

  Olen kuullut suunnittelijasta aiemminkin, mutta en ole tutustunut mallistoon sen tarkemmin. Onneksi nyt tutustuin! Huikeita tuotteita. Ruutukuosin sporttisuus yhdistettynä kauniiseen mallistoon kiehtoo. Lisäksi mieluinen valmistujaismekko löytyy mallistosta varmasti :)

 • Venlap

  En yleensä osallistu arvontoihin, koska en ikinä voita mitään, mutta nyt on pakko koettaa onnea!
  Itse ihastuin erityisesti tuohon hauskaan haalariin, noihin kullanhohtoisiin vaatteisiin sekä valkoiseen ruutupaitaan ja -mekkoon. Tosi ilahduttavaa aina nähdä, että Suomesta löytyy potentiaalisia nuoria suunnittelijoita :) Oi, osuisipa arpaonni ensimmäistä kertaa elämässä kohdalle!!

 • lode

  Windmill Cotton Shift Dress oli rakkautta ensisilmäyksellä. Minulle Liisa Riski oli aivan uusi nimi, vaikka seuraan tarkasti kotimaisia vaatesuunnittelijoita. Mallisto on todella kaunis, materiaalit näyttävät laadukkailta ja vaatteet ajattomilta. Laadukkaat ja hauskat kuvat sekä selkeät nettisivut tekevät heti vaikutuksen. Jatkoon!

 • Corinne

  Oh, miten upeita vaatteita. EN KESTÄ EN PYSTY VOI VITSI. Löytyisiköhän Liisa Riskiltä minulle ylioppilasmekko? Seuraavaksi Vallillaan siis.

 • Lim

  Ihanan raikasta! Suunnittelijasta en ole muistaakseni kuullut aiemmin.

 • Vierailija

  Raikkaan näköistä, ihan uusi tuttavuus. Haalari on kiva!

 • Enni M

  Tykkään vaatteista jotka ovat simppeleitä mutta niissä on joku juttu.. Eli tykkäsin kovasti ! Valkomusta mekko oli erityisen kiva :-)

 • Anska

  Tutustuin Liisa Riskin mallistoon, kun hänestä oli lyhyt esittely Suuressa käsityölehdessä jokin aika sitten. Merkin estetiikka on todella lähellä omaani ja voisinkin kuvitella lähes kaikki vaatteet luottovaatteikseni. Tuo haalari on kuitenkin suosikkini!

 • Laria

  Ihanaa! Vihdoinkin mallisto, jonka vaatteet ovat ihanan yksinkertaisia ja kauniita. Itselleni tulee liian monesti fiilis uusien suunnittelijoiden vaatteista, että niissä on liikaa väriä/tylliä/röyhelöä ym ylimääräistä tai ihan liian minimalistisia ”säkkejä”, joissa ei puolestaan haluta tuoda vartalon hyviä puolia esiin ollenkaan. Oma suosikkini on tuo kultainen hame.

 • Angi

  Ihana Liisa! Uskomattoman tyylikkäitä vaatteita ja mielenkiintoisia kuoseja! <3

 • Nimen olen kuullut aiemminkin, mutta en muista missä. Päällimmäiseksi mieleeni jäivät kauniit mekot.

 • Mimi Rose

  Oma äitini on ollut 60- ja 70-lukujen vaihteessa tajuton kaunotar – valitettavasti hänen muistonsa elää vain valokuvissa, enkä itse ollut geenilotossa yhtä onnekas. Liisa Riskin vaatteet ovat juuri niiden säilymättömien vaateaarteiden kaltaisia, jotka imartelivat äitiäni valokuvissa. Silti tarpeeksi nykyaikaisia käytettäväksi tänä päivänä. Oma suosikkini oli tuo sininen pellavasekoitemekko, ja samppanjanväriselle mermaid-hameelle keksin heti noin sata käyttömahdollisuutta. Kiitos loistavasta suunnittelijavinkistä!

 • amelia__

  Oi ihanuutta ja kiitos, että esittelit tämän uuden suomalaisen suunnittelijan minulle ja muille lukijoille. Yleensä olen hyvin pysynyt aika ajan hermolla Suomi-muodissa, mutta tämä helmi oli mennyt ihan ohi. Harvinaisuus on itselle tällainen suunnittelijatuttavuus, jonka mallistosta melkein kaiken voisin nähdä päälläni! Jos on joku suosikki pakko valita, se voisi olla vaikka tuo mustavalkoinen ihanuus, Square Jacquard Dress.
  Hyvä Liisa!

 • AnnaAusseista

  Hienoa suomalaista suunnittelua! Marimekko voisi palkata Liisan pelastamaan brändin. 

 • Maaruska

  Olipas kivan näköisiä linjoja noissa vaatteissa! Lempparit olivat kuitenkin simpukkasilmälasit! :)

 • karoliina_v

  Mielenkiintoinen suunnittelija tosiaan, ja vaatteet varsin suloisen näköisiä. Itse himoitsen tuota vaaleansinistä mekkoa vyöllä kesäiltoihin.

 • juustonaksu

  Oi miten kauniita, seesteisiä vaatteita! Tulee jotenkin ranskalaiset vibat, mihin malliston nimikin viittaa.. :) En ollut aiemmin kuullut Liisasta, vaikka selvästi olisi ollut syytä. Onnea ja menestystä Liisalle! Lempparin valinta oli vaikeaa, mutta pitkä A-linjainen takki vei lopulta voiton.

 • Murkinamasu

  ihania vaatteita. Etenkin nuo kuosilliset ovat upeita. Mutta ehkä eniten haluaisin hankkia lahjakortilla nuo korkeavyötäröiset shortsit. Niissä viettäisin koko kesän juhannuksesta Flowhun! Ja tulevasta kesästä sietää tulla lämmin. :)

 • saippis

  Kolmannen kuva lookki puhutteli eniten. En ole koskaan yhdistänyt hametta, kauluspaitaa ja pitkähihaista. Voisin kuvitella itseni käyttämässä asuyhdistelmää monessa eri paikassa; koulussa ja töissä esim.

  Ihana mallisto! Minusta siitä henkii kauniisti suomalaisuus. Toivottavasti Liisa pääsee pitkälle :)

 • SaraJasmin

  Ihastuin Liisa Riskin vaatteisiin jo pikku putiikki esittely postauksessa ja ehdottomasti lemppari on mermaid cotton blend dress mekko, joko shampanjan värisenä tai turkoosina. Heti, kun keksin mihin juhliin niin sen kyllä hankin! Samoin myös aika hauskalta näyttää postauksessa olevat pilkkukuosiset jumpsuit ja mekko, mutta niitä en Riskin sivuilta löytäny :(

 • Ihanan näköinen mallisto ja värimaailma miellyttää kovasti omaa silmääni! Oma lemppari on kuitenkin tuo Mermaid Cotton Blend Skirt, vaikka on tuo vaaleansininen takkikin kovin suloinen!

 • LiisaRiski

  Hei, Ihanaa Kiitos kommentistasi. Ihan tiedoksi Under the sea kuosiset vaattet, jossa tursaat ja meritähdet kuviokelluvat, ovat tulossa vielä myyntiin, näiden tuotanto viivästyi, mutta kuulemma ovat nyt nappeja vaille valmiit. Saapuvat kaiketi viimeistään ensi viikolla nettikauppaan ja Vallilaan. <3

 • Vierailija

  Uusi tuttavuus, ja kyllä tykkään! Troupes marinierès -collegepusero on oma suosikkini. :)

 • s8845

  Pidin erityisesti kolmannessa kuvassa olevasta vaaleasta mekosta (Mermaid Cotton Blend Dress). Muutenkin ihanan simppelin tyylikkäitä vaatteita.

 • tuitsi

  Oi niin ihanan hurmaava mallisto! Troupe-neule olisi ihan 100 % mun juttu mutta myös muut vaatteet laittaisin mieluusti päälleni. Ihania ovat!

 • Eeeessi

  Siis apua, miten mun näköisiä vaatteita!! Samujit, Marimekot sun muut eivät mun kropalle istu ollenkaan, mutta tämähän näyttää aivan upealta. Ottaisin ehkä jonkin noista upeista mekoista!

 • Johanna G.

  Aivan supersööttejä vaatteita! Kiitos vinkistä:) Mahdotonta valita suosikkia näin äkkiseltään: kuluu ilta leppoisasti valikoimaa selatessa ja ihastellessa!

 • Maria maaton

  Tämäpä raikas uusi tuttavuus. Useampikin asu miellytti silmää, mutta ihanimmat lienevät tuo vaaleansinen mekko läppätaskuilla sekä samanvärinen hurmaava takki.

 • ElizabethRinne

  Kerrassaan upea mallisto! Uusi tuttavuus -erittäin positiivinen sellainen-, jonka taipaletta jään innolla seuraamaan! A-linjainen takki vei syrämmeni :-)

 • lauriina

  Hieno löytö! Upeita vaatteita, rakastan 60-lukua ja nämä vaatteet ovat sopivasti 60-luvun henkisiä, mutta kuitenkin moderneja. Ihastuin myös erityisesti uuden malliston väreihin, vaikka tuon AW-malliston printitkin ovat hurjan söpöjä! Suosikkivaatteeni on varmaankin tuo ihanan haalean liila mekko, jossa on pitkät hihat (Windmill Cotton Shift Dress). Mahtavaa törmätä kivoihin suomalaissuunnittelijoihin, jotka välittävät vaatteiden tuotantoprosessista kun tuntuu, että eettisesti tuotettuja vaatteita on niin vaikea löytää. Vaikka opiskelijabudjettini ei vielä sallikaan tämän hintaisten vaatteiden ostamista, laitan kaiken muistiin, jotta tiedän, mistä vaatteeni hankkia sitten kun pääsen työelämään. :) 

 • Niinanimbus

  Mun lemppari on ehdottomasti tuo toisen kuvan paita! Postauksen otsikon mukaan ihanan leikkisiä ja naisellisia vaatteita! Ei ole ennestään tuttu.

 • MAUD'S ASTRAL JACKET

  Liisa Riskin mallisto lähestyy merihenkisyyttä tuoreesta näkökulmasta. Malliston vaatteet ovat muotokieleltään tyttömäisiä ja leikkisiä ilman liiallista lapsellisuutta, joten ne istuvat mainiosti naiselle, joka haluaa kirmata auringon värittämillä kesäkaduilla. Mallistosta esiin nousivat Troupes Marinières -printin omaavat paidat sekä ruutukuviolliset neuleet ja hameet. Erityismaininta myös vaaleansinisestä takista ja takin kanssa stailatusta valkoisesta merimieshatusta. Itse pukisin hatun mielelläni vihreävalkoisen ja ruutukuviollisen T-paitamekon kanssa. Liisa Riskin merkki on minulle uusi tuttavuus, mutta jään mielenkiinnolla seuraamaan, mitä seuraavat mallistot tuovat tullessaan.

 • Minä vain

  Olen varma, että olen joskus elänyt 1960-luvulla, koska rakastan sen ajan vaatteita ja varsinkin värejä! <3 Omiin suosikkeihini tästä mallistosta kuuluu mm. tuo mustavalkoinen graafista kuviota oleva jump suit, niin täydellinen!
  munelamaa(at)gmail.com

 • Joo, mullekin kelpais mikä tahansa näistä vaihtoehdoista! Ihanan raikkaita!

 • ruuska

  En ole ikinä ennen kuullut Liisasta, mutta mahtavaa kun tutustutat meidät Jenni aivan mahtaviin tyyppeihin! Vaatteissa pidän harmonisesta värimaailmasta ja ehdoton lempparini on nuo haalarit! Voisin nähdä itseni niissä kävelemässä pitkin kesäisiä Helsingin katuja.

 • iduska

  Ihanan raikasta! Tuo asu, jossa on beiget shortsit ja toppi on ihan täydellinen kesäsöpöstelyasu. Mallistossa on monta kivaa juttua, mutta tuo kokonaisuus on kyllä ehkä suosikkini <3

 • jolielaide

  Suunnittelija/merkki oli minulle täysin uusi tuttavuus, mutta ihastuin tähän ihan täysillä! Värimaailma on yhtä aikaa herkkä ja voimakas, vaatteet ovat todella kauniita ja tyttömäisiä, mutta samalla rentoja. Täytyy kyllä rehellisesti sanoa, että parasta mitä olen nähnyt vähään aikaan! :) Mallikuvissa ihastutti myös hauska ja leikkisä stailaus räpylöineen ja haaveineen. Kehitin myös välittömästi pakkomielteen noihin simpukoilla koristeltuihin silmälaseihin :D 

  Suosikkini on tämä Square Jacquard Coat Cardigan: 

  http://www.liisariski.com/collections/troupes-marinieres-spring-summer-2015/products/square-jacquard-coat-cardigan

  jolielaide00@gmail.com

 • By

  Pyöräilen Varikon Varjon ohi joka päivä, mutta en ole ehtinyt pysähtymään. En tiennyt, että yrittäjä liittyy vaatesuunnitteluunkin! Kaunis mallisto, jotkin vaatteista enemmän mieleeni kuin toiset. Vaalean sininen mekko läppätaskuilla erottuu edukseen <3

 • Virpib

  Ihania retro henkisiä vaatteita! Ehdoton suosikkini on vaalenansininen leninki, jossa suuret napit ja taskunläpät vyötäröllä. En tuntenut suunnittelijaa ennestään, mutta todella kaunista työtä.

 • Iiduliinu

  Tuo jumpsuit on yksikertaisesti suloinen! Mukavan raikas mallisto, josta tulee hieman mieleen (ruudullisten vaatteiden osalta) Nansolla 2003-2006 välillä olleen malliston vaatteet. Itselläni oli yksi rakas mekko siitä Nanson mallistosta ja nämä herättävät kivalla tavalla muistoja niistä ajoista. Merkki ja suunnittelija eivät olleet minulle tuttuja entuudestaan, mutta oikein mielenkiintoiselta vaikuttaa!

 • eh

  Aivan upeita vaatteita! Erityisesti tuo square jacquard dress on minun mieleeni.

 • Nessu

  Törmäsin Liisa Riskin merkkiin viime syksynä netissä. Uusimmasta mallistosta omaan tyyliin sopivat varmaan parhaiten nuo tummansiniset collegevaatteet, joten ne ovat suosikkejani.

 • S.I

  Kyllä! Juurikin tämä 60/70 -luvun henki miellyttää itseäni kovasti. Lemppareiksi muodostui ehkä tuo ”merenneidon vihreä” mekko sekä ruutukuosi kokonaisuudessaan.

 • TinttiS

  Rakkautta (ja raikkautta) ensi silmäyksellä!!! Ihana mallisto, mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Erityisesti mieleen jäi ”kummittelemaan” tuo haalari, joka stailattu snorkkelin kanssa. ;)

 • Krista_

  Ei ollut entuudestaan tuttu, mutta onpa ihana mallisto! :)

 • KF

  Oi, onpa jotenki todella suloinen mallisto. Tuo beige mekko olisi varmasti ihan syötävä merenneidon värisenä. ;)
  Liisa Riskin nimi on vähän tuttu, mutta en ole valitettavasti aiemmin kunnolla hänen mallistoonsa tutustunut. Nyt täytyy käydä heti tutustumassa, kun Helsinkiin kohta olen tulossakin.
  Kirjoituksiasi uusista merkeistä on tosi kiva lukea. Olen aina myös itse uusia kiinnostavia Suomalaisia merkkejä etsinyt, mutta nyt se on vain vähän haastavampaa, koska asun Saksassa. Siksipä nämä kirjoituksesi ovat entistä mielenkiintoisempia. :)

 • Flower Power

  Varikon Varjo on tuttu paikka, jossa pistäytyminen piristää arkea takuuvarmasti. Mallistoon en ole ehtinyt tarkemmin vielä tutustua ja ihan mahtavaa, että se on tänne blogiin päässyt esille! Ihanan raikkaalta ja iloiselta näyttää, persoonallista varmaa jälkeä. Suosikki näistä on mustavalkokuvioinen mekko tai samaa printtiä haalarit :-) hyvä Liisa jee!

 • Lauralotta

  Aivan upea mallisto! En ole ennen kuullut ko. suunnittelijasta, mutta tämä oli rakkautta ensisilmäyksellä! Ihanin oli tuo vaaleansininen mekko tummilla napeilla :)

 • softis

  Oi ja voi, sortsit mintunvärisenä! Pisti silmään jo putiikkiesittelyssä, näin heti että nuo kuuluvat kaappiini!

 • Vierailija

  Tykkään! Kauniita värejä, leikkisiä yksityiskohtia ja hauskat printit! Ihanaa suomalaista osaamista! Merkkiin en ole aiemmin törmännyt, vaikka Liisan nimi onkin jostain yhteydestä tuttu. Verkkokauppaan on ehdottomasti tutustuttava paremmin. Oma suosikkini on mustavalkoinen printtimekko pidemmillä hihoilla.

 • henna_orvokki

  Ehdoton suosikki on tuo mustavalkoinen haalari! Ja mallisto näyttää pohjoismaisen yksinkertaisuuden yhdistämisestä ihaniin hauskoihin elementteihin. Näyttää laadukkaalta, mutta pilkettä löytyy silmäkulmasta :)

 • Parkkis

  Suunnittelija ei ole entuudestaan tuttu, mutta tämä kollaasi kyllä vakuutti! Upeita muotoja ja kauniita värejä. Voisin kuvitella pukeutuvani mihinkä tahansa näistä, jopa tuohon haalariin! Ja se on paljon sanottuna ihmiseltä, joka on lähes vannonut, ettei pue enää ikinä haalareita.

  Näistä vaatteista jäi sellainen fiilis, että ne olisivat ajankohtaisia vuodesta toiseen.

 • Story

  Ihastuttavan tyttömäisen elegantteja vaatteita. Pidän myös siitä, että vaatteet ovat suhteellisen simppleita, mutta niissä on kuitenkin aina jokin pieni juju. Värimaailma ja kuosit vetävät myös puoleensa. Pistän ehdottomasti Liisan mieleeni. Kiitoksia näiden ihanuuksien esittelystä!

 • Looop

  Täysin uusi tuttavuus, mutta ihastuin kyllä heti! Lemppariksi nousi lopulta tuo jumpsuit.

 • laika

  En ole aiemmin kuullut merkistä, mutta tykkään todella paljon! Aivan ihania vaatteita ja lookbook on suloinen. <3_<3 Sea Side Cotton Linen Coat on suosikkini.

 • Blue_Sky

  Kyllä tämä mallisto teki ehdottomasti pitkästä aikaa vaikutuksen ja erityisesti tykkäsin noista takeista, joissa on mahtavia 60-luku viboja. Silmälasit myös tekivät vaikutuksen :) :D Olen myös aivan samaa mieltä siitä, että tässä mallistossa on todella paljon kansainvälistä potentiaalia.

 • Lollie

  Apua mä haluan nää kaikki! Aivan mahtavia, todella mielenkiintoisia mutta silti sen näköisiä, että näitä voisi oikeasti käyttää. Tykkään erityisesti ruutukuviosta sekä mekoista.

 • Aivan ihania mekkoja ja värejä! Kiitokset tästä postauksesta.Tein tässä jokunen aika sitten inventaarion suomalaisten suunnittelijoiden luomuksiin vaatekaapissani. Siellä oli vain yksi ikivanha Marimekon raitapaita. Vaatekaappini kaipaa siis ehdottomasti kohennusta ja olisi ilo ja kunnia saada tuollaisen lahjakkuuden mekko kaappiini ja ennenkaikkea päälleni. Erityisesti tuo mustavalkoinen mekko päällä olisi mukava tallustella täällä maatuskamaassa ja sitä kautta esitellä suomalaista muotia :)

 • MarjukkaS

  Tais mennä arvonta jo, mutta kommentoin silti: upea mallisto. Suosikkini on tuo sininen mekko Jennin englanninkielisen tekstin alla.

Related posts