15/05/15

HAMK Wetterhoffin muotinäytös 2015: 4 kiinnostavinta kenkäsuunnittelijaa

5 77 oona-pylkkanen1.jpg

Käväisin viime viikolla HAMK Wetterhoffin muotinäytöksessä, jossa esiteltiin muotoilun opiskelijoiden vaate- ja jalkinemallistot. Oppilaitoksesta on ponnistanut vuosien varrella monta kiinnostavaa ja lupaavaa kenkäsuunnittelijaa, joten odotin mielenkiinnolla erityisesti jalkinemallistojen satoa. Tyylien kirjo oli varsin moninainen, mutta bongasin joukosta neljä sellaista mallistoa, joiden suunnittelijat haluaisin nostaa esiin. Painakaa nämä nimet mieleen, heistä varmasti kuullaan vielä.

Opiskelijanäytöksissä parasta minusta on se, että silloin tuoreilla suunnittelijoilla on lupa vielä irrotella ja antaa luovuuden räiskyä. Toki kyky ajatella myös kaupallisesti on olennaista suunnittelijan työssä, mutta itse tutkailen näitä mallistoja siinä hengessä, että keillä on aidosti jotakin omaa visiota tekemisessään ja taitoa toteuttaa se teknisesti hyvin. Seuraavat neljä suunnittelijaa erottuivat minusta edukseeen joukosta.

OONA PYLKKÄNEN

Tykästyin Oona Pylkkäsen leikkisään ja kuoseja hauskasti yhdistelevään mallistoon, joka pomppasi muotoilullaan ja väreillään mahtavasti esiin näytöslavalla. Fly Hi -malliston muotokieli on saanut inspiraationsa länsiafrikkalaisesta muotokielestä ja värikkyydestä. Tässä kokoelmassa on uutta, raikasta muotoilua, herkullista värienkäyttöä, omaperäistä twistiä sekä viimeistely kohdallaan – erikoisuudestaan huolimatta voisin kuvitella nämä jalkineet suoraan myyntiin. Kiinnostava yksityiskohta on, että Pylkkänen pyrkii käyttämään kengissään ensisijaisesti kierrätysmateriaaleja.

oona-pylkkanen2.jpgoona-pylkkanen3.jpgoona-pylkkanen4.jpg

EMILIA NYBERG

Emilia Nyberg oli toinen suunnittelija, joka todella erottui positiivisella tavalla joukosta. Romanttisen runsaat ja ylellisen elegantit tupsukorkokengät näyttävät siltä kuin voisivat olla modernin Marie Antoinetten vaatekaapista. Rakkaudesta inspiraationsa ammentavan Amourn-malliston muotoilussa nousevat esiin rakkauden erilaiset vaiheet: ihastuksen kepeä alkuhuuma, vakaa rakkauden tunne, suru sekä raastava aggressio. Erityisen kiinnostavaa on, että suunnittelija on kertonut valinneensa mallistoon itselleen varsin vieraan muotokielen ja epämieluisat värit, koska halusi haastaa itseään. Näemmä kannatti, sillä lopputulos on minusta harvinaisen kiinnostava ja onnistunut! Kaikki kengissä käytetty nahka on kierrätettyä.

emilia-nyberg1.jpgemilia-nyberg3.jpgemilia-nyberg2.jpgemilia-nyberg4.jpg

DANIELA SIIRTOLA

Korkeat korot, naisellinen muotokieli ja häpeilemätön seksikkyys – siinä ovat Daniela Siirtolan mustanpuhuvan Leap of Faith -malliston avainsanat. Suunnittelijalla on selvästi vahva kaupallinen ote työhönsä ja nämä kengät voisivat hyvin löytyä jo jonkun designer-putiikin valikoimista: viimeistely on kohdallaan ja uskoisin tällaiselle rohkean naiselliselle tyylille löytyvän kohderyhmää. 

daniela-siirtola2.jpg daniela-siirtola3.jpg

IIDA RANTA

Opiskelijanäytöksissä näkyy harvemmin suoranaisia urheilukenkiä tai tennareita, mutta Iida Ranta toteutti tällä kertaa sporttimalliston. Suunnittelija itse onkin intohimoinen urheiluihminen, joten tennarimallisto lienee luonteva valinta. Luonnosta inspiraationsa saaneen kokoelman kukkaisprintit näyttävät raikkailta ja voisin hyvin nähdä nämäkin kengät jo jonkun putiikin valikoimissa tai laajemmassakin kaupallisessa tuotannossa. 

iida-ranta1.jpg iida-ranta2.jpg

Kuvat: suunnittelijat & Leena Aro

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Muoti

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts