12/05/15

Miehen tuoksu

24 82 dg5.jpg

Ihmisen tuoksumuisti on kyllä kummallinen. Hajut ja tuoksut voivat viedä ajatukset muistoissa vuosien taa ja herättää valtavan suuria tunne-elämyksiä. Piipputupakan haju tuo yhä minulle mieleen lämpöisiä muistoja lapsuudesta, sillä isälläni oli nuorempana tapana polttaa piippua. Ruusun tuoksu taas muistuttaa isoäidistä, jonka kauneuspöydän äärellä hypistelin pikkutyttönä mielelläni purkkeja ja purnukoita, joista yhdessä oli ruusuntuoksuista voidetta. Monia tuoksuja ei osaa edes kuvailla sanoin, mutta ne haistaessaan matkustaa ajatuksissaan jonnekin menneisiin hetkiin kuin automaattisesti.

Toisaalta tuoksu voi palauttaa mieleen katkeransuloisiakin muistoja. Viereeni istui joskus vajaat 10 vuotta sitten ulkomailla sattumalta poika, joka käytti samaa tuoksua kuin entinen poikaystäväni. Olin kuvitellut päässeeni sujuvasti jo yli exästäni, mutta tuoksun herättämä tunne olikin niin voimakas, että se sai minut välittömästi kyyneliin. Samainen tuoksu herättää muistot hänestä yhä, mutta nykyään ilman kyyneliä. Exästä pääsin yli, tuoksua rakastan edelleen.

Tuoksujen merkitys rakkaussuhteissa onkin mielenkiintoinen juttu. Feromonit ja muut primitiiviset kemialliset aistimukset ovat ihan oma lukunsa, mutta on sitä joskus joku suhde jäänyt lähtökuoppiinsa siitäkin syystä, että toinen on vain tuoksunut vääränlaiselta. Partavesi tai ihan ihmisen oma ominaistuoksu – jos ei kerta kaikkiaan natsaa, on vaikea olla lähellä. Ja siinä on jotain maagisen ihanaa, kun tuoksumieltymykset osuvat täydellisesti yhteen ja toisen niskaa tekisi mieli nuuhkia tuon tuosta.

Nykyään minua ilahduttaa aamulla kylpyhuoneeseen unenpöpperöisenä vaeltaessani huumaavan ihana lehahdus, kun rakkaani on suihkaissut lempituoksuaan ennen töihin lähtöä. Tarkalleen ottaen tuo tuoksu on Dolce & Gabbanan Light Blue, jonka itse sain joskus tuotetestiin ja tykästyttyäni lahjoitin poikaystävälle. Tuoksu on mielestäni niin ihana, että voisin melkeinpä käyttää sitä itsekin, vaikka se onkin miehille tarkoitettu. Jos olette tykänneet kanssani samoista tuoksuista ennenkin, niin suosittelen käymään nuuhkaisemassa jossain kosmetiikkaosastolla tätä putelia.

Olisi hauska kuulla, millaisista tuoksuista te muut pidätte miehillä?

Translation: My favourite fragrance for men at the moment. Luckily my boyfriend loves it too. ;)

dg-tuoksu2.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , ,

Categorised in: Elämä, Kauneus

24 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Minun mieheni The Tuoksu on Hugo Bossin ’Boss Bottled’ – klassikko, mutta mieheni iholla ah niin ihanalta tuoksuva :).

 • basilika_

  12 vuotta sitten pussailin ensimmäistä poikaystävääni juhannuksena laiturilla maailman onnellisimpana tyttönä. Edelleen, kun jossain lehahtaa hänen käyttämänsä hajuvesi, palaan laiturille ja elän ne tunteet uudestaan. Hetken aikaa on ikävä.

 • iidaac

  Poikaystäväni ei tykkää käyttää miesten suihkutettavia tuoksuja/partavesiä, mutta tykkää panostaa sitten vähän Niveaa laadukkaimpiin deodorantteihin. Meillä on myös jotenkin kummasti poikaystävän kanssa samanlaiset tuoksumieltymykset ja poikaystävä tykkää tällä hetkellä käyttää Hilfigerin raikasta Tommy-deodoranttia. Mausteiset ja raskaat tuoksut ei ole kummankaan mieleen, niistä tulee vaan huono olo ja päänsärkyä… Ah, yksi lempituoksuista on kyllä juurikin se, kun poikaystävä tulee suihkusta raikkaana ja laittaa deodoranttia. Voisin tuoksutella sitä raikasta tuoksua mielin määrin!

 • Nata - White Trash Disease

  Juhanilla on tota samaa D&Gta, mut alussa en tykännyt siitä yhtään. nykyään olen jo tottunut ja se kyllä sopii juhanille hyvin :) toin junnigubbelle lahjaksi chanelin bleu -tuoksua. Kandee käydä haistelemasssa sillä jos tuo dg sopii, niin sopii chanelkin

 • sup

  Yleisesti en tykkää miesten tuoksuista koska oma mies ei niitä käytä, juurikin sitten vähän laadukkaampaa dödöä. Mutta ne tuoksumuistot: aina kun jokin tietty vahva tupakka haisee, tai jopa ehta nortti, tulee mieleen ukkini joka tupakoi. Ukin tuoksu oli yhdistelmä tupakkaa ja Vicksejä, sen muistan ikuiseti ja se tuoksu oli hyvä <3

 • Minnn

  Oma poikaystäväni ei käytä mitään tuoksua perusdödön lisäksi, sillä pitää olostaan neutraalin tuoksuisena. Jokin siellä biologisella tasolla tosin natsaa, kun musta sen ominaistuoksu sellaisenaan on tosi huumaava. Itse pidän hajuvesistä – niin naisilla kuin miehillä – sillä ne nitovat elämäntilanteet ja hetket aikaansa. Toisinaan kun kävelee kadulla ja vastaan tulee hyväntuoksuinen mies, se kyllä kääntää pään ja saa polvet veteläksi. Silloin toivoisi omankin puolison tuoksuvalikoimaan jotain muutakin kuin huumaavaa ominaistuoksua. Myös yksi ikimuistoisimmista tuoksumuistoista löytyy edeltävän parisuhteen ajoilta, kun asuin itse ulkomailla, ja poikaystävä lähetti mulle käytetyn t-paitansa postitse. Ikävä kyllä tulvahti pintaan heti kun paketin sai auki. On ne tuoksut vaan niin voimakkaita triggereitä.

 • Minä vain

  Ei ole AXEn voittanutta! ;)

 • Vierailija

  Mun lempparein on ollut se Hugo Bossin ihan perus- ja suosituin malli. Ollut jo yli 15 vuotta ja edelleen se tuoksuu ihan mielettömältä!

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

 • Vierailija

  Olipa ihana postaus! :) Itse en edes tiedä mitä tuoksua poikaystäväni käyttää, se sopii niin hyvin hänelle etten ole edes ajatellut asiaa!

 • EllaE

  Heheei mun miehellä on ollut tota samaa siitä lähtien kun tavattiin! Ja nostan aina hirveän haloon jos se edes harkitsee vaihtavansa hajuvettä, kun tuolta se on aina tuoksunut ja rakastan sitä :)

  Kääntöpuolena voi olla että mä meen halaamaan sun miestä jos se kävelee kaupungilla vastaan :D

 • Jenniii

  Tuo Bossin klassikko on kyllä sellainen varma valinta. :) Ja hyvä huomio tuokin, että sama tuoksu todella voi tuoksua eri ihmisten ihoilla erilaiselta!

 • Jenniii

  Aah, tämä muistelo vei itsenikin jonnekin teinivuosien ensisuudelmiin. ;) Tuoksumuistoja ei niiltä hetkiltä kovin vahvana ole, mutta vieläkin noihin hetkiin palaaminen koskettaa.

 • Jenniii

  Se on kyllä mahtavaa, kuntuoksumieltymykset osuvat yksiin. :) Minulla on äitini ja molempien veljieni kanssa niin samanlainen ”tuoksumaku”, että uskallamme ihan huoletta ostaa toisillemme tuoksuja esimerkiksi tuliaisiksi ja lahjaksi, koska nenät ovat niin samoilla linjoilla. :)

  Ja joo, oma kumppani suihkunraikkaana on kyllä luonnollisesti yksi ihanimmista tuoksuista. ;) Mitä naistentuoksuihin tulee, niin minä saan herkimmin ällötyksen ja päänsäryn sellaisista liian makeista ja äitelistä tuoksuista. Kookos, vanilja ja sellaiset karkkituoksut ovat minulle kaikkein pahimpia. :D

 • Jenniii

  Näin se nähdään, että maut ovat monet, tuoksuissakin. :) Ja toisaalta johonkin tuoksuun voi tottua ja siitä oppia pitämään ajan kanssa. Ja toisaalta sama tuoksu voi eri ihmisten ihoilla olla kovinkin erilainen. Pitää käydä nuuhkuttelemassa tuota Chaneliakin jossain kosmetiikkaosastolla!

 • Jenniii

  Se on kyllä kumma, miten joku tavallaan ”pahakin” tuoksu voi herättää myönteisiä muistoja, jos se assosioituu johonkin mieluisaan hetkeen menneestä. Pyörin lapsena paljon maaseudulla ja esimerkiksi navetan haju tuo edelleen heti mieleen lämpimiä muistoja lapsuuskesistä. :)

 • Jenniii

  Olen kuullut, että feromonit voivat mennä esimerkiksi e-pillereistä sekaisin ja jännitin kovasti, että tapahtuuko vetovoimassa ja tuoksunenässä jotakin isoja muutoksia, kun jätän e-pillerit. Huojennuksekseni poikakaveri tuoksuu edelleen ihan yhtä hyvältä kuin ennenkin. :D

  On muuten myös jännä juttu, että ensirakkauteni käyttämä tuoksu (juuri se joka sai kyyneliin, kun joku muu ilmestyi sen tuoksuisena viereen istumaan) assosioituu yhä häneen, vaikka toinenkin exäni käytti tuota samaa tuoksua. Jotkut ihmiset ovat oman kaveripiirinsä sisällä hyvin tarkkoja omasta tyylistään ja vaatteistaan, eivätkä esimerkiksi tykkää, jos jollakin kaverilla on samanlaisia juttuja. Mutta olen myös kuullut, että joillekin tuoksu on hyvin henkilökohtainen asia eivätkä he halua kertoa omaa suosikkituoksuaan tai käyttää sellaista tuoksua, jonka assosioivat itse johonkuhun tuttuun ihmiseen. Tavallaan ymmärrän tuon ajatuksen, mutten itse ole lainkaan omistushaluinen omista tuoksuistani. Nehän tuoksuvat kuitenkin jokaisen iholla vähän erilaiselta. :)

 • Jenniii

  Haha. :D Varmaan Axenkin valikoimista löytyy monenlaista, mutta en ole itse pitkiin aikoihin tuoksutellut.

 • Jenniii

  Se taitaa olla aika monen nenään sopiva tuoksu, koska on niin suosittu. :)

 • Jenniii

  Nyt siis vakoilemaan poikakaverin kylppärin kaapille ja paljastamaan sitten meillekin! ;)

 • Jenniii

  Hahaha! :D Annan luvan halata, joskin poikakaverini saattaisi hämmentyä. ;)

 • Tuttelintuura

  Armanin Sport Code. Se saa mut kääntään päätäni myös tuntemattomilla miehillä. Musta se on ihan huumaava!

 • Anna Blue Eyes

  Hei juuri mietittiin parin kaverin kanssa, että mitähän etiketit ja protokollat sanoo, voiko exälle viestiä kysyäkseen, mitä tuoksua se käytti, jotta ostaisi samaa nykyiselle? :D 

 • Jenniii

  Haha, pitääpä käydä tuoksuttelemassa tuokin jossain hajuvesiosastolla. ;)

 • Jenniii

  Riippuu ehkä hiukan exästä, että miten hyvällä tai pahalla tiedustelun ottaa. :D Mutta tästä oppikaamme, että AINA tsekkaa se tuoksu kylppärin kaapista, jos tuoksuu erityisen hyvältä. ;)

Related posts