11/05/15

Pikkuputiikit esittelyssä: Varikon Varjo

9 76 varikon-varjo8.jpg

Tänään on pitkästä aikaa luvassa putiikkiesittely! Kovasti tykätty pikkuputiikki-juttusarja jäi viime vuonna jossain vaiheessa tauolle, kun tuntui, että kaikki lähitienoon kivat pienet liikkeet oli jo koluttu ja esitelty. Harmillista kyllä, sittemmin korviini on kantautunut surkeita uutisia monenkin putiikin surkeasta kohtalosta – moni viime vuonnakin esitellyistä liikkeistä on joutunut lopettamaan. Yhä edelleen olen silti innokas pikkuliikkeiden tukija, joten jos tulee mieleen sellaisia erityisen mukavia putiikkeja, jotka ehdottomasti tarvitsisivat ja ansaitsisivat pientä buustia, niin saa ehdottomasti vinkkailla kommenttiboksissa.

Minulle vinkattiin jokin aika sitten Vallilan raitiovaunuvarikon kulmalla sijaitsevasta Varikon Varjo -nimisestä pikku-konseptiliikkeestä ja päätin lähteä aurinkoisen päivän kunniaksi ekskursiolle vähän kauemmas kotinurkiltani. Olen aina tykännyt Vallilasta ja Töölöstä sinne hurauttaakin kätevästi 8-raitiovaunulla. Ja piipahdukseni perusteella uskallan suositella, että kannattaa lähteä vaikka vähän kauempaakin vierailulle. On nimittäin niin sympaattinen tuo pieni putiikki! :)

varikon-varjo2.jpg

Varikon Varjo on itse asiassa pitänyt majaansa Vallilassa siinä varikon takana (ja vähän varjossakin, kirjaimellisesti) Eurantiellä jo parin vuoden ajan, mutta ei ilmeisesti tule tarpeeksi usein liikuskeltua siellä suunnalla, kun minulle liike oli aivan uusi tuttavuus. Putiikin omistaja kyllä totesi, että päivittäin sisään eksyy ihan uusia kävijöitä, joten en taida olla ainoa, joka löysi tämän Vallilan sydämeen kätketyn helmen vasta nyt. 

Liikettä pyörittää vaatesuunnittelija Liisa Riski, jonka idea omasta liikkeestä syntyi Lontoossa asuttujen vuosien jälkeen. Riski halusi vähän vipinää omille kotikulmilleen, ettei kaiken kivan perässä tarvitsisi aina matkata keskustaan asti. Myynnissä putiikissa on hänen oman ihastuttavan mallistonsa lisäksi kaunista paperi- ja sisustustavaraa, ja saapa putiikista kahvia ja kaakaotakin. :) Putiikki on avoinna kolmena päivänä viikossa, torstaisin klo 10-16 ja pe-la klo 10-18. Käykää ihmeessä kurkkaamassa vaikka kahvikupposen merkeissä – Varikon varjo on sievä kuin karkki ja todellinen hyvän tuulen putiikki!

varikon-varjo1.jpgvarikon-varjo9.jpg varikon-varjo3.jpgvarikon-varjo7.jpg varikon-varjo4.jpg varikon-varjo10.jpg

Ihastuin Liisa Riskin vaatemallistoon niin kovin, että siitä on lähipäivinä luvassa ihan oma juttunsa.

varikon-varjo5.jpg

Putiikissa myydään myös tanskalaisen Hayn sisustusesineitä.

varikon-varjo11.jpg

Putiikin omistajan hauskat kengät ovat peräisin Hong Kongista. :)

varikon-varjo6.jpg varikon-varjo12.jpg varikon-varjo14.jpg varikon-varjo15.jpg

Paikan päältä voi myös ostaa kupillisen Helsingin Kahvipaahtimon kahvia.

varikon-varjo13.jpg varikon-varjo16.jpg varikon-varjo18.jpgvarikon-varjo17.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , , ,

Categorised in: Koti, Muoti

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Vierailija

  Oi kuinka kaunis sisustus putiikissa!
  Mielellään sitä näin Lapista käsin lukee Helsingin tärppejä seuraavaa reissua varten. Olen aikonut ensi kerralla siellä ollessani käydä myös jossain ihanassa kasvohoidossa – voisiko kauneushoitoloistakin tehdä tällaista vastaavaa juttusarjaa? Olen kuullut rummutusta uudesta Kauneushoitola Kuiskauksesta, onko esimerkiksi se sinulle tuttu?

 • Jenniii

  Hmm, juttusarja kauneushoitoloista! En ole mikään kauneushoitoekspertti, mutta laitetaan harkintaan… :) Kauneushoitola Kuiskaus ei ole minulle valitettavasti tuttu.

 • Sanna81

  Lisäisin vielä että Liisa on ihastuttava persoona :) Varikon Varjosta haen mielelläni kahvin ja juttelen vähän aikaa Liisan kanssa. <3

 • Hieno kirjoitus & paikka! Varikon varjo ja Vallilan alue ihanine kahviloineen ovat myös esitelty Visit Helsingin blogissa http://blog.visithelsinki.fi/tee-kavelyretki-viehattavaan-vallilaan/.

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • moonus

  Pikkuputiikeista puheenollen,käypä kurkkaamassa the Natural Beauty Shop Finland.mm Afrikkalaista luonnonkosmetiikkaa,jota valmistaa ihana myyjä putiikissa itse.Ihania,tomivia ja erikoisia tuotteita joissa on todella lyhyt inci,niinkuin pitääkin. Tsekkaa toi! =)

 • Jenniii

  Todellakin! Ihastuin Liisaan heti niin, että voisin vain hänen takiaan käydä putiikissa uudelleen. :) <3

 • Jenniii

  Kiitos linkkivinkistä Elisabeth! Pitääkin käydä kurkkimassa sieltä lisää Vallila-vinkkejä. ;)

 • Jenniii

  Oi, kuulostaa kivalta! Pitää ehdottomasti käydä tsekkaaassa. :)

 • collinedelapaix

  Ihana, tälläsiä putiikkeja sais olla lisää!

Related posts