8/05/15

Räiskyvän värinen julistelöytö + sisustusvinkki vaaleaan kotiin

7 55 kotitoimisto2.jpg

Julistelöytö-juttusarja on ollut hetken paussilla, mutta nyt taas jatketaan kivojen löytöjen parissa. Tähän mennessä sarjassa on nähty pääasiassa aika hillittyä ja vaaleasävyistä taidetta ja grafiikkaa muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, mutta tällä kertaa luvassa on värien ilotulitusta ja retrotunnelmia sekä sisustusvinkki vaaleasävyiseen kotiin.

Valkoinen sisustus tuntuu jakavan mielipiteitä rajusti. Jotkut rakastavat vaaleiden pintojen helppoutta sisustuksessa sekä niiden tuomaa valoa ja raikasta fiilistä, kun toiset taas kokevat valkoisenaan hohtavan asunnon tylsäksi, kolkoksi ja aivan liian kliiniseksi. Sehän on kuin sairaala! Itse tykkään valkoisesta sisustuksessa juuri siitä syystä, että se todella tuo asuntoon paljon valoa – tämä tuli huomattua edellisessä kodissani, jossa myös lattiat olivat valkoiset. Nykyisessä kodissani olenkin halunnut kompensoida rakastamani valkoisen lattian puutetta valkoisilla huonekaluilla – suuret vaaleat pinnat kuten olohuoneessa valkoinen sohva ja makuuhuoneessa päiväpeite toimivat vähän samaan tapaan valoisamman ilmeen luojina.

kotitoimisto1.jpg

Vaikka rakastan valkoista sisustuksessa, olen kuitenkin huomannut, että vaaleat, neutraalit ja pastelliset sävyt valkoisen värin rinnalla tekevät kokonaisuudesta helposti omaan makuuni vähän pliisun. Kaipaan kontrastia! Ja sitä kotiin sai loihdittua rohkeilla väreillä. Oman kotini mausteena minulla on valkoisten huonekalujen keskellä tummia antiikkikalusteita sekä räväkän värisiä julisteita ja tauluja. 

Yksi silmiinpistävimmistä ja mieleenpainuvimmista sisustuselementeistä kotonani on Israelista tuliaisina tuotu vanhan mainoskuvan uusiopainos Visit Palestine -juliste, jonka voimakkaat värit todella pomppaavat vaaleaa taustaa vasten esiin. Vaikka julisteen värimaailma ei välttämättä ole sellainen, millä kotiani muuten sisustaisin, tuollaisena statement-elementtinä se toimii hienosti. Voimakkaat oranssin, keltaisen ja punaisen sävyt tuovat muuten valkosävyiseen toimistonurkkaukseen kaivattua kontrastia – ja värikäs juliste on sellainen yksityiskohta, josta vierailijat ja blogin lukijat jaksavat aina kysellä uudelleen ja uudelleen.

wallart-posters1.jpg

Vaikka siis et olisi retrotyylin intohimoisin fani tai muuten välittäisi sisustaa kotiasi voimakkailla väreillä, joku yksittäinen väriläiskä muuten harmonisen ja vaaleasävyisen sisustuksen keskellä voi lopulta olla juuri se elementti, joka antaa kokonaisuudelle pientä potkua ja tekee kodista persoonallisen näköisen. 

Bongasin hiljattain Etsystä mahtavan putiikin nimeltä WallArty, joka on täynnä värikkäitä vintage-mainosjulisteita ja löytyypä myynnistä myös tuo minunkin tuttu Visit Palestine -julisteeni, hiukan eri väreissä vain. Näin kerta-annoksena verkkokaupan tarjonnan selaaminen saattaa aiheuttaa valkoisten pintojen ystävälle melkoisen väriähkyn, mutta muista, että yksittäisenä kuvana muuten hillityn huoneen seinällä värikkäinkään juliste ei välttämättä ole ollenkaan hassumpi tehoste.

wallart-posters2.jpg

Poimin verkkokaupasta inspiraatioksi juttuun joitakin omia lempparijulisteitani, mutta valikoima on todella runsas eli sieltä vain valkkailemaan sopivaa väripommia oman kodin seiniä piristämään. Vinkiksi vielä, että jos haluaisit seinällesi esimerkiksi lempparikaupunkisi tai -maasi matkailujulisteen, voit hakea myös verkkokaupan sisältä hakusanoilla. Ja muista: kun tarkoitus on nimenomaan antaa sisustukseen potkua, älä pelaa liian varman päälle värien kanssa, vaan poimi nimenomaan sellainen kuva, joka tuo kodin värimaailmaan kontrastia! 

PS. WallArtyn valikoimissa on myös aivan mahtavia julisteita Voguen vanhoista kansista. <3

PPS. Kyllä muuten tulee WallArtyn valikoimia katsellessa ikävä noita entisaikoja, jolloin mainoksetkin olivat oikeasti kauniitaosa suorastaan taidetta. Voitaisiinko printtimainosmaailmassa palata tuohon aikakauteen, jooko?

wallart-posters3.jpg wallart-posters6.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Posters: WallArty

Tags: , , , , ,

Categorised in: Koti, Kulttuuri

7 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • annnika

  Kivoja! Näistä muuten tulee vahvasti mieleen nämä kotimaiset Come to Finland -julisteet, jotka ovat myös aivan ihania: http://shop.cometofinland.fi/ :)

 • Jenniii

  Hei kiitos kommentista ja mainiosta julistevinkkauksesta myös! :)

 • Neiti Oulusta

  Kiitos vinkistäsi koskien VOGUE-lehtien vanhoja kansia! ! Miten hurmaavaa! Tein oman VOGUE- ja muotikuva-analyysi -teemaisen pro gradu -työni vuonna miekka ja kypärä, ja nyt kun seinät ovat uudessa asunnossani maalarinvalkoiset, olen kaivannut jotain ihanaa seinille. Alanpa heti tutustua mainitsemaasi linkkiin. :)

 • ACat Heini

  Sisutus jutuissa Mielestäni Valkoinen on hyvä pohja ja perusväri,
  jonka ympärille voi rakentaa Oman Kodin sisustusta.
  Minäkin Tykkään Valkoisesta Sisustuksesta, mutta lisään siihen, mustaa, puunväriä jne.

  Löysittekö Te sägyn, Futonin jo?
  Tarviasin vielä Sisälle Olohuoneen verhot ja maton. Muuten ok.
  Olen keskittynyt nyt Ulkotilan Sisutukseen hahahha

  Kiva Juliste Vinkki paikasta, Kiitos.
  Tykkäin Vogue ja Spanis Julisteesta ;)

 • veera-s

  julisteet on mun mielestä mainio keino tuoda väriä sisustukseen. meidän valko-musta-harmaa olohuone saa piristystä leffateattereiden vanhoista retro-mainosjulisteista! :)

 • Tää oli hyvä vinkki, kiitos! Oon tilaillut vastaavia allposters.comista mutta en oo kovin tyytyväinen niiden asiakaspalveluun, ja oon pitkään ettiny jotain vastaavaa paikkaa. Tää pitää siis tsekata.

 • sonsaa

  Ihania julisteita olet kyllä taas löytänyt. Tuo on niin totta – miksi nykyään mainokset todella harvoin ovat kauniita ja taiteellisia? Itseeni ainakin sellaiset vetoaisivat niin paljon paremmin.

Related posts