3/05/15

3 x hiusten piristyskikka

12 83 kauneusvinkki1.jpg

Ajattelinpa ilahduttaa teitä kolmella pienellä hyvin yksinkertaisella hiusniksillä, joista on ollut piristystä omaan tukkaan nyt tässä viime päivinä. Näitä vinkkejä hyödyntääkseen ei oikeastaan tarvitse olla minkäänlaisia tukkataitoja, joten idioottihelpolla linjalla mennään. ;)

1) Vaihda jakauksen paikkaa spontaanisti lennosta. Olen itse huomannut, että, kun hiukset kaipaavat vähän jotain uudenlaista fiilistä, pientä nostetta tai hiukan särmää, pelkästään jakauksen suuntaa vaihtamalla saa tukkaan helposti juuri sitä kaivattua buustia.

Hiuksilla on tapana kääntyä itsestään siihen suuntaan kuin ne normaalisti märkinä kampaa ja jakaus asettuu monilla vähän kuin itsestään. Hiusten jo kuivuttua jakauksen paikkaa on vaikea muuttaa, mutta tämä on juuri se juttu: anna niiden kuivua ja muuta jakauksen paikkaa vasta sitten. Kun hiukset vääntää suuntaan, johon ne eivät ihan luonnostaan taipuisi, lopputulos saattaakin näyttää aika hauskalta.

Viikonlopun tukkaniksini onkin ollut vaihtaa jakaus eri puolelle juuri sen jälkeen, kun olen kuivattanut ne toiseen suuntaan. Yllä näkyy lopputulos. Pieni etuheitto ei tuo liikaa ysäriviboja, vaan antaa vain kivasti uutta ilmettä. Tähän yksinkertaiseen ponnarityyliin nappasin inspiksen viime syksyisestä kuvauskeikasta, kun Marina Lavenius teki hiuksiini toispuoleisen kampauksen, joka näytti edestä melkein kuin lyhyeksi pätkäistyltä tukalta. Etuheiton latvat saivat todellisuudessa roikkua rennosti edessä, vaikka kuvassa ne onkin vedetty kiltisti korvan taakse. :)

kauneusvinkki3.jpg

2) Kokeile uutta väriä tukkaan värinaamion avulla. Jos kaipaat tukkaan hiukan pidempikestoista sävyä kuin ne Glitterin hauskat hiusliidut, niin tsekkaapa tämä! Kun kampaajani Mikko Vainio laittoi hiuksiini hempeän vaaleanpunaisen sävyn muutama viikko sitten, oli tiedossa, ettei tuo väri tule kestämään hiuksissa montaakaan pesua. Ylläpidin sävyä tukassa kampaajani minulle sekoittamalla hoitoaine-cocktaililla, jossa oli seassa myös tuota sävytettä, mutta viime viikolla levitin tukkaani viimeisetkin rippeet hoitoainesekoituksestani.

Olen tiennyt, että kotimaisella Biozellilla on valikoimassaan tällaisia kotikäyttöön tarkoitettuja värinaamioita, joiden avulla voi pesun yhteydessä tehdä hiuksiinsa kevyen värihuuhtelun, joka kestää tukassa omasta väristä ja sävytteen vaikutusajasta (tai sekoitussuhteesta) riippuen joitakin pesuja. Purkki maksaa vajaan kympin ja värivaihtoehtoja on tarjolla vaikka kuinka. Sain itse hiljattain kokeiluun tuon Raspberry-sävyn, joka on juuri samantyyppinen kylmä vaaleanpunainen kuin se hiusteni alkuperäinenkin väri. Sävyhoitoaineen loputtua päätin rohkaistua kokeilemaan Biozellin värinaamiota ja alla olevassa kuvassa näkyy hyvin lopputulos. Eikö olekin ihana! Tykkään tuosta liukuvärifiiliksestä, joka tuli tukkaan ihan itsestään.

Biozellin värinaamiossa on aika paljon pigmenttiä ja lopputulos voi olla todella tujakka, jos väriä käyttää sellaisenaan. Itse sekoitin pienen nokareen naamiota tavalliseen hoitoaineeseen, levitin pyyhekuiviin hiuksiin ja annoin vaikuttaa muutaman minuutin. Olen supertyytyväinen kauniiseen lopputulokseen, jossa on rutkasti tuota vaaleanpunaista. Väri tarttuu parhaiten vaalennettuun hiukseen, mutta ymmärtääkseni näitä Biozellin naamioita voi käyttää värjäämättömäänkin tukkaan (tosin silloin ei välttämättä tarvitse ”laimentaa” niin paljon hoitoaineella). Mutta iso peukku – ihan loistotuote! Ajattelin kokeilla myös kunnon platinablondia hopeansävyisen naamion avulla sitten, kun kyllästyn vaaleanpunaiseen. :) Myös tuo sävy Soft Ice houkuttaa. Kaikki värivaihtoehdot voi tsekata täältä.

3) Suloisen värinen hiuslenkki piristää mieltä ja tukkaa. Hurahdin viime vuonna Invisibobblen puhelinjohtoponnareihin enkä enää muita käytäkään. Kierteinen ponnari pysyy hyvin lyhyemmässäkin tukassa eikä katko hiuksia – tykkään! Olen nyt reilun vuoden verran käyttänyt läpinäkyviä Invisibobblen ponnareita, mutta viime viikolla bongasin merkiltä myös tällaisia herkullisen värisiä pastellisia hiuslenkkejä ja sain niitä muutamat testiin. Tuleepa suorastaan hykerryttävän lapsekas olo laittaa tällainen tukkaan – etenkin jos asu on erityisen asiallinen. :D

kauneusvinkki2.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Kauneus

12 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Hauskat niksit, kiitos niistä! Mistä noita Biozellin värinaamioita saa, ihan tavarataloistako? Ovatko ekotuotteita?

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • Jenniii

  Ihan tavarataloista pitäisi näitä Biozellin naamioita löytyä. En ihan tiedä, mitä tarkoitat ekotuotteilla? Luonnonkosmetiikkaako? Ymmärtääkseni mitään luonnonkosmetiikka-sertifikaattia Biozellilla ei ole, mutta nettisivuilla puhutaan paljon merkin perinteistä nimenomaan luonnonmukaisten ainesosien parissa. Tarkempaa tietoa löytynee parhaiten Biozellin omilta nettisivuilta. :) http://www.biozell.fi/

 • Ihanat, ihanat hiukset! Ja kyllä, seuraavalla kampaamokäynnillä melko varmasti pätkäisen hiuksiini jälleen polkkamitan :). Olisiko antaa vinkkejä hyvistä kampaamoista? Varmasti suosittelet ainakin sitä, jossa itse käyt, mutta tuleeko mieleesi muita? Muutin vasta Helsinkiin, joten kaikki vakkaripaikat täytyy etsiä uudelleen, ja kampaaja on yksi niistä – se on ehkä se kaikkein akuutein, sillä muutaman viikon sisään on jo pakko päästä tekemään tälle tukalle jotain :).

 • Mariaa

  Tulipa tuosta sävytteestä ihanan väriset hiukset! Täytyy joskus itsekin kokeilla. 

 • Jenniii

  Kiitos! Ja mahtavaa, että olen onnistunut inspiroimaan polkkamitan suhteen. :) Muista kampaamoista ei juuri ole kokemusta kuin tuosta Loistosta, joten on paha lähteä suosittelemaan. Ei ole Mikko Vainion voittanutta tukka-asioissa, mikäli minulta kysytään! Ystävieni suosimia kampaamoita ovat Loiston lisäksi Hiushuone Dandy Punavuoressa sekä Konst Uudenmaankadulla. Kaikki nämä ovat hiukan arvokkaampia kampaamoita, mutta työn jälkikin on kyllä sen mukaista ja varauskalenteri aika täynnä. Olen itse tottunut siihen, että yleensä kampaaja-aikaa saa odotella noin kuukauden päivät, joten kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä. :) Tervetuloa Helsinkiin ja toivottavasti löytyy pian oma luottokampaaja!

 • Jenniii

  No eikö! :) Ihan älyttömän kaunis sävy minustakin. Innostuin tästä kyllä nyt niin, että taidan tosiaan kokeilla noita muitakin värinaamioita jossain vaiheessa. 

 • GoneWithTheFairies

  Testailin juuri vappuna Biozellin Mandarin-sävyä omaan tukkaani ja unohdettuani hoitoaineen tukkaani tunniksi suositellun 3-5min sijaan väri oli melkoisen intensiivinen. Kannattaa tosin huomioida, että käsittelemättömään hiukseen väri ei välttämättä tartu lainkaan. Ainakaan itselläni juurikasvun alueelle ei jäänyt väriä ollenkaan, vaikka hiuslaatuni onkin karhea ja luonnonkihara. Biozellin värivaihtoehdot ovat kyllä niin ihania, että tekisi mieli luopua postilaatikon värisestä kevättukasta ja vaalentaa sen verran, että pääsisi testailemaan eri sävyjä. :)

 • Toimitus

  Kiitos nikseistä! Jaoimme ne täällä.

 • Jenniii

  Kääk, voin kuvitella, että tunnissa väri ehtii jo tarttua aika tavalla, kun omiin hiuksiin sävyä jäi jo muutamassa minuutissa ja laimennettuna varsin paljon. :D Mutta tosiaan, siinä on huomattava ero, miten sävy tarttuu käsittelemättömään ja vaalennettuun hiukseen. Parhaitenhan tällaiset hoitosävytteet tosiaan näkyvät nimenomaan vaalennetussa hiuksessa. Aion itsekin testailla jossain vaiheessa myös noita muita sävyjä, kunhan vaihtelunhalu ottaa vallan!

 • Jenniii

  Kivaa, kiitos! :)

 • Jassupau

  Hei ihana, kysymys: oletko kirjoittanut postauksen luottomeikkituotteistasi? Ihosi hehkuu niin kauniina että etenkin pohjatuotteen kiinnostaa. Kiitos, pus!

 • Jenniii

  Kiitos! <3 Tein itse asiassa viime syksynä aika kattavan jutun juuri noista pohjatuotteista eli kurkkaahan täältä. :) Meikkipussin sisältö hiukan vaihtelee tilanteen mukaan, mutta meikkivoide, peitevoide, aurinkopuuteri ja poskipuna ovat edelleen samoja kuin syksyllä. 

Related posts