2/05/15

Pioneja, vappua ja kuulumisia

11 51 vappukukat1.jpg

Ensinnäkin, vähän myöhästyneet mutta sitäkin riemukkaammat vapun toivotukset! Sitten toiseksi ilmoitusluontoinen asia kaikille kukkahörhöille ja pionien rakastajille: mikäli ette olleet vielä huomanneet, niin pionisesonki on alkanut. Jee! Lähikukkakaupassa oli jo vaikka minkä väristä pionia – minä päädyin näihin vaaleanpunaisiin. Kauniita ovat, väristä viis.

Ajattelin, että olisi kiva tähän väliin kysellä teidän kuulumisianne. Miten sujui vappu? Ja miten sujuu ihan muutenkin? On aina jotenkin kummalla tavalla mielenkiintoista, koskettavaa ja hymyilyttävää lukea ihan tuntemattomian tyyppien tästä hetkestä.

vappukukat4.jpg

Aloitan kertomalla vähän omasta viikostani. Reissussa oli ihanaa, mutta oli kyllä ihanaa palata myös kotiin. Flunssa painoi alkuviikoksi punkan pohjalle, mutta nyt taas alan olla elävien kirjoissa. Nokka vuotaa yhä, mutta olo on jo kutakuinkin normaali. Toisaalta, flunssa pakotti sopivasti ottamaan töihin paluun iisisti ja vappukin tuli väliin tekemään arkeen hyppäämisestä helpompaa, kun viikko jäi vähän vajaaksi.

Tekee hyvää päästä välillä pois tästä arkisesta pyörityksestä – loman jälkeen on yleensä jotenkin helpompi nähdä, mikä on tärkeää ja tarpeellista. Olen sellainen krooninen kiirehtijä, jonka kalenteri tuppaa aina täyttymään liiaksi ja tietyt hommat roikkuvat tekemättöminä to do -listalla kuukaudesta toiseen. Reissun jälkeen olen jättänyt kalenteriin päiviä ihan tyhjiksi ja nauttinut siitä, että noina joutilaina hetkinä saa usein lopulta enemmän aikaan kuin joka suuntaan touhottaessa. Tämän sateisen lauantain ajattelin omistaa siivoamiselle (joka sekin olisi pitänyt hoitaa jo ennen lomareissua) – tavallaan terapeuttista sekin.

vappukukat3.jpg

En ole mikään maailman suurin juhlapyhien ystävä, mutta tänä vuonna vappu oli mukavampi kuin aikoihin. Vietin sen ystävien seurassa ja mukavalla porukalla tuttavapariskunnan kotona järjestämillään ”vappufestareilla”, joihin oli saatu hommattua ihan esiintyjiäkin. Olohuoneessa pääsi ”lavalle” pari dj:tä, hulvaton kokoonpano Panssarijuna sekä superhyvän soolokeikan heittänyt Reino Nordin, jonka livesetistä voitte kurkata makupalan Instagramin puolelta. :) Kiitos Laura ja Stube huipusta vapusta!

Reissusta kotiutumisen jälkeen on myös ollut ilahduttavaa huomata, että parin viikon poissaolon aikana kevät on ennättänyt täällä jo pitkälle. Puiden oksat ovat hiirenkorvilla ja aurinkoa riittää iltaan asti. Juuri nyt mieli on kevyt ja kevättä täynnä. Mutta olisipa kiva kuulla, mitä just sulle kuuluu! Oli se sitten hyvää tai huonoa, niin anna tulla. :)

Translation: Happy belated May Day everyone! :) If you hadn’t noticed, the peony season has started – yay! 

vappukukat2.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Elämä

11 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Y.

  Hei, mukava lukea kuulumisia! Blogisi on ykkösuosikkini, ja olet ihana persoona. Kiva kuulla että matka meni hyvin, toivottavasti saadaan lukea Tokiosta vielä paljon lisää! :) Mahtavaa kuulla myös että stressi helpotti, matkustellessa tosiaan pääse hyvin irti turhista murheista!

  Itse näin juuri vilaukselta entisen poikaystäväni, ja jalat meinasivat pettää alta. Eroprosessi on täysin kesken, ja tämän viikon olenkin ottanut iisisti ja keskittynyt perusasioihin; siihen että nukkuu ja syö hyvin, ja antaa itkun tulla jos itkettää. Suru on ihan valtava, mutta suunta lienee ylöspäin. Hurjaa vaan, miten toisen näkeminen edes sekunnin murto-osan saa niin ison ryöpyn aikaiseksi, että sydän jyskyttää vieläkin.

  Mutta seuraavaksi aion siivota ja kokata; porkkana-cashew-pihvejä ja perunamuussia, ja jälkkäriksi mustikkapiirakkaa. Inspiraationa mustikkapiirakkaan toimi eilen katsottu My Blueberry Nights-elokuva, jos et ole vielä nähnyt, niin suosittelen lämpimästi, voisit tykätä!

 • AnneK

  Moi Jenni! Kiitos kysymästä, hyvää kuuluu. Kevätluukausi yliopistolla on muutamaa esseetä vaille valmis ja vappu sujui railakkaasti! Olin muutan viikon myös kipeänä niin tuntuu vähän siltä että on rutiinit ym menneet hiukan sekaisin, mutta onneksi levon kautta on löytynyt ihan uutta puhtia ja roimasti inspistä uuden aloittamiseen. Kesää odotan jo innolla ja tavoitteena olisi osallistua muutamalle festarille ja mökkeillä :) Kivointa tänä keväänä on ollut uusien asioiden oppiminen ja siinä samalla huomata kuinka moneen taipuukaan!

  Kivaa lukea sun kuulumisia ja pionifiilistelyjä! Pionit on myös mun lempparikukat.
  Mukavaa viikonloppua! <3

 • Hauskaa, sillä muistelen, että kysyit lähes tasan vuosi sitten samoin ja tuntui niin hyvältä kirjoittaa täysin rehellisesti miltä juuri sillä hetkellä tuntui silloisen poikakaverikokelaan kanssa teiden erotessa. Minulle kuuluu hyvää kiitos! Vappua en juuri viettänyt kuin patikkaretkellä ystävän kanssa ja kotona hörppien simaata flunssaisena. Taas yksi vuosi yliopistossa loppuu puolentoista viikon päästä, ja vaikka työtilanne ei ole yhtä vakaa tulevana kesänä kuin yleensä, niin odotan lomaa kuin kuuta nousevaa ja jännittävää vapautta (no okei kyllä kandin kirjoittaminen sitoo hieman :D). Aina kun tulee kommentoitua, niin on tullut tavaksi kiittää ihanasta blogista. :) Hyvää kevättä Jenni!

 • Hahaa, naurattaa kun julkaisin varmaan ihan samoihin aikoihin blogissani mietteitä to do-listoista, suorittamisesta ja niistä tyhjistä hetkistä. Ja sitten lähdin tiskaamaan, koska se on oikeastaan aika rentouttavaa. Ihanaa etten ole ajatusteni kanssa yksin! :D
  Pitkät viikonloput on ihania, mutta niitä edeltäville vajaille viikoille tuppaa kerääntymään hirveästi hommaa. Vappuaaton aamuna olin valmis hautautumaan stressin takia peiton alle ikuisiksi ajoiksi. Onneksi lähdin liikenteesen, sillä juhlimme kavereiden kanssa viimeistä kertaa porukalla ennen kuin kaikki hajaantuvat kesäksi eri puolille Suomea, nyyh.

 • Tutta

  Mulle kaikki juhlapyhät menee aina kaveriporukan riennoissa tai tietty perheen kanssa (joulu), mutta oon viettäny viimeiset kolme kuukautta Irlannissa työharjoittelussa ja välistä on siis jääny niin pääsiäisen suuri munajahti kuin vapun karkelotkin. Onneksi nykyään on helppo pitää yhteyttä vaikka whatsappilla läheisiin ja lähetellä kuvia puolin ja toisin kuulumisien vaihdon yhteydessä. Toista se oli silloin 16 vuotta sitten kun isosiskoni oli täällä vaihossa ja kommunikointi tapahtu pääosin harvakseltaan soittamalla asuntolan yleiseen puhelimeen.

  Ikävä on kaikesta huolimatta valtava ja ollut jo viikkotolkulla! En oo nähny kihlattuanikaan kohta 14 viikkoon muuta kuin Skypen välityksellä. Tää aika erossa on kyllä auttanu pukeen sanoiksi kaiken sen, mitä hänessä rakastan, mikä onkin hyvä juttu, sillä häät on kesäkuun lopussa :)

  Läheisten lisäksi oon ikävöiny perus ruisleivän lisäksi hyvää suihkua. Täällä on monessa paikassa ongelmana huono vedenpaine, joten oon joutunu peseen täällä hiukseni kahta hostellissa vietettyä yötä lukuunottamatta lavuaarissa saadakseni ne puhtaaksi ja etten jäätyisi suihkussa ollessani. Muut skandinaavit on valittanu ihan samaa ongelmaa. Oletin etukäteen, että menis järki siiheen, että täällä pitää suurimmassa osassa paikkoja vääntää kahesta hanasta, et saa sopivanlämpöistä vettä, mutta se tuntuu niin pieneltä ongelmalta tohon veden paineeseen verrattuna :D Ja toisaalta taas, mikä luksus silti onkaan, et voi ees saada lämmintä ja puhdasta vettä ees huonolla paineella verrattuna vaikka Nepalin olosuhteisiin…

  Kotiinpaluu alkaa ensi keskiviikkona ja nyt osaan kyllä arvostaa monia asioita ihan uudella tavalla. Irlannista jään kyllä kaipaamaan ystävällisiä ihmisiä, ihanaa aksenttia, pieniä välimatkoja (maan itärannikolta länsirannikolle ajaa n. 2½ tunnissa) ja vehreitä kukkuloita, sekä Baileys tryffeleitä. Ihmiset: maistakaa niitä jos tykkäätte Baileysistä – ihan hullun hyviä!

  Hyvää kevättä Jenni! Onneks on päässy Pupulandiaa lukemaan niin kuin normaalisti Suomessakin :)

 • Ihanan hyväntuulinen postaus ja ihanat pionit! :) Siellä opetellaan elämään taas tällä puolen maapalloa, kun täällä taas valmistaudutaan lähtemään kuudeksi viikoksi Malesiaan ja Indonesiaan. Mietin juuri, että takaisin tullessa täällä onkin jo täysi kesä päällä. Tavallaan hieman harmittaa missata se alkukesän ihanuus, kukkivat puut ja lupaus loputtomasta kesästä, kun missasin ne kaikki viime vuonnakin. Tosin ehkä reilun viikon päästä ei enää harmita yhtään… ;)

 • Mooo! Mä en yleensä ikinä kommentoi mitään mutta nyt varmaan kahvi ja aurinkoöverit. Kiva blogi sulla, jotenkin herttainen! :)

  Hirveesti aurinkoo Vaasassa, kesäfiilis, istun parvekkeella ja luen Kuningas Ubua ja teen hurjia ohjaussuunnitelmia! Eilen leivoin juustokakun ja kävin baletissa tekemässä tosi matalia grand battementteja. Tanssia, teatteria, kirjoja, akrobatiaa, esityksiä, lenkkeilyä ja muuttopuuhia!

 • Minä vain

  Vappu meni ihan relasti kullan kainalossa leffoja katsellessa ja herkkuja syödessä. :)

  Muutenkin elämääni kuuluu ihan hyvää! :) Olen työharjoittelussa terveyskeskuksessa kesäkuun toiseen päivään asti. Sitten on kaksi päivää koulua ja sitten pitäisi valmistua terveydenhuollon sihteeriksi! :) Ajatuksissa siintää kesätyöpaikka.

  Toivottavasti saadaan lämmin kesä. En ole käynyt uimassa pariin vuoteen, joten olisi ihanaa pulahtaa viileään veteen kuumana kesäpäivänä. :)

 • Hanna Maria

  Ah pionit! Itsekin fiilistelin niitä hieman omassa blogissani hetki sitten, tosin viime kesän kukkaloistoa. Tänne kuuluu ihan mukavaa, vappuaatto meni aamuun asti juhliessa ja hyvillä fiiliksillä, ja vappupäivänäkin ennätti vielä illaksi näkemään kavereita vaikka normaalisti olisin juhlimisen jälkeen varmasti lojunut kotona yökkäreissä koko päivän. Sain myös vähän aikaa sitten uuden työpaikan irtisanouduttuani edellisestä joulukuussa, joten ei enää stressiä toimeentulosta, ja kohta pääsee kesälomalle koulustakin, ihanaa! Ei siinä etteikö olisi huippua olla koulussa, mutta tässä on pitkään kestänyt projekti meneillään ja odotan kovasti, että saadaan se päätökseen ja saa vähän hengähtää. En malta odottaa kesää ja kaikkea, mitä siihen kuuluu!

 • Laura ja Stube

  Kiitos itsellesi, loistokas juhlaseura ja välilevon ottaja! <3

 • ACat Heini

  Hei Jenni!

  Ihania Kukkia ja kuvia. Tykkään myös Pioneista ;)

  Kiitos Kysymästä. Vappu meni Ihan mukavasti. =)
  Nauttien Ulkoilmasta&Auringosta, Shampanjasta, Herkuista ItseTehdyist Munkeista&Kauralastuista ja
  Perinteisistä Ruuista Nakit&ItseTekemistä Lihapullista jne.
  Innostuin Lämpenevistä Ilmoista ja Suunnittelen,
  valmistelen UlkoPuutarhaa ja sen Sisustusta. Kivaa&Tykkään.

  Tykkäätkö Sinä Leipoa ja Kokkailla Kotona?

  Kivaa Kevään Jatkoa!

Related posts