29/04/15

Ilouutisia kulttuuririntamalta: yhdellä kortilla lähes 200 museoon

5 101 museokortti1.jpg

Kun kuulin suunnitteilla olevasta museokortista ensimmäisen kerran, olin aivan haltioissani: yhdellä ja samalla kortilla voisi siis päästä vierailemaan suuressa osassa kiinnostavimpia suomalaismuseoita! Peräänkuulutin pari vuotta sitten museoita mainostamaan paremmin vuosikorttejaan, mutta tämähän kuulosti ajatuksena vielä yksittäisen museon vuosikorttiakin paljon paremmalta idealta. Ja ilokseni voin kertoa, että nyt suunnitelmat ovat edenneet toteutukseen asti, sillä liki 200 suomalaista museota kattava museokortti tulee myyntiin ensi viikolla 5.5.2015. :)

Suomen museoliiton lanseeraamalla Museokortilla museoissa voi vierailla vaikka vuoden jokaisena päivänä ja kortin hinta ei todellakaan ole päätä huimaava – vuoden mittaisen matkan kulttuurin pariin saa nimittäin 54 eurolla eli samaan hintaan kuin suunnilleen 5-6 yksittäistä museovierailua. Ja mikä mukavinta, hankkeessa todellakin ovat mukana valtajoukko Suomen kiinnostavimpia museoita. Pelkästään Helsingistä mukana ovat muun  muassa Ateneum, Kiasma, Suomen valokuvataiteen museo, Designmuseo, Amos Anderssonin taidemuseo ja Taidehalli. Kaikki mukana olevat museot voi tarkastaa täältä ja samalta sivulta voi myös etsiä kortin piirissä olevia museoita teemoittain tai alueittain.

museokortti2.jpg

Väittäisin, että tämä kortti on parasta, mitä Suomessa on kulttuurin parissa ja museoalalla tapahtunut ikiaikoihin eli suurensuuret aplodit Suomen museoliiton ja innolla mukaan lähteneiden museoiden suuntaan! Juuri tällä tavoin kulttuuria tuodaan lähemmäs tavallista ihmistä ja madalletaan kynnystä astua museoon. Veikkaan, että museokortti rohkaisee ihmisiä käymään katsomassa samoja, erityisesti sykähdyttäneitä näyttelyitä useampaankin otteeseen ja innostaa vierailemaan myös sellaisissa museoissa, joissa ei välttämättä muuten tulisi ensimmäiseksi pistäydyttyä. Eli vahva suositus: hankkikaa tekin!

Translation: Visiting museums in Finland will be super easy and affordable from next week on, when the Finnish Museums Association launches the Museum card. By purchasing this one card you can visit almost 200 museums all around Finland limitlessly and it costs only 54 e per year, which is basically the price of 5 to 6 individual tickets for a museum. So the card is a great buy for both tourists and permanent citizens. The card can be bought from May 5th at the museums and online.

For example the most interesting museums of Helsinki are all part of the project so you can visit Ateneum, Kiasma, Taidehalli, Design Museum, The Finnish Museum of Photography and Amos Andersson Art Museum with one card. How great is that! I believe this is one of the best things to happen in the culture field in Finland for a really long time. This is definitely the right direction and a great way to bring culture closer to regular people but also encourage them to visit the same exhibition more than once and drop by the museums they normally wouldn’t be excited about. Bravo!

museokortti3.jpeg

Tags: , , , ,

Categorised in: Kulttuuri

5 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • HanKo

  Mä oon odottanut tätä jo monta kuukautta. Ihan mahtava juttu! :D

 • Vierailija

  Meillä Hollannissa on samanlainen kortti käytössä ja on kyllä tosi kätevää kun melkein kaikkiin museoihin pääsee samalla kortilla! Tulee useammin käytyä pienissäkin museoissa ja kortti on siitäkin kätevä, että museoon voi piipahtaa vain vähäksi aikaa katsomaan vaikka vaan yhden näyttelyn eikä tarvitse miettiä että onko aikaa kiertää koko pääsymaksun edestä :)

 • Pakahtuja

  Iih, ihanaa! Museoissa mieli lepää ja nyt niihin tulee mentyä entistäkin useammin. Kortti on oikein mukavan hintainen. :)

 • A Cat Heini

  Haa…Olit eilen Tv Uutisissa, kommentoimassa muoti virtauksia. Hienoa&Onnea!

  Uudet Jutut&Trendit ovat kiinnostavia muodissa&sisustuksessa…

  Museokortti….Olen myös Kulttruurin ystävä….
  Tämäkin aihe on Kiinnostava ja Hyvä. Kannatan, eilen uutisissa mainittiin asiasta. Pitää tutkia tarkemmin.

  Kivaa Vappua! ;)

 • MinnaM

  Tämä on huippujuttu!

Related posts