29/04/15

Autathan sinäkin?

2 63 nepal2.jpg

Keskiviikkoaamun vesisateessa täällä Suomen Helsingissä, aamun ruuhkabussiin kiirehtiessä tai ruokakaupan jonossa väsyneenä pönöttäessä on melkoisen helppo unohtaa olevansa hemmetin etuoikeutettu ja onnekas monestakin syystä. Huonoimpanakin päivänäni moni vaihtaisi varmasti osaa kanssani ilomielin. Vaikka se unohtuu hetkittäin, viime päivinä on ollut piirun verran helpompaa tajuta olevansa ihan pirun onnekas, kun on seurannut uutisia Nepalin maanjäristyksen jälkeensä jättämistä tuhoista. 

Tilanne Nepalissa on tällä hetkellä kaoottinen ja apua tarvitaan kipeästi. Pahin maanjäristys 80 vuoteen on vaatinut jo 4800 uhria ja luvun pelätään kasvavan lähipäivinä moninkertaiseksi, puhumattakaan jo lähes 10 000 loukkaantuneesta. Moniin katastrofin runtelemiin kyliin ei ole vielä edes saatu yhteyttä, sillä maanjäristys on katkaissut tietoliikenneyhteyksiä sekä maanteitä. Kaiken kaikkiaan lähes miljoona lasta on välittömässä avun tarpeessa.

nepal4.jpg

Tärkeintä on saada apua paikalle NYT mahdollisimman nopeasti, sillä mahdollisuudet yhä löytyvien uhrien pelastamiseksi hupenevat tunti tunnilta. Järistyksen todelliset tuhot ovat vasta vähitellen valkenemassa ja Nepalin viranomaiset ja avustusjärjestöt ovat varoitelleet, että ellei vedenjakelua ja jätehuoltoa saada pian kuntoon, kulkutaudit alkavat nopeasti levitä. Pelastustoimien ja sairaanhoidon ohella olennaisinta olisi saada paikan päällä ruoan ja puhtaan juomaveden jakelu nopeasti käyntiin.

Olen itse kilauttanut lahjoituksen jo sekä fyysiseen että virtuaaliseen avustuslippaaseen, autathan sinäkin? Mieti, mistä pienestä asiasta voisit tänään, tällä viikolla tai tässä kuussa tärkeän asian takia luopua. Pienelläkin summalla on merkitys, suuremmalla vielä isompi. Lahjoituksia ottavat vastaan lukuisat järjestöt, mutta yksi hyvä kanava lahjoittaa on Punainen Risti, jonka nettisivuilla on bloggaajien oma virtuaalinen keräyslipas. Keräystavoite on 5000 euroa ja pääset lahjoittamaan lippaaseen tämän linkin kautta. Vielä helpompi tapa auttaa Nepalia on lähettää tekstiviesti ”SPR” numeroon 16499 (15 euroa)

Meidän KAIKKIEN apua tarvitaan.

nepal3.jpg

Photos: European Pressphoto Agency EPA / All Over Press

Tags: ,

Categorised in: Yleinen

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • HairytalesLaura

    Tärkeä aihe, kiva kun kannat kortesi kekoon. Tosiaan, välillä pitäisi hieman paremmin muistaa, että ehkä se huono hiuspäivä tai ruma mekko ei ole maailman kauhein asia. Täällä Suomessa olemme kovin etuoikeutettuja monessakin asiassa, mikä tahtoo usein unohtua. Matkailu avartaa (juu, klisee) ja opettaa pistämään asioita perspektiiviin. Matkabloggaajista moni on myös lähtenyt kamppikseen mukaan, itsekin aion matkablogini kautta aiheesta raapustaa. 

  • ~ajattelija~

    Kyllä mailmassa tapahtuu kamalia asioita tuli melkein itkut kun katsoin tästä telkkarista:( Olisi hieno kyllä silti joskus itsekkin päästä matkalle jonnekkin etelään niin kuin sinäkin matkustit Japaniin asti :)

Related posts