22/04/15

Kirsikkapuita Suomeen nyt heti, pliis!

10 89 shijuku-gyoen7.jpg

Vaikka upein kirsikankukkaloisto on täällä Japanissa jo ehtinyt hujahtaa ohi, vieläkin voi bongailla sieltä täältä vaaleanpunaisia väriläikkiä. Erityisen suloisilta vaaleanpunaisina hehkuvat kirsikkapuut näyttivät muuten vehreän maiseman keskellä, kun tiirailimme näkymiä luotijunan kyydistä matkalla Kiotosta takaisin Tokioon. Muutenkin on ollut hauskaa huomata, kuinka moniväristä metsä täällä on: kaikenlaisia vihreän sävyjä rinta rinnan sekä ripaus vielä sitä vaaleanpunaistakin – Suomessa metsä on huomattavasti tasaisemman väristä.

Yksittäisiä kirsikkapuita voi täällä kaupungissakin nähdä teiden varsilla, kadunkulmissa ja talojen pihoissa, mutta parhaat paikat kukkien bongailuun ovat ympäri kaupunkia ripotellut puistot. Yksi parhaista paikoista kirsikankukkien metsästykseen on Shinjuku Gyoen -puisto, jossa mekin siis viime viikolla vierailimme. Vaaleanpunaisina loistavat puut ovat tietysti upea lisä maisemaan, mutta puisto on kaunis kyllä sakura-ajan ulkopuolellakin. Veikkaan muuten, että myös syksy on upeaa aikaa vierailla Japanissa, sillä ruska on varmasti täällä huikaisevan kaunis.

shijuku-gyoen2.jpg

Nappaan teidät mukaani pienelle virtuaalimatkalle tänne Shinjuku Gyoenin kauniisin maisemiin eli tästä siis kuvapläjäyksen kautta kirsikankukkaloistoa myös sinne kotisohville Suomeen. :) Voitaisiinko aloittaa jokin kansanliike, että myös Suomen puistoihin istutettaisiin urakalla kirsikkapuita? <3 Toki kirsikankukkia näkee paikoin Suomessakin (tsekatkaa etenkin Roihuvuori huhti-toukokuun vaihteessa!), mutta I WANT MORE! 

Translation:</strong> Amazing sakura season at Shinjuku Gyoen park in Tokyo. Please, let’s get some (meaning A LOT) cherry trees in Finland too!

sakura18.jpg shijuku-gyoen1.jpgsakura10.jpg shijuku-gyoen4.jpg shijuku-gyoen5.jpgshijuku-gyoen3.jpg shijuku-gyoen6.jpg shijuku-gyoen8.jpg shijuku-gyoen9.jpg shijuku-gyoen10.jpg shijuku-gyoen12.jpgshijuku-gyoen11.jpg shijuku-gyoen13.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , ,

Categorised in: Matkat

10 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Minä vain

  Eikä tuota kiinalaislasta! Niin söpö! <3

 • Minä vain

  Siis piti kirjoittaa japanilaislasta…

  Kiina pyöri mielessäni, koska eräs tuttuni palasi sieltä hiljaittain työmatkalla. Myös hän oli napsinut sieltä paljon kuvia kirsikkapuista. :)

 • niin ihanan näköistä!! Olemme käyneet nyt kahtena peräkkäisenä vuonna Tokiossa, ja kumpikin kerta on ollut syksyllä – toivon mukaan seuraava reissu ajoittuu ensi keväälle, sillä kirsikankukat on nähtävä! Ja olet oikeassa – Shinjuku Gyoen on ruskan aikaan aivan fantastinen paikka, niin kaunis kaikessa syksyn väriloistossaan. Suosittelen siis Tokiota myös syksyllä :). Marraskuu on tuolloin paras aika matkustaa, sillä silloin ei enää sada ollenkaan niin paljon mitä vielä syys-lokakuussa.

 • Sanns

  Olethan tietoinen,että Herttoniemen vesitornin juurella on japanilainen puutarha??

 • Vierailija

  Se on just se Roihuvuoren kirsikankukkapuisto. :) Ja rinteen toisella puolella on japanilaistyylinen puutarha, joka on ehkäpä vielä nätimpi ympäri vuoden.

 • Vierailija

  Tai siis, Roihuvuoren vesitornin juurella siis molemmat, kirsikkapuupuisto ja japanilaistyylinen puutarha. Mutta siis että just näihin Jenni tuossa viittasi. :)

 • Voi, että on kaunista!

 • Pau

  Turusta Aurajoen rannalta Tuomiokirkon läheltä löytyy myös kirsikkapuita <3

 • ACat Heini

  Kirsikkapuita on Suomessa….
  Siellä Helsingissäkin oli joku paikka, puisto en nyt muista nimeä? Vinkki kuka muistaa?
  Itsekkin olen Istuttanut Kirsikkapuun ja viihtyy ihan hyvin Suomen Vaihtelevassa Ilmastossa ;)

  Ihkuja Kuvia…Minäkin Nautin ja Tykkään Kirsikkapuista….Itämaisuudesta&Kulttuurista…

 • Kirsikankukat ovat kaikessa kauneudessaan ja herkkyydessään jotain todella satumaista. <3

Related posts