21/04/15

Miau sanoi katti

1 103 katti-bw1.jpg

Huvittavaa kyllä, yksi eniten odottamistani ohjelmanumeroista tällä Japanin reissulla näkyy näissä kuvissa: jättimäinen kissan pää. Olin nähnyt netissä kuvia, joissa ihmiset poseeraavat kissana jossain Japanissa ja selvitin, mistä on kyse. Japanilainen taideopettaja Housetu Sato on valmistanut huovuttamalla tällaisen jättimäisen ja hyvin realistiselta näyttävän kissan pään, josta on tullut nopeassa ajassa suoranainen nettisensaatio. Tällä hetkellä katti on nähtävillä Tokyo Metropolitan Art Museumissa, missä sen kanssa pääsee poseeraamaan ihan itsekin. Ja minähän tietysti halusin kokeilla. Mau! :D Museoiden ei todellakaan tarvitse olla tylsiä!

Museo oli muutenkin tosi hieno kokemus, joten voin lämmöllä suositella sitä. Erityisen mukavaa on, että suuri osa näyttelyistä on yleisölle aivan ilmaisia (kuten tämä kissa-projektikin). Museossa on myös joitakin maksullisia näyttelyitä, mutta niidenkään hinnat eivät päätä huimaa – lippu kustansi noin 4 euroa/henkilö. Tokyo Metropolitan Art Museum sijaitsee Uenossa näppärästi JR-radan varrella eli sinne pääsee helposti junalla. Samoilla kulmilla on muutakin kiinnostavaa nähtävää, sillä Uenon kauniin kirsikkapuita täynnä olevan puiston liepeillä sijaitsee muun muassa myös Tokion kansallismuseo, länsimaisen taiteen museo ja luonnontieteellinen museo.

Translation: Meow! It’s me, don’t you see! :D A lovely day at the Tokyo Metropolitan Art Museum – I warmly recommend. 

katti-bw2.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , , , ,

Categorised in: Elämä, Kulttuuri, Matkat

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • ACat

    SMILE Ihan Mahtavaa ja Kiva Juttu. Kissan pään kanssa kuvaan ;)
    Näin KissaIhmisenä Hieno Idea MiuuuuMauuuu….
    Erilaiset Museot ja Näyteelyt ovat kiehtovia, eivät tylsiä myös Minun mielestä.

Related posts