20/04/15

Välikuulumiset Japanista

9 111 kioto16.jpg

Konnichiwa! Pikavisiitti Kiotoon on nyt tehty ja matka jatkuu Tokiosta käsin. Hurautimme Shinkansen-luotijunalla Tokiosta Kiotoon lauantaina ja tänään taas takaisin Tokioon. En ollut ihan tajunnut, miten pitkiä välimatkat täällä ovat. Todellisuudessa Tokion ja Kioton välillä on kilometrejä suunnilleen saman verran kuin Helsingin ja Oulun, mutta luotijuna singahtaa tuon matkan noin 2,5 tunnissa – aika uskomatonta.

Ihan halpaa lystiä luotijunan kyytiin hyppääminen ei ole, sillä nimetyllä istumapaikalla varustettu junalippu kustantaa yhteen suuntaan noin 14 000 jeniä eli noin 110 euroa. Sanoisin silti, että hintansa arvoinen reissu! Halvemmallakin pääsisi, jos matkustaisi tavallisella junalla tai vaikkapa yöbussilla, mutta koska matka-aikamme on rajallinen, emme halunneet tuhlata päiviä junassa kököttämiseen, emmekä olleet ennakkoon hotellivarauksissa hoksanneet tuota yöllä matkustamisen mahdollisuutta. Ehkä ihan hyvä niin, sillä pitkät päivät, jatkuva käveleminen, uuden ihmetteleminen ja ensimmäisen matkustusyön vähälle jääneet unet sekä yhä niskassa painava jetlag ovat väsyttäneet matkaajia niin, etten uskalla edes ajatella, miten zombie olisin ollut vielä kahden huonosti bussissa nukutun yön jälkeen.

kioto2.jpg

Tällä hetkellä olo on aika raato siitäkin huolimatta, että menin eilen nukkumaan joskus 21 aikaan illalla. Kävelyä on kertynyt päivittäin vähintään 15-20 kilometriä ja hyvistä kengistä huolimatta pohkeet huutavat nyt viiden päivän jälkeen hoosiannaa. Asiaan saattaa olla osuutta sillä, että kapusimme eilen Kiotossa myös pienelle vuorelle. :D Veikkaan, että huomenna köpöttelen kuin vanha mummo, sillä epäilen, että lihakset ovat menossa pahemman kerran jumiin. No onpahan ainakin tullut liikuttua kiitettävästi!

Olen ollut eilisestä lähtien vähän rampa muutenkin kuin vain kipeytyneiden jalkojeni osalta, sillä kiivetessämme Inari-vuorelle eilen pienessä vesisateessa, onnistuin liukastumaan alas tullessamme sateen liukastamissa portaissa niin, että putosi suoraan takapuoli (ja ranne) edellä portaikkoon. Epäilin alkuun, että ranne olisi saattanut peräti murtua, mutta koska pystyn liikuttamaan sitä (ainakin jotenkuten), taisin päästä säikähdyksellä ja muuten vain mehevällä tällillä. Käsi on ollut niin kipeä ja turvoksissa, etten pysty käyttämään sitä lainkaan, mutta eiköhän tämä tästä muutamassa päivässä tasoitu.

kioto5.jpg

Tänään saavuimme tosiaan takaisin Tokioon ja ulkona on oikeastaan satanut enemmän tai vähemmän kaatamalla pitkin päivää. Niinpä päätimme viettää ”koti-illan” hotellihuoneessa leffaa katsellen – Lost in Translation, kuinkas muuten. ;) Olipa hauskaa katsoa tuo elokuva nyt ihan uusin silmin, kun suurin osa elokuvassa vilahtavista maisemista on nyt tuttuja paikan päältä. Ja olinpa tyystin unohtanut, että Scarlett Johanssonkin heiluu leffassa pinkissä peruukissa – mikä sattuma! :D

Tässä siis vähän sanallisia ja kuvallisiakin fiiliksiä ja kuulumisia reissultamme. Kuvissa satunnaisia räpsyjä Kiotosta ja valtavan paljon lisää kuvia ja tarinaa vielä tulossa jakoon sitä mukaa, kun ehdin niitä käsitellä ja maltan postauksia näpytellä. 

Translation: Random photo memories from Kyoto. :)

kioto1.jpg

Pieni väsynyt matkustaja paikallisbussissa. Oh, I feel you kiddo!

kioto9.jpgkioto10.jpgkioto3.jpg

Maailman söpöin pieni poika! <3

<p>kioto11.jpgkioto4.jpgkioto6.jpgkioto8.jpgkioto15.jpg

kioto12.jpg kioto13.jpg kioto14.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Elämä, Matkat

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Voi että, niin ihania kuvia etten kestä! Nuo lapset ovat liikuttavia ja muutenkin kaikki näyttää niin kiinnostavalta. Nuo geishat <3 En tiennyt, että niitä enää näkee, sanoo hän jonka yksi suosikkikirjoista on Geishan muistelmat. Teidän pitää sekin elokuva nähdä, vaikka siinä onkin suurimmaksi osaksi kiinalaisia näyttelijöitä ja kirja on 100 kertaa parempi kuin elokuva. Nauti ajastasi siellä, ja kiitos kun tuot iloa meille lukijoille kuvien ja kirjoitusten muodossa! Ja tsemppiä jaksamisen kanssa, muista, että kaikki on sen arvoista! Näitä kokemuksia muistat sitten pitkäääään.

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • Voi vitsi, vähän ollut taukoa blogien lukemisesta ja sä oot päätynyt sillä aikaa Japaniin! Wau :D Huippureissua sit vain!

 • ACat

  Matkailu avartaa….Käveleminen käy myös Kuntoilusta ;)
  Ihkuja kuvia. Tykkään etenkin noista kuvista, joissa Kiinalaista tekstiä/kirjotusta.
  Ihmis kuvatkin ovat kivoja.
  Reipasta Reissun jatkoa!

 • aurinkoinen_anna

  Ihana kuva toi, missä kani on miehen olalla :) …toivottavasti ei ole päätymässä pataan.
  Ps. Kannattaa vilkaista paikallinen fillarivuokraamoiden tarjonta, kun itse olin reissussa Japanissa niin monesta paikasta irtosi pyörä vuokralle parilla eurolla. Pidemmätkin matkat taittuu vaivattomasti ;)

 • Vierailija

  Tuli yhtäkkiä mieleen katukuvista, että ymmärtääkseni kenenkään kuvaa ei saisi julkaista ilman lupaa, jos henkilö on tunnistettavissa. Ei kai katuvilinässä ehdi lupia kysymään? Lehtikuvissakin oli kai joku sääntö, että jos on yli kymmenen ihmistä, esim. yleisötapahtumasta otetussa kuvassa, niin lehti voi sen julkaista ilman lupaa, mutta en ole yhtään varma, tietoni voi olla vanhentunuttakin… Satutko sinä tietämään blogien tai ylipäätään netin osalta?

 • Jenniii

  Kyllä on sallittua. :) Lisää voit lukea esimerkiksi täältä: https://vartijavahti.wordpress.com/valokuvaaminen/

  On toki kohteliasta pyytää lupa, mutta laki ei siihen velvoita. Tällaisen katuvilinän kuvaamisessa lupien kyseleminen käytännössä on kuitenkin mahdotonta. Silloin kun se kätevästi onnistuu, on yhteinen kommunikointikieli ja tuntuu luontevalta tai tarpeelliselta, ilman muuta pyydän luvan ennakkoon.

 • lasikyynel

  Blogit, netti, lehdet… Kaikki ovat ihan samanarvoista julkaisevaa mediaa. Mielestäni julkisella paikalla saa kuvata ja julkaistakin, mikäli kuvassa esiintyvät henkilöt tosiaan itse ovat julkisella paikalla, jossa on paljon ihmisiä. Tässä noudatetaan myös hyvää makua eli häpäisevää sisältöähän ei saa julkaista. Kyllähän esimerkiksi jääkiekko-otteluistakin otetaan kuvia ja voidaan hyvin julkaista vaikka vain yksittäisestä tuulettavasta katsojasta. Kaiken kaikkiaan toki tässäkin kannattaa noudattaa hyvää tapaa eli ei siitä luvan kysymysestä ainakaan haittaa ole. Sanoisin kuitenkin, että laki ei tätä asiaa kaada.

 • mrs.k.

  Kioton haluaisin ehdottomasti nähdä, juuri tuon Asioita -kirjan takia. Ja sun kuvat eivät haihduttanut mun matkahaluja sinne;)

 • jmp

  Jenni, nämä Japanin kuvat ovat niin ihania ja tunnelmallisia, että sydän pakahtuu. Rohkeneeko kysellä millaisella kalustolla kuvaat ja onko antaa vinkkejä miten liikkuvasta kohteesta saa onnistuneen otoksen? :) Supersuloisia etenkin nuo eläin- ja lapsikuvat. Sinulla on kyllä silmää ja taitoa ikuistaa mielenkiintoisia ja kauniita hetkiä! Kiitos blogistasi! :)

Related posts