17/04/15

Kirsikankukkia Tokiossa

16 110 sakura4.jpg

Kirsikankukan tuoksuiset terkut Tokiosta! Eilinen matka-aikataluista johtunut zombie-olotila on nyt selätetty ja tänään kirmasimme heti ensimmäiseksi aamutuimaan metsästämään kirsikankukkien vaaleanpunaista merta, tai edes pientä lätäkköä. Olin nimittäin suureksi harmikseni kuullut, että viimeviikkoinen kevätmyrsky vei mennessään lähes kaikki kirsikankukat. Olin silti toiveikas, että pääsisimme ihastelemaan edes muutamaa kukkivaa puuta, sillä osa lajikkeista kukkii hieman myöhemmin.

Ja voi sitä onnea, kun viimein pääsimme Shinjuku Gyoen -puistoon ja löysimme sieltä vaaleanpunaisina rehottavia puita vaikka kuinka monta. On ilmiselvää, että puisto on aivan hengästyttävän upean näköinen kaikkein parhaana kukintasesonkina (eli juuri viikko-pari ennen matkaamme), kun koko maisema on vaaleanpunainen. Harmi, että missasimme hienoimman kukkaloiston, mutta kyllä noista muutamistakin kukkivista puista oli suunnaton ilo. 

sakura2.jpg

Kuvia on räpsitty muistikortti täyteen ja niitä laitan jakoon myöhemmin vielä lisää, mutta tässä pieni maistiainen vaaleanpunaisen kukkaloiston keskeltä päivän asun muodossa. :) Olen pannut täällä merkille, että liehuvalahkeiset ja vajaamittaiset culottes-pöksyt tuntuvat olevan trenditietoisten tokiolaisnaisten lempparihousut juuri nyt. Ja sattuipa niin mainiosti, että otin itsekin sellaiset mukaan reissullemme!

Liehuvien housujen yläosaksi valitsin Samujin muutaman vuoden takaisesta Liberty-yhteistyömallistosta löytämäni kukkatopin. Jostain syystä toppi on jäänyt aiemmin vähälle käytölle, vaikka rakastankin sen rauhallista värimaailmaa ja kaunista kukkaprinttiä, joka muuten nyt tarkemmalla silmäyksellä on hivenen Japani-henkinen. Näiden hauskojen housujen pariksi se sopii kuitenkin minusta ihanasti. Pitää nyt jatkossa ehdottomasti käyttää tätä enemmän! Jalkaan vetäisin suloisen lämpöisenä päivänä & Other Storiesista löytämäni puuterinväriset sandaalit ja kenkiin kauniisti matchaava lakku on suomalaisen Väskan.

Lisää reissukuulumisia luvassa, kunhan maltan istahtaa taas hetkeksi tietokoneen ääreen! :)

Translation: Cherry blossom greetings from Tokyo! :)

sakura13.jpg

Culottes Lindex*, toppi // top <em>Samuji, laukku // bag Väska*, sandaalit // sandals & Other Stories, sormus // ring vintage

* saatu blogin kautta / gifted

sakura11.jpgsakura5.jpgsakura6.jpg sakura12.jpgsakura1.jpg sakura18.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , , ,

Categorised in: Matkat, Muoti

16 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Salla-78

  Nuo kengät on niin ihanat! Miltä tuntuu jalassa? Mahtavaa, että löysitte kirsikankukkia, lisää kuvia innolla odottaen! :)

 • tuovituulia

   Upea asu, Jenni! Tuo libertyn kukkakuosi oli alunperin se syy, miksi kiinnostuin Samujista. Edelleen suruttaa, etten hankkinut itselleni tuota kukkakuosista mekkoa..
  Nauttikaa Japanista ja jäljelle jääneistä kirsikankukista! Onneksi täällä Helsingissäkin saa nauttia niistä muutaman viikon päästä, vähän pienemmässä mittasuhteessa vain.. :)

 • annam_

  Oi miten ihanan näköistä!

 • Kerrassaan upea asu! Jotenkin sopii tuohon Japani-teemaan nuo pöksyt ja kukkapaita. Ja kirsikkapuu taustana! Ihanaa :)

 • RO

  Upea asu ja sinä, kuten aina! :) Uusi hiusväri on kyllä tosi kaunis, sopii hienosti kirsikankukkiin. ;)

 • Pau

  Ei vitsi toi pastellinen hiussävy näyttää hyvältä! Varsinkin nyt kun se on hiukan vielä haalistunut (vai näyttääköhän vain noiden ihanien kirsikankukkien rinnalla ;) ) juuri sopivasti, niin että se pastellisuus on vain kaunis vivahde :) kivaa, että kirjoittelet sieltä matkalta!

 • giiida

  Ihana jenni ja ihania kuvia. Inspiroiva asu! Nauttikaa matkasta! kram!

 • ACat

  Ihana Kulttuuri, Tykkään. Yksinkertainen on Best.
  Kirsikankukka kuvatkin ovat Ihania. Nautinollisia Päiviä ;)

 • Vau, miten mahtava tuuri teillä kävi että onnistuitte löytämään vielä muutamia kukkivia puita! Tuo hanamiajan ennustaminen taitaakin olla Japanissa aikamoista rakettitiedettä kun ei koskaan voi tietää milloin kukkaloisto on tarkalleen parhaimmillaan, ja se jos mikä on kiva näin matkailijan näkökulmasta, kun ei voi varmuudella varata viikon reissua just oikeaan ajankohtaan.

  Japanin kukkaloisto on mulla vielä näkemättä, mutta pitää toukokuussa rientää heti kirsikankukkien avauduttua Roihuvuoreen. Viime vuonna hanami-juhla järjestettiin jo kun kukat oli kukkineet, eli tänä vuonna pitää olla ajoissa liikkeellä.

  Ja en kestä miten ihana tuo oppi on, sopii tuonne kukkaloistoon täydellisesti!

 • Lillan

  Ihania kuvia! Omana haaveenanikin on ollut jo pitkään Tokion kevät ja kirsikankukat. Ehkä jonain päivänä :)

 • nupsi

  Voi aivan upea asu ja vähintään yhtä upeita kuvia! Täytyy myöntää, että ekaa kertaa ikinä minulle tuli pieni matkakuume Japaniin.. :)

 • jallu

  Moikka. Sulle muuten sopii silmälasit aivan törkeen hyvin!

 • Ihania kuvia kirsikankukkien keskeltä. Mikäli tieni joskus tulee viemään Tokioon, toivon, että silloin kirsikkapuut kukkivat. Ihanaa matkaa sinulle! :)

 • maija90

  Täytyy nyt ihan kommentoida, että olet yksi kauneimmista naisista ketä tiedän! Ja sun tyyli on mitä ihanin! Oon kade :D

 • purrr

  Selailin kaikki sun Japani-postaukset läpi, koska olen lähdössä ekaa kertaa ikinä Japaniin ensi maaliskuussa.
  Jos vaan millään jaksaisit kaivaa jostain ihanimat second hand-shopit ja muita ihania juttuja, niin olisin onnellinen. <3 Toki näistä sun postauksista löytyi ihania vinkkejä myös.

  Ps. Jos joskus luovut tuosta Samujin topista, niin täällä on halukas ostaja. :) Ihana asu kaiken kaikkiaan!

  • No hitsi, en kyllä kuollaksenikaan muista niiden putiikkien nimiä enää, mutta esimerkiksi Harajuku on aivan täynnä kaikenlaisia vintage- ja second hand -putiikkeja, joten sinne vain seikkailemaan. :) Toinen alue, missä second hand -liikkeitä ja kivoja pikku-putiikkeja sekä kahviloita on paljon, on Shimokitazawa. Sitä voin myös lämmöllä suositella.

Related posts