17/04/15

Ensimmäinen ilta Tokiossa

10 117 ilta7.jpg

En oikein tiedä, mitä odotin tullessani Tokioon, mutta joka tapauksessa tuntuu, että kaupunki on  onnistunut yllättämään. Tiesin, että Tokio on kooltaan aivan valtava suurkaupunki, jossa neonvalot vilkkuvat ja on ihmisiä kuin muurahaisia. Jotenkin kai kuvittelin, että Tokio olisi vähän kuin New York, mutta yhtä suurta Times Squarea ja vielä hiukan kreisimpi. No okei, kreisiä täällä on, mutta ihan eri tavalla kuin etukäteen ajattelin.

Liekö sitten syynä japanilainen kulttuuri, mutta jotenkin täällä yleinen tunnelma on ihmisvilinästä huolimatta yllättävän rauhallinen. Päällimäiseksi ensifiilikseksi on myös jäänyt, että Tokio on todella länsimaistunut kaupunki, vaikka toki täältäkin varmasti löytyy eri kaupunginosista hyvin monenlaista meininkiä. Jännittävää myös saada vertailukohtaa Kiotosta, minne matkustamme huomenna muutamaksi päiväksi. 

ilta6.jpg

Kävimme eilen reissumme ensimmäisenä iltana pienellä iltakävelyllä kaupungin neonvaloissa Shibuyassa ja Harajukun nurkilla ja räpsin kadunkulmissa kameraan satunnaisia otoksia muistoiksi matkaltamme. Tässä vähän illalta ikuistettua kuvasatoa. :) Palaamme muuten parin päivän Kioton jälkeen vielä Tokioon loppureissuksi, joten yhä saa vinkkailla hyviä matkavinkkejä Tokioon (ja miksei Kiotoonkin)!

Translation: City lights in Tokyo. :)

ilta2.jpgilta4.jpg ilta15.jpg ilta9.jpgilta8.jpgilta1.jpg ilta11.jpgilta10.jpg ilta12.jpg ilta13.jpg ilta14.jpg ilta3.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Matkat

10 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • iidami

  Ihana tuo Ehkä Söpö :D

 • Yks osakalainen

  Kiotossa Jose meinaa käydä katsomassa perinteistä japania niin paras temppeleistä on kiyomizudera ja sen lähiympäristö. Matkalla voi pysähtyä gionissa. Ei kultainen temppelikään huono ole mutta henkilökohtaisesti pidän enemmän kiyomizuderasta. :)

 • 7 kertaa Kiinassa

  Kiinassa monesti matkustelleena erityisesti nuo juomapullot toivat hyviä muistoja mieleen! Mulle kivointa ja mieleenpainuvinta ulkomailla on arkisten tuotteiden eksoottisuus ja erilaisuus. Olen viettänyt pitkiä aikoja jättimäisissä perhemarketeissa ja rahtaan aina Suomeen asti keksejä, karkkeja, tyhjiä jääteepulloja ja muita sinänsä turhia härpäkkeitä. Niistä saa kiinni paremmin ulkomailla olosta kuin turistirysien kuvaamisesta :)

 • Intended Mum

  Moi, tulin juuri muutama päivä sitten Tokiosta ja minun kokemuksista voi lukea täältä:

  http://www.lily.fi/blogit/matkalla-perheeksi/mika-japanissa-mattaa

  Mielenkiintoista kuulla millaisia kokemuksia muilla on, Japani on sen verran erikoinen maa. Mahtavaa reissua!

 • Pipsa-

  Kiotossa kannattaa käydä Arashiyaman bambumetsässä mahdollisimman aikaisin aamulla. Ravintoloiden valikoimisessa kannattaa myös nähdä himppasen vaivaa esim. Tripadvisorin kanssa, jos ei halua syödä pelkkää pahvista tempuraa ja ankeita nuudeleita – huippuhyvää ruokaa löytyy kyllä, mutta pitää vähän etsiä. Osallistuimme Kiotossa kokkauskurssille, joka oli yksi reissun hienoimpia kokemuksia jo ihan senkin takia, että se järjestettiin pienen järjestäjäperheen kotona. Kiyomizuderalla on tällä hetkellä pientä remppaa meneillään, mutta on kyllä ehdottomasti visiitin arvoinen! Ja kun olet askartelusta viime aikoina intoillut, niin tsekkaa Tokyu Hands – Shinjukusta löytyy aseman eteläpuolelta varmaan yksi isoimmista. On siellä aivan kaikkea muutakin kuviteltavissa olevaa kuin askartelutarvikkeita :)

 • ACat

  Oikein Kivaa&Nautinnolista Tokion Reissua Kivoja ja Nättejä kuvia. ;)
  Ihana Kulttuuri Yksinkertainen on ….Parasta.

 • Oi Japani <3 Kiotossa kannattaa ehdottomasti piipahtaa kettupyhätössä (Fushimi Inari Taisha). Harmittaa suunnattomasti että omalla reissulla juuri tuo jäi väliin ihan vaan tietämättömyyden takia.

  Mun japanivinkkejä Osakaan, Kiotoon ja yleiseen selviytymieen löytyy täältä: http://hassutellen.blogspot.fi/2014/01/japanivinkkeja-osaka-kioto.html

 • E. Sekki

  Onko tuo Ehkä Söpö, suomalaisten perustama liike?

  Hauskan näköinen nimi tuohon maisemaan. :D

 • emmery

  Hei eikä tota Ehkä Söpöä!! Sano että kävit siellä sisällä, sanothan?

 • Emmi L.

  Ihana toi Ehkä Söpö! Samaa aihetta liipaten huomasin ilmeisesti amerikkalaisen vaatemerkin jonka nimi on Marskinryyppy :D

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

Related posts