16/04/15

PechaKucha Night tulee taas!

21 86 Näyttökuva 2015-4-16 kello 22.42.21.png

Yhteistyössä Helsinki Design Week

Sähköpostiini tupsahti tällä viikolla mielenkiintoinen kutsu. Ensi viikon päästä torstaina 23.4.2015 nimittäin järjestetään taas Helsingissä PechaKucha Night -tapahtuma. ”Siis pecha-mikä?” saattaa joku teistä ihmetellä, joten selvennetäänpä vähän! :) Melkoista supersuosiota nauttiva PechaKucha Night kokoaa siis yhteen joukon kiinnostavia tyyppejä ja yleisöä lennokkaiden puheenvuorojen merkeissä.

Tapahtumaan on kutsuttu esiintyjiksi kaikenlaisia mielenkiintoisia henkilöitä ja homman nimi on siis seuraavanlainen: 20 kuvaa x 20 sekuntia. Kukin puhuja saa esitellä yleisölle 20 kuvaa ja jokaisesta kuvasta 20 sekunnin verran. Nopeatempoinen PechaKucha Night -konsepti tuulettaa pölyttyneet käsitykset kuivasta puhetilaisuudesta ja tällä kertaa iltaa ovat järjestämässä Helsinki Design Week ja Helsingin yliopisto. Aikaa jaarituksille, lillukanvarsille tai kangerteluille ei jää, kun vauhdikas tempo vie aiheesta toiseen 20 sekunnin välein – sen sijaan pääpaino on ideoilla, tiiviillä ajatuksilla ja luovuudella. :) Yliopiston juhlasalin lavalle saapuu poikkitieteellinen kattaus luovan alan ja tiedemaailman tekijöitä jakamaan ajatuksiaan, oivalluksiaan ja visioitaan vapaasti valitsemistaan aiheista. Mukana ovat ensi viikon tilaisuudessa seuraavat puhujat:

– Christina Lyra, elintarvike- ja ympäristötieteiden dosentti

– Ilkka Kärkkäinen, platinapalkittu art director

– Jukka Petäjä, kulttuuritoimittaja 

– Katja Lindroos, Lähiöfestivaalin perustaja

– Liisa Mayow ja Maria Ruuska, Kaskas Median perustajat

– Maria Niemi, graafinen suunnittelija ja palvelumuotoilija

– Petri Merenlahti, teologi ja tutkijatohtori

– Petri Pellikka, geo- ja maantieteiden professori, yliopiston kenttätutkimusaseman johtaja

– Sami Tallberg, villiyrttikokki 

– Vesa Lehtimäki, graafinen suunnittelija ja valokuvaaja

Jos haluat jo ennakkoon tutustua tapahtuman puhujiin, niin heistä ilmestyy viikon aikana esittelyitä Helsinki Design Weekin nettisivuille. Lisäinfoa tapahtumasta löydät Facebookista

Olen missannut Helsingissä järjestettävät PechaKucha Night -tapahtumat lähes poikkeuksetta siitä syystä, että ne myydään AINA loppuun. Tällä kertaa, kun pääsisin poikkeuksellisesti paikan päälle oikein kutsuvieraana, en pääsekään, koska olen täällä Tokiossa, mistä koko PechaKucha-konsepti on itse asiassa lähtöisin. Kylläpä sattui ajoitus! Mutta ei se mitään, koska minun sijastani pääseekin sitten tilaisuuteen muutama teistä! :) Saan nimittäin arpoa kolmelle onnekkaalle kahden hengen lippupaketit tilaisuuteen. Menkää siis te ja nauttikaa minunkin puolestani! Ja jos joku ehdottomasti haluaa varmistaa paikkansa tilaisudessa, niin lippuja saa ostettua Tiketin kautta 10-20 euron hintaan (sisältää juoman). 

Osallistu lippuarvontaan seuraavasti: kerro tämän jutun kommenteissa onko PechaKucha Night -konsepti entuudestaan tuttu ja miksi haluaisit tällä kertaa mukaan? Jätä kommenttisi su 19.4. mennessä ja muista liittää mukaan toimiva sähköpostiosoite. :)

Picture is a screenshoot from Helsnki Design Week’s website. The origianl photo: The L3 warehouse as seen from Kalevankatu. © HELSINGIN KAUPUNGINMUSEO / KARI HÄKLI

Tags: , , , , , ,

Categorised in: Elämä, Koti

21 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • mju

  Ei ole kyllä tuttu ja juuri siksi tahtoisin käydä katsastamassa. Olisi kiva nähdä, mistä jää sellainen olo, että tahtoisi kuulla lisää ja milloin 20s riittää vallan mainiosti. :)

 • maarett

  Kuulostaapa kiinostavalta! Minulle ennestään täysin tuntematon konsepti, mutta veikkaanpa, että ilta tarjoaa osallistujille valtavasti inspiraatiota.

 • Mahtavaa! Olen kerran pitänyt itse Petcha kutcha -esitelmän. Kyllä siinä piti tarkkaan tietää, mistä puhuu! Mukana arvonnassa ollaan!

 • tuulia_

  PechaKucha on konseptina tuttu, mutta en ole minäkään vielä yhtäkään PechaKucha-iltaa kokenut. Siksi kiinnostaisi nyt päästä. Nyt näyttäisi olevan myös mielenkiintoisen oloisia puhujia, vaikkei suurin osa olekaan ennestään tuttuja.

 • mappela

  PechaKucha on konseptina tuttu, mutten tosiaan itsekään ole päässyt paikalle aiemmin loppuunmyytyjen tilaisuuksien takia. Nopeat ovat syöneet hitaat. Tälläkin kertaa on taas kiintoisia puhujia.

 • siiris

  PechaKucha oli minulle ihan uusi tuttavuus, mutta kuulostaa upealta konseptilta! Mahtavaa, että kaikki puhujat ovat reippaasti eri aloilta ja tämän lisäksi esittelevät vapaasti valittuja aiheita. Olisi todella mukavaa ja inspiroivaa päästä katsomaan, olen siis mukana arvonnassa! :)

 • Li

  Olen kuullut siitä ja työkaverikin on kehunut konseptia. Mukana siis arvonnassa!

 • PechaKuchasta olin kuullut, mutta konsepti ja homman nimi selventyi vasta kirjoituksesi myötä. Kiitos tästä infosta! Todella inspiroivan kuuloinen tapahtuma, johon ehdottomasti haluan osallistua! Jospa onni suosisi arvonnassa. :)

 • iv

  Konsepti on tuttu, mutta en ole aikaisemmin itse päässyt, nyt ajankohta olisi täydellinen, joten mukana arvonnassa!

 • neitiessi

  pechakucha on tuttu opiskeluajoilta, mutta olisi mielenkiintoista nähdä miten tämä toteutetaan ammattilaisten toimesta!

 • €milia

  Ei ole tuttu entuudestaan. Kiitos vinkistä, vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta! Huippu olisi päästä mukaan :)

 • Tuyaa

  PechaKucha on nimenä tuttu, mutta varsinainen konsepti selvisi nyt. Mielenkiintoisia esiintyjiä ja aiheita, olisi mahtavaa päästä kuuntelemaan ja katselemaan!

 • EllaMK

  Olen kuullut konseptista aiemminkin opiskelujeni kautta. Meillä on itseasiassa tällä hetkellä tehtävänä luoda omat PechaKuchamme koulumme epäviralliseen PechaKucha tapahtumaan. Olisi mahtavaa päästä katsomaan miten ammattilaiset ovat toteuttaneet omansa!

 • mrl

  Kuulin Pecha Kuchasta ensimmäisen kerran puheviestinnän kurssilla, mutta en silloin uskaltanut vielä kokeilla sitä. Toiminnassa näin esityksen viime keväänä, kun esimieheni piti sellaisen esityksen Ratkaisun Paikka -seminaarissa. Kuulijasta se vaikutti sujuvalta ja lennokkaalta, mutta vaatii esiintyjältä paljon harjoittelua, ei voi takellella sanoissa tai unohtaa mitä oli sanomassa seuraavaksi.
  Haluaisin osallistua, sillä alkuviikko tulee olemaan aivan hullu (mm. kaksi tapahtumaa, joita olen järjestämässä) ja torstai-iltana olisi ihanaa istahtaa hetkeksi kuuntelemaan uusia ideoita ja ajatuksia mielenkiinotisilta ihmisiltä. Haluan vilpittömästi tietää, mitä ja millaisista aiheista heillä on sanottavaa, mutta opiskelijana minulla ei ole varaa ostaa tapahtumaan lippua. Erityisesti minua kiinnostavat tällä hetkellä kaikki visuaaliseen ja luovaan työhön, kulttuuriin ja teknologiaan liittyvät aiheet, joten kattaus on erittäin herkullinen!

 • LauraV

  Konsepti on tuttu, tämänkertaisessa tilaisuudessa näyttää olevan monta inspiroivaa ihmistä puhumassa

 • Salme

  On tuttu ja tarkoitus oli sitä yhdessä tilaisuudessa käyttää (jänistimme kuitenkin). Olisi mielenkiintoista nähdä livenä ja aihe mielenkiintoinen myös.

 • JoY

  Mahtava konsepti! Olen kerran ollut katsomassa Tansaniassa asuessani ja oli huikea kokemus! Tarinat ja kertomukset jäi elävästi mieleen, olisi aivan mahtavaa päästä nyt katsomaan tätä mielenkiintoista kattausta näistä puhujista!! Osallistun siis arvontaan! :)

 • SannaN

  Tutustuin konseptiin Tansaniassa Dar es Salaamissa, jossa pääsin PechaKucha Nightiin trooppisessa lämmössä upean tähtitaivaan alla. Olisi huikeaa päästä näkemään PechaKuchaa myös Suomessa!

 • elsik

  Olisin hyvin kiitollinen tästä mahdollisuudesta! Olen yhteiskuntaopin ja historian opettaja yläkoulussa. Haluaisin oppia Pecha Kucha -konseptista enemmän ja hyödyntää sitä opetuksessani. Uskon kuvan voimaan!

  Lisäksi tällaisia koulutuksia juurikaan ole tarjolla opetusalalla kovin usein. – haluaisin myös päästä verkostoitumaan eri alojen ihmisten kanssa ja vaihtamaan ajatuksia. Design ja visuaalisuus ovat lähellä sydäntäni.

 • krom

  Ei ollut tuttu – tosi kiinnostavan oloisia puhujia, eräs myös omalta alaltani – haluaisin mukaan!

 • AnneLiina

  PechaKucha on siitä mielenkiintoinen että siinä pääsee esiintymis- ja puhujataidot kyllä testiin ihan ammattilaisillakin.

Related posts