14/04/15

Hattarainen kirsikankukkatukka

45 126 hattara2.jpg

Kyllä, näitte oikein! Se on vaaleanpunainen! Ei tarvinne tähdentää, että viittasin aamulla tukkaani, kun lupailin pastelliteemalle vielä jatkoa. Miten tähän vaaleanpunaiseen hattaratukkaan päädyttiin, se on hiukan mysteeri vielä itsellenikin. Mutta parempaa tukkaa ei juuri tähän hetkeen kaiketi voisi kuvitella, sillä viime syksystä asti odotettu Japanin matkamme koittaa huomenna! Hattaratukka ja kirsikankukat – match made in heaven. :)

Kaikki alkoi viime viikolla, kun sain Glitterin tilaisuudessa hiuksiini häivähdyksen liilaa. Innostuin pastellisesta liukuväristä niin, että huomasin jopa harkitsevani sellaista ihan pysyvämpänäkin versiona. Lähetin kuvan hauskasta kokeilustani kampaajalleni Mikolle ja hänkin innostui ajatuksesta heti. Hän paljasti, että oli itse asiassa saanut jo pari viikkoa aiemmin mahtavan vision pääni menoksi seuraavaa kampaajakäyntiä ajatellen ja heitti ilmoille ajatuksen puuterisen vaaleanpunaisista hiuksista. Minua ei tarvinnut kauaa houkutella ja järkkäsimme tuota pikaa minulle vielä pikaisen kampaaja-ajan ennen Japanin reissua. Ja nyt sitten on pinkki tukka!

hattara4.jpg

Tyvikasvulle ei värjätessä tehty mitään kummempia, vaan Mikko vain suti hiuksiin muutaman vaalean raidan lisää ja vaaleanpunainen sävy lisättiin lopuksi pesun yhteydessä. Väri tarttuu parhaiten vaalennettuun hiukseen, joten koska vaalennus on tehty raidoituksena, myös vaaleanpunainen sävy näkyy hiuksissa tuollaisena monivivahteisena.

Pastellisävyt eivät yleensä pysy hiuksissa kamalan hyvin, joten jos sävyn haluaa säilyttää mahdollisimman pitkään, hiuksia kannattaa pestä vedellä mahdollisimman vähän ja raikastaa fiilistä kuivashampoon avulla. Lisäksi väriä voi ylläpitää sävyttävällä hoitoaineella. Mikko tekikin minulle väriaineesta ja hoitoaineesta purkkiin pienen cocktailin, jota voin sitten käyttää kotona. Samaa asiaa voi ajaa kuitenkin myös valmiilla värinaamioilla, joita myydään hyvin varustelluissa tavarataloissa (esimerkiksi kotimaisen Biozellin valikoimasta löytyy aika laaja kattaus sävyjä).

hattara3.jpg

Tuntuu muuten jotenkin ihan hassulta, että sen jälkeen, kun leikkautin hiukseni polkkamittaan, olen saanut ihan älyttömästi rohkeutta kokeilla kaikenlaisia ihan uusia hiusjuttuja. Pitkien hiusten kanssa arkailin paljon enemmän. Nyt olen vajaan vuoden aikana ehtinyt pätkäistä tukan pituuden puoleen ja lyhentää sitä vielä entisestään, vaalentaa väriä, kokeilla liiloja latvoja ja nyt olen värjännyt hiukseni vaaleanpunaiseksi. Vaihtelu virkistää ja omalta mukavuusalueelta ulos astuminen selvästikin antaa rohkeutta ja vie ajatuksia ihan uusille urille. Kuten kampaajani motto kuuluu: ”Se on vain tukkaa, ota rennosti!” Olen ilmeisesti löytänyt tämän tilan itsestäni. :D

Pakko muuten sanoa, että olen aina ajatellut vaaleanpunaisen hiusvärin (kuten muidenkin pastellisävyjen) olevan aika haastava sävy kasvoja vasten. Pahimmillaan pinkki tukka saa naaman näyttämään possunpunaiselta ja korostaa ikävästi kaikkia punoituksia, mutta näemmä meikäläisen hiusguru osasi sekoitella minun hiuksiini ja ihooni tismalleen sopivan sävyn – ainakin omasta mielestäni tuo näyttää ihoa vasten yllättävän kauniilta. Avainjuttu oli Mikon mukaan (ainakin minun tapauksessani) pitää sävy hyvin viileänä. Kylmä sävy myös haalistuu kauniisti, mikäli vaaleanpunaisen haluaa antaa kulua pesuissa pois. 

hattara1.jpg

Poikakaveri suhtautui aikeisiini hivenen skeptisesti, kun kuuli, mitä olimme Mikon kanssa suunnitelleet. Valmiin lopputuloksen nähtyään hän kuitenkin vaikutti jopa melko innostuneelta tästä uudesta sävystä. Kertoi, että tukastani tulee mieleen Natalie Portman Closer-leffassa, paitsi että minä olen kuulemma kauniimpi. :D Kiitos kultaseni – rakkaus totisesti taitaa olla sokea. <3

Eikä tämä pinkki tukka loppujen lopuksi edes ole niin villin näköinen. Oikeastaan aika hillityltähän tämä näyttää, omaan silmään ainakin. Mitäs tuumitte te muut? Ja onko joku muu rohkaistunut kokeilemaan pastellitukkaa?

Translation: Oops, it seems I got myself a new hair colour. :D Great for spring time trip in Japan, I’d say. I’m going to blend in with the cherry blossoms perfectly!

hattara6.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , ,

Categorised in: Kauneus

45 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Mariaa

  Ihana sävy! Sopii todella hyvin sinulle. Itsellä kampaaja varattuna ja hiuksiin ilmestyy violettia. Itse vain haluan sen säilyvän kauemmin kuin viikon pari, joten tummaa tiedossa. Mutta kummasti nuo pastellisävytkin houkuttaisivat. :D

 • let her go

  Oih, kirjottelinkin just tukkahaaveista. Viime kesänä mullakin oli ihanan hattarainen vaaleanpunainen pehko, välillä enemmän lilahtava. Mutta kun oma väri on melko tummahko ruskea, niin kävi hiuksille aika köpelösti..heheh mitä sitä ei hiusten takia. Mutta ensi syksyn himotus olis Nicole Richien mallia seuraten (vähän jäljessä, mutta niinhän kaikki täällä Suomessa, eikö) jalokivimäinen sininen!! 

  Ihanilta näyttävät sulla:)

 • Tupasvillasukka

  IHANA! Mun unelmahiusväri. Valitettavasti oma väri on tummanruskea, enkä ole uskaltanut lähteä niin hurjaan vaalennuskierteeseen että toi olis itselle mahdollinen. Harkitsin vaaleanpunaisia latvoja mutta laitoinkin sitten rastat. Näin hyvä <3

 • Hosuli

  Ihana vaaleanpunainen pää! Ja ihanaa Japanin-matkaa, Japani on mahtava paikka. <3

 • Aisha J

  Oi kun on kaunis sävy! <3

 • Aivan mielettömän ihana! Ja kuitenkin niin hentoisen tyylikäs, että värisävy ei hypi kirkumalla silmille.

 • Johanna Lehtimäki

  Jee mahtavaa! Upea lopputulos. Sävy on todella hyvin valittu ihoonkin sopivaksi. Kokeilisin pastelliväriä varmasti itsekin jos olisi vaalennettu hius muutenkin :)

 • Neelia

  Aika hassua, kävin nimittäin juuri tänään aamulla kampaajalla, ja myös minun hiuksia taitettiin vaaleanpunaiseen/lilaan. Minulla on vielä ehkä hivenen vaaleampi polkka kuin sinulla. Sanomattakin selvää, että tykkään siis kovasti! :) Minun tukka ei ole noin ”värinen” :D , koska sävyä vaan taitettiin pastelliin. Mutta tykkään valtavasti!

  Saa nähdä, miten tämä sävy kestää tukassa, olen nimittäin kova pesemään hiuksia. Ostin kuitenkin samalla hoitoaineen, jonka pitäisi myös taittaa vaaleanpunaiseen.

  Ihana tukka siis! <3 Ja ihanaa matkaa, Tokio ja kukkivat kirsikkapuut on minunkin unelmani!

  Ps. Kirjoitin äsken kommentin, mutta se katosi johonkin matkalla. Älä siis ihmettele, jos kommenttia tulee kahteen kertaan. :)

 • aaaa

  Aivan ihana! Muista ottaa sit paljon kuvia kirsikankukkien kanssa. :)

 • sonsaa

  Ihailen rohkeuttasi!

 • AnnaAusseista

  Just paras!

 • Mikko – Private Blend

  Hauska päivitys matkalookiin :) Ja ihanaa matkaa, matkakuvia odotellessa! Kevät Japanissa on niin listalla! Siellä taitaa olla kukinta-aikaan aika hulabaloo ja ruuhka, joten mietin hetken syksyä/ruska-aikaa, mutta ehkä kevät -16 on sitten kuitenkin paras vaihtoehto.

 • Riiikka

  Aivan ihana hiustyyli, sopii sulle todella hyvin! Itsekin tällä hetkellä unelmissa polkkatukka, ja joskus olen haaveillut myös pastellisävyistä… :)

 • ihana savy!! oon kanssa itse haaveillut hattaraisesta tukasta, mutta tuntuu vahan liian pitkalta prosessilta alkaa muuttamaan tukan varia tummanruskeasta hattaraiseen vaaleanpunaiseen… hahah! mutta tosi ihana savy ja sopii sulle mielettoman hyvin! ja sanoisin, etta naytat myos kauniimmalta kuin Natalie Closerissa vaikka Natalie upea onkin :)

 • Sucette

  Ihana! Ja mää oon kans sitä mieltä, että kauniimpi kuin Natalie. :–)

 • Papayana

  Ihan supermakee!! Hirveästi kiinnostaisi nyt myös tietää, että miten muotoilet nykyisen, lyhyemmän kuontalosi? Itselläni on luonnostaan hyvin samanlaatuinen hius (suht ohut ja ”liian hyväkuntoinen” vauvahius) ja napsaisin jokin aika itsekin polkan. Toivoisin saavani juuri tuollaisen inasti taipuisan ja ”sotkuisen” lookin (nyt hius vaan makaa löysänä ja suorana pisin päätä), joten pliis paljasta, miten ja millä tököteillä tukan muotoilet! Äläkä nyt vaan sano, että vaalea väri on karhentanut tukkaa sopivasti ja se vaan itsestään asettuu noin, toivoisin voivani välttää värjäyspuuhat :D

 • Y.

  JOO! Tän mäkin haluan tietää, täällä yksi pitkän polkan omaava ohuttukkainen jonka tukka näyttää kyllä aamulla pöyheältä mutta iltapäivästä on päätä myöten..

 • Sup

  Hih, pinkkipäänä itsekin tänään lähdin kampaajalta ^^ oma värini on vain huomattavasti tummempi koska haalistumisvara… Olen haaveillut pinkistä tukasta jo yli puolivuotta mutta luottokampaajan puute on ollut toteutuksen tiellä. Onneksi nyt taisin löytää oman kampaajan <3

 • ElizabethRinne

  Upea sinä ja ihana tukka! <3 Hyvää matkaa, nautihan kaunokainen! :-)

 • ellamarina

  Mäkin haluaisin kovasti tietää! Tuntuu että vaikka mitä tekisi niin tukka latistuu päivän mittaan…

 • Jenniii

  Hei loistava juttuaihe! :) Lupaan toteuttaa tämän, kun palaan Japanin reissultani eli viimeistään toukokuun alussa tulee tukkajuttu. 

 • A.-K.

  Kerronpa Jennin hiusjuttua odotellessa, että kokemukseni mukaan sopivan tymäkkä muotovaahto ja/tai suolasuihke sekä tarpeeksi tehokas hiuslakka pitävät ohuen polkan mukavan rouheana. Muotovaahdon kanssa föönaan, kun hiukset ovat vielä kosteat. Suolasuihketta sen sijaan voi lisäillä milloin vain. Se on hiukan kuin kuivashampoo, mutta antaa paremman tekstuurin – suosikkini erityisesti kesällä. :)

 • aannukka

  En kestä, miten ihana tuo tukka on! Jotenkin se näyttää sinulla todella luonnolliselta. :) Jos en olisi tummatukkainen, värjäisin itsekin heti hattarahiukset. 

 • Jenniii

  Kiitos! :) Ihastuin kyllä myös niihin violetteihin latvoihin, joten peukku täältä valinnallesi! Itse en ehkä osaisi ottaa violettia koko päähän, mutta voisin vielä joskus kokeilla niitä dipattuja latvoja uudelleenkin. 

 • Jenniii

  Oijoi, olet siis ehtinyt jo hyvinkin testailla pastellivärejä tukassa. :) Tumma tukka on varmasti huomattavan paljon hankalampi taikoa pinkiksi tai liilaksi kuin tällainen vaalea – ainakin se vaalennusprosessi on aika paljon työläämpi ja raskaampi. Ja joo, Nicolella on kyllä niin ihana tukka! <3

 • Jenniii

  Vaaleassa tukassa tämä muutos tosiaan tuntuu huomattavasti keveämmältä kuin jos pitäisi ensin ryhtyä vaalentamaan tummaa tukkaa ja sitten lisäilemään pastellivärejä. Mutta jos joskus himottaa kokeilla, niin juuri sellainen liukuvärjäys voisi toimia iisimmin, että vain latvat vaalennettaisiin ja värjättäisiin! :)

 • Jenniii

  Vaaleanpunainen pää kiittää! :) Vielä on laukku pakkaamatta, mutta pian valmiina lähtöön!

 • Jenniii

  Kiitos! Jotenkin tämä solahti meikäläisen tukkaan yllättävän kivuttomasti, vaikka etukäteen ei oikein tiennyt edes mitä odottaa. :)

 • Jenniii

  Tosi kivasti sanottu, kiitos! :) Minustakin juuri tämä hentoinen väri tekee tästä aika hillityn ja tyylikkään näköisen. Sellaista shokkiväriä en osaisikaan omaan tyyliini kuvitella.

 • Jenniii

  Mikko on kyllä värjäysmestari, ei voi muuta sanoa! :) Ja kiitos!

 • Jenniii

  Eikä! :D Mahtava yhteensattuma! Tämäkin sävy varmasti haalenee pesuissa hiukan ja näyttää sitten lopulta juuri sellaiselta häivähdykseltä vain, mutta hetken verran nautiskelen nyt vielä tästä oikein vaaleanpunaisesta sävystä. ;) Ja kiitos, muutaman tunnin päästä koittaa lähtö kentälle!

 • Jenniii

  Kuulin, että viime viikon myrskyt ovat pudottaneet melkein kaikki kukkaset, yhyyy! Mutta eiköhän sieltä joku kukkiva puska vielä löydy, jonka vieressä voin poseerata pehkoineni. :D

 • Jenniii

  Kiitos. :) Ensimmäinen askel rohkeuden tielle tukka-asioissa oli se polkan leikkauttaminen ja näköjään se on tehnyt minulle ja uskallukselleni hyvää. :)

 • Jenniii

  Haha, kiitti! :D

 • Jenniii

  Joo, tämä oli aika yllättävä päähänpisto, mutta hauska sellainen! :D Matkakuvia on varmasti luvassa runsain määrin – kävin oikein ostamassa varmuuden vuoksi pari muistikorttiakin vielä lisää, ettei takuulla lopu kamerassa tila kesken. ;)

 • Jenniii

  Kiitos! Pastellipolkalle peukku täältä eli rohkeasti vain! ;)

 • Jenniii

  Ymmärrän. Tumman tukan muuttaminen pastelliseksi onkin vähän isompi projekti. Nyt tämä hoitui omalla kohdalla niin iisisti, ettei tarvinnut oikein edes miettiä sen pidempään koko päätöstä. Ja voi kiitos, menin kyllä ihan sanattomaksi näistä kehuista nyt. <3 Vahvasti puolueelliselta poikakaverilta tällainen näkemys oli jotenkin enemmän odotettavissa. :D

 • Jenniii

  Voi teitä! Senkin ihanat! <3

 • Jenniii

  Pinkkipää on pop! :D Toivottavasti nyt löytyi se luottokampaaja – sellainen on todella kullan arvoinen. :)

 • Jenniii

  Kiitos! Kohta koittaa lähdön hetki – niin jännää! :)

 • Jenniii

  Kiitos ihana! :D Ja joo, jotenkin tämä on kyllä hämmenttävän luonnollisen näköinen – vitsailinkin jo tuossa toissapäivänä jollekin, että juu kyllä tämä on oma luonnollinen hiusvärini. :D

 • Sanniski

  sä olet kyllä niin kaunis! ja toi tukka on upea :)

 • Vierailija

  Kauhea. Ei pelkästään sinulla- vaan kenellä tahansa.

 • AjN

  AIVAN IHANAT! (Nämäkin) Hiukset sopivat upeasti kasvoihisi ja erityisesti ihaniin kulmakarvoihisi. Vaihtelu tosiaan virkistää ja hiuksiin on hauska kokeilla erilaisia juttuja – sittenhän sen vasta oikeasti tietää tykkääkö. Eli olen täysin samoilla linjoilla kampaajasi kanssa; se on vain tukkaa! Ja tosiaan, Natalie Portman + Closer -mielikuvat nousivat täälläkin jonnekin takaraivoon :)

 • arjainen

  Mulla on itsellä ihan kirkas hotpinkki tukka violetilla raidalla. Laskisin sinut edelleen vaaleatukkaisten kastiin :D mutta ihanaa, että uskaltauduit värjäämään! Sopii sinulle todella hyvin :)

Related posts