12/04/15

Plumps sanoi puhelin, kun vessanpönttöön molskahti

20 53 Näyttökuva 2015-4-12 kello 18.42.40.png

Tämä viikonloppu on ollut yhtä jännitystä täynnä, kun eilen pääsin astelemaan Katri Niskasen muotinäytöksessä Klaus K:ssa Katrin enkelinä catwalkilla ja jännäsin, muistanko kääntyä oikeaan suuntaan ja pysynkö korkkareissani pystyssä, kun perhoset lepattelevat vatsanpohjassa. Tilaisuus meni lopulta tosi hyvin, mutta esiintymisjännitykselle pienen lisämausteensa antoi se, että tulinpa heittäneeksi puhelimeni vessanpönttöön siinä juuri ennen h-hetkeä. Olen aina ihmetellyt, miten ihmiset sen tekevät, mutta eipä se nyt tosiaan niin vaikea temppu sitten ollutkaan!

En yleensä ikinä säilytä puhelinta taskussa, mutta eilen muotinäytökseen valmistautuessamme olin vain ajatuksissani tunkenut luurin farkkujeni takataskuun. Jossain vaiheessa minulle huikattiin, että voisin vaihtaa jo näytöskamppeet ylle ja siirryin siltä seisomalta saniteettitiloihin eli aivan tolkuttoman pieneen vessaan vaihtamaan vaatteita. 

Ryhdyin tyytyväisenä kiskomaan housuja alas, kun kuulin takanani omituisen plumpsahduksen – ihan kuin jotain olisi pudonnut vessanpönttöön. Kellot eivät tässä vaiheessa kilkattaneet pääni sisällä ollenkaan, sillä en edes muistanut puhelimeni olleen siellä takataskussa. Mutta kappas vain, kun käännähdin katsomaan, että mitä sinne pönttöön mahtoi molskahtaa, niin näinkin kännykkäni siellä pohjalla. Tuijotin näkyä epäuskoisen kauhun vallassa. VOI JUMALAUTA!!!

Sekunnit matelivat, kun syöksin käteni pönttöön sen enempiä aikailematta ja ongin luurini kuiville. Tässä kohtaa kiitin onneani, että omistan Samsungin puhelimen enkä vaikkapa iPhonea, koska jälkimmäinen olisi todennäköisesti ollut pöntöstä pelastettaessa jo kuollut. Samsungin puhelimen kuitenkin sai ripeästi avattua ja akun sekä sim-kortin irrotettua, joten ei siinä kauaa nokka tuhissut, kun luuri oli jo palasina edessäni käsipyyhkeisiin käärittynä sen minivessan edessä käytävällä. Tajusin sentään jossain välissä vetää housuni ylös ennen kuin avasin vessan oven.

Infottuani muita paikallaolijoita tapahtuneesta, joku riensi heti auttamaan kuivauspuuhissa ja toinen huikkasi kuulleensa, että kastuneen puhelimen upottaminen riisiin voisi auttaa imemään kosteuden kännykän sisältä. Joku painui hotellin keittiöön hakemaan riisiä ja minä olin jotenkin niin epäuskoinen koko jutusta, etten osannut kuin nauraa. Henkisesti olin saman tien jo varautunut siihen, että kännykkä ei tästä uintiretkestä toipuisi. Riisikulhon saavuttua upotimme kuivatun puhelimen ja akun riisinjyvien sekaan ja toivoimme parasta.

Joku ihmetteli, miten olin niin rauhallinen ja huvittunut koko tilanteesta, sillä hän oli saanut hillittömät itkupotkuraivarit, kun näin oli käynyt hänelle. Toinen taas kertoi vetäneensä jonkin käsittämättömän paniikkireaktion vallassa vessan, huomattuaan luurinsa pudonneen pönttöön. :D Lienee sanomattakin selvää, että hänen puhelimensa ei selvinnyt tuosta tapahturmasta enää elävien kirjoihin. Tuumin itse vain, että no vahinko oli jo sattunut, eikä tuossa oikein auttanut muu kuin odotella ja toivoa parasta. Samalla googlasin lainakännykällä netistä tietoa siitä, mistä kastuneelle puhelimelle tulisi tehdä. Jonkun testin mukaan riisikikasta ei ollut mitään hyötyä, mutta ajattelin, että sama kai se on, kuivuuko puhelin siellä riiseissä vai pöydällä ja annoin olla. 

Joskus viiden tunnin päästä uskaltauduin viimein kokeilemaan, josko puhelin vielä heräisi henkiin. Ja mitä ihmettä – se heräsi! Halleluja! Silminnähden puhelimessa ei ollut mitään outoa: se käynnistyi normaalisti, sillä pystyi soittamaan eikä näytössä ollut mitään outoa ja latauskin toimi. Nyt olen odotellut sitten jännityksellä, ilmeneekö vielä jälkikäteen jotain kummallista. Tänään huomasin, että puhelimella soittaessa vastapuolen äänessä kuuluu pieni särinä ja näytön kummallakin laidalla menee sellainen pieni vaalea pystyraita (joka ei siis häiritse käyttöä) ja sekä etu- että takakameraan on tiivistynyt kosteutta pisaroiksi. Jos tässä nyt tosiaan sillä selvitään, että en voi enää jatkossa ottaa selfieitä tai muitakaan kännykkäräpsyjä, niin sanoisin, että aika vähällä päästiin. :D Ja kaipa se kosteus sieltä kameran linssistäkin ennen pitkää haihtuu? No aika näyttää, mutta tällä erää ainakin vaikuttaisi selvinneen säikähdyksellä – sekä puhelin että minä.

Mutta mitä siis opimme tästä: ÄLÄ IKINÄ SÄILYTÄ KÄNNYKKÄÄ HOUSUJEN TAKATASKUSSA! EDES TILAPÄISESTI!

PS. Pakko liittää tähän myös viikonlopun toinen oppi ja viisaus: kananmuna voi olla vaarallinen teräase. Kyllä, luit oikein. Onnistuin viiltämään peukalooni kunnon viiltohaavan kananmunankuorella. :D 

PPS. Jutun kuvituksena yksi viimeisistä kännykällä napatuista selfieistä aka pääsiäishirviö. Kiitän ja kuittaan.

Tags: , ,

Categorised in: Elämä

20 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Vierailija

  Asiasta kukkaruukkuun,ootan ihan kauheesti, että kerrot kokemuksia siitä ihohoidosta, missä kävit, miltä vaikutta kun aikaa on kulunut hoidosta vähän enemmän? :)

 • Huh

  Hyvä tuuri puhelimen kanssa :) mullakin putosi puhelin (iphone) pönttöön mutta onneksi toiminut silti moitteettomasti. Onneksi maltoin pitää vuorokauden riisipussissa :)

 • Jenniii

  En ajatellut tehdä siitä mitään erityistä postausta, vaan kertoilla vaikkapa samassa yhteydessä kokemuksiani tuon hoidon jäljiltä, kun olen ehtinyt käydä hoidossa useamman kerran. Oma fiilis on, että iho tuntui muutaman päivän ajan selvästi tasaisemmalta ja ehkä noin viikon verran selvästi entistä kirkkaammalta ainakin värinsä puolesta. Mitään sen suurempaa tai pysyvämpää muutosta en ole toistaiseksi ihon kunnossa havainnut eikä mikään kasvohoito varmaankaan kykene pitämään hormoneista johtuvia ihomuutoksia aisoissa.

  Toisin sanoen: iho ilmoittelee naiseudestani edelleen ovulaation aikoihin sekä ennen kuukautisia puskemalla näppyä esiin ja rasvoittumalla enemmän. Kuukaudessa on siis tavallaan kaksi hyvää ihoviikkoa ja kaksi huonompaa. 

  Edellisen postauksen kommenteissa olikin hyvää keskustelua siitä, mitä kasvohoidolta voi odottaa ja miten tulokset voi saada mahdollisimman pysyviksi. Itse odotan jo innolla tulevaa hoitokertaa, joka varmaankin on joskus muutaman viikon päästä. :) Yhä edelleen uskallan oman kokemukseni pohjalta suositella HydraFacialia lämpimästi, mutta kehotan tosiaan ottamaan mukaan myös sen happokuorinnan, niin saa hoidosta kunnolla tehoja irti!

 • Luurituuri

  minulla oli käytössä miehen vanha iphone joka oli uponnut maalipurkkiin sekä tipahtanut pari kerrosta alas betonille, ja sehän pelitti kuin unelma vielä monta vuotta :) ihmettelen edelleen miten se selvisi maalikylvystä :D nyt olen vaihtanu uudempaan malliin ja olen super vainoharhainen että hajotan tämän (liian) kalliin vempeleen. Ois pitäny pysyä vanhassa jo kovia kokeneessa yksilössä :D

 • Annis

  Täällä myös yksi, joka tiputti parisen vuotta sitten kännykän vessanpönttöön. En myöskään itse pidä kännykkää yleensä farkkujen takataskussa, mutta silloin olin sen sinne laittanut, kun kädet oli täynnä muuta tavaraa. Vessassa housuja laskiessani kuului plumps! ja siellä pöntön pohjalla se puhelin makasi. Myös omaan kertomukseeni kuuluu tässä vaiheessa kiroaminen ja puhelimen noukkiminen salamannopeasti. Puhelin kyllä virkosi kuivattelujen jälkeen (vaikka olikin Nokian mallia, jossa akkua ei saa irti) ja toimi tapahtuneesta vielä noin viisi kuukautta. Vessanpönttösukellus oli kuitenkin tehnyt hallaa puhelimen osille, sillä loppuaikoina esim. akku ei kestänyt enää kuin puoli päivää, vaikka sitä ei olisi mihinkään päivän aikana käyttänyt. Myös käytön aikana ilmeni häiriöitä, sovellukset sammuivat kuinka sattui ja muuta pientä.

  Tuon jälkeen en ole kyllä kännykkää sinne takataskuun laittanut, se tuli opittua! :)

 • tuulituu

  Huh, olipa sinulla hyvä tuuri, että puhelin selvisi noin pienillä vaurioilla! Mulla on myös joskus tippunut töissä sairaalavaatteiden taskusta puhelin pönttöön käsien pesun yhteydessä, kun kumarsin kuivauspaperia ottamaan pöntön toiselta puolelta. Sen jälkeen minulla on ollut tuon takataskussa säilyttämisen lisäksi sääntönä se, että aina laita kansi kiinni. Aina. Tätä yritän jakaa muillekin, kun pienissä vessoissa niin helposti harjoja jne tipahtelee pönttöön, jos kansi on auki. :)

 • hako

  Mä oon työkseni tekemisissä tällaisten tapausten kanssa ja se kosteus ei tule sieltä puhelimen sisältä haihtumaan. Itse asiassa se kosteus etenee puhelimen sisällä ja hapettaa sitä laitetta ja ennen pitkää koko puhelin sippaa kokonaan. :( Toisin sanoen: äkkiä, äkkiä kaikki tärkeimmät tiedot sieltä talteen, kun se vielä toimii.

 • Jenniii

  Kiitos vinkistä! Pitää saman tien laittaa kaikki olennainen talteen tietokoneelle ja yrittää hommata mahdollisimman pian uusi puhelin. :)

 • elina__

  Ja teehän kotivakuutukseesi vahinkoilmoitus asiasta ;) sitä varten vakuutus on! (tämä on ihan korvattavien tapausten piirissä… :))

 • Jenniii

  Miten ei tullut mieleenkään tämä! :D Kiitos tästäkin vinkistä!

 • okann

  ”mitä siis opimme tästä” = laita pöntön kansi aina kiinni ensin, ellei se jo ole..
  tuo puhelimen pitäminen takataskussa näkyy olevan erittäin yleistä nimenomaan nuorilla naisilla nykyään. luulisi että unohtuu ottaa pois kun istuu johonkin?

  onhan niitä sitten myös malleja, jotka kestävät pitää mukana vaikka uidessakin:
  samsungilla active/sport-versiot (ja xcover mutta en suosittele niitä),
  lenovo s750,
  sonyn xperia-sarjassa lähes kaikki niin isot kuin compact-mallitkin,
  huawei honor,
  htc desire eye,
  ns. rugged-mallit eri valmistajilta,
  kyocera brigadier ja hydro,
  sonim xp7,
  caterpillarin mallit jne..

 • Jenniii

  Itse asiassa tämä Samsungin puhelin on juuri tuota Active-mallia, mutta eipä kai silti ole tarkoitettu ihan pöntössä uitettavaksi asti. :) Tai ainakin vaikuttaisi siltä, ettei ihan kivutta tuosta pulikoinnista siis selvinnyt.

  Ja joo, jälkiviisaana on aina hyvä neuvoskella itseä ja muita, mutta joskus näitä vain sattuu. Ensi kerralla olen takuulla viisaampi. Tässä tapauksessa ongelmana oli juuri se, etten edes muistanut puhelimen olevan taskussa, kun en sitä normaalisti siellä säilytä.

 • Mariaa

  Sain ihan käsittämättömän naurukohtauksen tuosta, että joku oli vetänyt vessan kännykän pudottua sinne. Hieman väsynyt tai jotain. :D Itsekin olen hyvin vainoharhainen siitä etten vain pudota mitään vessanpönttöön.

 • Tuulie

  Nyt heräsi mieleen sellainen kysymys, että pesitkö sitä puhelinta, vai näpytteletkö pönttövedessä lillunutta luuria? :D

 • Nata - White Trash Disease

  hei laita riisiä minigrip-pussiin ja puhelin sinne, purista ilma pois. anna olla vähintään yön yli. mulla auttoi kameraan tiivistyneeseen veteen, kun kaatui samsungin luurin päälle vettä.

 • Hanna

  No ihan juomakelpoistahan se vessanpöntön vesi sinänsä on :D Voin samaistua tähän tarinaan, minulle(kin) kävi samalla tavalla pari vuotta sitten puhelimen kanssa, normaalisti en koskaan pidä kännykkää farkkujen taskussa ja sitten sen kerran kun se siellä on… No, hyvin onneksi toipui iPhone ja edelleen on käytössä :)

 • Jenniii

  En heti putoamisen jälkeen halunnut uittaa puhelinta yhtään enempää, joten en pessyt juoksevan veden alla, mutta tottakai pyyhin puhelimen huolellisesti ulkopinnoilta puhtaaseen veteen kostutetulla paperilla. Sinänsähän vesi pöntössä on ihan samaa vettä kuin mitä tulee hanastakin ja uskaltaisin veikata, että puhtaampaan vessanpönttöön puhelintaan ei kaiketi voisi pudottaa kuin Klaus K:n tyyppisessä hotellissa noin aamutuimaan. ;) Eivätköhän siellä siivoojat jynssää vessoja päivittäin ja tämä tosiaan oli vielä sellaisissa konferenssitiloissa, jotka ovat käytössä vain satunnaisesti. Jos puhelin olisi pudonnut vessanpönttöön jossakin epämääräisemmässä paikassa tai varsinaisen vessakäynnin yhteydessä, niin veikkaan, että olisi ollut huomattavasti tuskaisampaa joutua tunkemaan käsi sinne – ja takuulla silloin olisin ollut hysteerisempi tuon puhtaudenkin suhteen. :D

 • Jenniii

  Kiitos Nata! Pitää vielä testata tämä!

 • Mirene

  Minäkin pudotin edellisen puhelimeni (Samsung) KAHDESTI vessanpönttöön, kun sen epähuomiossa olin laittanut takataskuun. Kännykkä selvisi hengissä ensimmäisestä kerrasta, kun irrotin kaikki mahdolliset osat (siis ihan kaikki, nekin jotka vaativat ruuvimeisseliä) ja siirryin vasta sitten kuivaushommiin. Ensin siis kuivasin puhelimen paperilla ja hiustenkuivaajalla, sitten siirsin sen kaikki osat (paitsi akun) 40 asteiseen uuniin ajaksi X (en enää muista kuinka pitkäksi aikaa, netistä löytyi tämä vihje) ja lopuksi siirsin puhelimen 24 tunniksi riisipurkkiin. Seuraavalla kerralla en jaksanut enää edes yrittää, sillä kolmevuotiaan puhelimen näyttö oli samana iltana hajonnut kännykän pudottua festareilla asfalttiin (kannattaa siis varoa kuvaillessa, jos ympärillä on humalaisia!). Nykyinen puhelimeni onkin sitten vedenkestävä Sony :)

 • iidami

  Mulla on toi Sony Xperia Z3 Compact, ja se  kesti tunnin pikapyöräytyksen pesukoneessa… :)

Related posts