12/04/15

Asiantuntija vastaa lukijoiden ihokysymyksiin!

1 123 aco6.jpg

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä ACO

Nyt vihdoin olisi luvassa ihoasiantuntijan vastauksia tiukkoihin kysymyksiinne! Pääsin pari viikkoa sitten vierailemaan ACOn laboratoriossa Tukholmassa ja tiedustelemaan vastauksia teidän esittämiinne kysymyksiin ihonhoidosta ja kosmetiikasta. Kysymustulva oli sen verran runsas, että päätimme lopulta antaa asiantuntijoiden vastata kysymyksiinne rauhassa kirjallisesti ja nyt olen viimein saanut vastaukset käännettyä englannista suomeksi. :)

Jaottelin kysymykset ja vastaukset teemoittain, jotta jokaisen olisi helpompi löytää omaa ihoa koskettavat aiheet. Toivottavasti näistä on teille iloa ja apua!

KUIVA, PINTAKUIVA, HERKKÄ JA ALLERGINEN IHO

Onko sinulla erityisiä vinkkejä todella, todella kuivalle iholle? Ihoni on hyvin kuiva T-alueelta ja leuasta, vaikka laitan kosteusvoidetta aamuin illoin. Onko joitakin ACO-tuotteita, joita suosittelisit erityisesti tähän ongelmaan, kun mikään muu ei tunnu auttavan?

Kosteutus on hyvin kuivan ihon hoidossa kaikkein tärkein tekijä, mutta sen lisäksi suosittelisin kuorimaan ihon kerran viikossa. Kuorinta poistaa ihon pinnalta kuolleen ihosolukon, jolloin kosteusvoide pääsee imeytymään paremmin.

Myös erilaisten voiteiden kerrostus sekä seerumin käyttö voi auttaa kuivan ihon ongelmaan. Kokeile levittää iholle ensin kosteuttava seerumi ja sen päälle varsinainen kosteusvoide. Muistathan käyttää erityisesti kuivalle iholle suunniteltuja tuotteita sekä täyteläistä yövoidetta.

Jos iho tuntuu kosteutuksesta huolimatta kuivalta, koeta poistaa meikki ilman vesipesua kosteusvoiteen ja kasvoveden avulla. Levitä meikin päälle kosteusvoide ja pyyhi kasvot vanulapulla puhtaiksi. Käsittele lopuksi iho vielä kasvovedellä ja kosteuta. ACOn kuivan ihon hoitosarja voisi toimia sinulle: siihen kuuluu hellävarainen puhdistusaine, kasvovesi sekä päivä- ja yövoide.

Mitä suosittelisit todella kuivalle ja atooppiselle iholle? Olen vasta 25-vuotias, mutta ihoni näyttää kireältä ja ryppyiseltä kuivuuden takia.

Atooppinen iho on yleensä hyvin herkkä, joten on turvallisinta käyttää tuoksuttomia voiteita kuten ACOn päivittäistuotteita kuivan ihon sarjasta. Vaikean atooppisen ihon tapauksessa voi olla tarpeen käyttää myös erityisesti atooppiselle iholle tarkoitettuja apteekkituotteita tavallisten ihonhoitotuotteiden lisänä. 

Voiko perioraalidermatiitista koskaan todella päästä eroon? Voiko tilannetta parantaa ravitsemuksella tai ihonhoitotuotteilla?

Siitä voi kyllä päästä eroon, mutta hoitoon kannattaa ensisijaisesti pyytää ohjeita lääkäriltä ja mieluiten nimenomaan ihotautilääkäriltä. 

Miten tulisi hoitaa ihoa, joka on rasvoittuva, mutta hyvin pintakuiva?

Jos ihossasi on sekä epäpuhtauksia että pintakuivuutta, on mahdollista, että käyttämäsi ihonhoitotuotteet ovat liian kuivattavia. Kokeile vaihtaa puhdistustuotteet miedompiin – varsinkin talviseen aikaan. Kokeile myös käyttää kosteuttavaa kasvovettä puhdistuksen jälkeen, sillä se jo itsessään kosteuttaa sekä auttaa kosteusvoidetta imeytymään paremmin. Vältä liiallista kuorimista, sillä se saattaa ärsyttää ja herkistää ihoa – kerran-kaksi viikossa on ehdoton maksimi.

Myös kosteuttava seerumi tarjoaa lisäkosteutusta iholle, muttei ole liian täyteläinen rasvoittuvalle iholle. Tämän tyyppiselle iholle suosittelen ensisijaisesti ACOn rasvoittuvan ihon tuotevalikoimaa, mutta jos kuivan tai normaalin ihon tuotteet eivät tunnu liian rasvaisilta, voit kokeilla myös niitä, sillä ne kosteuttavat ihoa yleensä tehokkaammin. 

aco1.jpg

IHONHOITO RASKAUDEN AIKANA JA SYNNYTYKSEN JÄLKEEN

Etsiskelen hyviä tuotteita raskauteni loppuvaiheeseen sekä synnytyksen jälkeiselle ajalle. Raskauden lopulla ihoni on ollut niin kuiva, että sitä paikoin jopa särkee (erityisesti käsivarsien ja reisien yläosista). Käytän tällä hetkellä öljyjä näiden kuivien kohtien kosteuttamiseen, mutta en ole saanut niistä riittävästi apua. Kosteuttaisin ihoani mieluiten ulkoisesti lääkkeiden sijaan. Onko sinulla hyviä suosituksia, miten voisin hoitaa näitä erityisen kuivia kohtia ihossa?

Kokeile käyttää voiteita ja emulsioita kosteutukseen öljyjen sijaan. Öljy ei oikeastaan kosteuta loppujen lopuksi ihoa kamalan hyvin. Tarvitset ainesosia, jotka pääsevät ihon kerrosten läpi ja myös pitävät kosteuden siellä – öljyt eivät pysty siihen. Valitse tuotteita, joissa on paljon kosteuttavia ainesosia (humectants) eli etsi inci-listasta esimerkiksi näitä ainesosia: glycerin tai urea. Konkreettisten vaikutusten havaitsemisessa voi mennä parista päivästä pariin viikkoon. 

Onko sinulla vinkkejä, miten ihoa tulisi hoitaa synnytyksen jälkeen? Olen kuullut, että se voi vaikuttaa ihoon rajustikin. Raskauden aikana olen kärsinyt vain kuivista läiskistä, pienestä punoituksesta ja satunnaisista epäpuhtauksista suun ympärillä.

Olen pienen 6 kuukauden ikäisen pojan äiti ja tuntuu kuin ihoni olisi muuttunut jotenkin harmaaksi ja sameaksi. Juon riittävästi vettä, käytän seerumia ja korkealaatuisia kosmetiikkatuotteita. Yritän pitää todella hyvää huolata ihostani, mutta silti ihoni tuntuu epätasaiselta. Mitä voisin tehdä?

Vastaan näihin kysymyksiin yhdessä. Raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen iho todellakin käy läpi monenlaisia muutoksia kehon hormonaalisten muutosten takia. Joillakin naisilla iho saattaa suorastaan hehkua, kun toisilla hormonaaliset muutokset saavat aikaan epäpuhtauksia tai äärimmäistä kuivuutta. 

Jos ihosi on hyvin kuiva, panosta kuivalle iholle tarkoitettuihin kosteusvoiteisiin. Voit yrittää tehostaa niiden vaikutusta kosteuttavalla seerumilla ja kasvovedellä. Jos kasvojesi iholla puolestaan on epäpuhtauksia, käytä mahdollisimman mietoja ja keveitä tuotteita. Valitettavasti hormoneista johtuvia epäpuhtauksia on raskauden aikana tai jälkeen kovin vaikea välttää, vaikka pitäisitkin ihostasi hyvää huolta. Yritä silti välttää akneiholle tarkoitettujen tuotteiden käyttöä, sillä ne voivat kuivattaa ihoasi liikaa.

Raskaaksi tulemisen jälkeen kasvoilleni on tullut maksaläiskiä. Niitä ilmestyy erityisesti keväällä, kun auringon valo lisäntyy ja kesää kohden tilanne vain pahenee. Pigmenttiläiskiä tulee, vaikka en erityisesti edes ota aurinkoa enkä oikein saa niitä meikilläkään kunnolla peitettyä. Onko tähän ongelmaan olemassa täsmätuotteita vai onko laserhoito ainoa keino päästä pigmenttiläiskistä eroon?

Monet naiset saavat raskauden aikana pigmenttiläiskiä kasvoilleen ja vartaloonsa ja niiden aiheuttajana ovat yleensä hormonaaliset muutokset. Pigmenttiläiskistä on vaikea päästä eroon, mutta markkinoilla on joitakin kosmetiikkatuotteita, jotka vaalentavat niitä. Kannattaa kokeilla niitä, mutta huomaathan, että niitä tulee käyttää ainakin parin viikon ajan, ennen kuin muutoksia alkaa näkyä.  Kannattaa myös käyttää korkean UV-suojan sisältäviä tuotteita kesäaikaan. Laserhoito on kaikkein tehokkain keino päästä pigmenttiläiskistä pysyvästi eroon. 

aco7.jpg

AKNEIHO JA EPÄPUHTAUDET

Miten suosittelisit hoitamaan ihoa, jos suunnittelee e-pillereiden lopettamista? Edellisellä kerralla, kun yritin jättää pillerit, sain todella pahan aknen kasvoihini ja yläselkääni. Haluaisin lopettaa pillereiden syömisen, mutta pelkään sen vaikutuksia ihooni. Onko olemassa keinoja helpottaa tätä muutosvaihetta? Voinko jotenkin huolehtia ihostani paremmin pillereiden lopettamisen aikaan vai pitäisikö minun käydä lääkärissä ja alkaa syödä saman tien jotakin lääkitystä lopettamisen jälkeen?

Pillereiden lopettaminen saa kehossa aikaan monenlaisia hormonaalisia muutoksia, jotka voivat aiheuttaa epäpuhtauksia. Joillakin naisilla tilanne kestää vain muutaman viikon ja rauhoittuu sitten itsekseen. Toisilla ongelmat eivät kuitenkaan mene ohi, vaan jatkuvat pidempään ja tämä viestii hormonaalisesta epätasapainosta. Suositukseni on, että kannattaa käydä lääkärissä ja tutkituttaa hormonitasapaino perusteellisesti. Voi olla, että tarvitset aknen taltuttamiseen jonkinlaista lääkehoitoa. 

Kosmetiikkatuotteiden osalta suosittelen käyttämään hormonaalisista epäpuhtauksista kärsivälle iholle hyvää mutta hellävaraista puhdistustainetta ja kevyttä kosteusvoidetta. Muista, että akneihoa ei pidä ärsyttää tai kuivattaa liian voimakkailla tuotteilla.

Voit myös kokeilla vaikuttaa tilanteeseen ruokavaliolla: erityisesti sokereiden välttämisestä voi olla apua. Hormonaalisiin muutoksiin on melko vaikea vaikuttaa, mutta suosittelen keskustelemaan asiasta lääkärin kanssa. 

Mistä johtuvat satunnaiset TODELLA kivuliaat ja suuret finnit, jotka jäävät ihon alle? Saan sellaisia muutaman kerran vuodessa ja ne ovat äärimmäisen kipeitä. Tuntuu kuin mikään ei oikein auttaisi niitä paranemaan nopeammin. Onko sinulla vinkkejä, miten niitä voisi hoitaa?

Ihmisen keho kokee monenlaisia hormonaalisia muutoksia elämän aikana ja joillakin nämä muutokset ilmenevät finneinä useammin kuin toisilla. On vaikea sanoa, mistä ne sinun tapauksessasi johtuvat, sillä syitä voi olla monenlaisia – ehkä lääkäri on tässä asiassa viisaampi. Ihoon vaikuttaa niin moni asia: miten syöt ja juot, lääkkeet, ikä, vuodenaika, miten paljon nukut, jne. 

Yleisesti ottaen ihonhoidossa on kuitenkin tärkeää puhdistaa iho aamulla ja illalla ja kosteuttaa sitä riittävästi. Myös viikoittainen kuorinta tekee iholle hyvää. Tällaisista ihonalaisista hormonifinneistä on vaikea päästä eroon vaikuttamatta kehoon sisältäpäin, joten suosittelen kysymään asiaan neuvoa lääkäriltä. 

Kärsin teini-ikäisenä aknesta ja nykyään (21-vuotiaana) kamppailen ihooni jääneiden pienten punaisten aknearpien kanssa. Milloin ne alkavat vaalentua? Onko olemassa keinoja nopeuttaa prosessia? Onko sinulla vinkkejä, miten arpia voisi parhaiten peittää? Tuntuu, että tavalliset meikkivoiteet ja CC-voiteet eivät riitä niiden peittämiseen.

Jos sinulla on ollut arpia jo muutaman vuoden ajan ja ne ovat yhä punaisia, pelkään pahoin, että ne eivät tule katoamaan kovin nopeasti.Jos meikkivoiteet eivät riitä peittämään arpia, kokeile todella peittävää peitevoidetta meikkivoiteen lisäksi. Joillakin merkeillä on olemassa peitevoiteita, jotka on erityisesti kehitelty arpien peittämiseen. Laserhoidolla aknearpia voi merkittävästi vaalentaa tai saada ne katoamaan kokonaan. 

Miten neuvoisit hoitamaan epäpuhtauksia selässä ja dekoltee-alueella?

Jos sinulla on epäpuhtauksia selässä ja dekoltee-alueella, se viestii hormonien epätasapainosta. Suosittelen tässä tapauksessa käymään lääkärissä ja tarkistuttamaan hormonitasapainon. Ihonhoidon osalta neuvoisin hoitamaan epäpuhtauksia samaan tapaan kuin kasvoillakin: puhdista huolellisesti ja käytä paikallisia tehohoitoja suoraan finnien päälle. Selän ja rintakehän iho ei ole yhtä herkkä kuin kasvojen, joten voit käyttää näille alueille hiukan voimakkaampiakin aknetuotteita. 

Mistä johtuu, että kuivaltakin tuntuvassa ihossa voi olla epäpuhtauksia? Voivatko epäpuhtaudet johtua esimerkiksi hikoilusta urheillessa?

Kuivuus itsessään ei aiheuta epäpuhtauksia, mutta jos iho on päässyt kuivumaan liiaksi, se saattaa aktivoida talin tuotantoa. Tämä taas saattaa tukkia ihohuokosia ja aiheuttaa sitä kautta myös finnejä. Myön hikoilu voi toisinaan aiheuttaa epäpuhtauksia, joten on tärkeää puhdistaa iho huolella urheilun jälkeen. 

Kannattaa muistaa, että aina ihon muutokset ja epäpuhtaudet eivät ole loogisesti selitettävissä. Joissakin elämäntilanteissa ja tiettyinä ikäkausina tai vuodenaikoina hormonit heilahtelevat enemmän ja iho rasvoittua epätavallisen paljon tai muutoinkin tuntua hieman erilaiselta. Esimerkiksi raskaus, teini-ikä, kuuma sää tai rasvainen ruoka voivat vaikuttaa ihon kuntoon. Epäpuhtauksia ei siis aina voi välttää, mutta parhaiten pidät huolta ihostasi puhdistamalla sen kunnolla päivittäin ja valitsemalla omalle ihollesi sopivat kosteuttavat tuotteet. Apteekin asiantunteva henkilökunta osaa auttaa sinua valitsemaan omalle ihollesi sopivat tuotteet sekä täsmätuotteet ihosi erityisongelmiin.

aco2.jpg

PUNOITTAVA IHO

Ihoni punoittaa ikävästi nenästä. Onko jotakin keinoa, millä rauhoittaa ihoa? Voisiko sinkkivoide auttaa?

Ongelma voi johtua monestakin eri syystä: iho voi olla hyvin kuiva tai herkkä tai verisuonet voivat olla vain hyvin pinnassa ihon alla. Joskus myös kovin kylmä tai lämmin sää voi aiheuttaa punoitusta. Voit kokeilla ratkaista pulmaa kuivalle iholle tarkoitettujen tuotteiden avulla: kosteuttamalla ihoa huolellisesti sekä käyttämällä hyvin mietoa puhdistusainetta iltaisin ja vain kasvovettä aamuisin ylimääräisen vesipesun välttämiseksi. Myös liika hankaus voi aiheuttaa iholle ylimääräistä punoitusta eli muista hellävaraisuus pyyhkiessäsi ihoa vanulapuilla.

Auttaako mikään oikeasti ihon punoitukseen? Ihollani on taipumus muuttua punaiseksi todella helposti, jos syke tai lämpötila vaihtelee. Poskeni ovat käytännössä punaiset koko ajan ja pahimmillaan koko kasvoni helottavat punaisina kuin tomaatti. Muutoin ihoni ei tunnu herkältä, mutta käytän kuitenkin herkälle iholle tarkoitettuja tuotteita. Onko mitään, mitä voisin tehdä asialle?

Valitettavasti pelkään, että tilanteelle ei voi tehdä kovinkaan paljon. Ongelma nimittäin ei vaikuttaisi olevan niinkään ihossasi, vaan siinä, että verisuonet ihosi alla sijaitsevat hyvin pinnassa. Voit käyttää iholle rauhoittavia voiteita ja yrittää suojata sitä lämpötilan vaihteluilta ja sääolosuhteilta. Sen pitäisi auttaa hiukan, mutta se ei vie ongelmaa kokonaan pois. Vältä kuumia suihkuja ja kylpyjä, sillä altistuessaan kuumalle lämpötilalle verisuonet laajenevat entisestään ja ihosi alkaa punoitaa entistä enemmän. 

IHON PUHDISTUS

Olen kuullut joidenkin kosmetologien suosittelevan, että kasvoja ei tulisi pestä aamulla, jotta yövoiteen vaikutus kestäisi. Toisaalta jotkut kosmetologit neuvovat täsmälleen päinvastoin, että kasvot pitäisi ehdottomasti pestä myös aamulla. Mitä olet mieltä, kumpi tapa on parempi? Laitanko kasvoilleni liikaa tuotteita, jos pesen sen sekä aamulla että illalla, käytän kasvovettä ja syväkosteuttavaa voidetta? Ihotyyppini on kuiva, mutta hiukan rasvoittuva T-alueelta.

Tällaisissa kysymyksissä ei ole ehdottoman oikeaa tai väärää vastausta, sillä asia riippuu paljon jokaisen henkilökohtaisista tarpeista sekä ihotyypistä. Perinteisesti suositellaan, että iho tulisi puhdistaa aamuin illoin. Yleensä ihminen hikoilee yön aikana, joten iho olisi hyvä puhdistaa myös aamulla. Jos tavallinen putsari tuntuu aamulla liian voimakkaalta tai haluat välttää ylimääräistä vesipesua, voit myös käyttää aamulla varsinaisen puhdistusaineen sijaan pelkkää kasvovettä. 

Joissakin yövoiteissa voi olla sellaisia ainesosia, joita ei terveyssyistä voi käyttää päivävoiteissa, esimerkiksi A-vitamiinia. Tietyt ainesosat saattavat herkistää ihon esimerkiksi auringon vaikutuksille, joten varsinaista yövoidetta ei kannata käyttää päiväsaikaan. Päivävoiteissa puolestaan on mukana sellaisia ominaisuuksia, joita ei tarvita yövoiteissa, kuten vaikkapa UV-suoja.

Miten tärkeää on käyttää kasvovettä?

Kasvovesi on suunniteltu poistamaan iholta viimeisetkin rippeet meikkiä ja likaa, mutta lisäksi se kosteuttaa ihoa ennen seerumin ja/tai kosteusvoiteen lisäämistä. Kasvovettä voi käyttää myös aamuisin ihon raikastamiseen. Jos iho on kovin kuiva, voi olla parempi käyttää aamulla pelkkää kasvovettä kasvojen puhdistamiseen ja lisätä sitten kosteusvoide. Illalla kasvot kannattaa puhdistaa sekä puhdistusaineella että kasvovedellä.

aco8.jpg

MUITA AIHEITA

Miten itseruskettavat tuotteet vaikuttavat ihon hyvinvointiin? Onko tuotteita, jotka ovat parempia iholle kuin toiset?

En osaa kommentoida muiden merkkien tuotteita, mutta ACOn itseruskettavat voiteet ovat perusvoiteita, joihin on vain lisätty iholle väriä antavia ainesosia. On tärkeää muistaa, että itseruskettavat tuotteet eivät anna aurinkosuojaa, joten on tärkeää suojata iho auringolta, vaikka se näyttäisikin itseruskettavan ansiosta päivettyneeltä. Voit löytää omalle ihollesi parhaiten soveltuvat tuotteet keskustelemalla apteekin henkilökunnan kanssa sekä yksinkertaisesti kokeilemalla tuotteita. Itseruskettavien osalta kyse on viime kädessä varsin henkilökohtaisista mieltymyksistä: se mikä sopii yhdelle, ei välttämättä ole hyvä toiselle. 

Onko tummista silmänalusista mahdollista päästä eroon? Onko tilannetta helpottaa muuten kuin meikin avulla? Voisiko esimerkiksi ruokavaliolla olla vaikutusta asiaan?

Valitettavasti tummat silmänaluset ovat sellainen piirre, mistä on hyvin vaikea päästä eroon. Ne voivat unenpuutteen lisäksi johtua nimittäin myös perinnöllisistä syistä tai kasvojen muodosta. En ole koskaan kuullut, että ravinnolla voisi olla niihin vaikutusta. Meikki lienee siis helpoin keino taikoa ne piiloon.

 

Haluaisin uskoa ihonhoitotuotteiden tehoon, mutta en ole koskaan nähnyt tieteellistä artikkelia, joka todistaisi kosmetiikan vaikutukset. Uskon kuitenkin, että kosmetiikkabisnes on niin kova ala, että siellä yritetään oikeasti saada jotakin aikaan. Onko tuotteiden tehokkuudesta kunnollisia todisteita? Onko ACOlla todisteita omien tuotteidensa toimivuudesta? Haluaisin mielelläni lukea aiheesta lisää, joten jos sinulla olisi suositella joitakin tieteellisiä artikkeleita, se olisi mahtavaa. Vai onko sillä sittenkään loppujen lopuksi mitään merkitystä, käyttääkö kaikkein halvinta vaihtoehtoa vai jotakin hienoa ja ylellistä tuotetta? Tarvitseeko ihminen ihonhoitotuotteita alkuunkaan?

Ensinnäkin, kosmeettisten tuotteiden tehokkuudesta on olemassa PALJON tieteellistä näyttöä ja tutkimusta. On olemassa kokonaisia tieteellisiä julkaisuja, jotka on omistettu vain kosmetiikan tutkimukselle. Nämä julkaisut ovat tutkija-kollegoiden arvioimia, joten niiden taso pysyy hyvin korkeana. Esimerkkejä tällaisista julkaisuista ovat Journal of Cosmetic Science sekä Skin Research and Technology. Myös dermatologiseen tutkimukseen keskittyvät lehdet kuten The British Journal of Dermatology julkaisevat paljon kosmetiikan tutkimukseen liittyviä artikkeleita. Lisäksi on olemassa erityisiin tutkimushaaroihin paneutuvia julkaisuja kuten Cosmetics & Toiletries, joka painottaa enemmän kosmetiikan teknistä näkökulmaa, mutta julkaisee myös tutkimuksia. 

Myös ACO julkaisee omia tutkimustuloksiaan. Suoritamme tutkimusta muun muassa ihon kosteutuksesta, ihon suojamuurin toiminnasta, tuotteiden aiheuttamista ärsytyksistä, jne. Jos olet kiinnostunut tutustumaan lähemmin, näiden linkkien kautta pääset lukemaan muutamien tekemiemme tutkimusten abstraktit:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14641357

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15214901

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17374061

Kysymys halvempien ja kalliimpien tuotteiden käytöstä on sen sijaan mutkikas. Kaikki riippuu oikeastaan siitä, mitä haluat tuotteilla saavuttaa. Jos kaipaat vain yksinkertaista kosteutusta, voit ehdottomasti käyttää edullisempia voiteita, joissa on vähemmän ainesosia – ja ne todennäköisesti toimivat vallan mainiosti. Jos kuitenkin kaipaat tuotteilta enemmän ominaisuuksia kuten anti-ageing-vaikutuksia tai sinulla joitakin erityisiä iho-ongelmia, joudut todennäköisesti maksamaan hiukan enemmän. On myös olemassa ihmisiä, joiden iho on luonnostaan niin hyvässä kunnossa, ettei sitä tarvitse erikseen juuri hoitaa.

aco5.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , ,

Categorised in: Kauneus

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • ACat

    Ihonhoito aina kiinnostaa. Kiitti vaan vastauksista. Kivat kuvat&Kynnet Hius jutussa. ;) Onko Latva Väriä myös Tummille hiuksille?

    Löydät minut Pintretstistä&Blogger.com

Related posts