10/04/15

Julistelöytö: Yhden viivan Quibe

3 126 quibe1.jpg

Julistelöydöissä on esitelty jo ties millaisia upeita taitureita ja kiinnostavia kuvittajia, mutta on aina mahtavaa löytää mukaan , joka tekee ihan omannäköistään juttua. Quibe-nimellä esiintyvän ranskalaiskuvittaja Christophe Louis Quiben kädenjälki erottuu totisesti joukosta. Yhdellä tai kahdella kynänvedolla tehdyissä minimalistisissa piirroksissa on jotakin aivan maagisen hienoa – miten yksi viiva voikin kertoa kokonaisen tarinan tai luoda tunnistettavan muotokuvan! Katsokaapa vaikka tuota Serge Gainsbourgin sivuprofiilia postauksen lopussa. Wow.

Yhden vedon piirrokset ovat ihan oma genrensä ja niiden tekijöissä Quibe taitaa nykypäivänä olla tunnetuimpia ja tunnistettavimpia taiteilijoita. Hänen töissään on paljon samaa kuin Picasson yksinkertaisissa viivapiirroksissa ja esikuvalta ammennetut vaikutteet näkyvätkin selvästi piirrosjäljessä. Tribuuttinsa Quibe on osoittanut legendalle muotokuvan kautta. :)

quibe5.jpg

Jos Quiben yksinkertaisuudessaan kaunis kädenjälki kiehtoo enemmänkin, näitä kuvissa näkyviä töitä voi hankkia Society6 -verkkokaupan kautta myös kotiin. Julisteita on saatavilla 25 cm korkuisesta noin 70 cm korkuiseen asti ja hintahaarukka pyörii 20-40 euron välillä. Mitäs tykkäätte? Tekivätkö yhtä suuren vaikutuksen kuin minuun? :)

Translation: I have managed to find all kinds of artists to be featured in the poster find series, but yet the find of today is something completely different. In the footsteps of Picasso French illustrator Quibe makes incredible minimalistic one line drawings – he tells stories and draws totally recognisable portraits. All I can say is WOW. Are you as impressed as I am? If you really really like these pics, they’re also available as posters at Society6. :)

quibe10.jpgquibe6.jpgquibe8.jpgquibe2.jpgquibe4.jpg quibe7.jpg quibe9.jpgquibe3.jpg

Illustrations: Quibe

Tags: , , , ,

Categorised in: Koti

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related posts