8/04/15

Helsinkiin uusi vaatelainaamo?

8 116 vaaterekkix10.jpg

Liisa Jokisen ja Hertta Päivärinnan pyörittämä Vaatelainaamo jätti lopettaessaan Helsinkiin melkoisen aukon. Vaatelainaamo ehti muutaman toimintavuotensa aikana kerätä uskollisen kannattajakuntansa, mutta perustajien omat elämänmuutokset pakottivat putiikin tauolle. Muuallekin Suomeen on perustettu vaatelainaamoja, mutta Helsinki on nyt vajaan vuoden ollut ilman omaa lainaamoaan. 

Uusimpana tulokkaana lainausrintamalla on Riihimäelle perustettu vaatelainaamo Vaaterekki, jonka taustalla häärivät kenkäsuunnittelijat Emmi Malmström ja Veera Tuominen. Heidän suunnitelmissaan on perustaa Vaaterekki myös Helsinkiin ja he parhaillaan keräävät joukkorahoituspalvelu Mesenaatin kautta rahoitusta, jotta Helsinki saisi taas oman vaatelainaamonsa. Jos siis Liisan ja Hertan Vaatelainaamo jätti suuren kaipuun, niin tutustukaahan Vaaterekin joukkorahoituskampanjaan, jonka yhteydessä kerrotaan projektista tarkempaa tietoa. Sivulta löytyy muun muassa tietoa mukana olevista vaatemerkeistä sekä erilaisten jäsenyyksien hinnoista. 

vaaterekkix8.jpg

Vaaterekki panostaa nimenomaan vastuulliseen suomalaiseen suunnitteluun ja sen valikoimassa onkin jo yli 30 somalaista vaate- ja asustemerkkiä, joiden tuotanto täyttää sekä eettiset että ekologiset arviointikriteerit. Vaatteiden laina-aika on kaksi viikkoa ja lainaaminen onkin näppärä tapa saada vaihtelua omaan vaatekaappiin ilman, että tarvitsee aina ostaa uutta. Kertakäyttökulutuksen vähentämiseen kannustava projekti tarjoaa siis mahdollisuuden leikitellä tyylillä ja tukea silti kestävää kehitystä. :)

Helsingin Vaaterekkiä suunnitellaan Made in Kallion tilojen yhteyteen ja jäsenyyksiä voi tosiaan hankkia – ja samalla auttaa viemään vision ideasta toteutukseen asti. Onko joku teistä kokeillut aiemmin vaatelainaamon palveluita? 

vaaterekkix9.jpg

Photos: Kalle Salonen

Makeup & Hair: Justus K

Tags: , , , , , , , ,

Categorised in: Muoti

8 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • E. Sekki

  Kiitos Jenni tästä jutusta!

  Toivottavasti Emmi ja Veera saavat Vaaterekki -liikkeen myös Helsinkiin. Hienoa että panostetaan vastuulliseen suunnitteluun ja uudistetaan samalla ihmisten kulutustottumuksia.

 • Tuo vaikuttaa kyllä hyvältä :)
  Muutan mahdollisesti syksyllä Helsinkiin, ja sitten voisin oikeastaan ostaa tuon puolen vuoden jäsenyyden. En halua enää ostaa uusia vaatteita joita en tarvitse, mutta lainaaminen toisi kivaa vaihtelua vaatekaappiin.

 • Suvi Nieminen

  Vitsi, halusin aina koettaa tuota palvelua, mutten koskaan saanut aikaiseksi. Osaatko sanoa, että minkä kokoisille ihmisille vaatelainaamoissa on vaatteita yleensä? Itse kun en ihan standardi kokoinen ole niin sitä vaan pohdin?

 • Jenniii

  Ainakin Riihimäen Vaaterekissä on käsittääkseni kokoja tarjolla laidasta laitaan – huomasin, että joku oli juuri tätä kysellyt Facebookin puolella. :) 

 • Jenniii

  Toivotaan todella, että toteutuu! :) Olen varma, että Vaaterekille olisi kysyntää täälläkin.

 • Jenniii

  Vaatelainaamo on kyllä näppärä tapa piristää tyyliä. Montaa juttua ei muutenkaan riitä sitten intoa käyttää jatkuvasti, vaikka niistä iloa muutamaan käyttökertaan saisikin. Tämä varmasti monen kohdalla auttaisi hillitsemään myös niitä virheostoksia.

 • Suvi Nieminen

  Kiitos vastauksestasi Jenni! Ihanaa torstaita Sinulle!

 • ACat

  Hieno Idea! Kannatan ja Pitäisi levitä Koko Suomeen. Nuorempanahan sitä Lainasi Äidin, Sisarusten ja Kaveraiden vaatekaapista Vaihtelua Omiin Vaatteisiin&Uutta Päälle laitettavaa ;)

Related posts