29/03/15

Tunnelmia Tallinn Music Weekiltä

3 62 tmw17.jpg

Terkkuja Tallinnasta! Kotiuduin Tallinn Music Weekiltä muutama tunti sitten ja vieläkin hymyilyttää, kun mietin parin viime päivän upeita keikkoja. On pakko kehaista, että oli kyllä aivan huikaisevan hyvin järkätty tapahtuma ja ohjelma täynnä loistavia artisteja eli voipa olla, että ensi vuonna suuntaan Tallinnaan festareiden aikaan uudelleen. Ja suosittelen samaa muillekin!

Yksi parhaista jutuista Tallinn Music Weekillä oli se, että tapahtuma innosti etsimään ja löytämään ihan itselle uusia artisteja. Pääasiassa juuri vähän tuntemattomampien, nousevien artistien esittelyyn keskittyvä festari onkin aivan erinomainen paikka tutustua uuteen musiikkiin. Viikonlopun saldoksi kertyi iso kasa mahtavia hetkiä, naurua ja jaettuja muistoja rakkaan ystävän kanssa, kivoja uusia tuttavuuksia, huippuja keikkoja sekä pari syvempääkin uutta musiikki-ihastusta. Tulipa myös koettua muun muassa klassisen musiikin rave-bileet. Tykkäsin! Ja erityisen paljon tykkäsin, kun tehdashallissa pyörähti soimaan se maailman ihanin Max Richterin versio Vivaldin Keväästä

tmw8.jpg

Odotin festareilla kaikkein kiihkeimmin All We Aren keikkaa, joka olikin aivan mainio, mutta voittopotti keikkaelämyksissä kuuluu silti supersympaattiselle israelilaiselle indie-folk-kokoonpano Lola Marshille sekä latvialaiselle Shipsille, jonka jumalainen kuoropojan ääni sai kylmät väreet vilistämään selkäpiissä. Tätä kaksikkoa menisin koska tahansa kuuntelemaan livenä uudelleen – ja toivonkin, että siihen vielä tarjoutuu joskus tilaisuus.

Israelilaisen Lola Marshin keikka oli niin loistava, että se on helppo nostaa yhdeksi elämäni parhaista. Niin sympaattinen yhdessä tekemisen meininki, loistavia biisejä ja upea lavakarisma! Ihmettelen, ettei tämä bändi ole jo tunnettu ympäri maailmaa. Kaikkein vangitsevinta bändin lavapresenssissä oli kuitenkin hämmentävän paljon Penelope Cruzia muistuttava laulajatar Yael Shoshana Cohen, joka on niin lumoavaa katsottavaa, että mietimme ystäväni kanssa, että saisipa tuon naisen lasipurkkiin ja kotiin kirjahyllyn reunalle, jotta voisi vain päivästä toiseen ihailla sitä säteilyä – ja mahtavaa ääntä tietysti myös. Sen sijaan tyydyin napsimaan kaunottaresta keikan aikana noin miljoona valokuvaa – postauksen lopussa todistusaineistoa. :D

</p>

tmw14.jpg

Toinen viikonlopun kohokohdista oli viime hetkellä bongattu latvialaislaulaja Shipsi, jonka ääni on kuin enkelillä. Ujon runopojan oloinen Shipsi oli välispiikeissään herttaisen vaatimaton ja kömpelö, suorastaan anteeksipyytelevän nöyrä pyydelleessään yleisöä olemaan lempeä, kun uuden kappalen ensimmäinen live-esitys taisi vähän jännittää. Kainostelu oli kuitenkin turhaa, kun herra viimein kajautti mikrofoniin ensimmäiset soinnut ja yleisö suli penkkeihinsä. Taivaallista ääntä siivittivät harpun sulosoinnut ja Shipsiä olisi kuunnellut mieluusti vielä tunnin-pari lisää. Tämä artisti on ehdottomasti hienoimmillaan nimenomaan livenä, joten jos joskus saatte tilaisuuden päästä katsomaan ja kuuntelemaan, menkää!

Eihän tämä musiikki oikeuksiinsa näin kotikoneelta kuunneltuna pääse, mutta kuunnelkaa silti. Shipsin cover-versio Bat For Lashesin Laura-kappaleesta on ehkä yksi kauneimmista kappaleista, mitä olen koskaan kuullut. Repeat-putki täällä vie yhä takaisin niihin maagisiin tunnelmiin eilen illalla. Ehkä tuo biisi tuo teidänkin koteihinne ripauksen sitä tunnelmaa, joka eilen konsertissa vallitsi. :)

Kiitos Tallinn Music Week aivan upeasta viikonlopusta!

Translation: Thank you Tallinn Music Week for an amazing weekend filled with great music! And special thanks to amazing Shipsi and Lola Marsh – some of the best gigs of my life. :)

tmw20.jpgtmw13.jpgtmw12.jpg tmw15.jpgtmw1.jpg tmw2.jpg tmw5.jpg
tmw4.jpgtmw6.jpg
tmw7.jpg tmw10.jpg tmw19.jpgtmw3.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , ,

Categorised in: Matkat, Musiikki

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • TMW rulez

    Kivan jutun olet kirjoittanut ja hienoja kuvia festareilta. Komppaan täysillä, niin ihana tapahtuma ja aivan tolkuttoman hyvin organisoitu. Menee kyllä parhaiden festarikokemusten joukkoon ikinä. Lola Marsh oli mahtava!!! Mahtavia olivat myös Super Bessen pojat Valkovenäjältä. Suu messingillä täälläkin. Kyllä Virossa osataan!

  • Helmi K

    Kiitos Lola Marsh-vinkistä, meni heti kuunteluun. Ja ihanaihana tuo vika kuva.

  • Hienoja kuvia! ja kiitos uusista musiikki-vinkeistä :)

Related posts