26/03/15

Aikuisten iltapäiväkerho ja askartelumeditaatiota

10 93 paperikukat1.jpg

Tällä viikolla olen ehtinyt kaikenlaista, mutta yksi tähän astisista huippuhetkistäni on ollut Papershopin askartelu-workshop, jossa aikuiset ihmiset (plus yksi ihana pikkutyttö) istuivat kuin iltapäiväkerhossa konsanaan. Kannatan isosti tällaista aikuisten iltapäiväkerho -konseptia, jossa töiden jälkeen voisi mennä jonnekin leikkimään, askartelemaan ja olemaan luova. En nimittäin ole hetkeen kokenut mitään yhtä rentouttavaa ja meditatiivista kuin parin viikon takainen akvarelli-workshop ja tämänviikkoinen paperikukkien askarteluhetki. Siinä ovat prioriteetit kohdallaan, kun hetken aikaa elämän suurin murhe on se, että miten saisi silkkipaperiset terälehdet näperreltyä nätimmin. ;)

Nupullaan oleva akvarelli-innostukseni sai siis tällä viikolla jatkoa, kun Papershopissa järjestettiin historiansa toinen workshop: tällä kertaa teemanaan paperikukkien askartelu. Pensselien ja vesivärien sijaan väkerrettiin kieli keskellä suuta silkkipaperien, värikkäiden kartonkien ja joka paikkaan takertuvan kuumaliiman parissa. Saattoi kuulua pariin otteeseen pientä ähinää ja puhinaa sieltä meikäläisen pöydännurkasta, kun homma ei ottanut onnistuakseen, mutta kamalan hieno siitä oksasta sitten kumminkin lopulta tuli. Vaikka itse sanonkin. Ja kuten kuvat osoittavat, erilaisia kukkien askartelutekniikoita on ihan niin paljon kuin luovuutta vain riittää!

paperikukat3.jpg

Nyt kun saisi vielä omasta kiireisestä arjestaan etsittyä niitä hetkiä, että malttaisi kotonakin istahtaa pöydän ääreen joskus maalaamaan tai askartelemaan – siinä puuhassa lepää sekä silmä että mieli ja onpa mukavaa päästä joskus ainaisen näppiksen paukutuksen sijaan tekemään jotain konkreettista käsillä. Tai vaihtoehtoisesti joku taiteellinen sielu voisi perustaa sen aikuisten iltapäiväkerhon. Ilmoittautuisin heti mukaan vähintään yhdeksi illaksi viikossa. 

Jos jotakuta muuta kiinnostaa päästä kokeilemaan kädentaitojaan, oppimaan uutta ja tekemään jotakin luovaa, niin suosittelen lämmöllä suloisen Papershopin workshoppeja. Niistä tiedotetaan ainakin putiikin Facebook-sivuilla, mutta kannattaa olla ilmoittautumisessa ripeä, sillä nämä työpajat ovat kovin suosittuja. Esitin jo toiveen, että keksisivät vielä lisää työpajaideoita, joten jään innolla odottamaan, milloin on taas uutta workshoppia luvassa. Ja tiedoksi kiinnostuneille, että ainakin toukokuun akvarelli-työpajassa näyttäisi vielä olevan paikkoja vapaana! :)

Translation: Handcraft = meditation. I think there should be after school clubs for adults too! This week I participated a paper flower workshop held by a cute boutique called Papershop in Helsinki. They have started organizing all kinds of crafty workshops that are so much fun. Big thank you for an inspiring workshop again. :) In case you’re interested in the workshops, check out the new ones on their website

paperikukat4.jpgpaperikukat2.jpg paperikukat6.jpg paperikukat9.jpgpaperikukat8.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , , , , , , ,

Categorised in: Elämä, Koti, Kulttuuri

10 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Hannako

  Ihana! Pakko tehdä itsekin joku tuollainen ihana oksa.

 • ACatAikuinenNainen

  Kiitti vinkistä ja Ihana Idea.

  Tykkään itsekkin tehdä omin käsin, askarrella ja ommella. Tsekkasin sivun tämä on mm. kiva 

  PAPERSHOP 

  kcgrey_3_a9caaae77e1ea5ecb4fd99cbac49d114

  Sisustus Idea. Kiva ja nätti juliste, johon voi itse valita mieleiset kehykset. Pitää tsekata tarkemmin valikoima ja tilata Verkkokaupan kautta. 

   

  TIGER 

  Olen jäänyt kaipaamaan Sinooperia, olin kantasiakas. Olen Ihastunut, myös TIGER on vastaavanlainen,

  mutta ei myymälät vielä ole levittäytyneet pitkin Suomea ja Ei ole verkokauppaa.

    https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CB8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.tiger-stores.fi%2F&ei=SMgTVbejFIO4abOcgJgJ&usg=AFQjCNFRCAO0VtbNqrGx–i5qVhrLT3B7g&sig2=qfDyjSNZquRXDxbwZzhbtw&bvm=bv.89217033,d.d2s 

 • Sanph

  Onpa kaunis! Niin oksa kuin maljakkokin. Mistähän tuo söpö maljakko on?

 • Miss Piggy

  Siis nyt! Mä innostuin tästä niin paljon, että laitoin heti sähköpostia Papershopiin jos huhtikuun työpajaan vielä mahtuisi :) Kuulostaa niin kivalta ja rentouttavalta, ja ainakin nuo sinun tekemäsi oksat ovat mielettömän kauniita <3

 • MarikaJohannaP

  Siis toi olisi niin mun juttu! Kuulostaa ihanalta. 

 • Mira Kaarina

  Wow, huikean kaunista jälkeä olet saanut aikaan, ja mitkä värit! Love it!

 • Hanna Maria

  Heh, mä katsoin aluksi että ovat ihan oikeita kukkia :) Hyvin onnistunut siis!

 • kukkanen

  Kiva, kun tuot esiin esiin käsillä tekemisen hyviä vaikutuksia :) t. yksi käsityönopettaja

 • Kuulostaa hauskalta ja näyttää hyvältä! Maalaaminen on myös parasta aivojen nollausta! Mä oon ajatellut, että olisi kiva lukea näytelmiä tai kirjoja ääneen porukalla tai tehdä esim. teatterimaskeja tms. Oon myös ajatellut perustaa Helsinkiin muutettuani improryhmän aikuisille, jotka haluaa höpsötellä teatterin parissa kerran viikossa ilman mitään prokkistavoitteita. Joskus kiva puuhata jotain ilman jotain hirveitä ensi-iltapaineita ja tulostavoitteita, ihan vaan seurallisuuden vuoksi ja toisaalta tehdä kuitenkin jotain muuta kuin vain juoda kaljaa.

 • Aikuisten iltapäiväkerho olisi ihan parhautta, olisin heti niin mukana! Ihanan herkkiä ja kauniita kukkia. Käsillä tekemisen taikaa. :)

Related posts