25/03/15

Hävyttömän mini

26 79 mokka7.jpg

Vilautin eilen ohimennen äidin arkistoista löytämääni mokkanahkaista hametta, joka tuntui jakavan lukijakunnan mielipiteet. En sinänsä ihmettele, sillä 70-luku ei ole ollut koskaan omakaan suosikkini pukeutumisen aikakausista. Nyt kuitenkin olen päättänyt antaa sille uuden mahdollisuuden – ja hyvä syykin on, kun tällaisia perintöaarteita on minulle lahjoitettu.

Pääsin jo testaamaan hametta ihan in action ja tässä olisi kokeilusta kuvallista todistusaineistoa. Puin mokkaminin seuraksi farkkupaitaa ja itse asiassa tykkään tästä yhdistelmästä kovasti. Tulee vähän mieleen sekä 70-luku että länkkärileffat. :D Näin lyhyitä helmoja en ole tosiaan tainnut pukea ylleni varmaan 10 vuoteen, mutta eipä tämä helmanpituus nyt kuvissa minusta niin hävyttömältä näytä kuin miltä se tuntuu.

mokka1.jpg

Minulla oli joskus 10 vuotta sitten jokin tummanruskea kausi pukeutumisessani, jolloin omistin useammankin tummanruskean vaatteen, mutta sittemmin suklaanruskeaa ei ole vaatekaapissani juuri näkynyt, ellei kenkiä ja laukkuja lasketa. Vieläkään en ole tuohon väriin päässyt ihan uudelleen sisälle, mutta tämän vaalean denimisinisen rinnalla se näyttää minusta jopa aika kivalta. Ehkä kokeilen seuraavan kerran hameen kanssa sitä vaaleanpunaista kasmirneulettani – voisi värien puolesta ainakin olla ihan toimiva yhdistelmä. 

Translation: Suede mini skirt in action! :)

mokka4.jpg

Takki // coat H&M Trend, minihame // suede skirt vintage, farkkupaita // denim shirt H&M, kengät // shoes Filippa K, aurinkolasit // sunglasses Monki (saatu blogin kautta / gifted)

mokka2.jpgmokka9.jpg mokka14.jpgmokka6.jpgmokka3.jpg mokka17.jpg

Photos: Vesa Silver

Tags: , , , , ,

Categorised in: Muoti

26 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Nyymi

  Ei tuo ainakaan minun silmääni näytä sen lyhyemmältä kuin esimerkiksi se kullanvärinen minihameesi, joka näkyi blogissa viimeksi joskus syksyllä. Ehkä se on tuo hameen ”halkio” (lainausmerkeissä, koska en tiedä miksi tuollaista ”läppää” sanotaan), joka saa hameen tuntumaan lyhyemmältä päällä?

 • Kivan näköinen yhdistelmä :). Lyhyessä hameessa voisi helposti olla vaara, että kokonaisuus menisi mauttoman puolelle, mutta sinä olet onnistunut pitämään yleisilmeen raikkaana ja arkeen sopivana.

  Ja et arvaakaan kuinka paljon olen selaillut postauksiasi ja ihaillut tuota polkkatukkaasi! Itselläni oli polkka noin 1,5 vuotta sitten, ja nyt täällä parhaillaan pähkäilen että leikatako takaisin lyhyeksi vai jatkaako hiusten kasvattelua :D. Sinun kuviasi katsellessa tulee kyllä ihan mieletön halu pätkäistä hiukset jälleen lyhyeksi.. :)

 • Sucette

  Näyttää tosi raikkaalta sinisen kanssa! Siis en kommenttillani tarkottanut pahaa, on nimittäin kiva hame ja sopii sulle, mutta noin yleensä 70-luku ei oo oma suosikki. :D Jos täällä vois muokata kommentteja niin olisin tehnyt pienen lisäyksen. :D

 • Hame ei ole liian lyhyt sinulle, nuorelle ja sopusuhtaiselle naiselle. Minulla oli joskus nuoruudessa ruskea mokkanahkahame. Johonkin se on elämän varrella hävinnyt. Nyt sitä voisi kokeilla.

 • Minusta tää on täydellinen ja haluan ehdottomasti vastaavan itsellekin. Ainakin H&M: n hameet oli jo myyty loppuunkin.

  http://www.peaceandstyle.fi

 • maijuemilia

  Tosi raikas ja tyylikäs asukokonaisuus! Ei mene lainkaan vilauttelun puolelle.

 • Sidyr

  Tosi hyvältä näyttää! Jos joskus kyllästyt hamoseen, niin täällä olis yksi uusi koti tarjokka!:D

 • Nettanen

  Voi ei, olen shokissa :D En missään nimessä hameen pituuden takia (se on just bueno), mutta huomasin, ettei tuossa blogin sivupalkin esittelyssä enää lue sinun olevan 30-vuotias tyttönen!! :D Minusta oli niin mahtavaa kun pidit kiinni siitä, vaikka jotkut hapannaamat kehtasivat väittää, ettei siinä iässä enää voi tyttönen olla. Olit kannustava roolimallini siihen, ettei kolmeakymppiä tarvitse pelätä vaan silloinkin voi olla tyttönen ;)

 • AjN

  Tykkään! En itsekään ole mikään erityisen suuri fani 70-luvun tai tummanruskean suhteen, mutta asusi on silti minusta kokonaisuudessaan oikein kaunis, tyylikäs ja myös mukavan erilainen. Ja minin mitta näyttää ainakin kuvissa vain hyvältä :)

 • Jenniii

  Voi muuten olla, ettei tämä ole sen lyhyempi – olet oikeassa! Tässä hameessa malli on vain jotenkin erilainen ja ehkä siksi (sekä tuon kietaisumallin takia) fiilis on tämä hame yllä paljon paljastelevampi. :D

 • Jenniii

  Kiitos, tosi kiva kuulla! :) Avainjuttu näin lyhyen hameen kanssa on minusta juuri pitää yläosa hillittynä ja tarpeeksi peittävänä, niin ei tule sitä mautonta fiilistä. Myös mustat sukkahousut auttavat, kun jalat näyttävät ”puetuilta”, vaikka säärtä ja reittä näkyykin. Voisin pukea hameen kanssa myös korot, mutta toki kenkävalinnallakin on merkitystä ja matalakantaiset kengät antavat rennomman vaikutelman.

  Ja mahtavaa, että polkkatukkani inspiroi! Itse olen luonnollisesti polkan kannalla, jos minulta kysytään. ;)

 • Jenniii

  Kiitos! No sama fiilis tuli minullekin, että vaikka tumma ruskea saattaa olla helposti vähän tunkkainen väri, niin tämä denimsininen kyllä raikastaa sitä tosi paljon. :) Ja joo, ei mitään hätää, kaikki eivät voi tykätä kaikesta enkä minä sitä ota henkilökohtaisesti. Ei ole 70-luku edelleenkään oma lempparini, mutta voi sieltä kivoja yksittäisiä juttuja silti löytyä. :)

 • Jenniii

  Kiitos, kivasti sanottu. :) Jos oma on kadonnut teille tietämättömille, niin eikun kirppareita koluamaan vain! Sieltä varmasti vielä näitä 70-luvun helmiä löytyy, jos jaksaa metsästää.

 • Jenniii

  Hauskaa kuulla! :) Itse en ole näitä vielä vaatekauppojen rekeiltä bongannut, mutta ihan varmasti monella merkillä on ruskeaa mokkanahkaa myynnissä, kun se on tänä keväänä niin iso trendi.

 • Jenniii

  Kiitos, ja huh! ;)

 • Jenniii

  Haha, pidetään mielessä! ;)

 • Jenniii

  Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki! Sekä siitä, että olet ensimmäinen, joka on huomannut muuttuneen kuvaustekstin (jos blogini uskollisinta lukijaa eli poikakaveria ei lasketa), että mielipiteestäsi tyttösen suhteen. :D

  Homman nimihän on siis se, että olin itse jo hyvän aikaa sitten kyllästynyt tuohon kuvaukseen, mutta ihan periaatteesta halusin sinnikkäästi pitää sen mukana matkassa, koska kertakaikkiaan kieltäydyin alistumasta niiden huumorintajuttomien nillittäjien tahtoon. Pidän siis yhä kiinni oikeudestani olla tyttönen vaikka 100-vuotiaaksi asti, mutta oma mieli kaipasi vaihtelua. Mietin pitkään, sinnittelisinkö silti tyttösellä ihan vain for the cause ja ärsyttääkseni ihan tahallani niitä möllejä, jotka moisesta jaksavat mieltänsä pahoittaa. Mutta kun tässä synttäreiden jälkeen päivitin kuvaustekstiä uudelleen, tuli fiilis, että blaah, tämä on jo niin nähty ja kapinastakin kovaa ääntä pidetty. Että ehkä olen jo tehnyt kantani selväksi ja voin välillä olla kuvaustekstissäni jotakin ihan muuta.

  Mietin pitkään, millä korvaisin tuon tyttönen-sanan, koska halusin uudessakin kuvauksessa olevan sellaista kepeyttä ja jollain tapaa minua kuvaavaa fiilistä. Ette siis tule koskaan näkemään meikäläisen kuvauksessa sanaa ”nainen”. ;) Hauskaa sinänsä, että olen tituleerannut itseäni esteetikoksi aivan blogini ihkaensimmäisessä postauksessa liki 8 vuotta sitten, joten se tuntui kertakaikkisen sopivalta nimikkeeltä kuvaamaan meikäläistä. Älä siis sure, tyttönen elää ja voi hyvin kolmekymppisen esteetikon ruumiissa! :D

 • Jenniii

  Kiitos! Älyttömän kiva kuulla. :) Sitä on itsekin vähän epäluuloinen näitä omia kokeilujaan kohtaan joskus, joten mikäpäs sen parempaa, jos olen kokeiluillani onnistunut hälventämään jonkun muunkin ennakkoluuloja jotain trendiä, tyyliä tai väriä kohtaan. :)

 • Moikka Jenni! Ensinnäkin mun mielestä tuo hame on kertakaikkisen ihana. Näin asun ekan kerran Instassa ja sen kuvan ansiosta muistin, että hitsi vie, mullakin on johokin hautautuneena äidin peruja oleva 70-luvun mokkanahkahame, tummanvihreänä tosin. Täytyypä etsiä se, nyt olisi just hyvät kelit vielä moiselle hamoselle! :) Helmahan siinä on luokkaa kyykistyessä-vilahtaa-enemmän-kuin-olisi-soveliasta, mutta kukapa käskee kyykkimään julkisilla paikoilla ;)

  Toisekseen, mäkin huomasin sen tyttösen puuttumisen, nouuu! :D Täytin ite just 29 vuotta, enkä ole vielä(kään) onnistunut kehittelemään itselleni edes orastavaa kolmenkympin kriisiä, sillä musta ei vaan tunnu yhtään siltä, että olisin kohta kolmikymppinen. Eli asenteestahan se on kiinni, ja sun tyttöisyys (tuo ei varmasti ole oikea sana, mutta anyways) on jotenkin toiminut mulle sellaisena ihanana esimerkkinä. Mutta kiva kuulla, että siellä se kuplii edelleen pinnan alla, vaikkei sivupalkin kuvauksessa enää näykään ;)

  Lopuksi vielä kiitos ihanasta blogistasi, jota olen seurannut jo vuosia. Oon vaan jostain syystä huono kommentoimaan oman ”blogigenreni” ulkopuolelle, enkä nyt muista olenko jättänyt tänne koskaan aiemmin puumerkkiäni. Pupulandia on joka tapauksessa ikisuosikkini, enkä muita tyyliblogeja oikein enää seuraakaan. Tänne huomaan silti aina vaan eksyväni uudestaan, sillä arvostan todella paljon hyvin kirjoitettuja blogeja – ja sellaista sinä totta vie teet. Ihanaa kevättä!

  T. Laura

 • HeidiS-

  Tykkään kyllä oikeastaan aika paljon! Jotenkin sanoista 70-luku ja ruskea mokka saa aluksi erilaisen mielikuvan, mutta nätisti yhdistelemällä tulee super ihana kokonaisuus! 

   

 • Piia Pauliina

  Tuon mallisissa hameissa on se, että ne nimenomaan TUNTUU ihan kauhean lyhyiltä. Koko ajan sellainen fiilis että pylly vilkkuu. Mut oikeesti ne näyttävät silti siveellisemmiltä kuin tuntuvat. Sillä ajatuksella mä ainakin lohduttaudun tollasia hameita pitäessäni :D

  (en jaksanut lukea ihan kaikkia kommentteja joten tämä on saattanut tulla esille jo aiemmin.. :D )

 • Piia Pauliina

  Ja kas niinhän mainitsist tekstissäkin. :) 

 • Nettanen

  Ihanaa kuulla, että tyttönen elää ja voi hyvin sinussa edelleen! Ja tosiaan, eihän tuo nillitäjien ”vastustaminen” ole mikään syy toisaalta sitten taas olla tekstiä muuttamattakaan, jos siltä itsestä tuntuu. Ja unohtuikin tuosta aiemmasta kommentistani se, että tykkään kyllä tuosta esteetikostakin! Sekin viestii sellaista elämästä ja sen iloista nautiskelua, ei ollenkaan mitään tylsää tätimäisyyttä ;)

  T. Toinen ”tyttönen 4-ever”

 • Niinpä. Ehkä mulla on toivoa :)

  Viikonloppuja!

  http://www.peaceandstyle.fi

 • maijavaan

  Ihan hävyttömän hieno hame ja koko asukokonaisuus! Olisipa minunkin äitini säilyttänyt vanhoja vaatteitaan! Pitänee kierrellä kirppiksiä, jos löytyisi jotain vastaavaa. Itsestäni on kuoriutunut varsinainen 70-luvun fani American Hustlen katsomisen jälkeen. :)

 • Se olisi ollut hävytöntä, jos vintage-aarre olisi jäänyt käyttöönottamatta! :D Hieno hame! :)

Related posts