24/03/15

70-lukua helmoissa

9 52 minihame4.jpg

Vaikka kakistelen yhä trumpettilahkeiden edessä hiukan, olen alkanut varovaisesti innostua tänä keväänä voimalla jylläävästä 70-luku-trendistä. Lykke Lin tähdittämä Gucci-kampanja on ollut osasyyllinen ja viime viikonloppuna innostukseni sai vettä myllyyn, kun käväisin vanhempieni luona ja pääsin penkomaan äidin vaateaarteita jostain sieltä ihan oikealta 70-luvulta. Sieltä löytyivät ne aiemmin mainitsemani mokkanahkaiset trumpettihousut. Sanotaanko näin, että mattapintainen vaaleanruskea mokkanahka ei ehkä ole se maailman imartelevin housumateriaali, mutta lupaan esitellä tuon löydön teille vielä päällänikin – jos ei muuta, niin saatte ainakin hyvät naurut. :D

Äidin kätköistä löytyi trumpettipöksyjen lisäksi kuitenkin jotain muutakin kiinnostavaa: tummanruskea mokkanahkainen minihame! Autenttista 70-lukua tämäkin. Äiti ei ollut ihan varma, mistä hame on peräisin, koska ei muista sen olleen omansa, mutta minä tyytyväisenä roudasin tämänkin aarteen pois nurkista pölyttymästä. Aivan hävyttömän lyhythän se on, mutta niin kai se 70-luvulla kuuluikin olla… Tänään ulkoilutin jo mokkahamettani ensimmäistä kertaa ja ihan hyvin menee, kunhan ei kamalasti pyllistele.

minihame1.jpg

Hassua muuten, kuinka tällaiset lyhykäiset hameet eivät ollenkaan kauhistuttaneet 10 vuotta sitten, mutta nyt mietin tänään kadulla kipittäessäni, että onkohan nyt aivan sopimatonta, että kolmekymppinen aikuinen nainen hilluu tällaisissa vesirajahelmoissa. Mutta sittenpä totesin, että jos joku asiasta mielensä pahoittaa, niin aivan vapaasti. Ei helma naista pahenna! Mitenkäs muut? Joko on 70-luku tehnyt tuloaan teidän vaatekaappeihinne?

Translation: I found this fantastic 70’s suede skirt from my mom’s closet last weekend. It’s way too short but oh well, that’s how they were back then. :D 

minihame3.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , ,

Categorised in: Muoti

9 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Sucette

  Heh, ei ole tehnyt tuloaan, mä en jotenkin pysty tohon seitkytlukuun. Se on mulle jotenkin liian ruskeaa ja oranssia aikakautta. :D

 • Itselleni kyseinen vuosikymmenen ei toimi. Värit eivät ole suosikkini ja mallit/leikkaukset eivät vartalotyypilleni. Mokka materiaalina on ihana, mutta en käyttäisi sitä hameena.

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • Pakahtuja

  Tosi kivalta näyttää! Mäkin sovittelin pari viikkoa sitten innoissani 1990-luvulla ahkerasti käyttämääni seitkytluvun mokkaminaria ja se mahtui edelleen! Tosin en ole ihan vielä uskaltautunut se päällä pihalle, kun tällaisena lähes nelikymppisenä pohdin minihameiden käyttöikärajaa. Viimeistään kesällä kuitenkin!

 • Hannako

  Oonko mä nyt ainoa vanhanaikainen, jos en kestä väriliittoa mustan ja ruskean kanssa??

  Mutta muuten plussaa äidin vaatekaapin kaivelemisesta. Mun äidillä on useita 70-luvun mekkoja, jotka roudasin omaan kaappiini jo vuosia sitten! :)

 • Lennoni

  1970-luku ei kyllä iske tännekään sitten yhtään! Materiaalit, värit, kuosit ja leikkaukset, ei… Kuvissa oleva hame on sentään vielä sellainen, jota voisin ehkä itsekin käyttää – tosin ehkä mustana.

 • Laura T.

  Täydellistä. Rakastan 70-lukua. Tänne vaan!

 • K=Katariina

  Jee, 70-luku <3 Samanlaista hametta käytin tuolloin, trumpettifarkkuja olen käynyt Lindexillä jo sovittamassa, olis jäänyt itselle jos materiaali ei olisi ollut niin joustava, mutta varmasti jostain löydän sopivat housut. Henkassa näyttää olevan malli jossa on edessä paikkataskut, tuttua, tuttua.

 • Elinakoo

  Aivan ihana hame! Ei näytä liian lyhyeltä, älä turhaan ajattele sitä. Itsellänikin on äitini vanha ruskea/oranssi nahkatakki. Hassua miten saman kokoisia äidit ja tyttäret ovat. Kyseinen takki istuu kuin valettu :)

Related posts