20/03/15

Ihokuulumisia + mahdollisuus kysyä ihoasiantuntijoilta mitä vain

30 64 aco5.jpg

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä ACO

Ihoasiat ovat olleet täällä blogissa viimeisen reilun puolen vuoden aikana poikkeuksellisen paljon pinnalla, sillä oma ihoni koki melkoisen mullistuksen, kun loppukesästä luovuin e-pillereistä. Hormonit menivät suloisesti muutoksesta sekaisin ja hyrräävät hieman hämmentyneinä edelleen, mutta pitkälle on lähtötilanteesta jo tultu. Olen nyt keväällä mukana ruotsalaisen apteekkimerkki ACOn ihonhoitokampanjassa, joten ajattelin, että voisi olla hyvä hetki kertoilla taas ihokuulumisia.

Menen nyt pidemmittä puheitta suoraan tämän hetkiseen tilanteeseen pienen kertauksen kautta, mutta tarkemmat tilannepäivitykset voi lukea aikaisemmin tekemistäni blogipostauksista. Kerrottakoon kuitenkin huojennukseksi kaikille muille e-pillereiden jättämistä jännittäville, että uskoisin pahimman olevan omalta osaltani nyt ohi. Mediassa ja blogin kommenteissakin nousevat pääosin esille aina ne kurjimmat kohtalot, mutta paljon on silti ihmisiä, joille pillereiden lopetus ei aiheuta minkäänlaista ihopulmaa tai jotka selviävät minun laillani vain pienillä ailahteluilla.

aco7.jpg

Kehityskaari meni pillereiden lopetuksen jälkeen hyvin pitkälti niin, että pariin ensimmäiseen kuukauteen en huomannut ihossa mitään muutoksia ja sitten alkoi villi rasvoittuminen. Meininki oli kuin teini-iässä konsanaan, kun naama kiilsi hurjasti jo tunti meikkaamisen jälkeen ja tukka rasvoittui sellaista tahtia, että aamulla pestyt hiukset tuntuivat jo illalla olevan jälleen pesun tarpeessa. Noin 2,5 kuukautta lopettamisen jälkeen alkoi ihoon puskea pientä epäpuhtautta ja pahin kausi oli ehkä joskus 3-4 kuukauden paikkeilla, kun iho tuntui kovin epäpuhtaalta ja rasvaiselta.

Muutos oli valtava kuivaan ja näpyttömään ihoon tottuneelle, vaikka epäpuhtaudet olivatkin pääasiassa sellaista pientä epätasaisuutta ja ihan pikkuruista näppyrykelmää eikä suuria finnejä juurikaan ilmaantunut. Suurin osa epäpuhtauksista on ilmaantunut hiusrajan tuntumaan tai muuten kasvojen ”reunoille” sekä T-alueelle. Myös yläselka ja rintakehä ovat kukkineet niin iloisesti, että olen miettinyt, mahdankohan enää koskaan käyttää avoselkäisiä ja -kaulaisia toppeja. Omituisin paikka, johon näppyjä on ilmestynyt, on ollut kaula, joka kuulemma on tyypillinen paikka hormonien epätasapainon oireilulle.

aco9.jpg

Joskus 4-5 kuukauden jälkeen lopettamisesta iho alkoi selvästi hieman rauhoittua – sileästä vauvanpeppuihosta en uskalla enää edes haaveilla, mutta iloitsen siitä, että epäpuhtauksia on enää varsin vähän ja rasvoittuminenkin on kutakuinkin hallinnassa. Jännitin jonnekin puolen vuoden paikkeille asti ihoni kohtaloa, sillä olin kuullut, että monilla oikein kunnollinen aikuisiän akne on puhjennut vasta puolisen vuotta pillereiden lopettamisen jälkeen. Nyt kuitenkin lopettamisesta on vierähtänyt jo 7-8 kuukautta eikä aknea näy, joten alan vähitellen uskoa siihen, että pahin on jo takana.

Tällä hetkellä iho on hyvässä kunnossa vaikkei se entisensä olekaan. Ihon pinta rasvoittuu jonkin verran ja pientä epäpuhtauttakin on kasvoilla, selässä, rintakehässä ja kaulalla, mutta etenkin kasvojen iho on silti edelleen kuiva ja herkkä kuten se oli ennen tätä hormonien heittelyäkin. Kun iho tuntuu rasvaiselta, helposti unohtuu, että se saattaa kaiken kiiltelyn lomassakin kaivata huutavasti kosteutusta. Pientä näppyrykelmää voi ilmaantua iholle juuri siitäkin syystä, että tali ei pääse kuivan pintakerroksen läpi ja puskee sitten näppyjen muodossa pintaan.

aco2.jpg

Mielenkiintoista on myös ollut huomata 10 vuoden pillereiden popsimisen jälkeen kehossa normaalin kuukautiskierron hormonaalisia vaikutuksia, jotka e-pillerit tavallaan häivyttivät ja vaimensivat, kun hormonia tuli elimistöön tasaisena virtana. Olen tainnut nyt kolmekymppisenä kokea ensimmäisiä kertoja PMS-oireita ja pystyn päättelemään kuukauden kiertoa senkin mukaan, milloin naamaan alkaa ilmaantua hitusen isompia näppyjä. Jännittävää! :D

Tiivistettynä: iholle kuuluu siis melko hyvää, ainakin parempaa kuin pitkiin aikoihin. :) Tasapainon löytäminen kosteutuksessa ja epäpuhtauksien sekä rasvoittumisen hallinnassa on aina kinkkinen juttu, mutta onneksi kesää kohden ainakin sää on iholle hiukan armollisempi. Mitäs teidän muiden ihotilanteille kuuluu? 

Tässä samalla vinkkaan, että nyt olisi aivan erinomainen tilaisuus kysyä mitä tahansa ihonhoitoon ja ihopulmiin liittyvää, sillä pääsen ensi viikolla vierailemaan ACOn laboratoriossa Ruotsissa ja tapaamaan kosmetiikkamerkin ihoasiantuntijoita. Tuolloin minulla on mahdollisuus kysellä heiltä mistä vain ihoon, ihonhoitoon sekä kosmetiikkaan liittyvästä ja mielelläni ottaisin kysymyspatteristoon mukaan myös teidän mieltänne vaivaavia kysymyksiä. Eli mikä tahansa ihmetyttää ja kummastuttaa, niin antakaahan kuulua kommenttiboksissa ja lupaan ensi viikolla kysäistä vastausta ja neuvoa ACOn asiantuntijoilta! 

aco6.jpg

Photos: Jenni Rotonen / Pupulandia

Tags: , , , , ,

Categorised in: Kauneus

30 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Tuuli3

  Pääseekö perioraalidermatiitista koskaan kunnolla eroon esimerkiksi ruokavaliota muokkaamalla ja hoitoaineisiin panostamalla?

 • LovetheGlam

  Oma ihoni meni e-pillereiden lopettamisen jälkeen aivan sekaisin ja on vielä yli vuodenkin jälkeen ongelmallinen. Mutta olo on paljon parempi kuin pillereiden aikaan. Onneksi et itse joutunut kärsimään suuremmista ongelmista.

  Miten hoidan sekaihoa, jossa poskilla esiintyy näppyjä?

 • SuviAnni

  Auttaako mikään oikeasti ihon punaisuuteen? Minulla on aina ollut punakka iho, johon lämpötilan vaihtelut ja sykkeen nousu vaikuttavat nopeasti. Posket ovat helakan punaiset oikeastaan aina. Pahimmillaan lähes koko naama on melkein tomaatinpunainen. Muutoin en ole kokenut ihoni olevan erityisen herkkä, mutta käytän kyllä herkän ihon tuotteita. Ilman meikkivoidetta ei siis tule lähdettyä juuri muualle kuin lenkkipolulle tai lähikauppaan. Voiko ongelmaa lievittää millään?

 • Salla-78

  Hei rakas Jenni!

  Voitkos kysyä seuraavaa, auttaisi kovasti kun haluaisin kesällä näyttää nätiltä… Haluaisin vinkkejä ihonhoitoon raskauden loppuvaiheeseen ja synnytyksen jälkeen. Olen tosi laiska testaamaan eri merkkejä ja etsimään erilaisia tuotteita, joten minulle saa ehdottaa ihan konkreettisia tuotteita, jos ACO:n omasta valikoimasta löytyy tähän apua.
  Ensimmäinen haaste: Nyt raskauden viimeisellä kuukaudella iho on paikoin (käsivarsien yläosat ja yläreidet) ollut aristavan kuivaa. Olen lukenut, että tällaista ihon aristusta saattaa esiintyä varsinkin ensimmäisten raskauksien loppuvaiheessa. Nyt käytän Åhlensin Oliv-ihonhoitoöljyä, mutta iho on paikoin niin koppuraista, että epäilen mahtaako kevyt öljy pehmentää pintaa kunnolla. Mielelläni hoitaisin tätä ulkoisesti, enkä lääkkeillä.
  Toinen kysymys: onko hyviä vinkkejä, kuinka hoitaa ihomuutoksia synnytyksen jälkeen? Tämähän on siis vielä kokematta, mutta olen lukenut, että joillain muutos on ollut hyvinkin radikaali. Raskauden aikana olen selvinnyt yllä olevaa esimerkkiä lukuunottamatta helpolla. Kasvot punottavat hiukan enemmän ja suun ympärillä on ollut muutamia näppyjä, mutta olen laittanut nämä talven piikkiin.

  Vastauksia arvostetaan kovasti! Niin ja missäs päin Ruotsia tapaat asiantuntijan…? ;)

 • Mariaa

  Itsellä iho on rauhoittunut vasta nyt puolitoista vuotta pillereiden lopettamisen jälkeen ja sekin on varmasti isolta osalta kosmetologin ansiota, pari käyntiä ihonpuhdistuksessa teki ihmeitä. :D

 • Sennitaipale

  Moi,

  Minä haluaisin myös kovasti lopettaa pillerien käytön, mutta kerran kokeilin pillerittömyyttä n. 4kk ja sain ei-niin-mukavan aknen selkääni. Myös kasvojeni iho oli aivan kamala, ei todellakaan mitään pieniä näppyrykelmiä, vaan suuria yksittäisiä kipeitä finnejä.
  Olenkin siis miettinyt voisinko kokeilla pillerittömyyttä uudestaan ja yrittää samalla hoitaa ihoani paremmin vai onko minun mentävä lääkärin puheille ja aloittettava lääkekuuri finnien ehkäisyyn lopetettua pillerit?

 • Tuipee

  Moikka, Voi ihanaa että kirjoitit juuri nyt ihonhoidosta :) Minua kiinnostaisi kovasti kysyä asiaa joka on jo jonkin aikaa askarruttanut: Olen pienen pojan (6 kk) äiti ja tuntuu että ihoni on muuttunut harmaaksi ja elottomaksi. Juon mielestäni tarpeeksi vettä päivittäin, käytän seruumia ja laadukkaita voiteita ja yritän pitää ihostani mahd hyvää huolta. Kuitenkin ihoni tuntuu epätasaisen väriseltä enkä millään keinoin onnistu tekemään siitä kuulasta ja elinvoimaisen näköistä. Mitä voisin tehdä ja mikä auttaisi?

 • minnine

  Haluaisin tietää, mistä johtuvat sellaiset silloin tällöin esiinputkahtavat, TODELLA kipeät ja valtaviksi kasvavat ihonalaiset finnit? Saan tuollaisia muutaman kerran vuodessa, ovat siis todella kipeitä ja tuntuu että mikään ei nopeuta niiden paranemista, joten siihen haluaisin myös vinkkejä. Ja apukeinot ihon punaisuuteen kiinnostaisivat myös!

 • iidaac

  Tämä kiinnosta myös minua, sillä itsellenikin tulee näitä muutamia kertoja vuodessa yleensä leukaan. Ne sattuvat joskus niin paljon, että täytyy ottaa jotain särkylääkettä. Itselläni siis akne-historia taustalla, mutta sen olen saanut aisoihin ja loppumaan e-pillereiden ja ihotautilääkärin määrämien antibioottivoiteiden avulla.

 • Linnealoviisa

  Haluaisin tietää, miten itseruskettavien voiteiden käyttö vaikuttaa ihon kuntoon/hyvinvointiin ja mitkä ovat parhaita itseruskettavia tuotteita. Tahtoisin myös tietää, onko luonnostaan tummat silmänaluset mahdollista saada pois ilman meikkiä, esim. ruokavalion avulla.

 • bandi

  Hei!
  sain itselleni riesaksi raskauden jälkeen maksaläiskiä kasvoihin. Niin ihanaa kuin onkin kun aurinko vihdoin näyttäytyy, tulevat maksaläiskät samaan aikaan valon lisääntyessä. Nämä ilmestyvät siis jo kevään aikana ja kesää kohti vain tummuvat ja leviävät, vaikka ei varsinaisesti aurinkoa ottaisikaan.
  Ja niitä ei peitä millään meikeillä. Olisiko jotain apua voiteista, vaiko laaser ehkä ainoa joka tähän vaivaan auttaa?!

 • tinberto

  Minua kiinnostaisi saada tietää, että mikä auttaa hyvin, hyvin kuivaan ihoon. Naamani iho on T-alueella ja leuasta aina tosi kuiva vaikka rasvaan aamuin ja illoin. Jos ACOlta löytyisi vaikka jokin tuote tähän ongelmaan, kun mitkään muut tuotteet eivät tunnu auttavan

 • Iris A

  Kiitos tilaisuudesta kysyä! Itse kamppailin teininä (13-15-v) aknen kanssa, ja tätä nykyä (21v) kärsin punertavista, kuitenkin pienehköistä ja pintapuolisista arvista. Milloin arvet alkavat vaalentua, miten prosessia voisi jouduttaa, mitä ottaa huomioon ihonhoidossa ja miten parhaiten peittää ne? Tavalliset CC-/meikkivoiteet ja peiteaineet eivät joko peitä alkuunkaan ja kuluvat parissa tunnissa pois iholta.

 • Mia K.

  :) hei.. tuli fiilis vastata, kun itse aikoinaan kärsin KORPPUkuivasta ihosta!

  Efamol helokkiöljykapselit! Huippuja :) Sisäisesti oliiviöljyä. Itse otan joka pv n. 2-3 rkl ns raakana! Tai keivän päällä etc! Oliiviöljy on yksi paras luonnon hoitaja kuivalle iholle ja koko keholle. Plus, että se hoikistaa ;))  se on ainoa öljy joka ei ns varastoidu kroppaan, edes kuumentaessa. 

  Kokeile! :) 

  Tokihan on kymmeniä eri ruokia, jotka tukevat kosteutta. Mutta, toivon että löydät juuri itsellesi ne sopivat :)

 • Vierailija

  Minuakin kiinnostaisi tietää, mitä erittäin kuivalle (ei kuitenkaan esim atooppinen) iholle voisi tehdä. Käytän kasvoilleni päivittäin puhdasta manteli- ja avokadoöljyä, joskus kookosöljyä. Syön paljon oliivi- ja kookosöljyä, hampun- ja pellavansiemeniä ja avokadoa sekä juon runsaasti vettä. Mikään ei auta ja naaman iho näyttää ryppyiseltä kiiltonahalta ja siinä on paljon näkyviä juonteita, vaikka olen vasta 25-vuotias. Mitä asialle voi tehdä?

 • Emilia.

  Kuulostaapa tutuilta nuo iho-ongelmat!..:)Miten hoitaa epäpuhtaudet selän ja rintakehän ihosta?

 • maritsa

  Heei, minua on vaivannut jo pitkään nenän ihon alueen punoitus.Kuinka punoitusta saisi rauhoitettua, luin jostain että sinkkivoide voisi rauhoittaa..?

 • Haiha

  Minuakin kiinnostaisi tietää (jos tämä nyt osuu asiantuntijoiden tietämyksen piiriin), voiko tummista silmänalusista päästä enää eroon, jos ne ovat kerran jo vaivoiksi tulleet?

 • Vierailija

  moi! jotkut kosmetologit vannottavat sen nimeen, että illalla laitettua kosteusrasvaa ei saa aamulla huuhdella vedellä pois, kun taas toiset kosmetologit kertovat sen olevan juuri järkevää. miten on? läträänkö ihooni ns. ”liikaa” kaikenmaailman ihonhoitotuotteita, jos pesen aamuisin ja iltaisin kasvot vedellä, kasvovedellä ja laitan vielä syväkosteuttavaa rasvaa? ihoni on kuiva, mutta toisaalta taas t-alueelta helposti rasvoittuva.

 • Vierailija

  moi! en mikään asiantuntija ole, mutta jos nyt oikein muistelen, niin mielestäni kyseiset näppylät ovat ns. hormooninäppylöitä. niitä siis saattaa tulla, jos esim. hormonitoiminta on hetkellisesti epätasapainossa. minullekin niitä silloin tällöin naamaan putkahtaa ja ovat todellakin hyvin kipeitä ja hitaasti paranevia. kannattaa kuitenkin yrittää olla koskematta niihin hirveästi!

 • Vierailija

  Olisi tosi mielenkiintoista kuulla heidän mielipiteensä pintakuivan mutta rasvoittuvan ihon hoitamiseen! Itselläni on aika paljon mustapäitä ja laajentuneita ihohuokosia, enkä oikein keksi, mikä niihin tepsisi tehokkaasti. Myös inci-listat kiinnostavat: mitä ainesosasia tulisi karttaa välttääkseen ihon tukkeutumisen?

 • Vierailija

  Heippa, en ole varma onko tämä nyt ihan aihealueeseen sopiva kysymys, mutta ainakin liittyy ihonhoitoon. Minulla on ollut nuorempana ajoittain rajukin akne, joka saatiin kuriin lääkekuureilla ja nykyisin e-pillerit tasoittavat liiallista näppyyntymistä. Tähän asti olen käyttänyt ihonhoidossa apteekin vaahtoputsareita ja kosteutukseen perusvoidetta. Päätin alkuvuonna kuitenkin vaihtaa luonnonkosmetiikkaan, eli vaihdoin luonnolliseen vaahtoputsariin ja kasvovoiteeseen. Lopputulos noin 1.5 kuukauden käytön jälkeen on, että kasvoissani on siellä täällä pieniä näppylärykelmiä ja isompia finnejä on myös alkanut ilmestymään, Voiko tämä olla vain alun hankaluus ennen kuin iho tottuu, vai onkohan luonnollisen kosmetiikan teho liian heikko akneen/näppyihin taipuvaiselle iholle?

  Toinen kysymys koskee kasvovesiä. Kuinka suuri merkitys sillä on kasvojenhoidossa? Nuorempana käytin kasvovettä, mutta nyt käyttö on jäänyt.

 • vierailija

  Haluaisin uskoa ihohoitotuotteiden tehoon, mutta miksen missään koskaan ole nähnyt tieteellisesti todistettuja artikkeleita kosmetiikan vaikutuksista? Bisnes on niin kovaa, että yritystä varmasti on.
  Onko ACO:lla jotain tieteellistä näyttöä tuotteidensa vaikutuksesta? Linkkejä hyvissä lehdissä julkaistuihin arktikkeleihin, kiitos! Vai onko sittenkin sama laittaanko kasvoilleen edullisinta perusvoidetta-jos sitäkään?
  Utelian terveisin ja vastausta kaivaten.

 • Jenniii

  Heippa kaikille! Suurkiitos tähän mennessä tulleista kysymyksistä ja kysymyksiä saa edelleen ennen keskiviikkoa esittää. :) Huikkaan tähän väliin, että meillä on siellä asiantuntijoiden pakeilla käytettävissämme rajallinen aika, joten voi olla, etten aikataulun puitteissa ehdi saada vastauksia ihan kaikkiin kysymyksiinne, mutta teen toki parhaani, että mahdollisimman monen kysymys pääsisi kuuluviin. 

 • ACatAikuinenNainen

  Hei!

  Kaikki Naisten&Tyttöjen jutut aina kiinnostavat. Mitä enemmän ikää karttuu sitä tärkeämmäksi Itsensa hoitaminen ja ns. huoltaminen tulevat mielestäni.

  Minulla on seka iho, joistakin kohdista Iho on kuiva ja ohut ja joistakin ok. Kuivuudesta kärsin kasvoissa, käsissä ja jalkojen sääri ja pohje osissa. Etenkin talven aikan rasvoja kuluu. Mikä helpottaisi?

  Lisäksi minua vaivaa….Kasvoissa ilmennyt ns. maksaläikkä. Mistä ne johtuvat ja miten niitä voi piilottaa tai ehkäistä?

  Mielenkiinnolla odotan kun päivittäin tsekkaan Blogeja mitä tietoa ja uutta tuleee! ;) 

  Nautitaan Pienistä Hetkistä, Naisten hömppä jutuista&Palaillaan asiaan….Terveisin Heini

   

 • T.

  Itsellänikin kovasti ongelmia kasvojen, rinnan ja selän ihon kanssa lopetettuani Diane Nova merkkiset e-pillerit n.4kk sitten. Söin pillereitä lähes yhtä jaksoisesti melkein 20v.

  Osasin odottaa kaikkia näitä viheliäisiä ongelmia, joita nyt lopettamisesta olen kehooni saanut ja toki ensin olen yrittänyt monenlaisia luonnonmukaisia keinoja mm. syön sinkkiä, macaa, vältellyt sokeria, viljoja jne. Mutta omalla kohdallani ihon tulehdus ja hiuspohjan ongelmat ovat sitä luokkaa, että oli pakko aloittaa inhoamani antibioottikuuri. Maitohappokapseleiden avulla pahimmat vatsavaivat ovat vielä pysyneet siedettävinä, mutta hyväähän tämäkään myrkky ei suolistolle tee. Roaccutaniin en haluaisi joutua turvautumaan, nuoruudessa sitä kaksi kuuria syöneenä, ihon paranemisen hinnaksi tuli silloin aika varmasti ärtynyt paksusuoli-syndrooma.

  Haluaisin tarkempaa tietoa netistä löytyneestä VERENPAINE-lääkkeestä, joka sattumalta kuulemma auttaa akneen!! Mistähän täältä Helsingistä löytyisi aiheeseen paneutunut lääkäri tätä määräämään?
  Liitän alle linkin yhdestä artikkelistä kyseiseen lääkkeeseen liittyen.

  Haluaisin myös tietoa hormonaalisen akneihon peruskotihoidosta; kosteutuksesta, kuorinnasta jne. Mitä kannattaa tehdä ja mitä ei? Itse käytän apteekin herkänihon hoitotuotteita, mm. ACOa.

  Kiitos hyvästä blogistasi :)

  http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/haku;jsessionid=4B7F35619E7B52C2DA5700464685531B?p_p_id=Article_WAR_DL6_Articleportlet&p_p_lifecycle=0&_Article_WAR_DL6_Articleportlet_p_frompage=uusinnumero&_Article_WAR_DL6_Articleportlet_viewType=viewArticle&_Article_WAR_DL6_Articleportlet_tunnus=duo10318

 • kaesa

  Jokohan sä kävit siellä ACOlla? :D No täällä olisi kysymys joka tapauksessa:

  Skenaario: Aknen vuoksi on popsittu antibioottia 8kk. Kuurin aikana ihonhoitorutiinina on ollut kasvojen puhdistus aamulla ja illalla, sekä puhdistuksen jälkeen rasvaus + silmänympäryksille oma voide (ACOn anti age -tuote, by the way :D ihan jees kamaa!). Vasta lääkekuurin loppumetreillä uskalsin alkaa käyttää myös kasvovettä pesun ja kosteutuksen välissä, ja olen ollut tosi ”pelokas” muuttamaan tätä rutiinia millään tavalla nyt kun kuuri on loppunut sillä en halua sekoittaa tätä balanssia minkä antibiootit minulle soivat. Ihotautilääkärini mukaan kasvohoidoissakin saisi käydä kunhan ei mene mihinkään superhappotimanttihiontaan aurinkoisimpaan kesäaikaan (samalla kuitenkin mainosti pintaverisuonilaserointia, hoitoa jota hän itse tekee potilaille… kuulosti aika superilta mun korvaan…).. mutta mistä sitä tietää onko niistä perus-kasvohoidoista hyötyä vai haittaa? :D

  Kysymyksenä siis, miten ACOn tyypit lähtisivät hoitamaan akneihoa pitkän lääkekuurin jälkeen? Miten rutiini poikkeaa ns. normi-ihon hoitorutiinista?

  Ihoni on putsaantunut pitkän lääkekuurin jäljiltä niin, ettei finnejä enää ole. Ei enää satu hymyillä <3 Muutama hassu pieni mustapää löytyy, mutta se ei haittaa mitään kun alkutilanne oli niin kammottava :D Mutta miten säilyttää tämä tilanne niin ettei iho mene esim. liiallisella putsailulla "pilalle"? Onko esim. viikottainen kuorinta too much vai pitäisikö kuorinta nimenomaan ottaa mukaan rutiiniin nyt kun ei enää syö antibiootteja..?

  Basic rutiini aknekuurin jälkeiselle iholle taitaa olla se mitä ajan takaa :D

 • ässssä

  Voiko orastavan, syvällä ihossa tuntuvan finnin puhkeamista jotenkin estää? Itselleni tulee yksittäisiä kipeitä kohoumia otsaan ja leukaan, ja pikku hiljaa ne ärtyvät, alkavat punoittaa ja puristettaessa erittävät jotain finnitöhnää. Eli onko tällaisille homoninäpyille oikein mitään tehtävissä?

 • Parkkis

  Minäkin olisin kiinnostunut tästä aiheesta. Kuulostaa ihan mun iholta, ikää myöten.

 • Helunaai

  Hei! Minua kiinnostaisi kysyä, mitä e-pillerimerkkiä käytit? Olen itse pohtimassa eri vaihtoehtoja joten siksi kiinnostaa :)

Related posts